Ю. Р. А. Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 14 часов назад, Вадім Полтава сказал: Стопудово! Тобто якщо в мене принесли 8 рамочники 60 то 10 рамочники принесуть 75 кг? 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 22 минуты назад, Stol сказал: 25 мм магазин на фальцях- бути такого не може Роблять на фальцях 35 мм передня i задня стiнки i 25 боковi. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю. Р. А. Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 2 минуты назад, Glib Padlovich сказал: Але сильно не плюйтеся на мене Не будем ! Але краще нік відредагувати , а то так глянеш другий раз на нік і не втримаєшся, і вмовляє внутрішній голос : "він Павлович". 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 8 хвилин тому, Ю. Р. А. сказав: Тобто якщо в мене принесли 8 рамочники 60 то 10 рамочники принесуть 75 кг? А якшо 12 рамочні? Уявляєте? 1 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 15 хвилин тому, Glib Padlovich сказав: Дякую , дуже вдячний за поради та буду мати на увазі. Тема 9-ти рамкових вуликів також для мене цікава як і 8 рамок а от 10 рамок щось не дуже бажаю, якщо чесно, а не хочу 10+ рамок тому що, як на мене то більше маніпуляцій потрібно робити у гнізді та і важкіше трошкі, бо хоч і молодий а спина вже каже «до побачення» , а 8-ми рамник приваблює своєю дещо меншою вагою, компактністю, та як кажуть (якщо це правда) дещо швидшим розвитком та освоєнням верхніх корпусів. Але сильно не плюйтеся на мене, бо я лише теоретик і поки що бджіл не побачу до наступного сезону, бо тільки читаю, дивлюся та вивчаю. Та і взагалі цікава Ваша думка щодо вуликів «рогачів» і тому подібних вуликів. Мирного неба Ще при виборі вулика , спочатку потрібно визначитися які рамки будете використовувати. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 20 хвилин тому, gardener сказав: А якшо 12 рамочні? Уявляєте? Тут 10р магазин з медом не легкий , а 12 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 1 час назад, Ю. Р. А. сказал: Тобто якщо в мене принесли 8 рамочники 60 то 10 рамочники принесуть 75 кг? 1 час назад, gardener сказал: А якшо 12 рамочні? Уявляєте? А 12 рамочні по 90 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 27 минут назад, artemishe сказал: Вулик для промислового бджільництва варто будувати не від гніздової рамки а від магазинної. Бо відкачку меду на ряду з перевезенням це найважчі процеси. Так от якшо взяти нормальний розмір магазинної рамки в 42 мм а не уйобіщн…ий 37 то маємо наступні комбінації 7 магазинних 8 гніздових , 8/9, 9/10. Звісно з певним зазором плюс мінус Для промислового бджiльництва найкращий вулик 2Рута з магазинами на Рутiвську (краще) Або 145мм рамку Обовязково мати 2 помiчникiв для повних магазинiв Це придумали до мене 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 43 хвилини тому, artemishe сказав: Так от якшо взяти нормальний розмір магазинної рамки в 42 мм а не уйобіщн…ий 37 Це ви про гофман? Зараз більшість взагалі робить 35мм Я цьго року перевів всі магазини назад з 9 рамок на 10. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 Тип вулика підбирається під методу, під породу, під взятки. Якщо кочувать на соняшник та бджола якась італійка чи баки - то 8р мало. Ну а для стаціонара десь під лісом та на ******ці та щоб вони перероїлися пару раз за сезон - то 8р норм. 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 27 минут назад, Конструктор сказал: Я цьго року перевів всі магазини назад з 9 рамок на 10. Причина в швидкостi постановки магазинiв? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 Любий вулик меду не носить, це роблять бджоли. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 58 хвилин тому, Stol сказав: Для промислового бджiльництва найкращий вулик 2Рута з магазинами на Рутiвську (краще) Або 145мм рамку Обовязково мати 2 помiчникiв для повних магазинiв Це придумали до мене Пасічникую самостійно з деякими перервами я вже понад 50 років. А якби я мав приступати до пасічництва з самого початку то так би й вибрав, як і ви, два корпуси рута на 10 рам для зимового гнізда + ще один для літа(запас) і по два 145 корпуси-магазини. Але не для промислової пасіки, а для особистої кочової на причепу одноосну з 15 бджолородинами. Та 4-місні нуки від Дубенчака з Хмільного. Що ж до промислової пасіки, то це інша історія. Найліше - на одній підставці, яку можна було б вантажити маніпулятором по два вулики для гнізда по 10 рамок 230 (з можливістю постановки других корпусів 230 - у залежності від кормової бази) й одного спільного магазину по два-три 145-х корпуси через РР на кожну пару. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 31 хвилину тому, Конструктор сказав: Я цьго року перевів всі магазини назад з 9 рамок на 10. Не хочете роздутих рамок? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 Тільки що, gardener сказав: Не хочете роздутих рамок? Ні 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 2 хвилини тому, Конструктор сказав: Ні Я перепробував всю ширину магазинок, від 37 мм, до 45,зупинився на 42 мм, для мене це оптимальний варіант. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 3 хвилини тому, Stol сказав: Причина в швидкостi постановки магазинiв? Якщо маєте на увазі розсовування рамок , то це не основна причина , зробив грібьонку на 9р. Основна причина що при перевозці ці рамки човпуця між собою, в мене 70% дороги горби + ями само собою. Ще не подобається при видувці якщо вулик трохи на перекіс то всі рамки теж перекошуються в магазині, та і через розділу менше проходу. Короче для себе побачив більше мінусів ніж плюсів. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 3 хвилини тому, Ворон сказав: Я перепробував всю ширину магазинок, від 37 мм, до 45,зупинився на 42 мм, для мене це оптимальний варіант. тобто добавляли по міліметру від 37 до 45? Чи просто шоби в корпус 7 рамок влізло? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 13 хвилин тому, gardener сказав: Не хочете роздутих рамок? 8 хвилин тому, Ворон сказав: Я перепробував всю ширину магазинок, від 37 мм, до 45,зупинився на 42 мм, для мене це оптимальний варіант. Колись прийняв для себе рішення верхи і низи магазиних рамок робити не 25мм а 23мм , то і з 10 рамки нормально. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 14 хвилин тому, gardener сказав: тобто добавляли по міліметру від 37 до 45? Чи просто шоби в корпус 7 рамок влізло? Добавляв по два міліметри, щоб було менше рамок брати в руки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 11 хвилин тому, Конструктор сказав: Колись прийняв для себе рішення верхи і низи магазиних рамок робити не 25мм а 23мм , то і з 10 рамки нормально. В мене рамок, без гофманів, немає на пасіці. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 6 хвилин тому, Ворон сказав: В мене рамок, без гофманів, немає на пасіці. В мене теж. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 26 минут назад, Конструктор сказал: Якщо маєте на увазі розсовування рамок , то це не основна причина , зробив грібьонку на 9р. Основна причина що при перевозці ці рамки човпуця між собою, в мене 70% дороги горби + ями само собою. Ще не подобається при видувці якщо вулик трохи на перекіс то всі рамки теж перекошуються в магазині, та і через розділу менше проходу. Короче для себе побачив більше мінусів ніж плюсів. Я замiтив що з 10 рамками швидше вiдбувається освоєння першого магазину 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 1 хвилину тому, Stol сказав: Я замiтив що з 10 рамками швидше вiдбувається освоєння першого магазину Так, і вощину краще будуть. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 6 августа, 2023 Share Опубликовано 6 августа, 2023 3 часа назад, Glib Padlovich сказал: Дякую , дуже вдячний за поради та буду мати на увазі. Тема 9-ти рамкових вуликів також для мене цікава як і 8 рамок а от 10 рамок щось не дуже бажаю, якщо чесно, а не хочу 10+ рамок тому що, як на мене то більше маніпуляцій потрібно робити у гнізді та і важкіше трошкі, бо хоч і молодий а спина вже каже «до побачення» , а 8-ми рамник приваблює своєю дещо меншою вагою, компактністю, та як кажуть (якщо це правда) дещо швидшим розвитком та освоєнням верхніх корпусів. Але сильно не плюйтеся на мене, бо я лише теоретик і поки що бджіл не побачу до наступного сезону, бо тільки читаю, дивлюся та вивчаю. Та і взагалі цікава Ваша думка щодо вуликів «рогачів» і тому подібних вуликів. Мирного неба Нелюблю багато писати але всеж таки, зрозумійте мене правильно. В вас ще є ціла зима попереду , і перед вами весь форум , багато форумчан мають ютуб канали , це безмежне джерело знань і досвіду . Зрозумійте в бджільництві головне не вулики, порода, реманет, найголовніше це ДОСВІД , це 70% відсотків від успіху, це особисто моя думка. І після якогось часу проведеного з бджолами ваші висновки можуть кардинально змвнитись від вище описаних. Я би всеж рекомендував починати з б/у вуликів які зараз на олх можна купити за копійки , а зекономлені гроші вам буде куди потратити повірте. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.