Jump to content

Грошова оцінка пасіки

Recommended Posts

Шановне панство , хто має досвід  в проведенні  грошової оцінки пасіки ? Потрібен документ який би засвідчував вартість пасіки .

36 минут назад, цыганок сказал:

Шановне панство , хто має досвід  в проведенні  грошової оцінки пасіки ? Потрібен документ який би засвідчував вартість пасіки .

Ви хочете порахувати рентабельність чи скільки коштує Ваша пасіка для продажу. Якщо Вас цікавить питання як розрахувати собівартість є гарна книжка на цю тему.

• Like 1

9 минут назад, Александр К. сказал:

Ви хочете порахувати рентабельність чи скільки коштує Ваша пасіка для продажу. Якщо Вас цікавить питання як розрахувати собівартість є гарна книжка на цю тему.

Ні . Треба поставити пасіку на баланс фермерського господарства , а для цього , як каже бугалтер, потрібна грошова оцінка .

Щоб це зробити наскільки я розумію на діючу пасіку треба показати чеки далі рахується амортізація і т. д. 

Але деж їх взяти.... До приміру в укрзалізниці є норми цін на товари то вони рахують виходячи із цих норм але такого нема в бджільництві...

• Like 1

1 година тому, цыганок сказав:

Зверніться у відділ тваринництва при МАП,  там навіть сектор бджільництва створили.

По любому це їхня компетенція.

• Like 1

36 минут назад, ПчОла сказал:

Для чого??????????:blink:

Це одна з умов німців .

Пасіка не може з'явитись нізвідки у фермерського господарства. Очевидно, воно мало б придбати сім'ї, вулики тощо. Звідси і починайте. Проведіть пасіку як купівлю у фізичної особи, що володіла пасікою поза фермерським господарством, встановіть ціну купівлі яку забажаєте, вірніше яка Вам треба для німців. Ось і буде Вам пасіка на балансі господарства з вартістю, підтвердженою умовою купівлі-продажу.

І не треба вам ніяких експертних оцінок із цифрами зі стелі, бо пасіка є в такому разі просто товаром, якого фермерське господарство набуло в якості основних засобів за ціною, узгодженою сторонами по умові.

• Like 1

11 часов назад, Mаксим сказал:

Проведіть пасіку як купівлю у фізичної особи, що володіла пасікою поза фермерським господарством, встановіть ціну купівлі яку забажаєте, 

тут бджолярі продаж свого меду зачасту не хочуть показати а Ви пропонуете  щоб хтось повісив на себе неіснуючий продаж з існуючим налогом .  це бажано щоб бджоляр був хочаб фопом а то попаде на 20% налогу.

• Like 3

4 часа назад, Сергей Тюркин сказал:

тут бджолярі продаж свого меду зачасту не хочуть показати а Ви пропонуете  щоб хтось повісив на себе неіснуючий продаж з існуючим налогом .  це бажано щоб бджоляр був хочаб фопом а то попаде на 20% налогу.

Так у нас є багато таких хто має фоп тому що бджільництво то не основний дохід в багатьох...

На баланс потрібно поставити не пасіку , а основні засоби ( будівлі, земля , вулики , медогонка тощо), а також вартість сімей та розхідних матеріалів (рамки, вощина,стамески, кормушки тощо), мабуть так

5 часов назад, Александр К. сказал:

Так у нас є багато таких хто має фоп тому що бджільництво то не основний дохід в багатьох...

Ага .. тільки багато пасічників чомусь мед не здають через тих пасічників-фоповців а здають заготовачу на пару гривень дешевше но головне аби без документів.  

• Like 1

2 часа назад, Валерій70 сказал:
1 час назад, Сергей Тюркин сказал:

Ага .. тільки багато пасічників чомусь мед не здають через тих пасічників-фоповців а здають заготовачу на пару гривень дешевше но головне аби без документів.  

Тут головне як потім пояснити податковій звідки на балансі фермерського господарства з'явилося майно на сотні тисяч гривень. Не з неба ж воно впало. А питання щодо цього виникнуть 100 відсотків, так як не буде сплачено податок з цього майна . Ось така дилема.

17 часов назад, Mаксим сказал:

Пасіка не може з'явитись нізвідки у фермерського господарства. Очевидно, воно мало б придбати сім'ї, вулики тощо. Звідси і починайте. Проведіть пасіку як купівлю у фізичної особи, що володіла пасікою поза фермерським господарством, встановіть ціну купівлі яку забажаєте, вірніше яка Вам треба для німців. Ось і буде Вам пасіка на балансі господарства з вартістю, підтвердженою умовою купівлі-продажу.

І не треба вам ніяких експертних оцінок із цифрами зі стелі, бо пасіка є в такому разі просто товаром, якого фермерське господарство набуло в якості основних засобів за ціною, узгодженою сторонами по умові.

Якби ж я купляв все з нуля то питань не має , але воно все є .

2 минуты назад, цыганок сказал:

В паспорті пасіки власником вказана фізична особа чи господарство? Якщо Ви або хтось з Вашої сім'ї, то продайте пасіку господарству.

• Like 1

4 часа назад, Mаксим сказал:

В паспорті пасіки власником вказана фізична особа чи господарство? Якщо Ви або хтось з Вашої сім'ї, то продайте пасіку господарству.

Я так розумію - Рома вирішив відкрити ФГ. Питання - як продати самому собі свою пасіку і не влетіти на бабки? Да, проблема. Рома, в ютубі є канал Андрія Галдіна називається Пасічне життя. Він економіст, може що толкове  підкаже.

• Like 2

6 часов назад, цыганок сказал:

Ще з цим питанням можна звернутись до Дениса Солдатова він як раз іздав книгу ціна меду то про собівартість. Я вважаю що  можна попробувати у нього спитати.

• Like 1

8 часов назад, Сергей Тюркин сказал:

Так хто ж їм доктор.... якщо 5 тон меду та по 2 грн. То 10 т. гривень за половину таких грошей любий фоп погодиться пропустити мед....

• Like 1

2 часа назад, Гурович сказал:

Я так розумію - Рома вирішив відкрити ФГ. Питання - як продати самому собі свою пасіку і не влетіти на бабки? Да, проблема. Рома, в ютубне і є канал Андрія Галдіна називається  Пасічне життя. Він економіст, може що толкове  підкаже.

В мене  фермерське господарство є вже три роки , і треба якось поставити на баланс господарства пасіку. Мій бухгалтер без її грошової оцінки це зробити не може .Навіть якщо і хтось якось її зробить то ,за словами бухгалтера, мене податкова може добре вздрючити ,так як неясно звітки моя пасіка в мене з'явилася :crazy:.

1 час назад, Александр К. сказал:

Ще з цим питанням можна звернутись до Дениса Солдатова він як раз іздав книгу ціна меду то про собівартість. Я вважаю що  можна попробувати у нього спитати.

Як з ним можна зв'язатися!

8 годин тому, Mаксим сказав:

Є загальна практика - експертна грошова оцінка майна. Є фірми, експерти з грошової оцінки з сертифікатами і дозволами на таку діяльність, які за певну плату видадуть офіційний документ. 

Але їм потрібно пред'явити документ, що підтверджує право власності.  Таким документом, гадаю, може бути паспорт пасіки, де потрібно вказати вулики, обладнання і весь інвентар та паспорт на домоволодіння інвентарицаційного бюро де вказані всі будівлі які відносяться до пасіки.

А ще можна звернутись до місцевої ради з проханням зробити опис майна пасіки і оформити це актом. Таке право в них має бути, бо вони часто це роблять при поділі майна між членами сім'ї.

• Like 1

7 часов назад, цыганок сказал:

Як з ним можна зв'язатися!

Наберіть мене увечері я Вам все детально розповім.

• Like 1

Відкрийти Фоп на рідню . або пчелоферму зарегеструйте в сільхоз органах в р-н з подальшим розвитком . а потім все з'єднаєте . Як роблять фермера ---займаються землею , а потім ще і скотарством , а бо навпаки .

• Like 1