Sanich Опубликовано 24 мая, 2022 Автор Share Опубликовано 24 мая, 2022 Наші відступили від Світлодара. Якщо чесно - я з позитивом зустрів цю новину, так як це означає деяке вирівнювання фронту і виведення частини військ із напівоточення. Цей маневр спасе багато життів. ДОпускаю, що, в якийсь момент, доведеться це ж саме зробити і з Сіверодонецьком. 3 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 3 години тому, ДобровоЛ сказав: Послухайте останні новини, якраз повідомлення про те, в чому я тут переконую вас. Англія збирається разом з іншими розблокувати Чорне море за допомогою конвоїв. Ось для чого потрібні бойові кораблі! Це ще один важливий бік їх застосування. Туреччина може не пустити. Те що це країна НАТО абсолютно нічого не означає - вони грають в свою гру Цитата Конвенція зберігає за торговими суднами всіх країн свободу проходу через протоку як в мирний, так і у воєнний час. Проте режим проходу військових кораблів різний відносно чорноморських і нечорноморських держав. За умови попереднього повідомлення влади Туреччини чорноморські держави можуть проводити через протоки в мирний час свої військові кораблі будь-якого класу. Для військових кораблів нечорноморських держав введені істотні обмеження по класу (проходять лише дрібні надводні кораблі) і по тоннажу. Загальний тоннаж військових суден нечорноморських держав в Чорному морі не повинен перевищувати 30 000 тон (з можливістю підвищення цього мінімуму до 45 000 тон у разі збільшення ВМС чорноморських країн) з терміном перебування не більше 21 діб. У разі участі Туреччини у війні, а також якщо вона вважатиме, що їй безпосередньо загрожує війна, їй надано право дозволяти або забороняти прохід через протоки будь-яких військових кораблів. Під час війни, в якій вона не бере участь, протоки повинні бути закриті для проходу військових суден будь-якої воюючої держави. Конвенція ліквідовувала передбачену Лозаннською конвенцією міжнародну комісію по протоках з передачею її функцій уряду Туреччини. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 15 хвилин тому, Sanich сказав: Наші відступили від Світлодара. Якщо чесно - я з позитивом зустрів цю новину, так як це означає деяке вирівнювання фронту і виведення частини військ із напівоточення. Цей маневр спасе багато життів. ДОпускаю, що, в якийсь момент, доведеться це ж саме зробити і з Сіверодонецьком. Сподівався, що прорив орків в районі Попасної зможуть локалізувати, але бачу, що там ситуація лише погіршується. Хімарси Бідон не спішить доставляти, каже - спочатку освойте М777. Тому вже пора "тактично відійти на більш вигідні позиції", попередньо знищивши все поставлене обладнання Нам ще одного Маріуполя не потрібно і втрати ще кількох тисяч захисників, ну і відосів орків з трофеми 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 3 часа назад, ДобровоЛ сказал: Послухайте останні новини, якраз повідомлення про те, в чому я тут переконую вас. Англія збирається разом з іншими розблокувати Чорне море за допомогою конвоїв. Ось для чого потрібні бойові кораблі! Це ще один важливий бік їх застосування. Англия уже не собирается. У нас привыкли бежать впереди паровоза. 3 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 28 минут назад, Фомич сказал: Англия уже не собирается. У нас привыкли бежать впереди паровоза. З чого ви взяли що не збирається? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 3 часа назад, Sanich сказал: До речі, хочу висловитися по поводу нафтового ембарго і його блокування Угорщиною. Я так зрозумів, що більшість країн ЄС будуть поступово відмовлятися від нафти із московії. Більшість із них - до кінця року. І цей процес запущено, а блокування Угорщиною консолідованого рішення ЄС, великого значення не має і не є нагальним, так як всі до цього рішення готуються і розуміють, що воно неминуче. Інше діло, що в тому ж пакеті санкцій, йде блокування Свіфта для ще декількох банків і це є миттєві болючі санкції для параші і саме ці санкції блокуються під виглядом відмови від нафтового ембарго. Така моя суб"єктивна думка стосовно того, що відбувається. По нафтовому ембарго мені здається, тут головне тренд. Якщо зараз приймуть ціна на нафту взлетить і "за поребриком" знову продадуть менше, а отримають більше. А так буде йти активне і поступове заміщення на відносно те ж високих цінах, але розтягнуте в часі. Сланцеві родовища при таких цінах є досить вигідні і кількість видобутку нафти в США і Канаді буде швидко зростати, плюс Венесуела буде задіяна. Іншого рецепту немає. Хоча Угорщині все потім буде потрібно згадати. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ALEKS1952 Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 4 часа назад, ДобровоЛ сказал: ОВРА - охорона водних рубежів. Якщо точніше - охорона водного району. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 4 години тому, Wladimir_K сказав: Ну не можемо ми навіть в теорії побудувати флот зараз. А @ДобровоЛ хоче. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 40 хвилин тому, gardener сказав: А @ДобровоЛ хоче. В нього зараз всі козирі в руках. Нідерланди - держава морська, має найбільший в Європі порт 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 5 годин тому, Wladimir_K сказав: Ну тральщики нам організують сусіди. На позиченому в рай не заїдеш. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 5 годин тому, Wladimir_K сказав: Ну не можемо ми навіть в теорії побудувати флот зараз. Та тепер вже точно не скоро... Он перше на черзі - житло. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 4 години тому, Sanich сказав: Є багато рішень. Наприклад, судно перевозчик може йти під прапором США чи іншої країни НАТО. Вважаєте, що московія буде їх захоплювти чи топити? Було б бажання. Та не так то просто, пане Олександре, той прапор чужої держави підняти на чужому судні. Є міжнародні правила, які ніхто порушувати не може. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: Є міжнародні правила, які ніхто порушувати не може. А кацапам п...й всі правила,порушують і не червоніють. 3 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 мая, 2022 Автор Share Опубликовано 24 мая, 2022 4 хвилини тому, ДобровоЛ сказав: Та не так то просто, пане Олександре, той прапор чужої держави підняти на чужому судні. Є міжнародні правила, які ніхто порушувати не може. А де я казав, що чужого. У США та Великобританії, що, відсутній свій торговий флот? Чи у Турції із Китаєм? Корабель якої із цих країн готова потопити чи захопити московія? 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 4 години тому, Sanich сказав: Тральщики нам ще до війни обіцяли. Отож бо. Обіцянка-цяцянка. А тут і старі вже згодилися б. Та й не така висока їх вартість, щоб й самим закласти на одній з миколаївських судоверхвах. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 2 години тому, Олександр Коваль сказав: Туреччина може не пустити. Те що це країна НАТО абсолютно нічого не означає - вони грають в свою гру Суттєве доповнення - атомні човни заборонено вводити в Чорне море, якщо мені пам'ять ще не підводить. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 2 години тому, Фомич сказав: Англия уже не собирается. У нас привыкли бежать впереди паровоза. Цю інформацію про Англію я чув не із наших джерел. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 1 година тому, gardener сказав: А @ДобровоЛ хоче. Не я! Державі це конче необхідно! Оті грошики з офшорів якраз і згодилися б! Їх переведено НЕЗАКОННО! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 12 хвилин тому, Sanich сказав: А де я казав, що чужого. У США та Великобританії, що, відсутній свій торговий флот? Чи у Турції із Китаєм? Корабель якої із цих країн готова потопити чи захопити московія? Ну, то зовсім інша справа! Але морска блокада - непроста річ. До неї й мінні поля теж можуть входити. А міни є найрізноманітніші й донні в т.ч. - до 300 кг тротилу в еквіваленті. Ми самі ставили такі десь в 76 р.на траверсі Талліна... Нам казали , що то учбові. Але як до них відносилися специ,що супроводжували їх постановку , стало зрозумілим, що то бойові були. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 мая, 2022 Share Опубликовано 24 мая, 2022 1 годину тому, ALEKS1952 сказав: Якщо точніше - охорона водного району. Так, дружище. Роки даються взнаки, як бачиш, потроху й термінологію вже починаю забувати. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 мая, 2022 Автор Share Опубликовано 24 мая, 2022 Нарешті підтвердження від Генштабу про те, що мобільні гаубиці Цезар уже на передовій працюють. Правда, не кажуть кількість. Я думаю, що спочатку дали не багато. https://t.me/CinCAFU/97 1 4 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 25 мая, 2022 Share Опубликовано 25 мая, 2022 7 годин тому, ДобровоЛ сказав: Так, дружище. Роки даються взнаки, як бачиш, потроху й термінологію вже починаю забувати. 3 1 1 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 25 мая, 2022 Share Опубликовано 25 мая, 2022 Друзі пізнаються в біді . 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 25 мая, 2022 Share Опубликовано 25 мая, 2022 11 годин тому, Ворон сказав: Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 25 мая, 2022 Автор Share Опубликовано 25 мая, 2022 Сьогодні Арестович сильно матюкався на західних партнерів. По його словам пішла велика хвиля серез Західних політиків - давайте перестанемо стріляти і сядемо за стіл перемовин. Поставки озброєння сильно гальмуються. Франція дала лише 6 Цезарів. Німеччина не дала досі нічого із важкого озброєння. США РСЗО не дають. Кількість гаубиць, які надали - недостатня. Рашисти накопили резерви і рвуться в наступ. Сьогодні бачив сам відео, як везли Т-62 із консервації... От такі справи... Ще звернув увагу, що на фоні потенційних невдач, серед населення значно зросте тренд в пошуку винних. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения