владек Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Смакові показники: 1. Різкий; 2. М"який (в смилі смаку); 3. Нейтральний; 4. Помірно солодкий; 5. Дуже солодкий; 6. Солодкий з гірчинкою; Фізичні показники: Після кристалізації: 1. Дрібнозернистий; 2. Крупнозернистий; 3. Салоподібний; 4. Твердий; 5. М"який; До кристалізації: 1. Рідкий; 2. Густий; 3. Світлий; 4. Темний; 5. Жовтий; 6. Коричневий; Аромат: 1.Приємний; 2. Нейтральний; 3. Приторний; Зацікавлених прошу додати вагомі показники на Вашу думку. Окрім того запропонуйте максимальний бал для кожного з перерахованих показників. Після цього складу таблицю. І будемо мати кількісний вимір якості меду органолептичним методом в домашніх умовах. В принципі думаю, що для доброї достовірності необхідно мати близько десяти "експертів". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Не потрібно було мені придумувати велосипед. Скачав "Стандарт на мед" ДСТУ а там вже все є. Отож зробив екселівську таблицю. Прошу користуватись. Для зразка моя сім"я провела діагностику одного меду. Що получилось побачите : _____________.rar Прикріплений фай невірного формату. Прохання виправити. Адм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VLAVVS Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Есть вариант европейских заготовителей,требования для помещений где производится откачка меда.Помещения должны обложены плиткой(для периодической сан. обработки) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted May 1, 2010 Author Share Posted May 1, 2010 Есть вариант европейских заготовителей,требования для помещений где производится откачка меда.Помещения должны обложены плиткой(для периодической сан. обработки) ? Шановний VLAVVS мені здається, що Ваше повідомлення необхідно перенести в іншу тему, бо ця трохи про інакше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Панас Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Цитата(VLAVVS @ 29.4.2010, 22:23) Есть вариант европейских заготовителей,требования для помещений где производится откачка меда.Помещения должны обложены плиткой(для периодической сан. обработки) Шановний VLAVVS мені здається, що Ваше повідомлення необхідно перенести в іншу тему, бо ця трохи про інакше. ? Думаю имелось ввиду то, что современные лаборатории в состоянии определить в каком помещении производилась откачка меда (по характеру инородных примесей). Это хоть и не влияет на органолептические показатели, но в целом для потребителя имеет значение Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted May 5, 2010 Author Share Posted May 5, 2010 Не потрібно було мені придумувати велосипед. Скачав "Стандарт на мед" ДСТУ а там вже все є. Отож зробив екселівську таблицю. Прошу користуватись. Для зразка моя сім"я провела діагностику одного меду. Що получилось побачите : _____________.rar Прикріплений фай невірного формату. Прохання виправити. Адм. Зробив сумісність з версією 2003. Прошу дивитись новий файл: _____________._.rar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 В бочках з медом першої відкачки перша декада травня - до акції, різні меди. В одних майже білий мягкий- напевно з ріпаком, а в інших жовтуватий з дуже крупними кристалами. Який медонос міг дати таку крупнозернисту кристалізацію? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 а в інших жовтуватий з дуже крупними кристалами. Який медонос міг дати таку крупнозернисту кристалізацію? opr06K94.gif ? :smile: ... Сояшник Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Может кому то пригодится Таблица определения влажности по плотности мёда : 1370 = 27 % , 1375 = 26 %, 1380 = 25 % , 1390 = 24 %, 1395 = 23 % , 1400 = 22 % , 1410 = 21 % , 1415 = 20 % , 1420 = 19 % , 1430 = 18 % , 1435 = 17% , 1445 = 16 % , 1 5000 = 15 % . Добавляем : трёхлитровая банка мёда ( чуть сверх 3-х литров с влажностью 25 % весит = 4 200 гр , такая же банка со зрелым мёдом весит 4 500 гр.. Такм образом, если вес банки одинаков ( а он на практике разный ) — то чем тяжелее банка — тем качественнее мёд ( по влажности). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metrolog Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Может кому то пригодится Таблица определения влажности по плотности мёда : 1370 = 27 % , 1375 = 26 %, 1380 = 25 % , 1390 = 24 %, 1395 = 23 % , 1400 = 22 % Это суррогат. , 1410 = 21 % , 1415 = 20 % , 1420 = 19 % , 1430 = 18 % , 1435 = 17% , 1445 = 16 % , 1 5000 = 15 % . Добавляем : трёхлитровая банка мёда ( чуть сверх 3-х литров с влажностью 25 % весит = 4 200 гр , такая же банка со зрелым мёдом весит 4 500 гр.. Такм образом, если вес банки одинаков ( а он на практике разный ) — то чем тяжелее банка — тем качественнее мёд ( по влажности). Я думаю, что на форуме не только пчеловоды. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 Добавляем : трёхлитровая банка мёда ( чуть сверх 3-х литров с влажностью 25 % весит = 4 200 гр , такая же банка со зрелым мёдом весит 4 500 гр.. Такм образом, если вес банки одинаков ( а он на практике разный ) — то чем тяжелее банка — тем качественнее мёд ( по влажности). ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igl Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 Добавляем : трёхлитровая банка мёда ( чуть сверх 3-х литров с влажностью 25 % весит = 4 200 гр , такая же банка со зрелым мёдом весит 4 500 гр.. Такм образом, если вес банки одинаков ( а он на практике разный ) — то чем тяжелее банка — тем качественнее мёд ( по влажности). ? Полагая вес банки 960 гр и объем под завязку ГОСТу 3200+-50 мл имеем (5430-960)/3200=1,4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 чуть сверх 3-х литров с влажностью 25 % весит = 4 200 гр , такая же банка со зрелым мёдом весит 4 500 гр.. Такм образом, если вес банки одинаков ( а он на практике разный ) — то чем тяжелее банка — тем качественнее мёд ( по влажности). Це вже було виставлено в іншій темі Таким чином віднімемо 900г від 4200, отримаємо 3300г - маса 3 л меду? Або 4500 - 900 = 3600. Отже 1л меду має масу від 1100г до 1200г? Щось не те! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 5430-875=4555 4555/3=1518 4555/3,2=1423 цікаво яка різниця по цьому показнику у меда який повністю пропечатаний і у меда яки 6 днів пробув у вулику і вважаеться зрілим (по словах Метролога) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 4555/3,2=1423 wink.gif ← Це ближче до істини. Я коли набираю мед у літрові відерка, часто важу - 1440-1450 завжди. Мед 6 днів у вулику без бджіл? В нас, при середньому взятку, часто рамки бувають недопечатані не із-за незрілості меду, а із-за неповноти чарунок. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.