олександр Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 1 хвилину тому, gardener сказав: це я от Вас сворую 11 годин тому, Arius сказав: Пропоную шановним читачам довгий, але цікавий текст. Я випадково дізнався про статтю відомого радянського фізика А. Д. Сахарова "Мир через полвека", яку він написав у 1974 р. для американського журналу. не віриться мені Арій що він так думав. текст явно пропагандистський. для америкосів. забавно намагання котактірувати з позаземними цивілізаціями. з чого він взяв шо вони захотять надавати корисну нам інформацію а не перепустять нас на фарш й не надєлають сердельок? Ваше буркотіння нащот інтернету теж забавне. кожен шукає тут що йому подобаєтья. це скоріш недовольство людьми ніж технічною стороною системи. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 9 часов назад, Arius сказал: авторитетного вченого саме про те майбутнє, в якому ми живемо. А я хіба не казав що я люблю фантастику? Ага в часи коли ще не було масового запудрення мізків від Сараули і Ко. Я забивав мізки Беляєвим Жюль Верном, і багатьма іншими авторами які описували те при чому ми зараз існуєм. Так що не Сахаровим єдиним. Я би сказав. 3 часа назад, олександр сказал: наші мавпи Вам не підходять в предки? хочеться інопланетних? Кажуть Дарвін перед смертю відмовився від своєї теорії, що людина пройшла шлях від мавпи, до хомосапієнса. 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 Тільки що, олександр сказав: не віриться мені Арій що він так думав. текст явно пропагандистський. для америкосів. Не погоджуюсь. Є звісно моменти, наприклад про "сверхспрос" - явно критика "буржуазного" споживацького суспільства, а загалом автор мав певний статус і рівень свободи висловлюватись. Наприклад, йому не подобається залізна завіса. Це вже був не сталінський режим, коли кого завгодно могли запроторити в гулаг. Мавпам потрібна була людина, яка знає, як користуватись бомбочками і щоб пояснила, що після цього настане. Тільки що, олександр сказав: забавно намагання котактірувати з позаземними цивілізаціями. з чого він взяв шо вони захотять надавати корисну нам інформацію а не перепустять нас на фарш й не надєлають сердельок? а хіба немає таких намагань зараз? Ловлять сигнали, посилають свої. Ось золоту табличку відправили в космос з різною музикою. А щодо сардельок, бачте, автор вважав, що досягти висот у науково-технічному прогресі і в освоєнні космосу можна лише при торжестві розуму і повазі до іншого життя. Тому високорозвинена цивілізація повинна бути "доброю" за замовчуванням. 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 Тільки що, ded50 сказав: Кажуть Дарвін перед смертю відмовився від своєї теорії, що людина пройшла шлях від мавпи, до хомосапієнса. І правильно, що відмовився. Дехто навіть не починав того шляху, а хтось застряг на півдорозі. 2 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 48 минут назад, Arius сказал: Ось золоту табличку відправили в космос з різною музикою Там не тільки музика... Там запрошення іншопланетянам з вказівкою нашої точної адреси... Тіпа : "Прилітайте, послухаєм музичку разом" 1 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 1 час назад, Arius сказал: Мавпам потрібна була людина, яка знає, як користуватись бомбочками Яке важке питання. Коли Сахаров створював водородну бомбу він не розумів що це потягне за собою черговий виток гонки по зброї? Але своє его не давало спокою. Так після того як випробували цю бомбочку, він побачив воочію що створив, і жахнувся. За що і постраждав. У вигнанні. Сказати дякую, що не у психушці. А тепер цю зброю отримала "мавпа" не зрозуміло що від неї чекати. 1 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
олександр Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 22 хвилини тому, ded50 сказав: Яке важке питання. Коли Сахаров створював водородну бомбу він не розумів що це потягне за собою черговий виток гонки по зброї? це потягло за собою мир. в клітці з мавпами у декількох обізян в лапах зявились гранати . й в кожної з них можливість підірвати всю клітку нє. вірогідність того що рване висока. але поки тих хто з гранатами ніхто прямо не трогає. рвануло тіки раз. коли в однієї були 2 маленькі пітарди а в інших не було. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 Тільки що, ded50 сказав: Яке важке питання. Коли Сахаров створював водородну бомбу він не розумів що це потягне за собою черговий виток гонки по зброї? Але своє его не давало спокою. Маю сумніви стосовно "его". Звичайно, все він розумів. Якби не він створив, то хтось інший, можливо не такий принциповий. Уявімо, якийсь фанатик марксизму-ленінізму вирішив би, що настав час світової пролетарської революції... Тільки що, ded50 сказав: А тепер цю зброю отримала "мавпа" не зрозуміло що від неї чекати. Мавпі не дозволять скористатись. Невже ви думаєте, що навколо там немає нормальних людей, які нагребли купу бабла і не розуміють, що можуть все втратити через фокуси імперського маразматика. Навіть поряд з Гітлером була група невдоволених, які вчинили замах. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 Тільки що, олександр сказав: вірогідність того що рване висока. але поки тих хто з гранатами ніхто прямо не трогає. Для того вони і тримають гранати. Важливо не махати занадто сильно. Наприклад, Ын цим забезпечує своєму клану життя богів в КНДР. Інакше наземна операція по очистці П. Кореї давно була б проведена і зайняла менше часу, ніж в Іраку. Ну і ще Китай з Росією тримають це опудало проти американських союзників Тільки що, олександр сказав: рвануло тіки раз. коли в однієї були 2 маленькі пітарди а в інших не було. ні в якому разі не хочу когось виправдовувати, але на мою думку та мавпа була найбільш адекватна серед усіх потенційних власників гранат і найбільше підходила на роль альфа-самця. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 12 минут назад, Arius сказал: ні в якому разі не хочу когось виправдовувати, але на мою думку та мавпа була найбільш адекватна серед усіх потенційних власників гранат і найбільше підходила на роль альфа-самця. Якби не та мавпа, то Японська Імперія тягнулася б з Камчатки та аж до Урала. 120млн чоловік населення на тому островку. Для порівняння - в ерефії 140 січас. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 Тільки що, Avgust Vadim Poltava сказав: Якби не та мавпа, то Японська Імперія тягнулася б з Камчатки та аж до Урала. Це навряд чи. Ще до ядерного удару Японія програла все. Тої їхній самурайський кодекс - річ ірраціональна і непотрібна. Їм це тільки нашкодило. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 1 час назад, Arius сказал: Якби не він створив, то хтось інший, можливо не такий принциповий. Так погоджусь. Але не всякий може писати музику, навіть якщо вміє грати на балалайці. 1 час назад, Arius сказал: Навіть поряд з Гітлером була група невдоволених, які вчинили замах. Там спрацював інстинкт самозбереження. На початку його кар'єри чомусь не було охочих його прибрати. Пока він не переступив дуже червоної лінії. А якби він не рванув розширювати життєвий простір, то программа виводу нації на найвищий рівень існування таки була не погана. (зараз полетят у мене тапки) До речі Піночет теж вивів країну на непоганий рівень. Хоть і вимочив руки кров'ю співгромадян. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 29 минут назад, Arius сказал: Тої їхній самурайський кодекс - річ ірраціональна і непотрібна. Їм це тільки нашкодило. Ох здається мені, шо той дрєвній самурайський кодекс придумали вже після війни і зовсім не самураї. А до того було шось інше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 31 минуту назад, Arius сказал: Це навряд чи. Ще до ядерного удару Японія програла все. Нууу... Хм... Нам так і сказали реальні розклади на той момент. Угу... А СССР був знекровлений і беззахисний зі сходу. Всі ресурси були кинуті на захід. Япошкам можна було просто заходити і ставити свої адміністрації - воювать в нас там було вже нікому і нічим. Хтозна. Ну це чисто моя така думка А байка про те, шо америкоси бомбонули вже без необхідності, бо вони такі злі і кровожадні - ясно де взялася... Необхідність якась була! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 Тільки що, Avgust Vadim Poltava сказав: Нууу... Хм... Нам так і сказали реальні розклади на той момент. Угу... А СССР був знекровлений і беззахисний зі сходу. Всі ресурси були кинуті на захід. Япошкам можна було просто заходити і ставити свої адміністрації - воювать в нас там було вже нікому і нічим. У них теж не було кому і нічим. На той час вони втратили Тихий океан. Можливо помилкою було починати кампанію проти Штатів в Тихому океані, а справді рухатись на захід в СРСР. Тільки що, Avgust Vadim Poltava сказав: А байка про те, шо америкоси бомбонули вже без необхідності, бо вони такі злі і кровожадні - ясно де взялася... Необхідність якась була! А я не вважаю їх злими і кровожадними. Я ж казав - найадекватніша мавпа. Якби зброя була в японців чи нацистів, жертв могло бути значно більше. Одні камікадзе чого варті. Фанатизм змінює оцінку життя - свого і чужого. До речі, ви ж знаєте, вони почали перші, з Перл-Харбора. Я думаю, реальної необхідності не було. А з іншого боку, хто захотів би виловлювати фанатиків, які в будь-яку мить можуть стріляти в спину? 2 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 35 минут назад, Avgust Vadim Poltava сказал: Необхідність якась була! В людських життях. Ех Вадім, в людей які вважают себе і інших людьми, є закон цінності життя. Навіть страшилки про чорношкірих рабах, правда. Цінували життя раба як скажем ти своїх бджіл. Тому що вони приносят користь. Хоть ми їх і використовуєм, як піндоси рабів. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 Тільки що, ded50 сказав: Там спрацював інстинкт самозбереження. На початку його кар'єри чомусь не було охочих його прибрати. Пока він не переступив дуже червоної лінії. А якби він не рванув розширювати життєвий простір, то программа виводу нації на найвищий рівень існування таки була не погана. (зараз полетят у мене тапки) Не полетять Краще б його прийняли в художники. Профукати унікальний шанс повалити сталінізм за допомогою поневолених народів - це треба бути феєричним демагогом, як Гітлер. уривок з Борхеса (в Аргентині на той час було повно симпатиків нацистів) (Коментар до 23 серпня 1944 року): ... для європейців і американців існує порядок - єдино можливий порядок: колись він звався Римом, нині - західною культурою. Бути нацистом (розігрувати енергійне варварство, удавати вікінга, татарина, конкістадора 16 ст., гаучо, червоношкірого) тривалий час неможливо - ні з психолгоічної, ні з моральної точки зору. Нацизм слабує на ірреальність. Він не годиться для життя; люди можуть лише вмирати заради нього, брехати заради нього, вбивати і проливати кров заради нього. Теж саме можна сказати про сталінізм і марксизм взагалі. Тому треба критично ставитись до побєдобєсія. Заради чого було воювати? Заради державного рабства і обману (обіцяли заводи робочим, землю селянам), заради постійного голоду і прославляння вождя? Німці принаймні не були голодні. Єдині, хто воював за більш адекватні цілі - різні повстанці: українські, литовські. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
олександр Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 28 хвилин тому, Arius сказав: Я думаю, реальної необхідності не було. А з іншого боку, хто захотів би виловлювати фанатиків, які в будь-яку мить можуть стріляти в спину? єдина необхідність була цікавість. глянуть що буде якщо вибухне посеред реального міста на живому мясі. й іншим показати. до всіх зацікавлених дійшло даж до такого інопланетянина й гуманіста як Сахаров 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 Тільки що, олександр сказав: єдина необхідність була цікавість. глянуть що буде якщо вибухне посеред реального міста на живому мясі. й іншим показати. до всіх зацікавлених дійшло даж до такого інопланетянина й гуманіста як Сахаров Який ви цинік! Я б вам навіть гранат не довірив, не те що гранату Карибська криза свідчить, що дійшло не до всіх. З апорєбріком час від часу обіцяють щось "повторіть", не знаю що 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 41 минуту назад, Arius сказал: Теж саме можна сказати про сталінізм і марксизм взагалі. Я спєцом не вказав пальцем про Сталінське правління. Чекаючи реакції. Ця справа вже навіть не актуальна для вивчення. Чим скоріше народ забуде про цей жах, тим важче буде вернутись. Хоча сусіди не дадуть. Та і не тільки сусіди, своїх марксистів ще вдосталь. Хоча приємно що не бігают з червоними прапорами, І суботніки скоротили. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 3 минуты назад, Arius сказал: З апорєбріком час від часу обіцяють щось "повторіть", не знаю що перетворити в попіл. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 10 часов назад, ded50 сказал: Кажуть Дарвін перед смертю відмовився від своєї теорії, що людина пройшла шлях від мавпи, до хомосапієнса. Не могли бы Вы уточнить, в чью пользу он отказался от своей теории? Ну там, в божественную или инопланетную ? И добровольно ли он отрекся или таки вынудили? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 5 минут назад, Макарыч57 сказал: в чью пользу он отказался от своей теории? 5 минут назад, Макарыч57 сказал: в божественную 5 минут назад, Макарыч57 сказал: И добровольно ли он отрекся или таки вынудили? Дарвін жив не в епоху Галілео. Інвізіція на той час вже зтліла. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 5 минут назад, ded50 сказал: в божественную Старость не радость... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 12 декабря, 2020 Share Опубликовано 12 декабря, 2020 Тільки що, Макарыч57 сказав: Старость не радость... Я б на його місці теж так зробив. Якщо бога нема, ми нічого не втрачаємо, а якщо є, краще його не заперечувати... Це як в анекдоті, знаєте, коли весь клас на уроці атеїзму показує дулі в небо, а Вовочка ні. Чому ти, Вовочка, не показуєш дулю? А навіщо? Якщо бога нема, то кому показувати, а якщо є, навіщо його злити? Тільки що, ded50 сказав: Я спєцом не вказав пальцем про Сталінське правління. Чекаючи реакції. Ця справа вже навіть не актуальна для вивчення. Девіз марксистів: пока живут на свете дураки, обманом жить нам стало быть, с руки. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.