Юрий Петрович Опубликовано 8 августа, 2020 Share Опубликовано 8 августа, 2020 В відводку помітив бджіл з недорозвинутими крилами, та звернув увагу на бджіл які не можуть вийти з соти. Вони вже і кришечки попрогризали, сидять чомусь і не вилазять. В деякіх місцях інші бджоли розгризають ці соти з боків. Витягнувши декілька таких бджіл я помітив , шо задня частина бджоли атрофірована, крила також. Матку недавно змінив, її роботу оцінити ще складно, але побудова рамок дуже дивна, хаотична та нерівномірна. Підкажіть що це може бути ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 8 августа, 2020 Share Опубликовано 8 августа, 2020 Або незмогли обігріти або кліщ добиває. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Юрий Петрович Опубликовано 8 августа, 2020 Автор Share Опубликовано 8 августа, 2020 Кліща не бачив, але бачив маленьких червяків схожих на міль в ранній стадіі, може це вони ушкоджують соти з розплодом зсередини ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 8 августа, 2020 Share Опубликовано 8 августа, 2020 Кліща не бачив, але бачив маленьких червяків схожих на міль в ранній стадіі, може це вони ушкоджують соти з розплодом зсередини ?Якого кольору червячки? Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВВК Опубликовано 9 августа, 2020 Share Опубликовано 9 августа, 2020 В відводку помітив бджіл з недорозвинутими крилами, та звернув увагу на бджіл які не можуть вийти з соти. Вони вже і кришечки попрогризали, сидять чомусь і не вилазять. В деякіх місцях інші бджоли розгризають ці соти з боків. Витягнувши декілька таких бджіл я помітив , шо задня частина бджоли атрофірована, крила також. Матку недавно змінив, її роботу оцінити ще складно, але побудова рамок дуже дивна, хаотична та нерівномірна. Підкажіть що це може бути ?Це міль пошкодила розплід з середини сота. Постукайте стаместкою по верхньому бруску рамки на чисту поверхню 1-2 хв. і Ви побачите...Надіслано від мого ONEPLUS A6013, використовуючи Tapatalk 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Юрий Петрович Опубликовано 9 августа, 2020 Автор Share Опубликовано 9 августа, 2020 В 08.08.2020 в 11:28, uam_63 сказал: Якого кольору червячки? Білого кольору. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 10 августа, 2020 Share Опубликовано 10 августа, 2020 Сьогодні в одному слабачку теж помітив таку ситуацію напевне це всеж таки кліщ.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
слава 1987 Опубликовано 17 августа, 2020 Share Опубликовано 17 августа, 2020 В 10.08.2020 в 13:57, uam_63 сказал: Сьогодні в одному слабачку теж помітив таку ситуацію напевне це всеж таки кліщ. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Ви полоски від кліщів ставили? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 17 августа, 2020 Share Опубликовано 17 августа, 2020 08.08.2020 в 11:26, Юрий Петрович сказав: Кліща не бачив, але бачив маленьких червяків схожих на міль в ранній стадіі, може це вони ушкоджують соти з розплодом зсередини ? Однозначно моль, маю аналогічну ситуацію в слабких сім'ях. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 17 августа, 2020 Share Опубликовано 17 августа, 2020 Ви полоски від кліщів ставили?Ні.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
слава 1987 Опубликовано 17 августа, 2020 Share Опубликовано 17 августа, 2020 2 минуты назад, uam_63 сказал: Ні. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Чому питаю бо мав аналогічну картину в минулому році у слабкому нуці- 3 рамки. Грішив на переохолодження + передоз від полосок, причому осипу кліща не було. Значить найбільш віронідний варіант недоргітий розплод. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
daring Опубликовано 28 августа, 2020 Share Опубликовано 28 августа, 2020 Ульевой жук є ще така нова фішка, но я подробиць не знаю погугліть. Це якщо замовляли заморських бджіл Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.