gardener Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 2 хвилини тому, Sanich сказав: Звичайно. тепер зрозумів Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 21 апреля, 2020 Автор Share Опубликовано 21 апреля, 2020 2 часа назад, Sanich сказал: Не виходить чомусь у мене, на жаль, висущити мед до 20%. Там дійсно є не зовсім зрозумілі речі.Але продукт зберігається, я це пояснював присутністю кислот. Крім того вологість 20% взята з вимог зберігання меду, а отримуємо мед з соком. Ітретій варіант-деякі зміни до технології наприклад підняти температуру до 35град, як у вулику, змінити систему вентиляції або решітку. Я над цим працюю. Але без допомоги науковців важко, а їм- спочатку гроші... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 21 апреля, 2020 Автор Share Опубликовано 21 апреля, 2020 В мене багато цікавого по зберіганню. Отриманий продукт, як правило розділяли на густу і рідку фракцію і зберігали: -на столі, - в прохолодному приміщенні ( погребі, в холодну пору- на балконі) та в холодильнику. На столі залишали критичні результати дослідів- занадто рідкі, з пінкою, неповну тару і споживали в першу чергу. Тобто все їв сам, потім давав людям!. Густа фракція зберігається прекрасно, не пліснявіє, іноді втрачає колір через часткову кристалізацію. Були випадки здуття кришки, але без втрати смакових якостей і бродіння. Рідка фракція зазвичай ішла в чай або кампот, на столі бували ознаки бродіння на поверхні - пінка. Смакові якості втрачає протягом тривалого часу( як незрілий мед- бродить на поверхні) Обидві фракції дуже добре зберігають аромат і смак сировини, тому використовувать ароматні меди не доцільно. На сьогогодні в мене є зразки густого продукту до 3-х років зберігання. Що стосується рідкої фракції, мабуть необхідно її додатково досушувать і використовувать для приготування крем-меду. Ще не пробував, але є сподівання що буде бомба! Або використовувати як соко- мед, дотримаючись певних пропорцій цукрів-кислот. Тут може бути безліч комбінацій.. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asaltan Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 1 година тому, Ю.М. сказав: Але продукт зберігається, я це пояснював присутністю кислот. Як фасуються і зберігаються ягоди, не пліснявіють? Яка їх вологість? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 21 апреля, 2020 Автор Share Опубликовано 21 апреля, 2020 4 часа назад, asaltan сказал: Як фасуються і зберігаються ягоди, не пліснявіють? Яка їх вологість? Ну як фасується невелика кількість? Звичайною ложкою! Якщо Вас цікавить центнери і тони, використовуються пневматичні поршневі дозатори, випускаються у нас в Черкасах. Процес сушки на маленькій сушарці проходить при кімнатній температурі та вологості в приміщенні. Тому приблизно при 25% вологості процес загальмовується. Якщо на початку процесу ми досягали зменшення ваги 600г за добу, то в кінці (5-7 діб втрата вологи (ваги) -кілька десятків г за добу. До речі, в перерахунку на площу стільників у вулику (близько 2м.кв. для сильної сім"ї) випаровування 600г з площі 0,1м кв. , без підігріву, дуже хороший результат! Не пліснявіє. Для того щоб визначити вологість густої фракції, потрібно її спалити, я цього не робив. До речі, якщо у Вас є інформація про роботи в цьому напрямку на Асканія-пак, прошу поділитися. Я робив доповідь оптовикам про цю технологію на зустрічі оптовиків з пасічниками наприкінці 18 року. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 Не виходить чомусь у мене, на жаль, висущити мед до 20%. Тобто фрукти висушуються волога забирається з фруктів а мед з підвищеною вологою , чи технологія взагалі непрацює?Бо якщо проблема тільки з вологістю меду то його можна пустити на благородні напитки та ще й з араматом фруктів.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 44 хвилини тому, uam_63 сказав: Тобто фрукти висушуються волога забирається з фруктів а мед з підвищеною вологою , чи технологія взагалі непрацює? Бо якщо проблема тільки з вологістю меду то його можна пустити на благородні напитки та ще й з араматом фруктів. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Я не проводив досліджень, щоб стверджувати - працює - не працює. Погрався трохи і поки закинув. Для мене це було дещо нетехнологічно - тримати увімкнену сушарку в нормальних санітарних умовах на протязі тижня без перерви - у мене немає можливості. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 Я не проводив досліджень, щоб стверджувати - працює - не працює. Погрався трохи і поки закинув. Ну продукція на виході хоть якась була ?Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 3 хвилини тому, uam_63 сказав: Ну продукція на виході хоть якась була ? Була полуниця на смак, як полуничне варення. З"їли. У мене в даній технології викликає сумнів той факт, що фактично ми викачуємо сок із плоду, а з ним і масу вітамінів. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 21 минуту назад, Sanich сказал: Була полуниця на смак, як полуничне варення. З"їли. У мене в даній технології викликає сумнів той факт, що фактично ми викачуємо сок із плоду, а з ним і масу вітамінів. А на вигляд як така полуниця, презентабельно? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 21 апреля, 2020 Share Опубликовано 21 апреля, 2020 1 годину тому, Джаз сказав: А на вигляд як така полуниця, презентабельно? Так, цілком. Як ягоди із варення. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 22 апреля, 2020 Автор Share Опубликовано 22 апреля, 2020 11 часов назад, Sanich сказал: У мене в даній технології викликає сумнів той факт, що фактично ми викачуємо сок із плоду, а з ним і масу вітамінів. "Викачуємо" не ми , а мед! Я вже писав, що ми дуже мало знаємо про мед і його властивості! Рідка фракція- це дійсно медова витяжка соку з сировани. Але одночасно відбувається проникнення цукрів всередину плодів. Навіть без руйнування шкірки! Один дід-апітерапевт стверджував, що мед проникає всередину клітини і тим самим може харчувати, лікувати і зберігати клітину від пошкоджень. В нашому випадку ми використовуємо консервуючі властивості меду, які також залежать від кількох факторів, як то температура, ультрафіолетове проміння, тривалість зберігання. Я наполегливо просив наш Інститут бджільництва зайнятися дослідженнями, тепер "не в ладах" з директором... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 22 апреля, 2020 Share Опубликовано 22 апреля, 2020 10 часов назад, Ю.М. сказал: "Викачуємо" не ми , а мед! Я вже писав, що ми дуже мало знаємо про мед і його властивості! Рідка фракція- це дійсно медова витяжка соку з сировани. Але одночасно відбувається проникнення цукрів всередину плодів. Навіть без руйнування шкірки! Один дід-апітерапевт стверджував, що мед проникає всередину клітини і тим самим може харчувати, лікувати і зберігати клітину від пошкоджень. В нашому випадку ми використовуємо консервуючі властивості меду, які також залежать від кількох факторів, як то температура, ультрафіолетове проміння, тривалість зберігання. Я наполегливо просив наш Інститут бджільництва зайнятися дослідженнями, тепер "не в ладах" з директором... Чи є у Вас фото готових плодів та ягід? Звучить все гарно, питання в тому як це все буде виглядати на торговому прилавку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 22 апреля, 2020 Автор Share Опубликовано 22 апреля, 2020 1 час назад, Джаз сказал: Чи є у Вас фото готових плодів та ягід? Звучить все гарно, питання в тому як це все буде виглядати на торговому прилавку. В своєму зверненні на початку теми я написав: Цитата Тому прошу допомоги! Не грошима! Потрібні люди, які підхватять ідею, вже не для приватної пасіки (з такими співпрацюємо давно!), а для проектування промислової лінії. Для аналізу можливостей продажу за кордон ( ми ж бо банани їмо!!!), для дизайну тари і навіть для назви продукту! Нинішній стан речей на продовольчому ринку дозволяє з г..на зробити цукерку. Причому якраз медові продукти найбільше програють в цьому відношенні. Можливо я дійсно покину виробництво обладнання і зроблю якісні фото продукту ( в молодості серйозно займався фотографією), можливо найму людей для якісного дизайну, але це все час і гроші... Можливо турбулентність в світі І Україні щось змінить і люди почнуть вкладати гроші не в дорогі витребеньки, а в щось корисне... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 22 апреля, 2020 Share Опубликовано 22 апреля, 2020 Можливо турбулентність в світі І Україні щось змінить і люди почнуть вкладати гроші не в дорогі витребеньки, а в щось корисне... Напевно що ні.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asaltan Опубликовано 23 апреля, 2020 Share Опубликовано 23 апреля, 2020 8 годин тому, Ю.М. сказав: Нинішній стан речей на продовольчому ринку дозволяє з г..на зробити цукерку. Навряд чи хтось хтось надихнувся виробляти напівсушені ягоди і медовий компот, читаючи Ваші дописи, повні безнадії. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 23 апреля, 2020 Автор Share Опубликовано 23 апреля, 2020 Я не песиміст, а добре інформований оптиміст! По гороскопу- баран(овен) тому спробуйте ще пошукати такого "безнадьогу", який десять років штурмує одну й ту ж тему! Що стосується Цитата виробляти напівсушені ягоди і медовий компот то в мене досвід освоєння виробництва ножів, коли я 3 роки благав щоб хтось їх робив, потів розробку вкрали, а потім засукав рукава і сам 3 роки стояв за станком. Просто я звернувся не до тієї аудиторії, де є зайві гроші! До речі, останні 3 автомати для обрізки рамок купили люди, які ще не бачили бджіл! Тому там моя аудиторія- серед авантюристів! А тут, серед пасічників, я слухаю розумні( і не тільки) поради і відпочиваю душею! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 23 апреля, 2020 Share Опубликовано 23 апреля, 2020 16 часов назад, Ю.М. сказал: В своєму зверненні на початку теми я написав: Нинішній стан речей на продовольчому ринку дозволяє з г..на зробити цукерку. Причому якраз медові продукти найбільше програють в цьому відношенні. Можливо я дійсно покину виробництво обладнання і зроблю якісні фото продукту ( в молодості серйозно займався фотографією), можливо найму людей для якісного дизайну, але це все час і гроші... Можливо турбулентність в світі І Україні щось змінить і люди почнуть вкладати гроші не в дорогі витребеньки, а в щось корисне... Вы мене не зрозуміли. Дизайн я можу зробити під себе, також і тара є. Мені цікаво як выгляда сама ягода. Наприклад шовковиця, це буде злипнута до купи маса чи одиночні, підсушені плоди. Краще один раз побачити чим сто постів прочитати)) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 23 апреля, 2020 Автор Share Опубликовано 23 апреля, 2020 3 часа назад, Джаз сказал: Вы мене не зрозуміли. Дизайн я можу зробити під себе, також і тара є. Мені цікаво як выгляда сама ягода. Наприклад шовковиця, це буде злипнута до купи маса чи одиночні, підсушені плоди. Краще один раз побачити чим сто постів прочитати)) Я Вас добре зрозумів, але якісних фото не маю, а зробити їх можна при отриманні свіжої партії продукту, мінімум через місяць. Вигляд продукту - як варення (кілька фото я скину), але мають дуже виражені смакові і органолептичні властивості. До речі дуже подобаються жіночій статі, вони нюхають, смакують, ахають! А в мужиків мабуть інші вподобання, більшість поплямкають і все! Також цікаве збереження кольору, доки ягоди в меду, на повітрі темніють - окисляються. Навіть у герметичній тарі верхній шар біля кришки поступово темніє. Щоб виділити окремі дольки чи ягоди можна їх підсушити - так робить один мій знайомий, я не пробував. Або обсипати сухою пудрою як деякі цукати чи лукум. Взагалі східні смаколики хоч і дуже різноманітні та з медом, порівняно з нашим продуктом дуже приторні і одноманітні , але щоб вийти на азіатські ринки солодощів треба мати іншу національність! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ю.М. Опубликовано 23 апреля, 2020 Автор Share Опубликовано 23 апреля, 2020 До речі про східні солодощі. За останні роки довелось побувати в колег у Туреччині (на Апімондії), тричі в Казахстані і нещодавно в Азербайджані. Додому гостинця привезти треба, зазвичай якісь цукерки, відмінні від наших. Хоча останнім часом і в нас в Черкасах їх навалом. На мій смак, привчений до меду - занадто солодкі, багато крохмалю і горіхів. Так от гризе мене підступна думка, чи не з наших продуктів це все виробляється? Адже і горіхи знаємо куди везуть, і крохмаль у нас дешевший, а про мед, то й мови нема... І таке велике бажання розвернуть якось цей віз в зворотньому напрямку. Адже не тільки "Рошен" з України вони повинні їсти, та й приївся вже мабуть... Я вже навіть з китайцями вів переговори про медовий продукт, вони, кажуть дуже люблять гарбуз, яблука і абрикоси - подарував їм зразки, розповів технологію, обіцяли подумати. А тут раптом вірус! Наче грім з неба! Мабуть це знак! Доведеться в Україні щось творить. Не все ж на китайців сподіватись!. 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.