Перейти к содержанию

Матки Бакфаст інструментального осіменіння, від Вальчука. 2020 рік.

Рекомендуемые сообщения

Тільки що, Артем сказав:

трутневий фон важливий, але не домінуючий... можливо були допущені декілька помилок, які в свою чергу дали поганий результат

так , можливо , лівою рукою шпатель тримав. 

6 хвилин тому, Артем сказав:

а ми з вами на ти? звідки стільки агресії? інформації на форумі вдосталь, не бачу сенсу розповідати щось

пан образився, ну тоді прошу вибачення, що порчу вам бізнес. для подальшої дискусії дійсно є окрема  тема про бакфаст.

Только что, whale сказал:

пан образився, ну тоді прошу вибачення, що порчу вам бізнес. для подальшої дискусії дійсно є окрема  тема про бакфаст.

не образився, я займаюсь УСП і бізнесу з бакфаст не маю. Чарівної бджоли не існує - кожному своє.

4 минуты назад, Артем сказал:

Чарівної бджоли не існує - кожному своє.

:ay:

17 хвилин тому, Артем сказав:

не образився, я займаюсь УСП і бізнесу з бакфаст не маю. Чарівної бджоли не існує - кожному своє.

ну методичку як вести бізнес у  бакфастчиків Ви скопірували,  чи якусь свою, оригінальну маєте?

2 минуты назад, whale сказал:

ну методичку як вести бізнес у  бакфастчиків Ви скопірували,  чи якусь свою, оригінальну маєте?

нафлудили ми чимало.. .методичку свою маю, авторську)

14 хвилин тому, Артем сказав:

нафлудили ми чимало.. .методичку свою маю, авторську)

я думаю що Ви зрозуміли, що бізнес і селекція то є різні речі.

5 часов назад, whale сказал:

не правий. трутовий фон був теж бакфаст . матки були якісні, так як виводив сам для себе.

А з якого матеріалу виводили собі якісних маток ? А то я так зрозумів, що з маток ШЗ нічого путнього не вийшло :)

1 час назад, Стахановский сказал:

ИО маток меняют,ф1 пасут задних ,трутневый фон плохой.Какой выход тогда?Для чего их покупать?

А кто заставляет то покупать ? У всех есть возможность делать то что он хочет или может.

11 годин тому, Gold-V сказав:

А з якого матеріалу виводили собі якісних маток ? А то я так зрозумів, що з маток ШЗ нічого путнього не вийшло :)

Від ІО В12(VYP), сім'я з цією маткою за два роки життя, більше 6-7 рамок не набирала сили,  матку невдало згвалтували капіляром в станку була крива і постійно горбилась. Пояснення від продавця отримав, що сімї з матками ІО меду не носять от і ризикнув.

8 часов назад, whale сказал:

Від ІО В12(VYP), сім'я з цією маткою за два роки життя, більше 6-7 рамок не набирала сили,  матку невдало згвалтували капіляром в станку була крива і постійно горбилась. Пояснення від продавця отримав, що сімї з матками ІО меду не носять от і ризикнув.

Пощастило, матка прожила 2 роки:ay:

2 часа назад, chajka2005 сказал:

Пощастило, матка прожила 2 роки:ay:

У моего друга, он присутствует на этом форуме, при количестве ульев порядка 25 штук, есть 5-6 иошек бакфаста от разных операторов. Так вот, ни одну матку не попробовали сменить по тихому, некоторые работают уже третий сезон и вопросов не возникает.

Ще є 15 ШО маток  перевірених, ціна 1350 гр. 

6 минут назад, teplov сказал:

Ще є 15 ШО маток  перевірених, ціна 1350 гр. 

Добрый день! Какая линия?

5 часов назад, Yrik71 сказал:

Добрый день! Какая линия?

Я боюсь помилитися, та 10 на 194 та 255 на 194 то вроді точно є. Діло в тім що матки в нуклеусах вони мічені опалітками до 800, коли я їх виймаю з нуклеусів то бачу номер і дивлюсь в таблицю яка там в них лінія. 

Доброго ранку. Петровичу, я можна Вас попросити трохи статистики за підсумками цього сезону, що найбільше замовляли? Хто в лідерах по меду? 

2 часа назад, chajka2005 сказал:

Доброго ранку. Петровичу, я можна Вас попросити трохи статистики за підсумками цього сезону, що найбільше замовляли? Хто в лідерах по меду? 

Булоб цікаво подивитися.

Доброго дня, Юрий Петрович, якщо є можливість,  ви писали що подобаєтся, B10(VYP), .18.  можо більш детально про цю матку . У родоводах її подивився, але яке у вас враження від неї? 

Матку ио неперевірену підсадив, B 10 х В 194, три діні у кліточці, три дні під ковпачком на росплоді, у неділю буди дивитися, мабуть засіє :)

Привет  всем, матка ио неперевірена B10(VYP), .18  засеяла!  (может получится в этом году вывести пару маток и сделать 2 отводка, на ее дочек)

3 дня просидела в коробочке, потом выломал маточники (откуда они взялись, непонятно!) потом 3 дня просидела под колпачком и в пятницу 7 августа заглянул а пчелы ее выпустили :) и уже есть засев! я очень доволен, матка крупная и красивая :) 

С таким материалом можно идти в зиму!  (теперь у меня две ио одна 2019 и одна 2020 ) Спасибо и огромное уважение,  Юрий Петрович!

3 часа назад, Плис Владимир сказал:

Привет  всем, матка ио неперевірена B10(VYP), .18  засеяла!  (может получится в этом году вывести пару маток и сделать 2 отводка, на ее дочек)

3 дня просидела в коробочке, потом выломал маточники (откуда они взялись, непонятно!) потом 3 дня просидела под колпачком и в пятницу 7 августа заглянул а пчелы ее выпустили :) и уже есть засев! я очень доволен, матка крупная и красивая :) 

С таким материалом можно идти в зиму!  (теперь у меня две ио одна 2019 и одна 2020 ) Спасибо и огромное уважение,  Юрий Петрович!

Ніщо так не радую пасічника, як не перевірена Іошка, що засіяла. Розділяю Вашу радість. Вітаю. :ay:

Засев это хорошо, а вот по настоящему радуют матки ИО, весной, когда они перезимовали на своей пчеле и весь сезон ещё впереди.

10.08.2020 в 13:10, Плис Владимир сказав:

Повезло ,что матку не грохнули.Я подсаживал через изолятор на расплод на выходе-гарантия 100 %.Также тестирую ефки от Вальчука,но в этот аномальный сезон выводы делать рано.Сама матка сидит на 3 -4 рамках расплода,но пчела спокойная,такое впечатление что пчелы не имеют жал.Есть 9 Ф 1 -разные так как трутневый фон на пасеке разнобой.И ф1 бакфаст и карника,карпатка и матки от нее.

А я от не зміг. І маточка хороша, жвава і доставили швидко. Підсадив у безрозплідний відводок з натрушеною бджолою. Трусив молоду із рамки з розплодом. Маточка їм подобалась, готували через кліточку. Відкрив, випустили, ніби нормально. Приїхав через тиждень, вулик пустий, нікого вдома немає. Щось зробив не так. 

3 години тому, Grygorii сказав:

А я от не зміг. І маточка хороша, жвава і доставили швидко. Підсадив у безрозплідний відводок з натрушеною бджолою. Трусив молоду із рамки з розплодом. Маточка їм подобалась, готували через кліточку. Відкрив, випустили, ніби нормально. Приїхав через тиждень, вулик пустий, нікого вдома немає. Щось зробив не так. 

Печалька .Слетел отводок.Нужно было хоть одну рамку печатки на выходе поставить.

6 часов назад, Grygorii сказал:

Я вибачаюсь, Стаж:меньше года,Kоличество семей:2-5, навіщо вам матка ШЗ?

• Sanich locked this тема

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...