medhon Опубликовано 19 июля, 2019 Автор Share Опубликовано 19 июля, 2019 20 хвилин тому, davolodya сказав: Основне призначення обробка зерна в зерносховищах від різних жучків, але ганяють ним і кротів. Це таблетки, які під дією вологи в повітрі розкладаютьс, з виділенням газу фосфіду алюмінію Судячи з назви речовин, мать', шось дуже корисне! Причому як як для бджіл, так і для меду і відповідно людей хтось уже користувався, чи тіки збирається? О! Вище вже виклали пояснення. Все виявилося набагато гірше 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Dariusz Опубликовано 19 июля, 2019 Share Опубликовано 19 июля, 2019 Мы фосфином протравливаем в складе от долгоносика зерно/отходы . очень вонючий препарат., люди работают только в распираторах з угольным фильтром. Мыши тоже от него гибнут, крысы уегают. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
medhon Опубликовано 19 июля, 2019 Автор Share Опубликовано 19 июля, 2019 9 хвилин тому, Dariusz сказав: Мы фосфином протравливаем в складе от долгоносика зерно/отходы . очень вонючий препарат., люди работают только в распираторах з угольным фильтром. Мыши тоже от него гибнут, крысы уегают. Кароч, вєщь - препарат для бджільництва саме те! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 19 июля, 2019 Share Опубликовано 19 июля, 2019 47 минут назад, AVA сказал: альтернативно одаренная семья дебилов 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yurko Опубликовано 19 июля, 2019 Share Опубликовано 19 июля, 2019 1 година тому, medhon сказав: Кароч, вєщь - препарат для бджільництва саме те! Та да. Обробляйте сірчаним ангідридом, для бджільництва саме те. А то, що кучу продуктів оброблених фосфіном їмо то таке, ми ж про це не знаємо. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Dariusz Опубликовано 19 июля, 2019 Share Опубликовано 19 июля, 2019 Так это зерно мы обрабатываем на мукомольном предприятии :) 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 10 августа, 2019 Share Опубликовано 10 августа, 2019 В 19.07.2019 в 07:16, valik1986 сказал: а якщо без мішка зразу магазини після відкачки спускаті в погріб? там температура не висока, можна обробить сіркою (при умові що погріб лише для суші) Будуть пліснявіти бруски рамок, і якщо перга попаде - теж капець, в мішки краще. В цьому році відкачані ставив у верхньому корпусі який відділений від гнізда плівкою, і лиш з крайньої вулички є доступ до рамок. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
medhon Опубликовано 16 августа, 2019 Автор Share Опубликовано 16 августа, 2019 Як часто треба обкурювати корпуса з сушкою , якщо вони знаходяться надворі? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
IvanS Опубликовано 22 августа, 2019 Share Опубликовано 22 августа, 2019 Ідея теоретична. Проморожування без морозилки. Сухим льодом. Корпуси з рамками штабелем, знизу без щілин, зверху 3-4 кг твердого СО2, утеплюємо, накриваємо, і готово. В кого ППУ ППС взагалі термос. Я тут прикинув, на охолодження 100 рамок 145 від +20 до -20 треба максимум 2000 кДж, 1 кг СО2 при сублімації забирає 590кДж. Але локально вниз по рамках стікатиме газ з температурою менше -60, навряд чи там щось виживе. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 22 августа, 2019 Share Опубликовано 22 августа, 2019 Ідея теоретична. Проморожування без морозилки. Сухим льодом. Корпуси з рамками штабелем, знизу без щілин, зверху 3-4 кг твердого СО2, утеплюємо, накриваємо, і готово. В кого ППУ ППС взагалі термос. Я тут прикинув, на охолодження 100 рамок 145 від +20 до -20 треба максимум 2000 кДж, 1 кг СО2 при сублімації забирає 590кДж. Але локально вниз по рамках стікатиме газ з температурою менше -60, навряд чи там щось виживе.Для чого ця морока світлі магазинні рамки можна зберігати просто в карпусах на вулиці а там де був розплід в погріб і все , перевірено працює.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 22 августа, 2019 Share Опубликовано 22 августа, 2019 Кращого варіанту ніж зберігання до жовтня в вуликах не існує. Після жовтня хоч в сараї, хоч в гаражі чи на горищі - основне щоб мишей не було. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 22 августа, 2019 Share Опубликовано 22 августа, 2019 Кращого варіанту ніж зберігання до жовтня в вуликах не існує. Після жовтня хоч в сараї, хоч в гаражі чи на горищі - основне щоб мишей не було.Але це незручно як працювати з бджолами коли в вас зверху стоїть 3-4 магазини загодовувати , обробляти від кліща, доречі припарат для обробки буде попадати на рамки з яких вдкачується мед.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мітла Олександр Опубликовано 26 августа, 2019 Share Опубликовано 26 августа, 2019 7 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 27 августа, 2019 Share Опубликовано 27 августа, 2019 В 22 серпня 2019 р. в 14:50, uam_63 сказал: Але це незручно як працювати з бджолами коли в вас зверху стоїть 3-4 магазини загодовувати , обробляти від кліща, доречі припарат для обробки буде попадати на рамки з яких вдкачується мед. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk В цьому і проблема. Тому порада доречна: В 22 серпня 2019 р. в 14:13, uam_63 сказал: Для чого ця морока світлі магазинні рамки можна зберігати просто в карпусах на вулиці а там де був розплід в погріб і все , перевірено працює. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Можна в корпусах зберігати і темну суш. Але розміщати не 10 а тільки 7 рам. Обов' язково без дна і без глухого даху. Повинен бути протяг. А от хто має льох то обов'язково запалити в бньому 1 грам сірки. Про це написав хтось вище. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Strelec Опубликовано 27 августа, 2019 Share Опубликовано 27 августа, 2019 4 часа назад, Маркіян сказал: 1 грам сірки 30-50 гр на 1м3 помещения. Может кому пригодится 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 27 августа, 2019 Share Опубликовано 27 августа, 2019 Це не зашкодить. Можна і 100 і 200 гр. Для таких сховищ як у роликах. Буде довше горіти а значить довше діяти. Льох то невеликі приміщення. У мене він 3 м х 3 м х 2 ,5 м тому викоористовую кілька грамів. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 27 августа, 2019 Share Опубликовано 27 августа, 2019 Можна в корпусах зберігати і темну суш. Але розміщати не 10 а тільки 7 рам. Обов' язково без дна і без глухого даху. Повинен бути протяг. А от хто має льох то обов'язково запалити в бньому 1 грам сірки. Про це написав хтось вище.Небачу ніякої потреби в погребі а в мене кажуть ,,льох,, міль не розвивається недостатня температура.Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
andrey88055 Опубликовано 28 августа, 2019 Share Опубликовано 28 августа, 2019 После откачки меда в завершении сезона, в гнезде состоящие из двух магазинных корпусов проверяю работу матки, ставлю полоски. На сильных семьях отгибаю край пленки ставлю пустой корпус и сверху корпуса на осушку и хранение. Так стоят до холодов, потом в хранилище. На других семьях, одна из них на фото справа, хранятся медовые рамки отобранные во время откачки для подстановки в семьи на зиму. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 сентября, 2019 Share Опубликовано 24 сентября, 2019 В 27.08.2019 в 11:01, Маркіян сказав: В цьому і проблема. Тому порада доречна: Можна в корпусах зберігати і темну суш. Але розміщати не 10 а тільки 7 рам. Обов' язково без дна і без глухого даху. Повинен бути протяг. А от хто має льох то обов'язково запалити в бньому 1 грам сірки. Про це написав хтось вище. А ще обкладати рамки листям з грецького горіха. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 24 сентября, 2019 Share Опубликовано 24 сентября, 2019 В 27.08.2019 в 21:12, uam_63 сказал: Небачу ніякої потреби в погребі а в мене кажуть ,,льох,, міль не розвивається недостатня температура. Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk І яка у Вас там температура? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 24 сентября, 2019 Share Опубликовано 24 сентября, 2019 І яка у Вас там температура?Я її не міряв, але потрібно буде виміряти заради інтересу.З практики вже 4 рік темні соти заношу і все добре , навіть якщо вже міль почала снувати свою павутину , буває що десь рамку непомітив заношу в погріб і процес зупиняється.Цей метод прочитав на форумі чи на ютубі після цьго іншими не користуюсь.Є тільки один нюанс рамки потрібно обсушені заносити .Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
targal Опубликовано 1 ноября, 2019 Share Опубликовано 1 ноября, 2019 Зберігаю так 8 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 1 ноября, 2019 Share Опубликовано 1 ноября, 2019 Цікаво як зберігають в США і Канаді промисловці суш (зрозуміло що в сотохранилищах, а ось чим обробляють?) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 20 ноября, 2019 Share Опубликовано 20 ноября, 2019 В 01.11.2019 в 21:00, Lefty сказал: Цікаво як зберігають в США і Канаді промисловці суш (зрозуміло що в сотохранилищах, а ось чим обробляють?) Там температура мабуть до +10, і обробки не потрібні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 7 января, 2020 Share Опубликовано 7 января, 2020 В 18.07.2019 в 15:46, medhon сказав: Однозначно не підходить - я так робив, ще й засіб для молі клав. Пожерло, падло, разом з плівкою! Я так колись лавандою обклав і в плівці - з Криму спеціально привіз був. Так лаванда виявилася прекрасним розсадником для них - все пожерли, падлюки ! 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.