Перейти к содержанию

Нозематоз

Рекомендуемые сообщения

Только что, Конструктор сказал:

Сім'я зимувала без матки. Всю  зиму були тривожні і як гарантія отримаємо рамки з жовтизною.

Це слідство, це не причина. Це лише візуальний результат і констатація факту.

Це то саме, що сказати, що чоловік помер, бо він хвилювався. Ні. Він помер, бо у нього серце стало. А тріггером цього стало хвилювання.

Відсутність матки та збудження бджіл послужили тріггером біохімічного процесу всередині бджіл, що призвело до проносу.

(Всі присутні бджолярі дружно назвали це нозематозом? :crazy:)

ЯКІ ЦЕ ПРОЦЕСИ?

Це питання не до Вас особисто. Це глас вопіющего.

Всі в думках чудово розуміють, що якби було б стіки ноземи, скіки бджоли обсираються, то давно ніяких бджіл не було б. Нозематоз, як причина проносу, може і дає якийсь відсоток, то він не дуже високий і тим більше не "завжди".

Але ніде, ні в книжках, ні в інтернеті, ніхто нічого не знає і в ту сторону навіть і не намагаєтя думати. Набираєте в гуглі "пронос бджіл" - отримуєте - нозематоз. І більше нічого. Все. Крапка. Алєс. Капєц.

12 минут назад, Пахомич сказал:

По простому срачка і дезентерія одне?

Ні не одне. Срачка може бути від чого завгодно. Абрикосів об'ївся. Дизентерію викликає дизентерійна бактерія.

Срачка - це слідство. Дизентерія - одна з причин.

15 минут назад, Neanderthalensis сказал:

Ні не одне. Срачка може бути від чого завгодно. Абрикосів об'ївся. Дизентерію викликає дизентерійна бактерія.

А нозема .....

1 минуту назад, Пахомич сказал:

А нозема .....

Одна з причин.

4 минуты назад, Neanderthalensis сказал:

Одна з причин.

Краще я подивлюсь на голих  дівок ніж вести розмову  про нозему:hi:

1 година тому, Neanderthalensis сказав:

Одна з причин.

Найголовніша причина - КАВКАЗЯНКИ ! Я вперше й в останнє стикнувся з ноземою, коли у мене були саме вони.

У них то в роду написано! Щоб чи хто про них не говорив. Якраз масово нозематоз вперше й почався в Україні після завозу  маток кавказької сірої бджоли. Це я знаю не за слухами, бо сам мав тоді проблеми.:dntknw:

1 годину тому, Neanderthalensis сказав:

Воно то так. Але один з туалету не виходить. А іншому, хоч те саме їв, до лампочки... :dntknw:

1 час назад, ДобровоЛ сказал:

Воно то так. Але один з туалету не виходить. А іншому, хоч те саме їв, до лампочки... :dntknw:

Була одна історія. Чоловік з жінкою (сусіди мої) та батьки одного з них грибів поїли. Приїхала "швидка"  увезла трьох. А чувак (правда здоровенний такий, як теля) стопочку ще перехилив, пів каструлі грибів ще навернув і спати ліг.:crazy: 

пс. Всі живі :umora:

17 годин тому, Neanderthalensis сказав:

Була одна історія. Чоловік з жінкою (сусіди мої) та батьки одного з них грибів поїли. Приїхала "швидка"  увезла трьох. А чувак (правда здоровенний такий, як теля) стопочку ще перехилив, пів каструлі грибів ще навернув і спати ліг.:crazy: 

пс. Всі живі :umora:

Отож я й кажу, що бджіл нормальних - стійких до ноземи потрібно тримати. Це таких як отой ваший "чувак - сусіда".:umora: А це ті ж баки, зокрема, мною вже 10 років перевірені . А ще темна поліська лісова в цьому плані теж непогана. Правда, сам з нею працював зовсім мало. Про сіру кавказьку я вже тут згадував. Тож не буду повторюватися.:dntknw:

• 8 months later...

Що саме цікаво США Канада тільки не давно почали дослідження дії рослин екстрактів витяжок на нозематоз.І добилися уже хоть якийсь результат.І підтвердили що фумагілін тільки вбиває спори в кишечнику.А аж ніяк не діє на клітиному рівні.І не лічить щей укорочує життя бджолі.Європа також дослідила багато чого так сказати екологічного.Ну що саме цікаво такі дослідження давно проведенні в Україні і доказано дію рослин на нозематоз.Але як що всі інші розкривають карти так сказати.То наші науковці тримають тайну.Маючи свою вигоду.Те що вони говорять або говорить що полинь і вічно зелене дерево працюють це далеко не так.Бо та сама полинь різниця по своєму хімічному складі.Опублікуйте проведенні досліди як це роблять у всьому цивілізованому світі.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...