Перейти к содержанию

Замена матки на пром. пасеке

Рекомендуемые сообщения

1 час назад, ZhAN78 сказал:

Про ковпак , то я вже на свій лад підлаштував, щоб вже й засів був

Тобто весь сенс у тому щоб свиту у кліточку запустити з того вулика в який підсаджується матка ? І тоді через добу матку можна випускати з кліточки і відсоток прийому буде високий ? 

22 хвилини тому, СерП сказав:

Тобто весь сенс у тому щоб свиту у кліточку запустити з того вулика в який підсаджується матка ? І тоді через добу матку можна випускати з кліточки і відсоток прийому буде високий ? 

Так але не через добу а через дві, або під кінець другої доби.

3 минуты назад, ZhAN78 сказал:

Так але не через добу а через дві, або під кінець другої доби.

Саме треба випускати на рамку, чи можна через канді ? ( мається на увазі відкривши відповідний відділ у кліточці) 

Для перестороги випускав на рамку , щоб переконатися що матку вбивать не будуть. результатом задоволени. В наступному сезоні буду пробувати міняти маток як на відео , одну забрав іншу пустив. Але  в цьому році в мене зоопарк з сімями був, в наступному вже буде щось схоже приведене до чогось одного. Можливо і результати будуть інші.

В 27.10.2021 в 19:51, Petrovych сказал:

Метод стовідсотково робочий, обливання медом матку добавляє відсотків 50 до гарантії прийняття матки.

Колись пробував підсажувати матки через літок, обливаю плідних маток медом і випускаю на прильотку, із 3-х маток дві прийняли, але я не врахував що матка проходить охорону тому відмовився, зараз розумію що свита матки не буде така агресивна як охорона, наступного року цей метод спробую обов"язково.

18 годин тому, Віталій.В сказав:

Я практикую вже три роки: :ay:

ДІстаю з нука матку за допомогою тубуса для помітки маток і відразу мітю лаком для нігтів, матку залишаю в тубусі щоб лак підсох, а з сімї ( поки лак на маткі сохне ) забираю стару плідну матку, дістаю з цієїж сімї  рамку ( раніше намагався щоб був розплід на виході ) зараз любу рамку головне щоб був мед, з цієї рамки струшую бжіл але так щоб 10-ток бджіл залишився, з цих бджіл що на рамці 2 - 3 бджоли накриваю тарілочкою і під цю тарілочку - ковпачок випускаю до бжіл молоду плідну матку ( ковпачок накрива так щоб був мед ) , рамку з маткою ставлю в середину гнізда між розплодом. Через 4 - 5 діб контролірую на маточники, якщо маточники тільки на крайніх рамках, маточники зриваю і тарілочку відкриваю, якщо маточники по всьому вулику  маточники зриваю, матку залишаю під тарілочкою ще на 3 - 4 доби, через 3 - 4 доби зриваю маточники і віразу відкриваю тарілочку, прийом майже 100 відсотковий. Саме більше садив 20-ть маток не прийняли дві матки, в цім році підсажував таким способом: перший раз 5-ть маток, другий раз 7-м маток прийняли всіх. 

Я вважаю що видиржка 4 - 5 годин без матки тільки шкодить, і через 4- 5 годин вся сім"я знає що матки вже немає тому через цей час вже весь вулик а не тільки свита відносиця агресивно до молодої плідної  матки.

На :IMHO: через 30ть хвилин без матки свита вже  кіпішує та починає шукати матку, а через дві години вся сім"я  безпокоїця і повним ходом закладають маточники, я прийшов до такого висновку як почав контролювати в стартерах прививку на прийняття личинок через дві години, через дві години вже добре видно скільки маточників прийняли.

Мда .. описане Вами для промислових пасік саме те що треба..... 

А на рахунок "через дві години вся сім"я  безпокоїця і повним ходом закладають маточники," Ви помиляєтесь: кіпіш піднімається вже за хв 20 після відбору матки, а маточники щоб почали закладати потрібно значно більше часу а ніж 2 години. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...