Перейти к содержанию

Юридичні аспекти при потруєнні бджіл, шляхи захисту і боротьби

Демян Бідний

Рекомендуемые сообщения

29 минут назад, Гурович сказал:

В состав комиссии включаются в обязательном порядке представитель полиции, ветеринарно санитарной службы и пару человек от общественности.

+ староста и желательно депутат местный.

• 3 years later...
5 часов назад, Женя Ц. сказал:

Відчуваю що 2025 дасть нам прикурити по врожаю, що по меду,що по зерновим.

Саме конкретно дасть по отруенню бджіл .. мінагрополітики навіть розробило програму і фермера чесно будуть попереджати що будуть труїти бджоли .. тобто не попередження про роботу фермера по застосуваню заходів рослин .. а конкретно -- система попередження отруення бджіл  .

1 час назад, ромео сказал:

Нарешті мед буде по 2$ :IMHO:

Підождіть :umora:

Ще потрібно буде слухати перед тим пів року про вплив глобальної економіки

А до речі що , там після глобального зібрання у німців з 14.02, хто знає, щось тишина , аж бджіл чути :umora:

Плюс одна гривня пока тут написали :umora:

46 минут назад, Сергей Тюркин сказал:

Саме конкретно дасть по отруенню бджіл .. мінагрополітики навіть розробило програму і фермера чесно будуть попереджати що будуть труїти бджоли .. тобто не попередження про роботу фермера по застосуваню заходів рослин .. а конкретно -- система попередження отруення бджіл  .

Тільки ніхто про це не знає з фермерів маю на увазі 

17 годин тому, Сергей Тюркин сказав:

Я щось не чув про навалу пасічників (охочих зареєструватись на є-бджоли), які валять сервери мінагрополітики. Заспокойтесь, фермери так само як пасічники поклали болт на цю ініціативу. Більшість з них про неї навіть не почують. Хоча я вважаю її чудовою.

1 час назад, yu1986ra сказал:

Я щось не чув про навалу пасічників (охочих зареєструватись на є-бджоли), які валять сервери мінагрополітики. Заспокойтесь, фермери так само як пасічники поклали болт на цю ініціативу. Більшість з них про неї навіть не почують. Хоча я вважаю її чудовою.

За останні декілька років мінагрополітики ретельно позачищало закони по контролю  застосування , відповідальності перед іншими особами за завдану шкоду при обробітку ЗЗР ( пестицидами і агрохімікатами ), також ускладнило розслідування ( доведення факту.) самого порушення .. більшість змін почне діяти з 2026 і останні  стануть чинними в 2028 році ..  тож у фермера скоріш за все буде 2 варіати або повідомляти громаду або через інтеринет за 1 хв. вносе повідомлення а далі закони так підкоригували  що якщо ваші бджоли загинули то це буде вважатися -- умисел постраждалої особи . і  судитися з фермером не буде сенсу  .  

10 годин тому, Сергей Тюркин сказав:

За останні декілька років мінагрополітики ретельно позачищало закони по контролю  застосування , відповідальності перед іншими особами за завдану шкоду при обробітку ЗЗР ( пестицидами і агрохімікатами ), також ускладнило розслідування ( доведення факту.) самого порушення .. більшість змін почне діяти з 2026 і останні  стануть чинними в 2028 році ..  тож у фермера скоріш за все буде 2 варіати або повідомляти громаду або через інтеринет за 1 хв. вносе повідомлення а далі закони так підкоригували  що якщо ваші бджоли загинули то це буде вважатися -- умисел постраждалої особи . і  судитися з фермером не буде сенсу  .  

Технічно це ж не складно зробити щоб фермер прямо під час обробки не попереджав сайт, що він вже обробляє поле. А те що йому буде легше робити це попередження це +. Я б ще додав розсилку сповіщень на якийсь месенджер.

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Технічно це ж не складно зробити щоб фермер прямо під час обробки не попереджав сайт, що він вже обробляє поле. А те що йому буде легше робити це попередження це +. Я б ще додав розсилку сповіщень на якийсь месенджер.

питання ..для чого Вам його сповіщеня ?

16 хвилин тому, Сергей Тюркин сказав:

питання ..для чого Вам його сповіщеня ?

Бо в нас тут з думками:

- ай, по хер;

- мені тут тих пару га обробити;

- скажу, що то не я;

- мабудь це безпечно;

-і т.д.

ніхто, нікого не сповіщає.

Це шанс налагодити співпрацю як в більш цивілізованих країнах. Мені те сповіщення дозволить зробити хоч щось. Це більше ніж нічого не зробити. 

8 минут назад, yu1986ra сказал:

. Мені те сповіщення дозволить зробити хоч щось.  

Саме про оте хоть щось і хотів почути .. Які варіанти ?

1 хвилину тому, Сергей Тюркин сказав:

Саме про оте хоть щось і хотів почути .. Які варіанти ?

В сповіщенні має бути контакт відповідального за обробку. Скажу йому: ''алло'', а далі по обставинах.

Можна прикрити, можна залишити 1 вулик не прикритим, можна раніше з'їхати, або пізніше виїхати. Можна наголосити, що зараз бджоли саме на його ріпаку до 9-ї вечора....

7 годин тому, yu1986ra сказав:

Можна прикрити, можна залишити 1 вулик не прикритим, можна раніше з'їхати, або пізніше виїхати.

Якщо фермерів кілька десятків, то тоді що кожен день прикривати?:dntknw:  Чи може їх взагалі тримати закритими?:hmm:

17 минут назад, Конструктор сказал:

Якщо фермерів кілька десятків, то тоді кожен день прикривати?:dntknw:  Чи може їх взагалі тримати закритими?:hmm:

Не давно було 7 участків ріпаку , в зоні льоту,  бо на поля 5 нетянуть , розпазані землі

1 час назад, Конструктор сказал:

:dntknw:  Чи може їх взагалі тримати закритими?:hmm:

чому взагалі ?  в зимку можна відкрити :IMHO:.

5 годин тому, Женя Ц. сказав:

Може краще заборонити продаж пальоної хімії і не паритися хто коли буде обробляти.

Спробуйте пригадати, чи за вашої пам'яті державі вдалося наглухо заборонити хоч щось? 

6 годин тому, Конструктор сказав:

Якщо фермерів кілька десятків, то тоді що кожен день прикривати?:dntknw:  Чи може їх взагалі тримати закритими?:hmm:

Якщо упустити момент, що фермери трохи штопані...., то вони повинні обробляти вночі. За таких умов не завжди й закривати потрібно.

Подивіться на це з іншого боку. Якщо потрава і на 8 км лиш один фермер подав заявку на обробіток, то його аргумент ''це не я'' вже діятиме трохи не так. Комісія першого ''за жабри'' буде його брати.

4 години тому, Сергей Тюркин сказав:

То вже хай і зимою стоять зачинені:umora:

1 час назад, yu1986ra сказал:

Спробуйте пригадати, чи за вашої пам'яті державі вдалося наглухо заборонити хоч щось? 

Шо да,то да !

6 годин тому, Сергей Тюркин сказав:

Так, але зимою багато меду не принесуть.:umora: і смішно, але перспективи зовсім не веселі.:(

1 година тому, Конструктор сказав:

Так, але зимою багато меду не принесуть.:umora: і смішно, але перспективи зовсім не веселі.:(

Та норм перспективи.

Чи часто у вас десятки фермерів обробляли поля один за одним? А якщо і обробляли, то чи про всі обробки ви знали чи були повідомлені? Далеко не всі обробки потребують закривання льотків.

Ці є-бджоли - це шанс налагодити співпрацю.

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Та норм перспективи.

Чи часто у вас десятки фермерів обробляли поля один за одним? А якщо і обробляли, то чи про всі обробки ви знали чи були повідомлені? Далеко не всі обробки потребують закривання льотків.

Ці є-бджоли - це шанс налагодити співпрацю.

А що є інші варіанти , дві неділі безприривного обробітку , як дві неділі безприривного посіву , дві неділі уборки  , все пов'язано до посіву, а посіви до клімату місцевості , я інших варіантів незнаю , ну можливо три неділі :umora:, якщо посів дощ перервав,

а якщо по культурах розбити , то і місяць з переривом  

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...