Галичанин Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 В 27.09.2017 в 11:53, Галичанин сказал: Я сподіваюсь, що він у неї був!.. Такий висновок я зробив по її зовнішньому вигляду, і сподіваючись, що то її засів був кружочком в 5 см.. Наскільки вдалим - покаже весна, якщо та матка ще перезимує. P/S/ Якщо вдало приїде в райцентр - постараюсь зробити фото тої матки Експеримент не вдався, матка після транспортування просто пропала . Однак, така невдача надихнула на те, щоб експеримент продовжити і трохи змінити Ось фото матки підсадженої в мінівідводок 24 жовтня, а самі фото зроблені вчора десь о 18:00. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 А це їхній "будиночок" і розташування. Тут вони будуть до грудня місяця, а далі зимуватимуть в приміщенні, а саме в кімнаті, вихід з якої на балкон 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 і ще одне фото: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 5 часов назад, Галичанин сказал: і ще одне фото: Ото пенопласт, типа для утепления? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 1 минуту назад, Пчеломучитель_ua сказал: Ото пенопласт, типа для утепления? ага, воно... пінопласт 30мм, щільності не пам'ятаю, який був - такий і вчепивта й повіз з пасіки в район Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 10 минут назад, Галичанин сказал: ага, воно... пінопласт 30мм, щільності не пам'ятаю, який був - такий і вчепивта й повіз з пасіки в район Как по мне лучше бы было влепить две теплые заставные с пеностирола и на этом ограничится 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 Можливо й так як Ви кажете, я ж кажу - що було під руками те й використав, у мене ще місяць попереду - ще буде утеплення всередині, заміна рамок на більш повномедні і т.д... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 9 минут назад, Галичанин сказал: у мене ще місяць попереду У Вас может и есть, а у пчел наверное нет 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted October 27, 2017 Author Share Posted October 27, 2017 1 минуту назад, Пчеломучитель_ua сказал: У Вас может и есть, а у пчел наверное нет А що, Ви припускаєте, що їм може бути холодно? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гурович Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 В 27.10.2017 в 16:13, Галичанин сказал: А що, Ви припускаєте, що їм може бути холодно? Їм уже холодно, яка відривається від клуба - наверх уже не підіймається 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 В 27.10.2017 в 15:58, Пчеломучитель_ua сказав: Как по мне лучше бы было влепить две теплые заставные с пеностирола и на этом ограничится Це з сітчастим дном? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 23 часа назад, ДобровоЛ сказал: Це з сітчастим дном? Та хоть с сетчатым хоть с обычны. Если обычным то по бокам оставить продухи. Подушка и холстик перекрываю только рамку и заставные. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 25 хвилин тому, Пчеломучитель_ua сказав: Та хоть с сетчатым хоть с обычны. Если обычным то по бокам оставить продухи. Подушка и холстик перекрываю только рамку и заставные. Зрозуміло. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Вчора оглядав свою "сімейку", яку був заніс у примішення (досить холодно було), та мабуть дарма . Виніс надвір назад... При огляді чекав сюрприз - свіжопідсаджена матка начервила на двох!! рамках площу в півдолоні, були вже й 2-3денні личинки!! - терміново треба було забирати ці рамки, благо натомість були медові. Ну і матку бджоли відгодували - збільшилася чуть не в два рази , ледве ходить, така груба!, шкода телефона немав - нема фото для підтвердження. Сімейку скоротив до трьох рамок, хоча там фактично дві, але думаю у двох вуличках їм буде краще. До грудня в приміщення, мабуть, зась, чекаємо морозця... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 10 минут назад, Галичанин сказал: Вчора оглядав свою "сімейку", яку був заніс у примішення (досить холодно було), та мабуть дарма . Виніс надвір назад... При огляді чекав сюрприз - свіжопідсаджена матка начервила на двох!! рамках площу в півдолоні, були вже й 2-3денні личинки!! - терміново треба було забирати ці рамки, благо натомість були медові. Ну і матку бджоли відгодували - збільшилася чуть не в два рази , ледве ходить, така груба!, шкода телефона немав - нема фото для підтвердження. Сімейку скоротив до трьох рамок, хоча там фактично дві, але думаю у двох вуличках їм буде краще. До грудня в приміщення, мабуть, зась, чекаємо морозця... Мені потрібно занести 20 шестирамочний відводки у підвал будинку, буду чекати мінуса, головне, щоб снігом не замело. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Только что, Wladimir_K сказал: Мені потрібно занести 20 шестирамочний відводки у підвал будинку, буду чекати мінуса, головне, щоб снігом не замело. у мене половина сімей - шестирамочні!, а Ви кажете "відводки"... а що, надворі не можуть зимувати? - 6 рамочні зимують добре... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Только что, Галичанин сказал: у мене половина сімей - шестирамочні!, а Ви кажете "відводки"... а що, надворі не можуть зимувати? - 6 рамочні зимують добре... Потрібно утеплити і переселяти у нормальні вулики, а тут зручне місце з постійною плюсовою температурою і нормальною вологістю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 зрозуміло Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FES Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 6 минут назад, Wladimir_K сказал: Мені потрібно занести 20 шестирамочний відводки у підвал будинку, буду чекати мінуса, головне, щоб снігом не замело. У Вас рамка 300? Дерев яні пам ятаю, а от яке там дно ні. Сітка чи глухе? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Только что, FES сказал: У Вас рамка 300? Дерев яні пам ятаю, а от яке там дно ні. Сітка чи глухе? Глухе, зверху буде сквозна вентиляція. Ніколи не зимував в приміщенні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FES Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Только что, Wladimir_K сказал: Глухе, зверху буде сквозна вентиляція. Ніколи не зимував в приміщенні. Продухи в криші? Також іде пару сімей в зиму (230рамка і 30мм стінка і криша утеплена пінопластом ) силою 5-6 рамок.Ось думаю чи заносити в приміщення чи хай зимують на вулиці?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Только что, FES сказал: Продухи в криші? Також іде пару сімей в зиму (230рамка і 30мм стінка і криша утеплена пінопластом ) силою 5-6 рамок.Ось думаю чи заносити в приміщення чи хай зимують на вулиці?! У мене всі -8-рамочні, і 7-6-5, і навіть деякі відводки по 4 рамки зимуюють надворі, а от 2-х рамочні в приміщенні Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Только что, Галичанин сказал: У мене всі -8-рамочні, і 7-6-5, і навіть деякі відводки по 4 рамки зимуюють надворі, а от 2-х рамочні в приміщенні Те ж думаю 2 рамочні в приміщенні перезимують, але весною де їм бджоли взяти, дуже сильно ослабнуть. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Только что, Wladimir_K сказал: Те ж думаю 2 рамочні в приміщенні перезимують, але весною де їм бджоли взяти, дуже сильно ослабнуть. от і я думаю, треба було їм сьогодні на пасіці натрусити бджоли в який ящик, привести в місто і завтра досипати, але як то кажуть добра мисля приходить... хай перезимують, а бджоли ми їм весною додамо тоді вже.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seim Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 1 час назад, Wladimir_K сказал: Те ж думаю 2 рамочні в приміщенні перезимують, але весною де їм бджоли взяти, дуже сильно ослабнуть. А яка температура буде в приміщенні? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts