Jump to content

Ульи из пенополистирола (пенопласта)

Griva
 Share

Recommended Posts

а можливо хтось має номера телефонів і прайс на пінополістирольні вулики? :dntknw:

а можливо хтось має номера телефонів і прайс на пінополістирольні вулики?

На Украине знаю двух производителей Меняйло Днепропетровская обл. и Бартник Хмелницкая обл. В Павлограде Магазин "Бджоляр" торгует пеноульями "Бартник" Дно-150грн. Корпус 300 -125грн. Корпус 230-97грн., корпус150-85грн. Крыша-85грн. Пеноульями торгует во Львове "Лисонь" Ульи Меняйло и Бартника серьезно отличаются конструктивно.

Прошло уже достаточно времени со дня публикации в журнале "Пасечник" комерческого материала о изготовлении пластиковых ульев "Дупло".Кто-нибудь что-нибудь разузнал по теме у автора?

• 2 weeks later...

Викладаю фото своєї спроби зробити полістирольні вулики. Плита товщиною 30 мм (з трьох виходить два вулики) і брус 40 Х 50 мм для верхньої і нижньої обв"язки. Клей використовував тільки для проклейки деревини. Плити встановлював у виборки в дереві і прикріпив шурупами по гіпсокартону. Льоток робив у нижньому дерев"яному поясі в готових вуликах (як наслідок не додивився і в частині вуликів вийшло на теплий занос) Корпус на дванадцять рамок , а надставки будуть з дерева. Поки можна відмітити собівартість нижнього корпусу в межах 60 грн., простота у виготовленні (в середньому за день два вулики, без надставок правда) Якщо хто працював з подібним, просьба покритикувати, бо є сумніви на рахунок очистки стінок та днища . e6ed15342b18.jpg 15d80f235441.jpg e7f47221545a.jpg

днище треба робити відъемним, підрамочний простір побільше, а стінки якшо сильно забрудняться і водою з милом не вийде вимити - замінити пінопласт, а може він наждачкою гарно зачищаеться?

Якщо хто працював з подібним, просьба покритикувати, бо є сумніви на рахунок очистки стінок та днища .

Зроблено не погано, а покритикувати чи похвалити ще рано, в мене в такому вулику одна сім‘я зимує, про результати говорити ще рано.

днище треба робити відъемним, підрамочний простір побільше, а стінки якшо сильно забрудняться і водою з милом не вийде вимити - замінити пінопласт, а може він наждачкою гарно зачищаеться?
Підрамковий простір- 50 мм. невже це мало? Поки мене підкуповує собівартість і простота у виготовленні. В ніяке порівняння з дерев"яним.

Хтось пробував запалити пінопласт?Сморід такий,що голова йде обертом.Не думаю,що бджоли в захваті від такого матеріалу,хоч і подається воно в гарній і блискучій обгортці...

Хтось пробував запалити пінопласт?

А навіщо палити вулик??? Самий їдучий дим від тліючої тканини. Проте це не заважає нам користуватись одежею. По вулику. Мій перший пінополістирольний (не путати з рихлим пінопластом) теж був "вицяцькуваний". Друга і третя модель вже була простішою і міцнішою. Якщо вулик із звичайного пінопласту, він буде кришитись навіть при спробі помити його. Корпус зроблено на зразок "рогатого", але ж роги роблять на безфальцевих корпусах. До речі, у верхній частині корпусу фальц має виступати над корпусом а не навпаки. А взагалі красиво :wave:
  • Like 1

Якщо хто працював з подібним, просьба покритикувати, бо є сумніви на рахунок очистки стінок та днища .

Зроблено не погано, а покритикувати чи похвалити ще рано, в мене в такому вулику одна сім‘я зимує, про результати говорити ще рано.
Скажите,пчелки гризут экструдированный пенопласт,или нет? Можит быть у кого другого есть печальный опыт,подскажите :hi:

Гризуть і екструдований полістерол(особливо біля буль-яких отворів в полістеролі). samitnyj перевірте щоб на стиках полістеролу не було щілинок, бо будуть гризти.

Скажите,пчелки гризут экструдированный пенопласт,или нет?

Грызут.

Скажите,пчелки гризут экструдированный пенопласт,или нет?

Грызут.
Может апирусы и грызут, а я за 3года пока не наблюдал, что б мои грызли. Грызут если плотность маленькая.

Цитата(Beecanin @ 16.3.2010, 12:42) Цитата(ученик1 @ 15.3.2010, 21:33) Скажите,пчелки гризут экструдированный пенопласт,или нет? Грызут. Может апирусы и грызут, а я за 3года пока не наблюдал, что б мои грызли. Грызут если плотность маленькая.

Корпуса не грызут, а вот донья за месяц так разгрызают, что не знаешь как их потом перевозить.

Корпуса не грызут, а вот донья за месяц так разгрызают, что не знаешь как их потом перевозить.

Что за ульи у вас?, и каков размер летков.

Цитата(Буда @ 16.3.2010, 20:19) Корпуса не грызут, а вот донья за месяц так разгрызают, что не знаешь как их потом перевозить. Что за ульи у вас?, и каков размер летков.

Я говорю о улья от фирмы Бартник.

Цитата(Буда @ 16.3.2010, 20:19) Корпуса не грызут, а вот донья за месяц так разгрызают, что не знаешь как их потом перевозить. Что за ульи у вас?, и каков размер летков.

Производители ульев АпиРусс утверждают, что их ульи изготовлены из особо прочного полистирола высокой плотности , который достигает - 95 г/дм3. Насколько это правда? Ведь в магазинах бльше 50г/дм3 я не встречал.

Гризуть і екструдований полістерол(особливо біля буль-яких отворів в полістеролі). samitnyj перевірте щоб на стиках полістеролу не було щілинок, бо будуть гризти.
Оце новина! А якщо стики мають нещільності в межах 0.5 мм- гризтимуть? Якщо так, тоді мою конструкцію погризуть, бо я стики не проклеював і не притирав, вважаючи, що їх бджоли запрополісують.

у виборки в дереві і прикріпив шурупами по гіпсокартону.

Прошу пояснити, що означає "гіпсокартон". Цей матеріал легко вбирає вологу. Хіба його можна застосовувати у вулику? І ще, яка марка плит?

Я теж "купився" на фразу про гіпсокартон. :dntknw: Вже набагато пізніше зрозумів, що мова йде про шурупи з великим кроком різьби, для дерева і гіпсокартону.

Прошу пояснити, що означає "гіпсокартон". Цей матеріал легко вбирає вологу. Хіба його можна застосовувати у вулику? І ще, яка марка плит?
Гипсо-картон бывает обычный и влагостойкий,влагостойкий цветом зелёный а обычный серый--там неправильно сказано --саморезы или прес шайбы для крепления профиля применили для крепления пенопласта :hi:

у виборки в дереві і прикріпив шурупами по гіпсокартону.

Мається на увазі шурупи з широкими і плоскими головками, які використовують для кріплення гіпсокартону. Можливо справді більш коректно самонарізи.

Ульи Бартника не грызут. Пятый сезон. В одной семье (сильная) леток в корпусе пытались расширить ,но там тоже вставка. Хотя снаружи пытались расширить.

Я теж "купився" на фразу про гіпсокартон. Вже набагато пізніше зрозумів, що мова йде про шурупи з великим кроком різьби, для дерева і гіпсокартону.

Дякую. Тепер ясно. Ваш вулик подобається. Але покищо не наважуюсь на виготовлення. Хоча переваги його над дерев"яним зрозумілі та вагомі.

Гипсокартон это строй материал для стен в нутри помещения, разной толщины от 9 до 12,5 мм и он не пригоден для ульев так как является смесью гипса бумаги и хим примесей и он очень хрупкий--я просто объяснил на форуме что такое гипсо--картон. А вообще я хочу попробывать сделать улей только надо попасть в эпицентр и прикупить полистирол для утепления полов, материал он там должен быть. :hi: