СерыйПчел Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 а можливо хтось має номера телефонів і прайс на пінополістирольні вулики? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bdjol Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 а можливо хтось має номера телефонів і прайс на пінополістирольні вулики? ? На Украине знаю двух производителей Меняйло Днепропетровская обл. и Бартник Хмелницкая обл. В Павлограде Магазин "Бджоляр" торгует пеноульями "Бартник" Дно-150грн. Корпус 300 -125грн. Корпус 230-97грн., корпус150-85грн. Крыша-85грн. Пеноульями торгует во Львове "Лисонь" Ульи Меняйло и Бартника серьезно отличаются конструктивно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Прошло уже достаточно времени со дня публикации в журнале "Пасечник" комерческого материала о изготовлении пластиковых ульев "Дупло".Кто-нибудь что-нибудь разузнал по теме у автора? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samitnyj Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Викладаю фото своєї спроби зробити полістирольні вулики. Плита товщиною 30 мм (з трьох виходить два вулики) і брус 40 Х 50 мм для верхньої і нижньої обв"язки. Клей використовував тільки для проклейки деревини. Плити встановлював у виборки в дереві і прикріпив шурупами по гіпсокартону. Льоток робив у нижньому дерев"яному поясі в готових вуликах (як наслідок не додивився і в частині вуликів вийшло на теплий занос) Корпус на дванадцять рамок , а надставки будуть з дерева. Поки можна відмітити собівартість нижнього корпусу в межах 60 грн., простота у виготовленні (в середньому за день два вулики, без надставок правда) Якщо хто працював з подібним, просьба покритикувати, бо є сумніви на рахунок очистки стінок та днища . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olegfk Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 днище треба робити відъемним, підрамочний простір побільше, а стінки якшо сильно забрудняться і водою з милом не вийде вимити - замінити пінопласт, а може він наждачкою гарно зачищаеться? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Якщо хто працював з подібним, просьба покритикувати, бо є сумніви на рахунок очистки стінок та днища . ← Зроблено не погано, а покритикувати чи похвалити ще рано, в мене в такому вулику одна сім‘я зимує, про результати говорити ще рано. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samitnyj Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 днище треба робити відъемним, підрамочний простір побільше, а стінки якшо сильно забрудняться і водою з милом не вийде вимити - замінити пінопласт, а може він наждачкою гарно зачищаеться? Підрамковий простір- 50 мм. невже це мало? Поки мене підкуповує собівартість і простота у виготовленні. В ніяке порівняння з дерев"яним. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Хтось пробував запалити пінопласт?Сморід такий,що голова йде обертом.Не думаю,що бджоли в захваті від такого матеріалу,хоч і подається воно в гарній і блискучій обгортці... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Хтось пробував запалити пінопласт? ? А навіщо палити вулик??? Самий їдучий дим від тліючої тканини. Проте це не заважає нам користуватись одежею. По вулику. Мій перший пінополістирольний (не путати з рихлим пінопластом) теж був "вицяцькуваний". Друга і третя модель вже була простішою і міцнішою. Якщо вулик із звичайного пінопласту, він буде кришитись навіть при спробі помити його. Корпус зроблено на зразок "рогатого", але ж роги роблять на безфальцевих корпусах. До речі, у верхній частині корпусу фальц має виступати над корпусом а не навпаки. А взагалі красиво 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ученик1 Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Якщо хто працював з подібним, просьба покритикувати, бо є сумніви на рахунок очистки стінок та днища . ? Зроблено не погано, а покритикувати чи похвалити ще рано, в мене в такому вулику одна сім‘я зимує, про результати говорити ще рано. Скажите,пчелки гризут экструдированный пенопласт,или нет? Можит быть у кого другого есть печальный опыт,подскажите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurocomp Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Гризуть і екструдований полістерол(особливо біля буль-яких отворів в полістеролі). samitnyj перевірте щоб на стиках полістеролу не було щілинок, бо будуть гризти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beecanin Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Скажите,пчелки гризут экструдированный пенопласт,или нет? ? Грызут. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tim Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Скажите,пчелки гризут экструдированный пенопласт,или нет? ? Грызут. Может апирусы и грызут, а я за 3года пока не наблюдал, что б мои грызли. Грызут если плотность маленькая. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
80922926260@people.net.ua Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Цитата(Beecanin @ 16.3.2010, 12:42) Цитата(ученик1 @ 15.3.2010, 21:33) Скажите,пчелки гризут экструдированный пенопласт,или нет? Грызут. Может апирусы и грызут, а я за 3года пока не наблюдал, что б мои грызли. Грызут если плотность маленькая. ? Корпуса не грызут, а вот донья за месяц так разгрызают, что не знаешь как их потом перевозить. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexandrSPb Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Корпуса не грызут, а вот донья за месяц так разгрызают, что не знаешь как их потом перевозить. ? Что за ульи у вас?, и каков размер летков. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
80922926260@people.net.ua Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Цитата(Буда @ 16.3.2010, 20:19) Корпуса не грызут, а вот донья за месяц так разгрызают, что не знаешь как их потом перевозить. Что за ульи у вас?, и каков размер летков. ? Я говорю о улья от фирмы Бартник. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Евгениус Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Цитата(Буда @ 16.3.2010, 20:19) Корпуса не грызут, а вот донья за месяц так разгрызают, что не знаешь как их потом перевозить. Что за ульи у вас?, и каков размер летков. ? Я говорю о улья от фирмы Бартник. Производители ульев АпиРусс утверждают, что их ульи изготовлены из особо прочного полистирола высокой плотности , который достигает - 95 г/дм3. Насколько это правда? Ведь в магазинах бльше 50г/дм3 я не встречал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samitnyj Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Гризуть і екструдований полістерол(особливо біля буль-яких отворів в полістеролі). samitnyj перевірте щоб на стиках полістеролу не було щілинок, бо будуть гризти. Оце новина! А якщо стики мають нещільності в межах 0.5 мм- гризтимуть? Якщо так, тоді мою конструкцію погризуть, бо я стики не проклеював і не притирав, вважаючи, що їх бджоли запрополісують. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 у виборки в дереві і прикріпив шурупами по гіпсокартону. ? Прошу пояснити, що означає "гіпсокартон". Цей матеріал легко вбирає вологу. Хіба його можна застосовувати у вулику? І ще, яка марка плит? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Я теж "купився" на фразу про гіпсокартон. Вже набагато пізніше зрозумів, що мова йде про шурупи з великим кроком різьби, для дерева і гіпсокартону. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blek-269 Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Прошу пояснити, що означає "гіпсокартон". Цей матеріал легко вбирає вологу. Хіба його можна застосовувати у вулику? І ще, яка марка плит? Гипсо-картон бывает обычный и влагостойкий,влагостойкий цветом зелёный а обычный серый--там неправильно сказано --саморезы или прес шайбы для крепления профиля применили для крепления пенопласта Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samitnyj Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 у виборки в дереві і прикріпив шурупами по гіпсокартону. ? Прошу пояснити, що означає "гіпсокартон". Цей матеріал легко вбирає вологу. Хіба його можна застосовувати у вулику? І ще, яка марка плит? Мається на увазі шурупи з широкими і плоскими головками, які використовують для кріплення гіпсокартону. Можливо справді більш коректно самонарізи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bdjol Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 Цитата(Буда @ 16.3.2010, 20:19) Корпуса не грызут, а вот донья за месяц так разгрызают, что не знаешь как их потом перевозить. Что за ульи у вас?, и каков размер летков. ? Я говорю о улья от фирмы Бартник. Ульи Бартника не грызут. Пятый сезон. В одной семье (сильная) леток в корпусе пытались расширить ,но там тоже вставка. Хотя снаружи пытались расширить. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 Я теж "купився" на фразу про гіпсокартон. Вже набагато пізніше зрозумів, що мова йде про шурупи з великим кроком різьби, для дерева і гіпсокартону. ? Дякую. Тепер ясно. Ваш вулик подобається. Але покищо не наважуюсь на виготовлення. Хоча переваги його над дерев"яним зрозумілі та вагомі. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blek-269 Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 Гипсокартон это строй материал для стен в нутри помещения, разной толщины от 9 до 12,5 мм и он не пригоден для ульев так как является смесью гипса бумаги и хим примесей и он очень хрупкий--я просто объяснил на форуме что такое гипсо--картон. А вообще я хочу попробывать сделать улей только надо попасть в эпицентр и прикупить полистирол для утепления полов, материал он там должен быть. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts