rudakov Опубликовано 8 декабря, 2020 Share Опубликовано 8 декабря, 2020 1 час назад, СЄРЖ сказал: аполітично мислите в нас є багато ранніх пилконосів і трутень з'являється сам по собі рано, а сенс в тому, що якщо буде погода то ранньою весною в мене буде точок насичений тим трутнем який мені потрібен, а погода це вже інше питання. Якщо мова йде про насичення трутнем якусь місцевість то трутень там має виводитися направлено, в спеціально відведених для цього сімейвідповідно до рекомендацій 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 10 декабря, 2020 Share Опубликовано 10 декабря, 2020 08.12.2020 в 07:57, rudakov сказав: Якщо мова йде про насичення трутнем якусь місцевість то трутень там має виводитися направлено, в спеціально відведених для цього сімейвідповідно до рекомендацій ну а для чого я по вашому готую батьківські сім"ї 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 10 декабря, 2020 Share Опубликовано 10 декабря, 2020 4 часа назад, СЄРЖ сказал: ну а для чого я по вашому готую батьківські сім"ї До готування батьківських сімей приступають за сезон до їх використання, батьківські сім'ї це не просто туди поставити трутневий стільник. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 14 декабря, 2020 Share Опубликовано 14 декабря, 2020 10.12.2020 в 23:13, rudakov сказав: До готування батьківських сімей приступають за сезон до їх використання, батьківські сім'ї це не просто туди поставити трутневий стільник. для підтримки розмови продовжу, Ігор батьківські будуть сім'ї з матками 2017, 2018, 2019 року які пройшли тестування і показали хороші результати. є такі з 2019 від яких робив в цьому році прививку, не втримався , сподобалися. насичую від кращих і провірених, є і такі лінії які були в батьківських на місцевому облітнику. все ти правильно пишеш і я так і роблю. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 13 января, 2021 Share Опубликовано 13 января, 2021 В 14.12.2020 в 09:46, СЄРЖ сказал: для підтримки розмови продовжу, Ігор батьківські будуть сім'ї з матками 2017, 2018, 2019 року які пройшли тестування і показали хороші результати. є такі з 2019 від яких робив в цьому році прививку, не втримався , сподобалися. насичую від кращих і провірених, є і такі лінії які були в батьківських на місцевому облітнику. все ти правильно пишеш і я так і роблю. Мова про лінійний чи расовий (популяційний) облітник ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 15 января, 2021 Share Опубликовано 15 января, 2021 13.01.2021 в 17:48, rudakov сказав: Мова про лінійний чи расовий (популяційний) облітник ? та я взагалі про домашній для ф1, користувацькі матки, тема ж не про облітники, а про насичення місцевості трутом, я так свою насичую. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 31 июля, 2021 Share Опубликовано 31 июля, 2021 06.01.2020 в 12:42, Брониславович сказав: Все с точностью до "наоборот". Если факт спаривания достоверен, то такой результат можно объяснить тем что матка обладает свойствами препатентности т.е. по материнской линии наследование идет до 100%. К примеру матка В100(КАА). ось тут в даній UA-RIV-L09-2019 дуже схоже на це, давать вже наступні покоління максимально схожі за ГКО з нею. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 7 августа, 2021 Share Опубликовано 7 августа, 2021 10.12.2020 в 23:13, rudakov сказав: До готування батьківських сімей приступають за сезон до їх використання, батьківські сім'ї це не просто туди поставити трутневий стільник. А які тут можуть бути складності ? Берете матку відповідної лінії, бажано вже дво-трирічну, садите її у дворамковий ізолятор з трутневими чарунками у центр гнізда сильної сім'ї і через визначений час поступово заміняєте засіяні трутневі стільники, які переставляєте у звичайні сім'ї. Я таким чином мав 10 і більше сімей, які постійно протягом сезону виводили мені відповідних трутнів. Правда, так стовідсотково ніколи не можна гарантувати запліднення відповідними трутневими лініями . Але процент осіменіння бажаними трутнями в такому разі досить високий. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 11 августа, 2021 Share Опубликовано 11 августа, 2021 07.08.2021 в 11:31, ДобровоЛ сказав: А які тут можуть бути складності ? Берете матку відповідної лінії, бажано вже дво-трирічну, садите її у дворамковий ізолятор з трутневими чарунками у центр гнізда сильної сім'ї і через визначений час поступово заміняєте засіяні трутневі стільники, які переставляєте у звичайні сім'ї. Я таким чином мав 10 і більше сімей, які постійно протягом сезону виводили мені відповідних трутнів. Правда, так стовідсотково ніколи не можна гарантувати запліднення відповідними трутневими лініями . Але процент осіменіння бажаними трутнями в такому разі досить високий. для маткововідної пасіки трутня готую не так, вже зараз з краю стоїть повний медом трутневий стільник, а під час формування в зиму сімей він буде поставлений практично в центр гнізда, це дозволяє раніше отримати трутня + збільшення запасів корму. Ніякої ізоляція маток не використовую, всі матки охоче сіють трутня а бджола цього доглядає. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 11 августа, 2021 Share Опубликовано 11 августа, 2021 1 годину тому, rudakov сказав: для маткововідної пасіки трутня готую не так, вже зараз з краю стоїть повний медом трутневий стільник, а під час формування в зиму сімей він буде поставлений практично в центр гнізда, це дозволяє раніше отримати трутня + збільшення запасів корму. Ніякої ізоляція маток не використовую, всі матки охоче сіють трутня а бджола цього доглядає. Але ж мова про конкретну лінію, а не трутнів усієї пасіки. У мене точно так, ніби ви змалювали картину з моїх батьківських сімей. Доречі, трутневі стільники на краю гнізда, де вже виводилися трутні, бджоли заповнюють медом без проблем. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.