Борода-1 Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 тест на фальсифікат воску https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=eaIQ73mupt0&feature=vm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ved Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 нету видео ....пишет что надо создать канал Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted March 12, 2017 Author Share Posted March 12, 2017 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted March 12, 2017 Author Share Posted March 12, 2017 17 хвилин тому, Борода-1 сказав: "Голуб-о-глазый парафинщик" 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 А як Ви тут розпізнали фальсифікацію? Характерного блиску і білого кольору на сколах як на відео вище - не має... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борис К. Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 в чому я зовсім не розбираюсь то це в фальсифікації воску. Як казала ворона з мультфільму " А я наївна, а я довірлива мене кожен обманути зможе". Ну ніколи в житті я не бачив ні воску з церезітом ні воску з парафіном. Сам не робив і ніхто не показував то і поняття нуль Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 В 13.03.2017 в 12:07, Бджолопотам сказав: А як Ви тут розпізнали фальсифікацію? Характерного блиску і білого кольору на сколах як на відео вище - не має... цей фальсифікат(віск може бути з домішками парафіну,церезиту або технічного воску) я діагностував по кількох ознаках: 1.я його не зміг розбити (молот встрягав в так званий "віск") таке може бути влітку коли віск сильно нагрівається і його також важко розбити,данне відео фільмувалось в квітні. 2. нерівномірна структура(відсутня характерна воскова зернистість ),деякі круги мали підозріло зеленкуватий колір 3.був відсутній виражений восковий запах та віддавало парафіном У мене є правило ,якщо в партії знаходжу хоч один зразок фальсифікату то бракую всю партію ... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 В 3/12/2017 в 20:18, Борода-1 сказав: Завжди віск як застигає, то середина опускається і утворюється випуклість. Навіть забрусний. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Деменський Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 У мене співробітник здавав воск разом з парафінчиком перетоплений, спеціалюги не побачили халтури. А потім кажемо, що депутати коз..и, коли у самих рильце в пушку. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted March 23, 2017 Author Share Posted March 23, 2017 В 20.03.2017 в 17:01, Sanich сказав: Завжди віск як застигає, то середина опускається і утворюється випуклість. Навіть забрусний. ось ще яскравий приклад "забрусового воску"з кратером ,між іншим підсунули нашому форумчану по інтернету- привозив мені показував 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 10 хвилин тому, Деменський сказав: У мене співробітник здавав воск разом з парафінчиком перетоплений, спеціалюги не побачили халтури. А потім кажемо, що депутати коз..и, коли у самих рильце в пушку. скотиняка і нецяма цей співробітник,на вила його та побрити рильце,до такого б недодумався жоден депутат, всяке є, но щоб депутат парафінив 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Деменський Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Він звик мутить і красти, навіть з сша повернувся хоч там гріникарту дали, каже -"я там не можу жить, там всі сильно правильні." 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 колись віск розрубували та дивились структуру,а якщо ти ще мав готовий розрублений,то тебе в приклад мол от підготовився все вірно,я раз порубав був віск привіз на обмін,а там такі погляди мол шото ти таке зробив. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted June 20, 2017 Author Share Posted June 20, 2017 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 візьміть вощину декількох виробників вощини і з декількох вуликів проведіть той же дослід. Ніколи нічого не добавляв в віск, а поручитись що в мене 100% віск не можу. Тут треба розбиратись яким чином в віск потрапляють домішки. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иван Иваныч Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 В 23.03.2017 в 22:51, Борода-1 сказал: ось ще яскравий приклад "забрусового воску"з кратером ,між іншим підсунули нашому форумчану по інтернету- привозив мені показував Так называемый кратер совершенно не говорит о фальсификации воска.Просто воск не отстал от стенок и при остывании он свой объем ну ни как сохранить не может.Середина остывает последней ,поэтому и проваливается.Не дурите людей с этой уткой 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 4 години тому, Иван Иваныч сказав: Так называемый кратер совершенно не говорит о фальсификации воска.Просто воск не отстал от стенок и при остывании он свой объем ну ни как сохранить не может. Коли віск пристає до стінок то утворюється ввігнутість, а на фото чітко видно саме кратер Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted June 21, 2017 Author Share Posted June 21, 2017 4 години тому, Иван Иваныч сказав: Так называемый кратер совершенно не говорит о фальсификации воска.Просто воск не отстал от стенок и при остывании он свой объем ну ни как сохранить не может.Середина остывает последней ,поэтому и проваливается.Не дурите людей с этой уткой При нагоді я ще зафільмую які бувають кратери....а поки що....в порядку просвіти від технолога-класика Темнова 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted June 21, 2017 Author Share Posted June 21, 2017 Кожний сам може встановити(по таблиці) яка кількість парафіну була добавлена 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Тільки що, Борода-1 сказав: Кожний сам може встановити(по таблиці) яка кількість парафіну була добавлена а що робити коли ми купляємо вощину в якій є елика кількість парафіну бджоли на цій неякісній вощині будують соти і коли ми їх перетоплюємо ми отримуємо віск з домішками парафіну яким грішать певні виробники вощини ситуація патова? це не виправдовує пасічника потрібно купляти якісну вощину та зновуж таки в кого ? Відповісти 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted June 21, 2017 Author Share Posted June 21, 2017 4 хвилини тому, mukola-s сказав: а що робити коли ми купляємо вощину в якій є елика кількість парафіну бджоли на цій неякісній вощині будують соти і коли ми їх перетоплюємо ми отримуємо віск з домішками парафіну яким грішать певні виробники вощини ситуація патова? це не виправдовує пасічника потрібно купляти якісну вощину та зновуж таки в кого ? Відповісти На мою субєктину думку з часом цю проблему можуть вирішити громадські бджолярські організації(спілки)- тільки так! я для прикладу роблю свій маленький вклад в цю справу -інформую бджолярський загал.Навчаю бджолярів азам перетопки воскосировини,виготовляю воскотопки різних конструкцій(т ч парогенератор перевалова),налагодив виробництво з нержавійки арматури сонячної воскотопки.. Ось правда ніяк не можу довести ладу воскотопку для nibond 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 В 20.03.2017 в 17:01, Sanich сказав: Завжди віск як застигає, то середина опускається і утворюється випуклість. Навіть забрусний. чому ? я неполінувався і пішов сфотографував свій віск який стопив два дні тому з забрусу кружок 4 кг то він при остиганні просіли краї а середина випукла догори троха неякісне фото ніч в мене в кладові погане освітлення 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иван Иваныч Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 5 часов назад, Борода-1 сказал: Кожний сам може встановити(по таблиці) яка кількість парафіну була добавлена А не проще сказать ,что покупаете только забрусовый воск и литой в формы.Воск с рамок будет с той примесью ,что была в вощине и не надо рассказывать про каких производителей,которые якобы производят вощину без добавок и только с чистого воска,потому как такой воск могут взять только с забруса,остальной десятилетия бадяжат производители вощины в разных пропорциях.и будут продолжать это делать.Лучше скажите,что могут добавлять в вощину ,что снизу образуется эмульсия похожа при застывании на пенобетон,цвет от серого до зеленоватого и воняет псиной Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иван Иваныч Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 5 часов назад, mukola-s сказал: чому ? я неполінувався і пішов сфотографував свій віск який стопив два дні тому з забрусу кружок 4 кг то він при остиганні просіли краї а середина випукла догори троха неякісне фото ніч в мене в кладові погане освітлення Если воск отстал от краев и имеет не большую толщину то середина и поднимается,а если пристал и большой по высоте то середина прогнется .По этому критерию распознать фальсификат не возможно.Многие формируют в емкости с водой ,давая остыть и отстоятся,действие вакуума еще ни кто не отменял.Расширение воска при нагреве 4% ,то есть при остывании он и уменьшится в объеме на эти 4%.И как говорится чему то подавать надо,вот при приставших краях к емкости и вгибается середина ,потому как застывает последней 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иван Иваныч Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 7 часов назад, Борода-1 сказал: При нагоді я ще зафільмую які бувають кратери....а поки що....в порядку просвіти від технолога-класика Темнова Когда пчеловоды занимаются такой ерундой как добавлять к воску какую либо примесь это утопия с их стороны.Ведь такой воск вернется на их пасеку в виде вощины и убытки будут колоссальные,когда не будет суши из-за деформации сота,а еще лучше когда в жару мед с летков потечет вместе с пчелами.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts