Jump to content

Фальсифікат воску

Recommended Posts

тест на фальсифікат воску

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=eaIQ73mupt0&feature=vm

• Алёнка changed the title to Фальсифікат воску

нету видео ....пишет что надо создать канал

• Like 5

17 хвилин тому, Борода-1 сказав:

"Голуб-о-глазый парафинщик" ;)

• Like 6

А як Ви тут розпізнали фальсифікацію? Характерного блиску і білого кольору  на сколах як на відео вище -  не має...

• Like 1

в чому я зовсім не розбираюсь то це в фальсифікації воску. Як казала ворона з мультфільму " А я наївна, а я довірлива мене кожен обманути зможе". Ну ніколи в житті я не бачив ні воску з церезітом ні воску з парафіном. Сам не робив і ніхто  не показував то і поняття нуль

В 13.03.2017 в 12:07, Бджолопотам сказав:

А як Ви тут розпізнали фальсифікацію? Характерного блиску і білого кольору  на сколах як на відео вище -  не має...

цей фальсифікат(віск може бути з домішками парафіну,церезиту або технічного воску) я діагностував  по кількох ознаках:

1.я його не зміг розбити (молот встрягав в так званий "віск")

таке може бути влітку коли віск  сильно нагрівається і його також важко розбити,данне відео фільмувалось в квітні.

2. нерівномірна структура(відсутня характерна воскова зернистість ),деякі круги мали підозріло зеленкуватий колір

3.був відсутній виражений восковий запах та віддавало парафіном

У мене є правило ,якщо в партії знаходжу хоч один зразок фальсифікату то бракую всю партію ...:dntknw:

• Like 4

В 3/12/2017 в 20:18, Борода-1 сказав:

Завжди віск як застигає, то середина опускається і утворюється випуклість. Навіть забрусний. 

• Like 3

У мене співробітник здавав воск разом з парафінчиком перетоплений, спеціалюги не побачили халтури. А потім кажемо, що депутати коз..и, коли у самих рильце в пушку. 

• Like 1

В 20.03.2017 в 17:01, Sanich сказав:

Завжди віск як застигає, то середина опускається і утворюється випуклість. Навіть забрусний. 

ось ще яскравий приклад "забрусового воску":wave:з кратером ,між іншим підсунули нашому форумчану по інтернету- привозив мені показував

20170321_124912.jpg

20170321_124925.jpg

• Like 1

10 хвилин тому, Деменський сказав:

У мене співробітник здавав воск разом з парафінчиком перетоплений, спеціалюги не побачили халтури. А потім кажемо, що депутати коз..и, коли у самих рильце в пушку. 

скотиняка і нецяма цей співробітник,на вила його та побрити рильце,до такого б недодумався жоден депутат, всяке є, но щоб депутат парафінив:umora:

• Like 4

Він звик мутить і красти, навіть з сша повернувся хоч там гріникарту дали, каже -"я там не можу жить, там всі сильно правильні."

• Like 3

колись віск розрубували та дивились структуру,а якщо ти ще мав готовий розрублений,то тебе в приклад мол от підготовився все вірно,я раз порубав був віск привіз на обмін,а там такі погляди мол шото ти таке зробив.

• Like 3

• 2 months later...

• Like 5

візьміть вощину декількох виробників вощини і з декількох вуликів проведіть той же дослід. Ніколи нічого не добавляв в віск, а поручитись що в мене 100% віск не можу. Тут треба розбиратись яким чином в віск потрапляють домішки.

• Like 3

В 23.03.2017 в 22:51, Борода-1 сказал:

ось ще яскравий приклад "забрусового воску":wave:з кратером ,між іншим підсунули нашому форумчану по інтернету- привозив мені показував

Так называемый кратер совершенно не говорит о фальсификации воска.Просто воск не отстал от стенок и при остывании он свой объем ну ни как  сохранить не может.Середина остывает последней ,поэтому и проваливается.Не дурите людей с этой уткой

• Like 3

4 години тому, Иван Иваныч сказав:

Так называемый кратер совершенно не говорит о фальсификации воска.Просто воск не отстал от стенок и при остывании он свой объем ну ни как  сохранить не может.

Коли віск пристає до стінок то утворюється ввігнутість, а на фото чітко видно саме кратер

4 години тому, Иван Иваныч сказав:

Так называемый кратер совершенно не говорит о фальсификации воска.Просто воск не отстал от стенок и при остывании он свой объем ну ни как  сохранить не может.Середина остывает последней ,поэтому и проваливается.Не дурите людей с этой уткой

При нагоді я ще зафільмую які бувають кратери....а поки що....в порядку просвіти від технолога-класика Темнова

Temnov-Tehnologia_produktov_pcelovodstva.gif

Temnov-Tehnologia_produktov_pcelovodstva1.gif

Temnov-Tehnologia_produktov_pcelovodstva2.gif

• Like 2

Кожний сам може встановити(по таблиці) яка кількість парафіну була добавлена:dntknw:

• Like 1

Тільки що, Борода-1 сказав:

Кожний сам може встановити(по таблиці) яка кількість парафіну була добавлена:dntknw:

а що робити коли ми купляємо вощину в якій є елика кількість парафіну бджоли на цій неякісній вощині будують соти і коли ми їх перетоплюємо ми отримуємо віск з домішками парафіну яким грішать певні виробники вощини ситуація патова? це не виправдовує  пасічника   потрібно купляти якісну вощину та зновуж таки  в кого ?
Відповісти  
  • Like 3

4 хвилини тому, mukola-s сказав:
а що робити коли ми купляємо вощину в якій є елика кількість парафіну бджоли на цій неякісній вощині будують соти і коли ми їх перетоплюємо ми отримуємо віск з домішками парафіну яким грішать певні виробники вощини ситуація патова? це не виправдовує  пасічника   потрібно купляти якісну вощину та зновуж таки  в кого ?
Відповісти  

На мою субєктину думку з часом цю проблему можуть вирішити громадські бджолярські організації(спілки)- тільки так!

я для прикладу роблю свій маленький вклад в цю справу -інформую бджолярський загал.Навчаю бджолярів азам перетопки воскосировини,виготовляю воскотопки різних конструкцій(т ч парогенератор перевалова),налагодив виробництво з нержавійки арматури сонячної воскотопки..

Ось правда ніяк не можу довести ладу воскотопку для nibond 

• Like 1

В 20.03.2017 в 17:01, Sanich сказав:

чому ? я неполінувався   і пішов сфотографував свій віск який стопив  два дні тому з забрусу   кружок 4 кг то він при остиганні просіли краї а середина випукла догори   троха неякісне фото ніч  в мене в кладові погане освітлення 

20170622_001824.jpg

20170622_001755.jpg

• Like 1

5 часов назад, Борода-1 сказал:

А не проще сказать ,что покупаете только забрусовый воск и литой в формы.Воск с рамок будет с той примесью ,что была в вощине и не надо рассказывать про каких производителей,которые якобы производят вощину без добавок и только с чистого воска,потому как такой воск могут взять только с забруса,остальной десятилетия бадяжат производители вощины в разных пропорциях.и будут продолжать это делать.Лучше скажите,что могут добавлять в вощину ,что снизу образуется эмульсия похожа при застывании на пенобетон,цвет от серого до зеленоватого и воняет псиной

5 часов назад, mukola-s сказал:

чому ? я неполінувався   і пішов сфотографував свій віск який стопив  два дні тому з забрусу   кружок 4 кг то він при остиганні просіли краї а середина випукла догори   троха неякісне фото ніч  в мене в кладові погане освітлення 

Если воск отстал от краев и имеет не большую толщину то середина и поднимается,а если пристал и большой по высоте то середина прогнется .По этому критерию распознать фальсификат не возможно.Многие формируют в емкости с водой ,давая остыть и отстоятся,действие вакуума еще ни кто не отменял.Расширение воска при нагреве 4% ,то есть при остывании он и уменьшится в объеме на эти 4%.И как говорится чему то подавать надо,вот при приставших краях к емкости и вгибается середина ,потому как застывает последней

• Like 2

7 часов назад, Борода-1 сказал:

При нагоді я ще зафільмую які бувають кратери....а поки що....в порядку просвіти від технолога-класика Темнова

Когда пчеловоды занимаются такой ерундой как добавлять к воску какую либо примесь это утопия с их стороны.Ведь такой воск вернется на их пасеку в виде вощины и убытки будут колоссальные,когда не будет суши из-за деформации сота,а еще лучше когда в жару мед с летков потечет вместе с пчелами..

• Like 1