Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

27 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав:

Жартую звісно. Але з високою стійкою вагів зважування в кайф. Ясно, що це стаціонар а для кочівлі звичайні поштові.

Зі стійкою то дійсно тільки стаціонар. В мене були зі стійкою на 200кг, бл... як їх було не зручно возити, в легкому авто:frusty:. Врізав стійку то в рази легше. 

1 година тому, Макс_Скрипник сказав:

105 кг малувато, хіба ппс/ппу. Підходити приємніше з філіжанкою кави і калькулятором...передвинув на вагах гирьку і зразу не ставлячи кави на калькулятор перемножив...і дивись за день прилипло якихось 30 тис:umora: а так, нахилився передвинув гирьку і усьо...30 тис не прилипло:umora:

Жартую звісно. Але з високою стійкою вагів зважування в кайф. Ясно, що це стаціонар а для кочівлі звичайні поштові.

Коли 105 кг мало, то чіпляю на стрілку противіс біля грам 300 це додає 27 кг до шкали (це для тих хто любить калькулятори:umora:)

53 хвилини тому, mits сказав:

Сьогодні +1 кг. До 14 00 практично не літали. Сиділи, дули на передню стінку. Дощь, мабуть чекали. Потім як затягнуло хмарами, пролітали 2 години і почався дощь.

В мене нуль і це дуже добре як для такої погоди.

1 година тому, Макс_Скрипник сказав:

Підходити приємніше з філіжанкою кави і калькулятором...передвинув на вагах гирьку і зразу не ставлячи кави на калькулятор перемножив..

То ще щось рухати треба...

Ось!

IMG_20260523_203739.thumb.jpg.8c5e6c487d520908b294bdb4e8a68440.jpg

53 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Коли 105 кг мало, то чіпляю на стрілку противіс біля грам 300 це додає 27 кг до шкали (це для тих хто любить калькулятори:umora:

Був тут один поважний пасічник, любив гирьки домінувати. Царство Небесне, Мико 

3 години тому, yu1986ra сказав:

контрацептиви спробували зламати мій вайбер

Яким способом? Вони ще можуть надзвонювати від імені надуманих інтернет магазинів. 

За суботу результатів немаю, бо робивсь відбір медових. Якщо в п'ятницю намагались віднімати свое, тобто, мед в будь- якій тарі. То в суботу з після обіду не заважали качати мед.

Щодо максимальної зважувальної ваги на механічних вагах. На дитячих вагах, пам'ятайте як ми були цицкунами нас зважували з метою визначити кількість всмоктаного молока. Задумані до 21 кг( все в СРСР, було з запасом, навідь немовлята з можливо такою вагою). Так от я переробив їх для контрольних вулика, мінімально. При перевірці вияснилось, що мою вагу витримують, не відбувається пластичної деформації складових приладу, при цьому реагують на збільшення ваги( взяв в руки гирьку, шкала піднялась). Маю можливість знати зміну ваги, абсолютна вага вулика не цікава . Досвід показав- на вагаря треба вчитись, далеко не кожен учасник може зробити зважування на мех. вагах. Нині один точок за 37км. в дворі молодого( з висоти моїх років) батька двох дітей, два вулика на вагах( теж двох), мені дистанційно взнати привес проблематично бо... пересічний посполитий боязкий до бджіл, вуликів, пасіки і всього з нею пов'язаним. Сьогодні чоловік набравсь мужності, відповідно вдягнувсь і о п'ятій ранку зважив- 4.3 кг за три доби. Я відчув тиху радість.

Акаціевий на ближніх точках відкачав, виходячи з описаного вище - відкачка продовжиться. 
 Поки що ціна тримається ( ми тримаємо) 600/ л за акаціевий, ріпаковий 360.

Вчора колега качав мед акація- ріпак, на диво не закристалізувавсь в щільниках. І таке бувае.

7 годин тому, Js_ сказав:

Яким способом? Вони ще можуть надзвонювати від імені надуманих інтернет магазинів. 

Спробували активувати мій вайбер на іншому пристрої. В минулому році так Баскевича зламали.

Прийшло повідомлення з якогось дивного номера (але у вайбері підписаний ''Олх''):

Screenshot_2026-06-07-06-40-15-139_com.viber_voip.thumb.jpg.5d3230311d404f2c476c9467125e176e.jpg

Потім вже в чаті вайбер-підтримки мені приходить цей ''код активації Viber". Це вже мене і зупинило.

Олх - свої повідомлення надсилає в своєму додатку.

''Код активації'' - прийшов не в чаті цієї шахрайської техпідтримки олх, а в чаті техпідтримки вайбера.

Ввів в гуглі номер з якого прийшло повідомлення типу від Олх. Виявилось це рієлторська контора. Схоже їх вайбер зламали таким чином.

Добре, що був час і свіжа голова розібратись, бо були б проблеми. Цей вайбер важко відновити.

1 година тому, Bee.P сказав:

Мож Пахомич балується ? :hmm::umora:

Колись Ворон мені погрожував такими проблемами:umora:

31 минуту назад, yu1986ra сказал:

Колись Ворон мені погрожував такими проблемами:umora:

Значить хтось зливає чужі особисті данні  , а це стаття , від 3 до 5 год , от нема ума в людей :dntknw::umora:. І за погрози є також стаття :umora:

1 година тому, Bee.P сказав:

Значить хтось зливає чужі особисті данні  , а це стаття , від 3 до 5 год , от нема ума в людей :dntknw::umora:. І за погрози є також стаття :umora:

Нащо їх зливати? Там якась стоїть фішингова програма, що аналізує останні оголошення олх від користувачів, що давно там нічого не продавали. Обирає жертву, посилає повідомлення з інструкцією, що робити. Більшість людей не звикла читати і аналізувати те, що нам присилають служби підтримки, просто тиснуть ''ок'' і живуть собі далі. Так ламається вайбер, змінюється пароль, надсилаються всім контактам повідомлення від мого імені: ''скиньте мені грошей, бо я в біді''. Хтось та й скине. Так і живуть шахраї.

14 минут назад, yu1986ra сказал:

Там якась стоїть фішингова програма, що аналізує останні оголошення олх від користувачі

Мені чомусь не приходе така шляпа:hi:. Але звонили , і давно , видно занесли мене в чорний список , як не благополучного.:umora:

14 минут назад, yu1986ra сказал:

від мого імені: ''скиньте мені грошей, бо я в біді'

Я не скину , бо я знаю що то развод , старий як аклахомич:umora:

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Мені чомусь не приходе така шляпа:hi:.

Ше не все втрачено. Все так не буде

8 годин тому, yu1986ra сказав:

Добре, що був час і свіжа голова розібратись, бо були б проблеми.

Дякую за вівдповідь, щоб інші користувачі були на сторожі від таких схем пройдисвітів. В мене теж був досвід десь з місяць тому. Виставив деталі до авто на продаж, вже дуже давно нічого не продавав.
Дивний двінок від інтернет магазинну:
-Ви робили замовлення. Вічливо послав. Потім у вайбері повідомлення, що здивувало від жіночки, що готова купити, просить ОЛХ доставку, пишу (прикинувся),  що не знаю що це таке, пише я допоможу і кидає посилання у вайбері, теж вічливо послав.
А потім ось таке повідомлення зберіг як зразок фішингу:
446679564_Viber.png.0038223473afdb10c76f59920ad3acf5.png

Зрозумів що насіли шахраї. Почалися безкінченні дзвінки, які блокую, а вони нові і нові, прийшлося сім-карту витягти на тиждень, оголошення видалив - відчепились. Десь дивився відео що працюють цілі компанії шахраїв, а також з місць позбавлення волі. У вайбері а також у телеграм за посиланнями не переходити, від кого то б небуло, хоч від знайомих, бо може бути зломаний аккаунт від якого надходить фішингове повідомлення.

4 години тому, Bee.P сказав:

Мені чомусь не приходе така шляпа:hi:

Дайте оголошення в ОЛХ і провірите, тільки номер телефону свій залишіть, а не тещі, бажано до якого привязаний банківський рахунок.

12 годин тому, Bee.P сказав:

Мені чомусь не приходе така шляпа:hi:. Але звонили , і давно , видно занесли мене в чорний список , як не благополучного.:umora:

Я не скину , бо я знаю що то развод , старий як аклахомич:umora:

8 годин тому, Js_ сказав:

Дякую за вівдповідь, щоб інші користувачі були на сторожі від таких схем пройдисвітів. В мене теж був досвід десь з місяць тому. Виставив деталі до авто на продаж, вже дуже давно нічого не продавав.
Дивний двінок від інтернет магазинну:
-Ви робили замовлення. Вічливо послав. Потім у вайбері повідомлення, що здивувало від жіночки, що готова купити, просить ОЛХ доставку, пишу (прикинувся),  що не знаю що це таке, пише я допоможу і кидає посилання у вайбері, теж вічливо послав.
А потім ось таке повідомлення зберіг як зразок фішингу:
446679564_Viber.png.0038223473afdb10c76f59920ad3acf5.png

Зрозумів що насіли шахраї. Почалися безкінченні дзвінки, які блокую, а вони нові і нові, прийшлося сім-карту витягти на тиждень, оголошення видалив - відчепились. Десь дивився відео що працюють цілі компанії шахраїв, а також з місць позбавлення волі. У вайбері а також у телеграм за посиланнями не переходити, від кого то б небуло, хоч від знайомих, бо може бути зломаний аккаунт від якого надходить фішингове повідомлення.

На олх пасеться не один шахрай. Вони вибирають жертву серед нових користувачів, або тих хто давно там нічого не продавав.

В мене колись колега так першу вишиту картину продавала, що зняли півтори зарплати з картки:umora:. Ніби ж при пам'яті жінка, з грошима працює, а тут каже ''як пелина перед очима''.

8 годин тому, Js_ сказав:

Дайте оголошення в ОЛХ і провірите, тільки номер телефону свій залишіть, а не тещі, бажано до якого привязаний банківський рахунок.

А може він саме тещин номер там засвітити хоче?:rofl:

Сьогодні невідповідальний за зважування Валентин не зважував вулика. Тож немае можливості перевірити слова колеги про 1 .5-2 кг вчорашній принос.

Так от історія, бувальнина, буденщина. Вчора, в неділю телефоную Валентину(батько двох дітей, колишній воїн 25 ї бригади, власник домогосподарства внутрі забора якого стоять мої 30-35 вул., під парканом, здебільше на сонці), питаю чи зважував вулик. Відповідь-" Да , 6 кг." Подумки стрибаю вгору, недовго, декілька секунд,  критичне ставлення зупиняе радість від почутого, починаю уточнювати, бо малоймовірно. Вияснилось що перед чим було подвинуто кілограмову гірьку шкали на 4,5 а сьогодні дійшло цифри 6, в голові шляхом недовгих математичних дій,  виходить денний привес 1.5 кг. Теж гроші, тільки в чотирі рази менші ніж спочатку. Знову потягло на  побутові думки про здатність, здібність моїх співвідчизників, не в захваті, а далі (нащадки) ще менш здатні до чогось.  Вчора з дружиною проясняли скільки ж таке випало опадів в звичних людству мілліметрах на нашу землю( схиляюсь до думки, що таке 0,56мм, бо вже суха земля), прояснювала вона, а я ,здебільше, підказував до кого звернутись до розтлумачення, з цього приводу невеликі розбіжності- ШІ, для неї менший авторитет ніж син старшекурсник. Все намагалась звернутись до нього по його думку. Сам, розмірковуючи над справою, під час збирання суниці садової(теж для багатьох спірна назва звичної нам "клубніки", мова про правильну ботанічну назву), прийшов до думки звернутись до вчительки, Олени Леонідівні, з природознавства, біології, хімії і ще чогось, з нашого місцевого Комунального Закладу Лисківська Середня Школа 1-3 ступеня... Вона сама міряла, в дитинстві, юнацтві, молодості переливаючи дощову з оцинкованого ціліндра в скляний мірний стакан. А якщо вже вчителька путаеться " в показаниях" то залишаеться випити з горя вночі за упокій сучасної освіти.

На домашньому ваговому як звичайно- максімум полегання в 14-15 год, приблизно 500-600 грам втрачае вулик, максимальна вага коли всі колоністи(мешканці бджолиної колонії) злітаються в оселю, об 20-30.  Незвично, бджоли , сподіваюсь мої, намагаються проникнути в приміщення де відкачувавсь мед, там максимально, штучно затемнено, тож натовту, покищо, не створилось. Рано вранці (6-7 год) навідувались розвідниці і вжитлове приміщення, через відкриті двері, з метою крадіжки корисного для них, хвалю за підприємливість.

Відпочив.

1 година тому, Винодел сказав:

схиляюсь до думки, що таке 0,56мм

Вибачте, але як ви це собі уявляєте? Пів міліметра висоти! При такій кількості опадів це лише мокре дно!

Давайте так. Площа вашої сковорідки s=3,14 помножене на радіус 14см до квадрату... тобто 615кв.см...

Як відомо 1кубічний см води має масу 1г. Тобто, якби у вас випало 10мм опадів, то це було би 615 г води... 1мм опадів - 61,5 г води ... у вас же випало там більше половини...

Далі вже доведіть думку до кінця...

2 години тому, Винодел сказав:

то залишаеться випити з горя вночі за упокій сучасної освіти.

І за упокій тої шо була, теж випийте. Я вже писав, переведіть вагу води  в кілограми, а площу сковорідки в квадратні метри. Поділіть перше на друге і у Вас буде скільки мм опадів випало на вашу землю

30 хвилин тому, gardener сказав:

І за упокій тої шо була, теж випийте. Я вже писав, переведіть вагу води  в кілограми, а площу сковорідки в квадратні метри. Поділіть перше на друге і у Вас буде скільки мм опадів випало на вашу землю

Тут не все так просто.

Вийдуть кг/м кв.

Результат треба буде ще назад у мм переводити... 

Хоча в підсумку все ті ж 5,8мм

Тільки що, ромео сказав:

Тут не все так просто.

Вийдуть кг/м кв.

Результат треба буде ще назад у мм переводити... 

Хоча в підсумку все ті ж 5,8мм

1 мм опадів - це один літр ( або кг) води на квадратний метр

1 годину тому, gardener сказав:

1 мм опадів - це один літр ( або кг) води на квадратний метр

Це ше ж треба  довести... ;)

40 хвилин тому, ромео сказав:

Це ше ж треба  довести... ;)

2 години тому, gardener сказав:

І за упокій тої шо була, теж випийте. 

спилися... :rolleyes:

14 годин тому, gardener сказав:

Треба просто поміряти рівень води в сковорідці - це і буде рівень опадів.:IMHO:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...