Cfif Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 В 24.06.2020 в 09:50, Вадім Полтава сказал: О. Клас! А сьогодні вже хмарно і холодно.. И ФсЁ...... любителям мечтать о сказочных взятках этот год покажет Кузькину мать...)))) А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))) 3 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 1 час назад, Cfif сказал: А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))) Робота у них така . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 1 час назад, Cfif сказал: И ФсЁ...... любителям мечтать о сказочных взятках этот год покажет Кузькину мать...)))) А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))) У вас хоч якийсь мед з'явився у вулику... А тут глушняк повний... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 6 минут назад, ромео сказал: У вас хоч якийсь мед з'явився у вулику... А тут глушняк повний... А як сім'ї по силі ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 5 минут назад, Женя Циба сказал: А як сім'ї по силі ? Слабуваті... як на цю пору... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wind Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 3 часа назад, Cfif сказал: И ФсЁ...... любителям мечтать о сказочных взятках этот год покажет Кузькину мать...)))) А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))) Мої експерементальні вулики у місті стоять на даху прямо навпроти верхівок великих та роскошно квітучих лип. І до міського парку по прямій метрів 200. І глушняк((( На липі спостерігаю поодиноких бджілок, ні про який льот мови нема. Хоча і погода шикарна, і вологість маємо... А меду не маємо((( 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег77 Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 9 часов назад, Cfif сказал: И ФсЁ...... любителям мечтать о сказочных взятках этот год покажет Кузькину мать...)))) А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))) Тоже заметил активность пчел только сверху.А вобще на липе пчел нет. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 34 минуты назад, Олег77 сказал: Тоже заметил активность пчел только сверху.А вобще на липе пчел нет. 6 часов назад, VETER сказал: Хоча і погода шикарна, і вологість маємо... А меду не маємо((( Так в чём же дело, какие догадки?? Что повлияло?? И сегодня полный штиль +26 липа пахнет. аж голова болит -пчёл 0 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wind Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 14 минут назад, Cfif сказал: Так в чём же дело, какие догадки?? Что повлияло?? И сегодня полный штиль +26 липа пахнет. аж голова болит -пчёл 0 Не знаю((( Вариантов не имею. Может кто из более опытных подскажет)) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 1 час назад, VETER сказал: Не знаю((( Вариантов не имею. Может кто из более опытных подскажет)) Та гроза ж, навєрно, була У нас в городі харашо липи гуділи і гудуть. А коло пасіки - то так сібє. Не дуже. Но пасуться. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 1 час назад, Cfif сказал: Так в чём же дело, какие догадки?? Что повлияло?? И сегодня полный штиль +26 липа пахнет. аж голова болит -пчёл 0 у нас так с акацией было вроде бы погода была дня три четыре акация пахла а нектара 0..... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
medhon Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 11 годин тому, Cfif сказав: И ФсЁ...... любителям мечтать о сказочных взятках этот год покажет Кузькину мать...)))) А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))) Бариги в цьому році нехай готуються приймати минулорічний соняшник, у тих хто не здав торік. Бо з цьогорічним соняшником може статися теж шо і з попередніми надіями - "садку не було, ну нічо, акацію качнемо! Гм, холодрига в травні, з акацією прольот... Нічо, підгодуємо цукорком - на липі відіб'ємо! Та шо ж за фігня - липа цвіте, а меду нема?!? Всьо, тіко соняшник, тіки хардкор!" А воно раз, і з санфлауером таж муйня получится. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 25 июня, 2020 Share Опубликовано 25 июня, 2020 42 минуты назад, Вадім Полтава сказал: Та гроза ж, навєрно, була Та ні. не було грози..)) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 Боюсь, що моє повідомлення може викликати в когось роздратування. За вчорашню добу +2130 г. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wind Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 9 часов назад, Вадім Полтава сказал: Та гроза ж, навєрно, була Так! Гроза була! Три дні вже як була! А ще навпроти дому була аварія з троллейбусом, ще приходили перевіряти зброю з дозвільної системи, та й Верховній Раді не все спокійно! Як говорить мій знайомий лікар: Медицина - наука точна і бубна треба тримати у лівій руці!))) 1 9 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 21 годину тому, Cfif сказав: И ФсЁ...... любителям мечтать о сказочных взятках этот год покажет Кузькину мать...)))) А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))) Аби хекспортери, з такими погодними трендами, не перетворилися на імпортерів. Будуть тепер басні Крилова аргентинським пасічникам травити. Там із всієї роботи - придумати новий рецепт соуса, щоб прєподать. Ну і пару блохерів прикупити, щоб девіз в маси щось типу "Llena Europa de miel de lima" По липі - ще пару-трійку днів будуть мінімальні прівєси. Далі - голодний тиждень перед соняхом і дієта з різнотрав'я та городини. Вчора бачив як бджола точила кріп (укроп), перед цим сиділи на цибулі і винограді 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 59 хвилин тому, VETER сказав: Так! Гроза була! Три дні вже як була! А ще навпроти дому була аварія з троллейбусом, ще приходили перевіряти зброю з дозвільної системи, та й Верховній Раді не все спокійно! Як говорить мій знайомий лікар: Медицина - наука точна і бубна треба тримати у лівій руці!))) Іронія тут зайва. Існують спостереження кількох поколінь пасічників про те, що грозовий дощ під час цвітіння липи призводить до припинення нектаровиділення 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 29 минут назад, Немолодий сказал: Іронія тут зайва. Існують спостереження кількох поколінь пасічників про те, що грозовий дощ під час цвітіння липи призводить до припинення нектаровиділення Походу до припинення нектаровидалення призводить люба мінімальна зміна в погоді.... 3 часа назад, Немолодий сказал: За вчорашню добу +2130 г. Ви впевнені що з липи??? взяток так іде. але ж не з липи... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 Тілько шо розвідка доповіла: липа гуділа з 5:30 до 8:00. далі бджола полізла по подорожнику. Чому так відбуваєтся невідомо. Адже липи цвітуть і пахнуть найкраще за останні 5-7 років. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 5 минут назад, Cfif сказал: Тілько шо розвідка доповіла: липа гуділа з 5:30 до 8:00. далі бджола полізла по подорожнику. Чому так відбуваєтся невідомо. Адже липи цвітуть і пахнуть найкраще за останні 5-7 років. Коли припер другу ходку на липу, був здивований, бо о пів на шосту бджола вже працювала. До цього року бачив таке на акації у тепліші роки. Працюють до 9-10, далі наче перерва, і таке враження ніби перемикабться десь на різнотрав'я. Було 2 кг, вчора кіло, у знайомого на черкащині було 4, але місце на липу багатше 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
язичник Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 10 хвилин тому, Cfif сказав: Чому так відбуваєтся невідомо. Відомо і вже давно. З липою те саме, що і з акацією. При певній високій температурі нектар кристалізується у квітці, і бджолам зась. У хмарну погоду нектар з липи носять майже протягом дня. І блискавка з громовицею тута ніяким боком Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 24 минуты назад, язичник сказал: Відомо і вже давно. З липою те саме, що і з акацією. При певній високій температурі нектар кристалізується у квітці, і бджолам зась. Це все кабінетна теорія Як липа дає!!! то ваги показують 7 - 10 кг. за добу і ліс бджола підриває від Землі цілий день і навіть вночі поодиноку нетерплячі в місяц вилітають!!! Незнаю як Вам відомо. але я таке бачив.... і погода була не кращою за теперішню. А оці: відомо, якщо, нектарники, блискавка і проча лабуда - все здогадки і не підтверджуються наявними спостереженнями.Це все з розряду духів якщо нема поясненя. то звісно хто винен - форсмажорні сили..))) Останній раз липа так давала в 13му році і жаріща була 35 і вдень липи ревіли. Це у лісі, а не в посадках поміж асфальтом.... а у 18му сильні грози продовжили цвітіння, а не перервали його і теж було непогано. але без аншлагу. 6 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mary@sko Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 -3 кг за тиждень. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 2 часа назад, язичник сказал: З липою те саме, що і з акацією Дещо розуміюсь на акації, і хочу сказати, що не те саме. З акацією якось простіше, можливо тому що я її знаю 2 часа назад, Cfif сказал: Це все кабінетна теорія Єдине розумне пояснення яке я бачив - дослідження пагонів липи на крохмаль перед цвітінням. Те саме чув і за акацію. Але сам ніколи не пробував 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 26 июня, 2020 Share Опубликовано 26 июня, 2020 17 минут назад, artemishe сказал: Єдине розумне пояснення яке я бачив - дослідження пагонів липи на крохмаль перед цвітінням. Те саме чув і за акацію. Але сам ніколи не пробував Я теж таке чув. Але акація повинна запасати крохмаль з осені. а липа може і з весни.... . І головне які фактори і коли на це дійство впливають... може на липу впливає холод зимою чи його відсутність... бо я вперше бачу липу не медоносну при погоді і , власне, вперше таку зиму.... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.