Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

В 24.06.2020 в 09:50, Вадім Полтава сказал:

О. Клас! А сьогодні вже хмарно і холодно..

И ФсЁ...... любителям мечтать о сказочных взятках этот год покажет Кузькину мать...)))) А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))):umora:

1 час назад, Cfif сказал:

А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))):umora:

Робота у них така :).

И ФсЁ...... любителям мечтать о сказочных взятках этот год покажет Кузькину мать...)))) А барыги уже прослышав про выделения липы наперебой расказывают про аргентинский липовый мёд и что он никому не нужен))):umora:

У вас хоч якийсь мед з'явився у вулику...

А тут глушняк повний...

6 минут назад, ромео сказал:

У вас хоч якийсь мед з'явився у вулику...

А тут глушняк повний...

А як сім'ї по силі ?

5 минут назад, Женя Циба сказал:

А як сім'ї по силі ?

Слабуваті... як на цю пору...

3 часа назад, Cfif сказал:

Мої експерементальні вулики у місті стоять на даху прямо навпроти верхівок великих та роскошно квітучих лип. І до міського парку по прямій метрів 200. І глушняк((( На липі спостерігаю поодиноких бджілок, ні про який льот мови нема. Хоча і погода шикарна, і вологість маємо... А меду не маємо((( 

9 часов назад, Cfif сказал:

Тоже заметил активность пчел только сверху.А вобще на липе пчел нет.

34 минуты назад, Олег77 сказал:

Тоже заметил активность пчел только сверху.А вобще на липе пчел нет.

6 часов назад, VETER сказал:

Хоча і погода шикарна, і вологість маємо... А меду не маємо(((

Так в чём же дело, какие догадки?? Что повлияло??

И сегодня полный штиль +26 липа пахнет. аж голова болит -пчёл 0:frusty:

14 минут назад, Cfif сказал:

Не знаю((( Вариантов не имею. Может кто из более опытных подскажет))

1 час назад, VETER сказал:

Не знаю((( Вариантов не имею. Может кто из более опытных подскажет))

Та гроза ж, навєрно, була :dntknw:

У нас в городі харашо липи гуділи і гудуть. А коло пасіки - то так сібє. Не дуже. Но пасуться.

у нас так с акацией было вроде бы погода была дня три четыре акация пахла а нектара 0.....

11 годин тому, Cfif сказав:

Бариги в цьому році нехай готуються приймати минулорічний соняшник, у тих хто не здав торік. Бо з цьогорічним соняшником може статися теж шо і з попередніми надіями - "садку не було, ну нічо, акацію качнемо! Гм, холодрига в травні, з акацією прольот... Нічо, підгодуємо цукорком - на липі відіб'ємо! Та шо ж за фігня - липа цвіте, а меду нема?!? Всьо, тіко соняшник, тіки хардкор!" А воно раз, і з санфлауером таж муйня получится. 

42 минуты назад, Вадім Полтава сказал:

Та гроза ж, навєрно, була 

Та ні. не було грози..))

Боюсь, що моє повідомлення може викликати в когось роздратування.  За вчорашню добу +2130 г.

9 часов назад, Вадім Полтава сказал:

Та гроза ж, навєрно, була :dntknw:

Так! Гроза була! Три дні вже як була! А ще навпроти дому була аварія з троллейбусом, ще приходили перевіряти зброю з дозвільної системи, та й Верховній Раді не все спокійно! Як говорить мій знайомий лікар:  Медицина - наука точна і бубна треба тримати у лівій руці!)))

21 годину тому, Cfif сказав:

Аби хекспортери, з такими погодними трендами, не перетворилися на імпортерів. Будуть тепер басні Крилова аргентинським пасічникам травити. Там із всієї роботи - придумати новий рецепт соуса, щоб прєподать. Ну і пару блохерів прикупити, щоб девіз в маси щось типу "Llena Europa de miel de lima"

По липі - ще пару-трійку днів будуть мінімальні прівєси. Далі - голодний тиждень перед соняхом і дієта з різнотрав'я та городини. Вчора бачив як бджола точила кріп (укроп), перед цим сиділи на цибулі і винограді

59 хвилин тому, VETER сказав:

Так! Гроза була! Три дні вже як була! А ще навпроти дому була аварія з троллейбусом, ще приходили перевіряти зброю з дозвільної системи, та й Верховній Раді не все спокійно! Як говорить мій знайомий лікар:  Медицина - наука точна і бубна треба тримати у лівій руці!)))

Іронія тут зайва. Існують спостереження  кількох поколінь пасічників про те, що грозовий дощ під час цвітіння липи призводить до припинення нектаровиділення

29 минут назад, Немолодий сказал:

Іронія тут зайва. Існують спостереження  кількох поколінь пасічників про те, що грозовий дощ під час цвітіння липи призводить до припинення нектаровиділення

Походу до припинення нектаровидалення призводить люба мінімальна зміна в погоді....

3 часа назад, Немолодий сказал:

За вчорашню добу +2130 г.

Ви впевнені що з липи??? взяток так іде. але ж не з липи...

Тілько шо розвідка доповіла: липа гуділа з 5:30 до 8:00. далі бджола полізла по подорожнику. Чому так відбуваєтся невідомо. Адже липи цвітуть і пахнуть найкраще за останні 5-7 років.

5 минут назад, Cfif сказал:

Тілько шо розвідка доповіла: липа гуділа з 5:30 до 8:00. далі бджола полізла по подорожнику. Чому так відбуваєтся невідомо. Адже липи цвітуть і пахнуть найкраще за останні 5-7 років.

Коли припер другу ходку на липу, був здивований, бо о пів на шосту бджола вже працювала. До цього року бачив таке на акації у тепліші роки. Працюють до 9-10, далі наче перерва, і таке враження ніби перемикабться десь на різнотрав'я. Було 2 кг, вчора кіло, у знайомого на черкащині було 4, але місце на липу багатше

10 хвилин тому, Cfif сказав:

Чому так відбуваєтся невідомо.

Відомо і вже давно. З липою те саме, що і з акацією. При певній високій температурі нектар кристалізується у квітці, і бджолам зась. У хмарну погоду нектар з липи носять майже протягом дня. І блискавка з громовицею тута ніяким боком

24 минуты назад, язичник сказал:

Відомо і вже давно. З липою те саме, що і з акацією. При певній високій температурі нектар кристалізується у квітці, і бджолам зась.

Це все кабінетна теорія

Як липа дає!!! то ваги показують 7 - 10 кг. за добу і ліс бджола підриває від Землі цілий день і навіть вночі поодиноку нетерплячі в місяц вилітають!!! Незнаю як Вам відомо. але я таке бачив.... і погода була не кращою за теперішню.

А оці: відомо, якщо, нектарники, блискавка і проча лабуда - все здогадки і не підтверджуються наявними спостереженнями.Це все з розряду духів якщо нема поясненя. то звісно хто винен - форсмажорні сили..)))

Останній раз липа так давала в 13му році і жаріща була 35 і вдень липи ревіли. Це у лісі, а не в посадках поміж асфальтом.... а у 18му сильні грози продовжили цвітіння, а не перервали його і теж було непогано. але без аншлагу.

-3 кг за тиждень.

2 часа назад, язичник сказал:

З липою те саме, що і з акацією

Дещо розуміюсь на акації, і хочу сказати, що не те саме. З акацією якось простіше, можливо тому що я її знаю

2 часа назад, Cfif сказал:

Це все кабінетна теорія

Єдине розумне пояснення яке я бачив - дослідження пагонів липи на крохмаль перед цвітінням. Те саме чув і за акацію. Але сам ніколи не пробував

17 минут назад, artemishe сказал:

Єдине розумне пояснення яке я бачив - дослідження пагонів липи на крохмаль перед цвітінням. Те саме чув і за акацію. Але сам ніколи не пробував

Я теж таке чув. Але акація повинна запасати крохмаль з осені. а липа може і з весни.... . І головне які фактори і коли на це дійство впливають... може на липу впливає холод зимою чи його відсутність... бо я вперше бачу липу не медоносну при погоді і , власне, вперше таку зиму....

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...