Богдан1 Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Шановні пасічники хотівби до обговорення таку тему як обмін плем матеріалом.Мабуть ви запитаєте що нам це дасть а дасть вонам прискорення в селекційній роботі. Доприкладу у мене є хороша матка з плем ознаками на другий рік я вивів дочок і доки показали себе добре то чому необмінятися з іншим пасічник у якого є теж хороший матеріал тим самим скоротивши час на його пошук .Щоб провірити його на чистопородність відсилаєте пробу бджіл я провіряю і ми робим обмін цей обмін буде висвітлюватись на форумі можливо в майбутньому створим базу даних. Поки що акцент ставлю на карпатку та карніку.Селекція має початок но немає кінця! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Селекція має початок но немає кінця!Гарно сказав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 давно пора створювати базу селекційного матеріалую. Хто готовий включитися до цієї роботи? Як мінімум необхідно вибрати майданчик, де можна шляхом повідомлення викласти інформацію про наявний матеріал.Друге. Як будемо визначати селекційний матеріал ? Як будемо вести облік по господарсько корисних ознаках? Все ице, і ще багато іншого необхідно врегулювати. Необхідно використати якісь гармнізовану систему обліку показників, методи визначення, та правила ведення реєстру. Мабудь не має потреби видумувати щось нове, потрібно взяти за основу европейську методику обліку селекційного матеріалу і адаптувати до наших умов. Якщо хочемо не пасти задніх, це потрібно було робити ще вчора! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Цілком погоджуюсь а нарахунок господарських ознак потрібно буде зробити невеликий семінар за участі матководів щоби оцінка була субєктивна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 тут Бортник пропонує ось це : http://tochok.info/forum/index.php?/topic/10436-родоводи-бджолиних-маток/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Яж наразі пропоную обмін зі збереженням інформацііі про матку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Я думаю что для этого нужна група матководов . Каждый выводит маток для себя и другого матковода . Хорошо когда они владеют И.О. получяют взамен других , на одном трутневом фоне . Оценивают сваих ,и чюжих . Схема оценки известна давно . Паспорт матки тоже европейский стадарта . На родном языке . Так как таких матководов мало , указывать фамилию матковода .При желании вазможная прививка на месте . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted October 30, 2015 Author Share Posted October 30, 2015 Це тоже варіант.У мене є 4 матки від яких я виводив можу обмінятись чекаю пропозицій. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bercik alex /liliya Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Скиньте скан крил мены в ящик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted October 30, 2015 Share Posted October 30, 2015 Я думаю что для этого нужна група матководов . Каждый выводит маток для себя и другого матковода . Хорошо когда они владеют И.О. получяют взамен других , на одном трутневом фоне . Оценивают сваих ,и чюжих . Схема оценки известна давно . Паспорт матки тоже европейский стадарта . На родном языке . Так как таких матководов мало , указывать фамилию матковода .При желании вазможная прививка на месте .В Польщі, матковод який хоче попасти в реєстр , повинен надати іншим пасічникам 10 маток для порівняльного аналізу. Пасічник який купив маток для порівняння ( купив з знижкою, не халява!) зобовязаний подати звіт до закладу (KRAJOWE CENTRUM HODOWLI ZWIERZ?T) які в свою чергу ведуть оцінку дивитись тут http://kazimierzaw.pszczelarze.pl/poradnik/wyniki_terenowej_oceny_matek_pszczelich_art_2012_03_01.pdfа висновки по матках за 2014 рік вже є тут : http://www.kchz.agro.pl/wp-content/uploads/2015/08/wyniki_oceny_terenowej_pszczol_20141.pdfвсе давно продумано і виконується. Це у нас, хто що хоче те і продукує і продає. Потім жаліються що в Кіровограді бджоли з пакетів Закарпаття працювали не так, а пакети були не такі , і карпатка чомусь не має відерок на лапках і меде не хоче нести по 100 кг на пакет.Прикро , що у нас на форумі не видно науковців, керманичів від науки.Прийдеться йти шляхом австрійців. Створювати Асоціацію матководів України.Готовий прийняти посильну участь в організації такої громадської спілки. Зголосіться, хто зацікавлений і будемо розпочинати. Вже є перші активісти і зробили РОДОВІД МАТОК, це вже крок вперед. Розумію, не все одразу, але потрібно розпочинати, ми і так відстали на десятки років від европейських колег. Сьогодні ми можемо скористатися тим ,що маємо і залучити матеріал який мають наші сусіди. Ми можемо організувати навчання штучного осіменіння маток у Польщі, семінари у себе в Україні. У нас є досить кваліфікованих матководів. Потрібно організовуватися, бо европейці скоренько захоплять і цей ринок в Україні. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted October 30, 2015 Author Share Posted October 30, 2015 Дружє я тобі сказав що я працюю під мікроскопом є готові результати я знаю що ти працюєш сканером . Доречі німці в інституті працюють під мікроскопом є офіційна інфор мація. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 Спілкувався з кількома матководами задум непоганий а реально нікому непотрібно Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВАДОС Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Спілкувався з кількома матководами задум непоганий а реально нікому непотрібноВиявилось, що ніхто нехоче віддать свою племінну матку? А може бояться, що їхня племінна в тебе буде звичайна, рядова матка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 Мож і так але тоді потрібно зробити курси по оцінці щоб Іван іПетро оцінювали одинаково тоді страху небуде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Дружє я тобі сказав що я працюю під мікроскопом є готові результати я знаю що ти працюєш сканером . Доречі німці в інституті працюють під мікроскопом є офіційна інфор мація.То покажіть варіаціонну криву кубітальних індексів бджіл і трутнів Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 Які питання з бджолою нема проблем трутня неміряв бо в сезон часу немає занадто великий обєм робіт.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 Завтра якщо буду в дома викладу фото промірів криву будуйте самі.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Які питання з бджолою нема проблем трутня неміряв бо в сезон часу немає занадто великий обєм робіт..Якщо нема часу, то сотня трутнів в баночку заливєте 70% первачком і зимою ,коли скучаєте за літом берете в корочок трошки спирту капаєте капельку води і даєте трішки цукру.. В цю суміш ложимо праве крило і наклеюємо на скло висушуємо і заклеюємо скотчем, правда.є пропазиція клеїти на скотч , но там є проблеми , коли працювати під мікроскопом. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 Якщо нема часу, то сотня трутнів в баночку заливєте 70% первачком і зимою ,коли скучаєте за літом берете в корочок трошки спирту капаєте капельку води і даєте трішки цукру.. В цю суміш ложимо праве крило і наклеюємо на скло висушуємо і заклеюємо скотчем, правда.є пропазиція клеїти на скотч , но там є проблеми , коли працювати під мікроскопом.Ви напевно хочете мене навчити? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 це експрес аналіз графік будуйте самі. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Ви напевно хочете мене навчити?Якщо вкинули бджоли в сирт то чому не вкинули трутнів ?це експрес аналіз графік будуйте самі.В цих китайських єрогліфах і видимості розбирайиесь ви самі. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 Я просто не то фото скинув . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Я просто не то фото скинув .Якщо і не те , то шо там можна прочитати. Надрукуйте кубітальні індекси і все буде зрозуміло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Богдан1 Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 А ви що небачете що написано то що я щей маю друкувати. Якщо потрібно я можу продиктувати кожну бджолу по очереді беріть листочок ручку наберайте мене 0974328820 і я продектую. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Граніт Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Виявилось, що ніхто нехоче віддать свою племінну матку? А може бояться, що їхня племінна в тебе буде звичайна, рядова матка?А зачем отдавать свою племенную, достаточно отдать неплодных маток, пусть они облетываются на его трутовом фоне, тогда матководы будут заботиться о его качестве. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.