Перейти к содержанию

Продам бджолопакети, бджоломатки 2016р.

Рекомендуемые сообщения

Я так понимаю у вас пакет 3+1 . а какая роль кормовой рамки в вашем пакете .

А коли ііде 2-3 дня і ролід від бруска до бруска так можна й недовести.

Да какая провокация?Так вот если семья силой загоняется в роение,как раз и будут точно такие же матки как при тихой смене и ни за каких роевых при этом даже речи вести не надо.И все дело в кормлении маточных личинок.

якщо сім"я буде доведена до роєвого стану , маточники будуть роєвими і спадкові характеристики закладені у маток ,що вийдуть з цих маточників теж будуть ройовими. Це вже досліджувалося у 80-х роках Малаю.

Практики матководи , для максимального збереження спадкових ознак племінних маток. намагаються одержати дочок від таких маток лише шляхом тихої заміни. Це світова практика.  В такому випадку бджоли виховують 2-3 хороших маточники з яких і одержують дочок для подальшої селекційної роботи. Є ще інший метод одержання якісних неройових маток. Обмеження відкладання яєць маткою та штучне виведення з таких яєць маток, але в цьому випадку кількість яйцевих трубочок менша,  ніж у маток тихої заміни, хоч матки менш схильні до ройового стану ніж матки виведені шляхом роїння.Цей метод дає можливість одержати значно більшу кількість маток, а одночасно і більше матеріалу для селекції.

Сейчас мед покупают по 30 грн.,как она отражается на цене пакета?

У вінниці 36 якщо я беру 15кг* плюс рамки матка ось і 700

Ваші пакети на 230 рамці

Ваші пакети на 230 рамці

у нього є і на 230 і на 145 і добре медове вино ( пробували на точку у Києві:ay::ay:) поїдьте не пошкодуєте.

Як мі прапорщик в армііі казав у нас є все но не для всіх.(жарт) звісно є

Сейчас мед покупают по 30 грн.,как она отражается на цене пакета?

Поки - ніяк. А от якщо така ж ціна буде в березні при сталому курсі, тоді, думаю, відобразиться. :IMHO:

у нього є і на 230 і на 145 і добре медове вино ( пробували на точку у Києві:ay::ay:) поїдьте не пошкодуєте.

Це мені подобаеться:hi:

Як мі прапорщик в армііі казав у нас є все но не для всіх.(жарт) звісно є

А які можуть бути критерііі коли цього року одні продавали по 450 а другі 1000 . Хоча я цього року теж продавав по700 але проплата була здійснена в січні лютому. А взагаліто основним критерієм є ціна на мед!

так а я продав по 400 в конце марта ,с плохими рамками роевыми матками и без мёда.Каждый выбирает себе сам что ему покупать ,хочеш дешевле на ,хочеш лучше -  плати!:IMHO:

В таком случае Вы искусственно получаете либо роевых либо свищевых,потому как все зависит от кормления.И ваши пакеты судя по вашей цитате с свищевыми матками.

я взагалі не писав про " свищевих" маток ! і вважаю, що то великий ризик надіятися на таких маток. Можуть бути і добрі, але в основному рядові , або не якісні яких бджоли замінюють . з часом.

Я одержую маток з личинок ,  які відбераю обмежуючи відкладання яєць маткою в Джентерському  соті. В племінній групі одержую дочок тільки ізолюючи матку в нижньому корпусі,через роздільну решітку . Колись ізолював матку в кліточці Титова , на термін виведення маточників ТЗ.

В кліточці гірший варіант для  ізоляції. Матка припиняє відкладання яєць , і  через деякий час починає хворіти меланозом. Це відбувається не одразу.  Як наслідок, бджоли заміняють ДОРОГУ матку і я про це взнавав  дуже пізно:hmm:. Краще ( в разі потреби)  матку ізолювати в 3-х рамковому ізоляторі, в нижньому корпусі. Бджоли дуже часто закладають маточники ТЗ у віддаленому корпусі , при умові, що там є розплід але матка далеко, через корпус-два.

Якість матки та її спадкові ознаки СИЛЬНО залежать від якості сім"ї в якій вона виховувалася. Коли зробити хроматографію (PCR)  молочка з маточників обезматоченої сімї та сімї з маткою(ізольованою)  , можна побачити суттєву різицю в піках присутності активних ферментів, що підтверджує Ваше твердження про залежність вигодовування маток від корму.  Аналогічно підтверджується факт різного складу маточного молочка в різних сім"ях, що також підтверджено дослідами. Доведено, характер робочих бджіл, одержаних від маток сестер, але вихованих в різних сім"ях -виховательках є різним.

Висновок.  Маток, з сталими спадковими ознаками, можливо одержати виховуючи їх дочок у  їх сім"ях ( тиха заміна, ізоляція матка на відстані). Безперечно одержати велику кількість таких маток є проблематично. Навіть зробивши штучні прививка у вехній корпус (коли матка ізольована в нижньому) , бджоли беруть на виховання 6-8 маточників. Побачити , які матки будуть домінуючі в партії, можна дуже простим способом. В день запечатування маточників , обережно підняти прививочну рамку. Ви побачите різну кількість бджіл на маточниках. Маточники на яких не було бджіл можете вибраковувати, а з  тих  на яких були бджоли вийдуть хороші матки.

Перші вихочательки безматочні а через 2 неділі з матками топто перші свищові а наступні так як тихоіі заміни.Але тут головне якість плем матеріалу чим більша пасіка тим матеріал цікавіший

Перші вихочательки безматочні а через 2 неділі з матками топто перші свищові а наступні так як тихоіі заміни.Але тут головне якість плем матеріалу чим більша пасіка тим матеріал цікавіший

трохи  не так. Виховательки , в основному , це сімї штучного передройового стану. ( Стиснуте гніздо, надлишок  молодої бджоли), маємо умови коли бджоли здатні продукувати велику кількість маточного молочка. Це швидше нагадує вигодовування ройових маточників. в передройовому стані. Різниця в тому ,що личинку вихователька одержує від материнської сім"ї,  яка знаходиться в стані росту, а не рою!  Можна вважати, що сімя " в паніці" і готова виховати любу кількість маток , але нас навчила наука і практика , личинок вихователька одержує рівновікових, відібраних матководом  для виховання не  більше16- 20 маток,  будь яка вихователька, не повинна виховувати більше. Після запечатування першої партії можна дати ще 8-10 , що буде належно вигодовано , але не більше. Даємо більше, але залишаємо рівно половину ,  від прийнятих в першій партії, все криве, мале, горбате, маточники на яких  мало бджоли - вибраковуємо!

Саме з таких стартів одержуємо першу сотню маток, коли спадає вжіотаж, можна і спокійніше виводити маток у сім"ях з матками.

Безперечно, це масовий вивід маток, а не одержання спадкового племінного матеріалу. Вище я описував метод виведення обмеженої кількості маток, але з максимальними спадковими ознаками родоначальниці.

Палка з двома кінцями. Або багато маток репродукційних по 150 грн, або невелика кількість  племінних маток,  яких продавати не будеш ( ну може виміняєш на таких самих у своїх колег :IMHO:.

И в чем разница между личинками? 

вони всі однакові, на відміну від личинок які використовують бджоли при свищевому виведенні.

У випадку , коли бджоли самі вибирають личинок, в багатьох випадках ( майже завжди) маточники закладають бджоли на різновікових личинках . Годівля та температурний режим свищевих маток також різний. Дуже сильне відхилення в масових (вага маток) показниках.

При  аварійному (свищевому) виведені маток, перша матка яка вилізла з маточника, на протязі 2-х годин знищить більшість зрілих маток в маточниках, а це можуть бути набагато кращі матки ніж та, яка народилася  першою, вона завжди з старшої личинки.

Ну при свищевом выведении пчелы залаживают маточники не только на личинках старшего возраста,Только личинки действительно одинаковы,единственное по какой причине семья в роение зашла,но Вы написали что материнская ,а в материнские вроде склонных к роению

не отбирают.И роевые пчелы (анотомические трутовки) в свите матки не учавствуют, чтобы ее кормить и личинок не кормят ,кроме как в маточниках,

так в чем Вы отличие нашли.

При свищевому виведені маток бджоли закладають маток на РІЗНОВІКОВИХ личинках. Наслідки я описав.

Семья вихователька  не зайшла в роїння! Ми створюємо штучно,  умови ройового стану для виховательки. При таких умовах сім"я краще приймає личинку на виховання і краще вигодовує личинку.

Виховательці даємо відібрані одновікові личинки від материнської сім"ї.

А вот это и есть неправильная подготовка семьи воспитательницы и получение свищевых маток,И каким Вы образом давали личинок на воспитание ,хоть с джентера,хоть переносом ,а в итоге получили просто свищевых маток.

в чому Ви бачите неправильно підготовлену виховательку?

Если покупка пакета для того чтобы поиграться,то цена на мед не имеет значения,но покупают для получения прибыли и основная продукция от пакета это мед,а пасеку можно прекрасно увеличить безо всякой покупки пакета .

Для того хто купляє немає різниці а для того що продає є.

Так вот то, что Вы получили в первой партии говорит ,что никакого предроевого состояния нет.

И скажите ,а в чем такая разница,если семью воспитательницу загнать в предроевое то получаете качественных маток

А если так же силком загнать семью в роение ,то сразу получаем с ваших слов плохих и склонных к роению.

И я Вас огорчу,при изоляции матки то ,что Вы называете маточниками ТС ,являются просто свищевыми,Такое часто наблюдается при неправильном расширении гнезда

питання дискусійне.  Давайте по порядку,

в умовах формування виховательки  є стан насичення сім"ї надлишком молодих бджіл, саме вони годують личинок в перші години їх життя. Якість матки  сильно залежить саме від перших годин її вигодовування. Корм вониодержують маточний одразу. У роєвих сім"ях бджоли саточники закладають на різновікових личинках , стверджуватищо корм ці личинки одержували одразу маточний питання спірне, адже личинку якась частина бджіл вже годувала, і однозначно не маточним молоком.

друге.  я не сказав, що  одержуємо поганих ройових маток! ройові матки в основному є якісними, але мають закладену домінантну  спадкову ознаку схильності до ройоння. це доказано багатьма публікаціями та дослідженнями, і ще раз доводити немає потреби.

питання дискусійне.  Давайте по порядку,

У роєвих сім"ях бджоли саточники закладають на різновікових личинках , стверджуватищо корм ці личинки одержували одразу маточний питання спірне, адже личинку якась частина бджіл вже годувала, і однозначно не маточним молоком.

???

Немного отвлеклись от темы! Ребят раскажите пожалуйста на чём основывается цена пакета?Т.е. из каких показателей формируется цена ? К примеру цена вощины ,цена самой рамки ,цена мёда который сьела семья чтоб получился пакет ,цена ...Подскажите пожалуйста ?:helpme:

Немного отвлеклись от темы! Ребят раскажите пожалуйста на чём основывается цена пакета?Т.е. из каких показателей формируется цена ? К примеру цена вощины ,цена самой рамки ,цена мёда который сьела семья чтоб получился пакет ,цена ...Подскажите пожалуйста ?:helpme:

Для нас, пасічників Західної України, що планують здавати весною пакети визначальним моментом є результат зимовки бджіл в Центральній та Східній Україні :), оскільки - це оснновні замовники пакетів :) (ну і в нас звичайно, бо як не перезимують - то не буде що здавати, а як перезумують і тут і там поганео - то ціна виросте ого-го :)

Однозначно впливає вартість меду, вощини і цукру :)

як на мене, то ціна формується спонтанно. все залежить від попиту і пропозиції. Як написав Галичанин, буде потреба , а в нас буде погана зимівля і пропозиція не забезпечуватиме потреби, ціна буде висока. Якщо на сході все добре перезимувало, і у нас добре перезимувало, попит  на пакети буде нижчий, а пропозиція висока-ціна може знизитися. Це один ринковий фактор.

Другий це собівартість.  Однозначно , якщо вартість вощини виросла, цукор подорожчав, то вартість пакета не може знижуватися , при тому , що все дорожчає.  

Я спостерігаю тенденцію до сталих звязків між виробником та споживачем пакетів. У мене на сьогодні замовлено 80% пакетів які я можу зробити у 2016 році. Це враховуючи  замовлені відводки які пішли в зиму і нуклеуси з запасними матками. Якщо все добре перезимує, то у мене запас 60 пакетів на 10 травня. Все інше замовлено. Дальше можуть бути пакети на молодих матках , але це вже з 20 травня (якщо не буде дощів і інших природніх факорів) .

п.Богда, на 230 п'ять рамок розплоду, яка ціна?

Такі бджолопакети я незможу продати через те що в наших умовах 15 травня це практично весь розплід.

Ну это что-то новое,Я конечно понимаю если бы данное написал новичек,но чтобы матковод извольте.Это откуда Вы такое взяли чтобы роевая семья ,

да на личинках маточники заклала ?

Теж замітив, але думаю Іван Михайлович добустив орфографічну помилку.:IMHO:

Да этих ошибок уже допущено столько,что не перечесть.Человек просто запутался,матководство не его конек и ничего с этим не поделать.

кожен має право на свою думку, це Ваша думка.

Різновікові личинки , имеется в виду появившиеся в разный момент времени . Матка откладывает яйца не одномоментно,  с перерывами, а после выхода роя, пчелы еще  продолжают воспитывать некоторое количество маток , вот об етих матках я написад что они могут быть заложены на разновозрастных личинках  .

Ви мабудь не зовсім розумієте українську мову , тому  не все розумієте ,що я пишу. Вибачайте, але я спілкуюся в Україні - українською.

Ну это что-то новое,Я конечно понимаю если бы данное написал новичек,но чтобы матковод извольте.Это откуда Вы такое взяли чтобы роевая семья ,

да на личинках маточники заклала ?

можна подумати, що є якийсь інший шлях.  Матка відкладає яйця в мисочки, а лише при появі личинок починають вигодовувати маток. 

Ви  спочатку уважно поспостерігайте роєву сім"ю на 2-3 день після виходу рою,і  побачите де закладені  незапечатані маточники і подумайте , перш ніж "авторитетно" тут робити висновки.

• Sanich pinned, unpinned и locked this тема
  • Sanich unlocked this тема

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...