Богдан1 Опубликовано 26 октября, 2015 Автор Share Опубликовано 26 октября, 2015 Я так понимаю у вас пакет 3+1 . а какая роль кормовой рамки в вашем пакете .А коли ііде 2-3 дня і ролід від бруска до бруска так можна й недовести. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Да какая провокация?Так вот если семья силой загоняется в роение,как раз и будут точно такие же матки как при тихой смене и ни за каких роевых при этом даже речи вести не надо.И все дело в кормлении маточных личинок.якщо сім"я буде доведена до роєвого стану , маточники будуть роєвими і спадкові характеристики закладені у маток ,що вийдуть з цих маточників теж будуть ройовими. Це вже досліджувалося у 80-х роках Малаю. Практики матководи , для максимального збереження спадкових ознак племінних маток. намагаються одержати дочок від таких маток лише шляхом тихої заміни. Це світова практика. В такому випадку бджоли виховують 2-3 хороших маточники з яких і одержують дочок для подальшої селекційної роботи. Є ще інший метод одержання якісних неройових маток. Обмеження відкладання яєць маткою та штучне виведення з таких яєць маток, але в цьому випадку кількість яйцевих трубочок менша, ніж у маток тихої заміни, хоч матки менш схильні до ройового стану ніж матки виведені шляхом роїння.Цей метод дає можливість одержати значно більшу кількість маток, а одночасно і більше матеріалу для селекції. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Богдан1 Опубликовано 26 октября, 2015 Автор Share Опубликовано 26 октября, 2015 Сейчас мед покупают по 30 грн.,как она отражается на цене пакета?У вінниці 36 якщо я беру 15кг* плюс рамки матка ось і 700 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій К Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 У вінниці 36 якщо я беру 15кг* плюс рамки матка ось і 700Ваші пакети на 230 рамці Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Ваші пакети на 230 рамціу нього є і на 230 і на 145 і добре медове вино ( пробували на точку у Києві) поїдьте не пошкодуєте. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Богдан1 Опубликовано 26 октября, 2015 Автор Share Опубликовано 26 октября, 2015 Як мі прапорщик в армііі казав у нас є все но не для всіх.(жарт) звісно є Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Сейчас мед покупают по 30 грн.,как она отражается на цене пакета?Поки - ніяк. А от якщо така ж ціна буде в березні при сталому курсі, тоді, думаю, відобразиться. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій К Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 у нього є і на 230 і на 145 і добре медове вино ( пробували на точку у Києві) поїдьте не пошкодуєте.Це мені подобаеться Як мі прапорщик в армііі казав у нас є все но не для всіх.(жарт) звісно є Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ЖекаNL Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А які можуть бути критерііі коли цього року одні продавали по 450 а другі 1000 . Хоча я цього року теж продавав по700 але проплата була здійснена в січні лютому. А взагаліто основним критерієм є ціна на мед!так а я продав по 400 в конце марта ,с плохими рамками роевыми матками и без мёда.Каждый выбирает себе сам что ему покупать ,хочеш дешевле на ,хочеш лучше - плати! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 В таком случае Вы искусственно получаете либо роевых либо свищевых,потому как все зависит от кормления.И ваши пакеты судя по вашей цитате с свищевыми матками.я взагалі не писав про " свищевих" маток ! і вважаю, що то великий ризик надіятися на таких маток. Можуть бути і добрі, але в основному рядові , або не якісні яких бджоли замінюють . з часом.Я одержую маток з личинок , які відбераю обмежуючи відкладання яєць маткою в Джентерському соті. В племінній групі одержую дочок тільки ізолюючи матку в нижньому корпусі,через роздільну решітку . Колись ізолював матку в кліточці Титова , на термін виведення маточників ТЗ. В кліточці гірший варіант для ізоляції. Матка припиняє відкладання яєць , і через деякий час починає хворіти меланозом. Це відбувається не одразу. Як наслідок, бджоли заміняють ДОРОГУ матку і я про це взнавав дуже пізно. Краще ( в разі потреби) матку ізолювати в 3-х рамковому ізоляторі, в нижньому корпусі. Бджоли дуже часто закладають маточники ТЗ у віддаленому корпусі , при умові, що там є розплід але матка далеко, через корпус-два.Якість матки та її спадкові ознаки СИЛЬНО залежать від якості сім"ї в якій вона виховувалася. Коли зробити хроматографію (PCR) молочка з маточників обезматоченої сімї та сімї з маткою(ізольованою) , можна побачити суттєву різицю в піках присутності активних ферментів, що підтверджує Ваше твердження про залежність вигодовування маток від корму. Аналогічно підтверджується факт різного складу маточного молочка в різних сім"ях, що також підтверджено дослідами. Доведено, характер робочих бджіл, одержаних від маток сестер, але вихованих в різних сім"ях -виховательках є різним.Висновок. Маток, з сталими спадковими ознаками, можливо одержати виховуючи їх дочок у їх сім"ях ( тиха заміна, ізоляція матка на відстані). Безперечно одержати велику кількість таких маток є проблематично. Навіть зробивши штучні прививка у вехній корпус (коли матка ізольована в нижньому) , бджоли беруть на виховання 6-8 маточників. Побачити , які матки будуть домінуючі в партії, можна дуже простим способом. В день запечатування маточників , обережно підняти прививочну рамку. Ви побачите різну кількість бджіл на маточниках. Маточники на яких не було бджіл можете вибраковувати, а з тих на яких були бджоли вийдуть хороші матки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Богдан1 Опубликовано 26 октября, 2015 Автор Share Опубликовано 26 октября, 2015 Перші вихочательки безматочні а через 2 неділі з матками топто перші свищові а наступні так як тихоіі заміни.Але тут головне якість плем матеріалу чим більша пасіка тим матеріал цікавіший Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Перші вихочательки безматочні а через 2 неділі з матками топто перші свищові а наступні так як тихоіі заміни.Але тут головне якість плем матеріалу чим більша пасіка тим матеріал цікавішийтрохи не так. Виховательки , в основному , це сімї штучного передройового стану. ( Стиснуте гніздо, надлишок молодої бджоли), маємо умови коли бджоли здатні продукувати велику кількість маточного молочка. Це швидше нагадує вигодовування ройових маточників. в передройовому стані. Різниця в тому ,що личинку вихователька одержує від материнської сім"ї, яка знаходиться в стані росту, а не рою! Можна вважати, що сімя " в паніці" і готова виховати любу кількість маток , але нас навчила наука і практика , личинок вихователька одержує рівновікових, відібраних матководом для виховання не більше16- 20 маток, будь яка вихователька, не повинна виховувати більше. Після запечатування першої партії можна дати ще 8-10 , що буде належно вигодовано , але не більше. Даємо більше, але залишаємо рівно половину , від прийнятих в першій партії, все криве, мале, горбате, маточники на яких мало бджоли - вибраковуємо! Саме з таких стартів одержуємо першу сотню маток, коли спадає вжіотаж, можна і спокійніше виводити маток у сім"ях з матками.Безперечно, це масовий вивід маток, а не одержання спадкового племінного матеріалу. Вище я описував метод виведення обмеженої кількості маток, але з максимальними спадковими ознаками родоначальниці. Палка з двома кінцями. Або багато маток репродукційних по 150 грн, або невелика кількість племінних маток, яких продавати не будеш ( ну може виміняєш на таких самих у своїх колег . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 И в чем разница между личинками? вони всі однакові, на відміну від личинок які використовують бджоли при свищевому виведенні.У випадку , коли бджоли самі вибирають личинок, в багатьох випадках ( майже завжди) маточники закладають бджоли на різновікових личинках . Годівля та температурний режим свищевих маток також різний. Дуже сильне відхилення в масових (вага маток) показниках. При аварійному (свищевому) виведені маток, перша матка яка вилізла з маточника, на протязі 2-х годин знищить більшість зрілих маток в маточниках, а це можуть бути набагато кращі матки ніж та, яка народилася першою, вона завжди з старшої личинки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Ну при свищевом выведении пчелы залаживают маточники не только на личинках старшего возраста,Только личинки действительно одинаковы,единственное по какой причине семья в роение зашла,но Вы написали что материнская ,а в материнские вроде склонных к роениюне отбирают.И роевые пчелы (анотомические трутовки) в свите матки не учавствуют, чтобы ее кормить и личинок не кормят ,кроме как в маточниках,так в чем Вы отличие нашли.При свищевому виведені маток бджоли закладають маток на РІЗНОВІКОВИХ личинках. Наслідки я описав.Семья вихователька не зайшла в роїння! Ми створюємо штучно, умови ройового стану для виховательки. При таких умовах сім"я краще приймає личинку на виховання і краще вигодовує личинку.Виховательці даємо відібрані одновікові личинки від материнської сім"ї. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А вот это и есть неправильная подготовка семьи воспитательницы и получение свищевых маток,И каким Вы образом давали личинок на воспитание ,хоть с джентера,хоть переносом ,а в итоге получили просто свищевых маток. в чому Ви бачите неправильно підготовлену виховательку? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Богдан1 Опубликовано 27 октября, 2015 Автор Share Опубликовано 27 октября, 2015 Если покупка пакета для того чтобы поиграться,то цена на мед не имеет значения,но покупают для получения прибыли и основная продукция от пакета это мед,а пасеку можно прекрасно увеличить безо всякой покупки пакета .Для того хто купляє немає різниці а для того що продає є. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Так вот то, что Вы получили в первой партии говорит ,что никакого предроевого состояния нет.И скажите ,а в чем такая разница,если семью воспитательницу загнать в предроевое то получаете качественных матокА если так же силком загнать семью в роение ,то сразу получаем с ваших слов плохих и склонных к роению.И я Вас огорчу,при изоляции матки то ,что Вы называете маточниками ТС ,являются просто свищевыми,Такое часто наблюдается при неправильном расширении гнезда питання дискусійне. Давайте по порядку, в умовах формування виховательки є стан насичення сім"ї надлишком молодих бджіл, саме вони годують личинок в перші години їх життя. Якість матки сильно залежить саме від перших годин її вигодовування. Корм вониодержують маточний одразу. У роєвих сім"ях бджоли саточники закладають на різновікових личинках , стверджуватищо корм ці личинки одержували одразу маточний питання спірне, адже личинку якась частина бджіл вже годувала, і однозначно не маточним молоком.друге. я не сказав, що одержуємо поганих ройових маток! ройові матки в основному є якісними, але мають закладену домінантну спадкову ознаку схильності до ройоння. це доказано багатьма публікаціями та дослідженнями, і ще раз доводити немає потреби. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 питання дискусійне. Давайте по порядку, У роєвих сім"ях бджоли саточники закладають на різновікових личинках , стверджуватищо корм ці личинки одержували одразу маточний питання спірне, адже личинку якась частина бджіл вже годувала, і однозначно не маточним молоком. ??? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ЖекаNL Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Немного отвлеклись от темы! Ребят раскажите пожалуйста на чём основывается цена пакета?Т.е. из каких показателей формируется цена ? К примеру цена вощины ,цена самой рамки ,цена мёда который сьела семья чтоб получился пакет ,цена ...Подскажите пожалуйста ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Немного отвлеклись от темы! Ребят раскажите пожалуйста на чём основывается цена пакета?Т.е. из каких показателей формируется цена ? К примеру цена вощины ,цена самой рамки ,цена мёда который сьела семья чтоб получился пакет ,цена ...Подскажите пожалуйста ?Для нас, пасічників Західної України, що планують здавати весною пакети визначальним моментом є результат зимовки бджіл в Центральній та Східній Україні , оскільки - це оснновні замовники пакетів (ну і в нас звичайно, бо як не перезимують - то не буде що здавати, а як перезумують і тут і там поганео - то ціна виросте ого-го Однозначно впливає вартість меду, вощини і цукру Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Немного отвлеклись от темы! Ребят раскажите пожалуйста на чём основывается цена пакета?Т.е. из каких показателей формируется цена ? К примеру цена вощины ,цена самой рамки ,цена мёда который сьела семья чтоб получился пакет ,цена ...Подскажите пожалуйста ?як на мене, то ціна формується спонтанно. все залежить від попиту і пропозиції. Як написав Галичанин, буде потреба , а в нас буде погана зимівля і пропозиція не забезпечуватиме потреби, ціна буде висока. Якщо на сході все добре перезимувало, і у нас добре перезимувало, попит на пакети буде нижчий, а пропозиція висока-ціна може знизитися. Це один ринковий фактор. Другий це собівартість. Однозначно , якщо вартість вощини виросла, цукор подорожчав, то вартість пакета не може знижуватися , при тому , що все дорожчає. Я спостерігаю тенденцію до сталих звязків між виробником та споживачем пакетів. У мене на сьогодні замовлено 80% пакетів які я можу зробити у 2016 році. Це враховуючи замовлені відводки які пішли в зиму і нуклеуси з запасними матками. Якщо все добре перезимує, то у мене запас 60 пакетів на 10 травня. Все інше замовлено. Дальше можуть бути пакети на молодих матках , але це вже з 20 травня (якщо не буде дощів і інших природніх факорів) . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВАДОС Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 У вінниці 36 якщо я беру 15кг* плюс рамки матка ось і 700п.Богда, на 230 п'ять рамок розплоду, яка ціна? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Богдан1 Опубликовано 27 октября, 2015 Автор Share Опубликовано 27 октября, 2015 Такі бджолопакети я незможу продати через те що в наших умовах 15 травня це практично весь розплід. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВАДОС Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Ну это что-то новое,Я конечно понимаю если бы данное написал новичек,но чтобы матковод извольте.Это откуда Вы такое взяли чтобы роевая семья ,да на личинках маточники заклала ?Теж замітив, але думаю Іван Михайлович добустив орфографічну помилку. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 27 октября, 2015 Share Опубликовано 27 октября, 2015 Да этих ошибок уже допущено столько,что не перечесть.Человек просто запутался,матководство не его конек и ничего с этим не поделать.кожен має право на свою думку, це Ваша думка. Різновікові личинки , имеется в виду появившиеся в разный момент времени . Матка откладывает яйца не одномоментно, с перерывами, а после выхода роя, пчелы еще продолжают воспитывать некоторое количество маток , вот об етих матках я написад что они могут быть заложены на разновозрастных личинках .Ви мабудь не зовсім розумієте українську мову , тому не все розумієте ,що я пишу. Вибачайте, але я спілкуюся в Україні - українською.Ну это что-то новое,Я конечно понимаю если бы данное написал новичек,но чтобы матковод извольте.Это откуда Вы такое взяли чтобы роевая семья ,да на личинках маточники заклала ?можна подумати, що є якийсь інший шлях. Матка відкладає яйця в мисочки, а лише при появі личинок починають вигодовувати маток. Ви спочатку уважно поспостерігайте роєву сім"ю на 2-3 день після виходу рою,і побачите де закладені незапечатані маточники і подумайте , перш ніж "авторитетно" тут робити висновки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.