Владимир Татомир Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 а я всегда говорил своим покупателям что матки роевые и местной породы и правду никогда ни откого не скрывал и есть (были) постоянные клиенты!Одно дело когда конечный покупатель, а перекуп сдал пакет, бабло в карман и воюй с роевыми. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ЖекаNL Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Одно дело когда конечный покупатель, а перекуп сдал пакет, бабло в карман и воюй с роевыми.У вас такой опыт у меня другой зачем сравнивать... разные действующие методы пчеловождения (у вас роятся роевые у меня нет)? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Продавцы пакетов, Вы задавались целью, узнать, или представляете каким его хотят видеть покупатели?Вопрос не цены, а качества пакета.И я как покупатель не хотел бы иметь в нем роевую или свищевую матку. В нем должны быть молодые пчелы с рамками расплода на выходе, а не только что запечатанного. Хотелось бы чтобы пакет обладал энергией развития, и мне как пчеловоду требовалось только подставлять рамки и качать мед.За такой пакет не жалко платить деньги.Ну, таких умов чекають усі "медовики". І пакетчикам це добре відомо. Але можете в пакеті знайти й в наступному сезоні третину трутнів. Це якщо не самі ці пакети будете забирати, контролюючи їх наповнення. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Владимир Татомир Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 У вас такой опыт у меня другой зачем сравнивать... разные действующие методы пчеловождения (у вас роятся роевые у меня нет)? Мой наставник работает с роевыми матками, и достигает результата, так как семья доходящая до роевого состояния имеет огромную энергию, и если правильно направить ее в нужное русло , то будет и мед и развитие.А если прошляпил грань то "скворцы улетели".Повторюсь, мое мнение, матка должна быть выедена прививкой, достойного качества.И после покупки пакета не должен стоять вопрос замены матки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Владимир Татомир Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Ну, таких умов чекають усі "медовики". І пакетчикам це добре відомо. Але можете в пакеті знайти й в наступному сезоні третину трутнів. Це якщо не самі ці пакети будете забирати, контролюючи їх наповнення.Брал пакеты в Ивано-Франковской области, без моего участия, очень ими доволен, спасибо таким пчеловодам за качественные пакеты. Сушь нормальная, пчела на выходе, наполнение отличное, матки 2014 года получил 6-15 мая, меда примерно по бидону. Взял на месте у фирмы два пакета на пробу(дешевле были гривен так на 150), рамки все страшные, один пакет не успел развиться, восемь рамок уже в роя, в итоге с них не пчелы ,ни меда. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Богдан1 Опубликовано 26 октября, 2015 Автор Share Опубликовано 26 октября, 2015 А ви купіть у мене і порівняйте цеж буде цікаво! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій К Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А ви купіть у мене і порівняйте цеж буде цікаво!А ви торгуете Рутівськими пакетами Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А ви купіть у мене і порівняйте цеж буде цікаво!Вітаю з сотою публікацією! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А ви купіть у мене і порівняйте цеж буде цікаво!Нет, так не интересно .Вы лучше обменяйтесь друг с другом. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Владимир Татомир Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А ви купіть у мене і порівняйте цеж буде цікаво!Отправите перевозчиком, могу купить. Нет, так не интересно .Вы лучше обменяйтесь друг с другом.Чем обменяться? Я пакеты и матки пока не продаю. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
realto Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 початківцям це може бути навіть і цікаво, спіймати роя! (частіше за все який вийшов з їх власного вулика) посадити його в новий вулик!! потім поговорити про це ;-) але десь на 2-3 рік вони часто запитують чому в них мало меду бджоли дають і не розвиваються на весь вулик, а ройові бджоли доходять до 12 рамок і рояться... така у них задача - розмножувати вид, і це їм подобається.і ще, якщо постійно брати ройові маточники і з них розмножувати пасіку, але пасіка не роїться - то цікаво а з відки ж ройові маточники ;-)чи може вони тоді і не ройові ті маточники а тихої заміни;-) але якщо маточники тихої заміни то про роїння і не варто говорити. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 , Вы задавались целью, узнать, или представляете каким его хотят видеть покупатели?Вопрос не цены, а качества пакета.И я как покупатель не хотел бы иметь в нем роевую или свищевую матку. В нем должны быть молодые пчелы с рамками расплода на выходе, а не только что запечатанного. Хотелось бы чтобы пакет обладал энергией развития, и мне как пчеловоду требовалось только подставлять рамки и качать мед.За такой пакет не жалко платить деньги.Такие пакеты нужны самому(шутка) Ваші бажання цілком справедливі, і логічні. В такому випадку купляти пакети потрібно у тих, хто постійно займається пакетним бджільництвом, а не у перекупщиків або збирачів пакетів.У нас. щорічно, є люди які збирають пакети з округи і продають. Звідки ці "підприємці" можуть знати які там матки? Вони і не знають, що там понапихали здавачі пакетів. Для них головне, подешевше купити і подорожче продати.Такі пакети, як Ви хочете, необхідно замовляти задовго до покупки , замовляти людям які займаються репродукцією бджіл. Вони самі виведуть маток і для себе і для Вас, залишать зимувати додатково відводки і запасних маток . Весною у них зможете купити достойний пакет.Вам скажуть, що за матка, коли виведена, з якої сімї. Я сам так роблю, так робить п. Богдан (Перемишляни) , так робить Петро Горобець. Мабудь всі хто продає маток можуть забезпечити такі пакети. Потрібно домовлятися і дотримуватися домовленості.Весною, замовлені пакети , очікують свого замовника. А хто цього не робить починає шукати пакети по людях , хто що має продають. Продають в основному або ті сім"ї, що погано перезимували, або ті, що рояться, Купують, що попало, добре як рамки від поносу відчистять . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Ваші бажання цілком справедливі, і логічні. В такому випадку купляти пакети потрібно у тих, хто постійно займається пакетним бджільництвом, а не у перекупщиків або збирачів пакетів.У нас. щорічно, є люди які збирають пакети з округи і продають. Звідки ці "підприємці" можуть знати які там матки? Вони і не знають, що там понапихали здавачі пакетів. Для них головне, подешевше купити і подорожче продати.Такі пакети, як Ви хочете, необхідно замовляти задовго до покупки , замовляти людям які займаються репродукцією бджіл. Вони самі виведуть маток і для себе і для Вас, залишать зимувати додатково відводки і запасних маток . Весною у них зможете купити достойний пакет.Вам скажуть, що за матка, коли виведена, з якої сімї. Я сам так роблю, так робить п. Богдан (Перемишляни) , так робить Петро Горобець. Мабудь всі хто продає маток можуть забезпечити такі пакети. Потрібно домовлятися і дотримуватися домовленості.Весною, замовлені пакети , очікують свого замовника. А хто цього не робить починає шукати пакети по людях , хто що має продають. Продають в основному або ті сім"ї, що погано перезимували, або ті, що рояться, Купують, що попало, добре як рамки від поносу відчистять . Иван Михайлович ,эта цитата-Татомира 4;;"Продавцы пакетов, Вы задавались целью, узнать, или представляете каким его хотят видеть покупатели?Вопрос не цены, а качества пакета.И я как покупатель не хотел бы иметь в нем роевую или свищевую матку. В нем должны быть молодые пчелы с рамками расплода на выходе, а не только что запечатанного. Хотелось бы чтобы пакет обладал энергией развития, и мне как пчеловоду требовалось только подставлять рамки и качать мед.За такой пакет не жалко платить деньги."Там у меня произошла ошибка в редактировании. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 чи може вони тоді і не ройові ті маточники а тихої заміни;-) але якщо маточники тихої заміни то про роїння і не варто говорити.При ТЗ буває два- три, а частіше навіть і один маточник. При роїнні - до тридцяти. Але багато що залежить від породи бджіл. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Да какая провокация?Так вот если семья силой загоняется в роение,как раз и будут точно такие же матки как при тихой смене и ни за каких роевых при этом даже речи вести не надо.И все дело в кормлении маточных личинок.Ну, вибачате, P....P . Мені здалося, що ви хотіли мене "проекзаменувати". Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Ваші бажання цілком справедливі, і логічні. В такому випадку купляти пакети потрібно у тих, хто постійно займається пакетним бджільництвом, а не у перекупщиків або збирачів пакетів.У нас. щорічно, є люди які збирають пакети з округи і продають. Звідки ці "підприємці" можуть знати які там матки? Вони і не знають, що там понапихали здавачі пакетів. Для них головне, подешевше купити і подорожче продати.Такі пакети, як Ви хочете, необхідно замовляти задовго до покупки , замовляти людям які займаються репродукцією бджіл. Вони самі виведуть маток і для себе і для Вас, залишать зимувати додатково відводки і запасних маток . Весною у них зможете купити достойний пакет.Вам скажуть, що за матка, коли виведена, з якої сімї. Я сам так роблю, так робить п. Богдан (Перемишляни) , так робить Петро Горобець. Мабудь всі хто продає маток можуть забезпечити такі пакети. Потрібно домовлятися і дотримуватися домовленості.Весною, замовлені пакети , очікують свого замовника. А хто цього не робить починає шукати пакети по людях , хто що має продають. Продають в основному або ті сім"ї, що погано перезимували, або ті, що рояться, Купують, що попало, добре як рамки від поносу відчистять . на кожен товар є свій покупець... Ви ж за свій пакет хочете 700, а я віддам за 550-500, ви даєте 3+1,а я готовий 4+0, чи може простим пасічникам не продавати пакети, а зразу відправляти до Вас... на кожен товар є свій покупець, і своя ціна... коли ми купуємо маток, хто нам дасть гарантії,що вона буде доброю, а ціни ж на маток однакові, хоч виходять вони різні...І ще я за самоформування і самовивіз пакетів замовниками під контролем пасічника - не підходять матки, рамки, розплід і т.і. - прошу дуже, не беріть пакет та й все... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Богдан1 Опубликовано 26 октября, 2015 Автор Share Опубликовано 26 октября, 2015 на кожен товар є свій покупець... Ви ж за свій пакет хочете 700, а я віддам за 550-500, ви даєте 3+1,а я готовий 4+0, чи може простим пасічникам не продавати пакети, а зразу відправляти до Вас... на кожен товар є свій покупець, і своя ціна... коли ми купуємо маток, хто нам дасть гарантії,що вона буде доброю, а ціни ж на маток однакові, хоч виходять вони різні.. Так різнні але порахуйте невідібравши пакета виііхати на ріпак взяти мінімум15кг здати по36 то для чого мені продавати цей пакет земляче.Це один аспект адругий я займаюсь матками і в ройовий стан заходить небільше 7%це в гірші роки.Цінова політика має бути правельною. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 От і добре, ви виїзджаєте на ріпак, пакет не здаєте, берете мінімум 15 кг ріпакового меду, здаєте по 36, берете мінімум 540 грн. і гут..Паралельно виводите маток, що не заходять в ройовий стан, рекламуєте їх, реалізовуєте...і гут...А я можливості вивести на ріпак немаю, відповідно не вивожу бджіл, стою на стаціонарі, втрачаю потенційні мінімум 15 кг. ріпакового меду, знаходжу покупця, він приїзджає, формує пакет, платить мені ті ж 540-550 грн. і мені гут... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А щодо правильності формування цінової політики, то які є критерії для цього? А може я дуже прив"язаний до своїх бджіл і вважаю їх дуже мирними і розумними, то може мені за таким критерієм їх подорожче продати - ну от шкода мені їх "задешево" віддати - що на то скаже потенційний покупець? Пане Богдан, то добре, що Ви теж з почуттям гумору! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 на кожен товар є свій покупець... Ви ж за свій пакет хочете 700, а я віддам за 550-500, ви даєте 3+1,а я готовий 4+0, чи може простим пасічникам не продавати пакети, а зразу відправляти до Вас... на кожен товар є свій покупець, і своя ціна... коли ми купуємо маток, хто нам дасть гарантії,що вона буде доброю, а ціни ж на маток однакові, хоч виходять вони різні...І ще я за самоформування і самовивіз пакетів замовниками під контролем пасічника - не підходять матки, рамки, розплід і т.і. - прошу дуже, не беріть пакет та й все...Навіщо мені Ваш пакет? Я його не куплю і за 400. Мені невідомо яка там матка, вона мені не потрібна. подивлюся чи не хвора бджола, невідомо яка продуктивність, і саме основне : мені не замовляють Ваші пакети, а лише мої з моїми матками. У вас можу купити бджолу для заселення нуклеусів, і то якщо сам переконаюся, що пасіка здорова. Бджоли постійно не вистарчає для нуклеусів.Матки не всі мають однакові ціни. У мене є матки за які я платив по 60 евро, і по 300 Евро, а також маю маток по 200 , і по 50 злотих, є карпатянки по 150 грн. різні матки -різні ціни. Яку матку купив можна визначити на 2-3 рік. Не завжди дорога матка того вартує. Але, будь яка селекційна матка має свою ціну, і вона на порядок вища за ціну звичайної репродуктивної матки природнього спаровування. Я також за те щоб замовник був присутній на пасіці і разом з пасічником формував собі пакети. У мене сталі покупці, які не один рік беруть пакети і проблем немає. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Богдан1 Опубликовано 26 октября, 2015 Автор Share Опубликовано 26 октября, 2015 А які можуть бути критерііі коли цього року одні продавали по 450 а другі 1000 . Хоча я цього року теж продавав по700 але проплата була здійснена в січні лютому. А взагаліто основним критерієм є ціна на мед! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 Навіщо мені Ваш пакет? Я його не куплю і за 400. Мені невідомо яка там матка, вона мені не потрібна. подивлюся чи не хвора бджола, невідомо яка продуктивність, і саме основне : мені не замовляють Ваші пакети, а лише мої з моїми матками. У вас можу купити бджолу для заселення нуклеусів, і то якщо сам переконаюся, що пасіка здорова. Бджоли постійно не вистарчає для нуклеусів.Матки не всі мають однакові ціни. У мене є матки за які я платив по 60 евро, і по 300 Евро, а також маю маток по 200 , і по 50 злотих, є карпатянки по 150 грн. різні матки -різні ціни. Яку матку купив можна визначити на 2-3 рік. Не завжди дорога матка того вартує. Але, будь яка селекційна матка має свою ціну, і вона на порядок вища за ціну звичайної репродуктивної матки природнього спаровування. Я також за те щоб замовник був присутній на пасіці і разом з пасічником формував собі пакети. У мене сталі покупці, які не один рік беруть пакети і проблем немає.все вірно, різні матки - різна ціна... різний товар - різний покупець. Ви продаєте пакети по замовленню наперед, бо у Вас є певний авторитет в цьому питанні, а я стою на початку такого шляху, тому реалізовую дешевше, так як не можу і на разі не хочу гарантувати того, що Ви.. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
алекс-к Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А ви купіть у мене і порівняйте цеж буде цікаво!Я так понимаю у вас пакет 3+1 . а какая роль кормовой рамки в вашем пакете . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А які можуть бути критерііі коли цього року одні продавали по 450 а другі 1000 . Хоча я цього року теж продавав по700 але проплата була здійснена в січні лютому. А взагаліто основним критерієм є ціна на мед!Згідний - основний критерій - ціна на мед!.. решту додаткові чинники.. Другий основний критерій, на мою думку - кліщ Вароа Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Владимир Татомир Опубликовано 26 октября, 2015 Share Опубликовано 26 октября, 2015 А які можуть бути критерііі коли цього року одні продавали по 450 а другі 1000 . Хоча я цього року теж продавав по700 але проплата була здійснена в січні лютому. А взагаліто основним критерієм є ціна на мед!Сейчас мед покупают по 30 грн.,как она отражается на цене пакета? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.