Перейти к содержанию

Катальпа бигнониевидная

Рекомендуемые сообщения

2 години тому, medhon сказав:

Для правого берегу це далеко. В центрі, при вході в парк Володимирська гірка з боку Трьохсвятительської, росте два дерева з тонкими стручками, одне прям над тротуаром. Товщі ростуть на Вишгородській вздовж дороги від школи до повороту на Мостицькій, праворуч як їхати на площу Шевченка. На Виноградарі на Гонгадзе на кругу біля лісу. Я свої збирав в ботсаду на Університеті біля нижнього входу. А, ще згадав)) На Оболоні біля зупинки "Богатирська" збоку вулиці Тимошенка. Ну це те що одразу спало на думку))

@medhon, щиро вдячний за цікаву інфо!  :az:

Ну, а на метро 'Університет' з тонкими стручками? Я там колись студентом все облазив з фотоапаратом, навіть кокаїнового куща фотографував. А от цю рослину прогавив, хоча здогадуюсь, де вона росте. З товстими стручками на Вишгородській - школа ота, що з таким високим цегляним порталом, десь у тридцятих роках збудована?:ah:

3 години тому, medhon сказав:

Для правого берегу це далеко. В центрі, при вході в парк Володимирська гірка з боку Трьохсвятительської, росте два дерева з тонкими стручками, одне прям над тротуаром. Товщі ростуть на Вишгородській вздовж дороги від школи до повороту на Мостицькій, праворуч як їхати на площу Шевченка. На Виноградарі на Гонгадзе на кругу біля лісу. Я свої збирав в ботсаду на Університеті біля нижнього входу. А, ще згадав)) На Оболоні біля зупинки "Богатирська" збоку вулиці Тимошенка. Ну це те що одразу спало на думку))

Дякую,як буду в Києві, обов'язково навідаюсь в одну із посадок.

На таке ерасиве дерево не у кожного рубаки і рука підніметься , щоб зрубати.:IMHO:

53 хвилини тому, ДобровоЛ сказав:

@medhon, щиро вдячний за цікаву інфо!  :az:

Ну, а на метро 'Університет' з тонкими стручками? Я там колись студентом все облазив з фотоапаратом, навіть кокаїнового куща фотографував. А от цю рослину прогавив, хоча здогадуюсь, де вона росте. З товстими стручками на Вишгородській - школа ота, що з таким високим цегляним порталом, десь у тридцятих роках збудована?:ah:

Нема за що )

З товстими. Вхід до ботсаду з боку вулиць Назарівської і Толстого. Не бачили, бо вони молоді, максимум по 10 років. Школа 8, за кінотеатром "Кадр". Збудована таки да, в 1936.

До речі, якщо треба товстих стручків, буду рвати тут в себе на Виноградарі, можу і на вас нарвати )

23.01.2021 в 20:15, medhon сказав:

Нема за що )

З товстими. Вхід до ботсаду з боку вулиць Назарівської і Толстого. Не бачили, бо вони молоді, максимум по 10 років. Школа 8, за кінотеатром "Кадр". Збудована таки да, в 1936.

До речі, якщо треба товстих стручків, буду рвати тут в себе на Виноградарі, можу і на вас нарвати )

Дякую щиро! :az:

Але я сам колись під'їду. Так мені буде простіше. Надумав алею посадити неподалік від пасіки.:ah:

• 5 weeks later...

Кто с Киева. Даю на водку на деревья с семенами. пр. Героев Сталинграда за род домом во дворах 

15900655_ddbc7f96.jpg

15900654_b8db44d0.jpg

Записатикатальпа.JPG

1 година тому, AntonUa сказав:

Даю на водку на деревья с семенами. 

на водку? краще на горілку:ay:

• Подобається 2
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 2

1 час назад, gardener сказал:

на водку? краще на горілку:ay:

Ну,  кому что :umora:

• 4 weeks later...
08.06.2014 в 21:44, ....... сказав:

Прикрасное раскидистое дерево, с очень красивыми цветками и интерестными листьями летом, а осенью стрючками. Тоже в прошлом году посадили алею на точке. На местном рынке повезло купить 2х годичные саженци весной, после неудачной самостоятельной попытке укоренить черенки. С нетерпением ждем когда нас тоже порадуют первым цветом. Очень отзывчатые на полив

Я посадив у квартирі з оцього насіння і ось що маю. Правда, центральна ота висока рослина - то хурма.

IMG_20210325_083747.jpg

IMG_20210325_083810.jpg

29 минут назад, ДобровоЛ сказал:

то фурма.

Це слово починається на "ху..."

:umora:

8 хвилин тому, ромео сказав:

Це слово починається на "ху..."

Саме так!:ay: 

То у мене  спрацювало її іноземне походження.:umora:

1 минуту назад, ДобровоЛ сказал:

Саме так!:ay: 

То у мене  спрацювало її іноземне походження.:umora:

Є у нас один чоловічок з багатьма дефектами мови. 

Один із них - замість звука "р" каже "й"... 

Ото уявіть, як він каже "хуРма"

5 годин тому, ромео сказав:

Є у нас один чоловічок з багатьма дефектами мови. 

Один із них - замість звука "р" каже "й"... 

Ото уявіть, як він каже "хуРма"

:umora::ay: Та мене після перебування в Голландії цим вже не дуже й злякати. Гортанний звук "h" - один з любимих у них. Там, у Альмері, як у нас в селі - здороваються навіть незнайомі. Я довго не міг поздороватися по їхньому. А причина проста - не зовсім звичні для нашого вуха звуки.  "Хує моген, хує дах,хує афонд" - перекладу - "Доброго ранку, доброго дня, доброго вечора" . Вже потроху й звик до подібних звуків. :)  Ну, а щодо катальпи - то я тут вже писав, де те насіння зібрав для тих , хто перебуває у Києві.

Їздив учора на пасіку . А дорога пролягає повз комплекс відпочинку "Княжий двір". Це по прямій десь метрів 400 від пасіки. Звернув увагу, що у них на подвір'ї з півтора десятка деревець катальпи віком  років по десять. Визначив що  це катальпа за стручками. Так що мої бджілки й тут пастимуться. Але і я ще спробую трохи десь її насадити . Красиве класне дерево та ще й прекрасний медонос! :ay:

• 3 months later...

Насадили, земляки? 

В цьому році через жару весь цвіт згорів за кілька днів. 

Але і проростає вона краще всіх, з одного стрючка можна кілька сотень дерев висадити. 

На фото пустельна Троещина. 

_20210726_192903.JPG

2 часа назад, Ласунчик сказал:

Насадили, земляки? 

В цьому році через жару весь цвіт згорів за кілька днів.

Не сгорела и цвела долго, вот только пчел на ней не видел. На липу, наверное, ушли...

А если катальпу посадить как павловнию, 4*4 метра, на древесину, вроде тоже быстро растет :hmm:

Цитата

Волокна прямые, структура материала однородная. Плотность высушенной древесины — 690–800 кг/м3. Катальпа устойчива к разбуханию, поражению грибком, хорошо поддается механической обработке. Применяется при изготовлении мебели, паркета, отделочных материалов.

13 часов назад, Алексей Кременчуг сказал:

Не сгорела и цвела долго, вот только пчел на ней не видел. На липу, наверное, ушли...

А если катальпу посадить как павловнию, 4*4 метра, на древесину, вроде тоже быстро растет :hmm:

Навряд, вона кривуля ще гірше акаціі, хіба що на дрова, чи на якісь дрібні вироби, типу ложок, скриньок, качалок. 

Маленькая интересность про катальпу.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...