Брониславович Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Делегация из Израиля возвратилась. На собрании "Слобожанского пасечника " будет доклад участника поездки в январе, скоро узнаем подробности... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 А что так? Израильские пчеловоды не шмелей держат а пчел ? Шановний surovyj. Якраз наші великі тепличні господарства і платять немаленькі бакси, тобіш шекелі, за шмелів, які постачають ізраїльські пасічники нам. Там ними вже давно займаються. А у нас ця галузь запущена. Добре відомо,що шмелі у теплицях на томатах набагато ефективніші бджіл. А учить нас, в общем, то в пчеловодстве, тем более из Израиля, я думаю и не надо. Без обид. ? А наш Тарас Шевченко дуже гарно сказав золоті слова, - "Свого научайтеся і чужого не цурайтеся..." А чи ж Ви, шановний metrolog , проти цього? Усе цінне треба вивчати. На старість буде знахідкою. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krim_pchel Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Делегация из Израиля возвратилась. На собрании "Слобожанского пасечника " будет доклад участника поездки в январе, скоро узнаем подробности... ? Могли бы и "На точку" рассказать осчастье пчеловодном в государстве израилевом. Ведь там ("Слобожанщине")будет несколько десятков участников, а здесь -то поболее. Правда один товарищ обещал рассказать о счастье в кибуцах.Да видно не досуг. Ну ничего, обещанного ждут 3 года. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Делегация из Израиля возвратилась. На собрании "Слобожанского пасечника " будет доклад участника поездки в январе, скоро узнаем подробности... ? Могли бы и "На точку" рассказать осчастье пчеловодном в государстве израилевом. Ведь там ("Слобожанщине")будет несколько десятков участников, а здесь -то поболее. Правда один товарищ обещал рассказать о счастье в кибуцах.Да видно не досуг. Ну ничего, обещанного ждут 3 года. Підтримую Вас тезко... Нагнали апетиту розмовами, а тепер Так що просимо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded50 Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 И шмелей тоже. ? Я бы шмеля разводил, но кто ж меня научит. Этот шмель израильский, обходится аж в 5ть бакинских за шт. В этакой картонной упаковке с круглой дырочкой, в которой шт 100 шмелей израильских. На один га устанавливают шт. 7 таких коробочек. Под томаты выделено гдето около 40га. В течении сезона, по моему 4 раза принимаем в Борисполе этих едрёна батона еврейских шмелей. Вы представляете? И зачем та пасека в 1000 ульев? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 А я хотів би дізнатися з перших вуст про оподаткування пасічників. Краєм вуха чув що в державі Ізраіль по закону ти повинен с кожного вулика ( незалежно від його дохідності ) сплатити 60 гривень на наші. Але на ці гроші, окрім відрахувань в держказну, содержуть голову спілки пасічників, секретаря, і ще якогость спеціаліста ( який курує початківців). Журнал Бджолярский круг я виписав і думаю там буде опис поїздки, та невідомо чи це момент там висвітлюватиметься? Чи може це все не правда і це запалена уява якогось покусаного кліщем варроа нашого пасічника.??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 Краєм вуха чув що в державі Ізраіль по закону ти повинен с кожного вулика ( незалежно від його дохідності ) сплатити 60 гривень на наші. Але на ці гроші, окрім відрахувань в держказну, содержуть голову спілки пасічників, секретаря, і ще якогость спеціаліста ( який курує початківців). ? Якраз перечитую пости експерта по Ізраілю, і не тільки: сегодня выяснялся с боссом.:Он платит около 7 долл по курсу за семью в общ. пчеловодов. таких как мы, около 30 производителей. на страну. Любителей до 200 семей около300 человек. ? ще цікаво: выяснил вопросы защиты рынку медового в Израиле. как пример , что-бы понятней было завез мед в Израиль и хочу продать его . Я должен заплатить по 13 шекелей с каждого кг.Продать оптом в Яд Мордыхай я могу только по 17 шекелей.(доллар сейчас-3,6 шекелей) Если фасовать и иметь все условия можно продать по 24 шек. В магазин тебя не пустят. По- этому прросто так этот бизнес здесь не "оседлать" кто то может и завозит . но какова его цена должна быть изначально. Я не считал ,не знаю сколько стоит перевозка и другие расходы продавца. так кусочек информации -как защищают медовый бизнес в Израиле. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PNS Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 в рамках ярмарки такое выступление пока не запланировано. ? Я неправильно зрозумів повідомлення пана Ізмайлова ( №1117 ), тому по даному факту приношу вибачення. Стосовно поїзки до Ізраілю потрібно, на мою думку, або аргументувати ненадання інформації, якщо на це є підстави, або надати інформацію в повному обсязі без зволікань - сьогоднішні засоби це дозволяють. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted January 5, 2014 Author Share Posted January 5, 2014 Я успел немного пообщаться с Наташей на тему Израиля. - Очень сильные климатические отличия Израиля от наших привели появлению приемов пчеловодства , которые не имеют практической ценности в наших условиях... - Продуктивность семей ниже наших на порядок ... - Основной доход - опыление ... - Очень много подкормок... Можно будет продолжить после выступление , но выражение "Я в шоке от..." звучало не однократно. Нам надо больше ценить свои достижения и гордиться ими ... Стосовно поїзки до Ізраілю потрібно, на мою думку, або аргументувати ненадання інформації, якщо на це є підстави, або надати інформацію в повному обсязі без зволікань - сьогоднішні засоби це дозволяють. opr06K93.gif ? Человек вернулся из поездки 25 декабря, а тут праздники... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metrolog Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 Можно будет продолжить после выступление , но выражение "Я в шоке от..." звучало не однократно. Нам надо больше ценить свои достижения и гордиться ими ... Я знаю о пчеловодстве в Израиле со слов своих покупателей. Кто прожил в Украине, (эмигранты 1-2 волны) знают о пчеловодстве больше, чем пчеловоды в Израиле, мне так показалось. И в подтверждение своих представлений ( нам не чему учиться у пчеловодов Израиля) хотелось бы получить информацию от более компетентного человека чем обыватель потребитель меда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 Пора создавать тему - пчеловодство Израиля. Я в очередной раз собираюсь по работе в коммандировку в Израиль. Может у кого есть контакты тамешних пчеловодов, с кем можно встретится и пообщаться на темы ихнего пчеловодства. Ато был там раз 6 или 7, а вот к пчеловодам ниразу не попадал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Может у кого есть контакты тамешних пчеловодов, с кем можно встретится и пообщаться на темы ихнего пчеловодства. Ато был там раз 6 или 7, а вот к пчеловодам ниразу не попадал. ? Свяжитесь с Работником на ОПФ- большего спеца по теории и практике пчеловодства Израиля вряд ли найдёте нам не чему учиться у пчеловодов Израиля ? Норма нагрузки на одного израильского пчеловода- 500 п/с. Неужели неинтересно, как они борются с роением, например, или- делают отводки, или- каждый год меняют 100% маток? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Свяжитесь с Работником на ОПФ- большего спеца по теории и практике пчеловодства Израиля вряд ли найдёте ← Он живет в Израиле? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 делают отводки, или- каждый год меняют 100% маток ? шось по цьому пункту у всіх заморських друзів темний ліс. Наче б то і пасіки грандіозні, а як це все пошагово устаканюється - не зрозуміло? я спостерігав на Пахарем з алтаю. він як би вже так само працює а цей нюанс поки що не вирішив. та й тема у північних "братьєв" наших більших ( по кількості) є, називається " особливості канадської технології по російськи" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 шось по цьому пункту у всіх заморських друзів темний ліс. ? Все є Просто в Ізраілі- міняють маток в жовтні- листопаді. В Канаді- часто роблять відводки в квітні на автралійських та новозеландських матках. Тому- є ньюанси, яких нема в Україні-Росії. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Просто в Ізраілі- міняють маток в жовтні- листопаді ? як це вплине на роїння в наступному році у нас, перезимувала матка це вже не молода сиголітка яка майже не роїться.? В Канаді- часто роблять відводки в квітні на автралійських та новозеландських матках ? ну при закупці 12-ть гривень в це таже дивитись не треба не те що намагатись спробувати, шкурка вичинки не вартує Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 як це вплине на роїння в наступному році у нас, перезимувала матка це вже не молода сиголітка яка майже не роїться.? ? Матка виведена в жовтні- листопаді роїться майже так само, як і цьогорічні... інакше б вони цього не робили... ну при закупці 12-ть гривень в це таже дивитись не треба не те що намагатись спробувати, шкурка вичинки не вартує ? Відводок з плідною маткою, який на початку травня займає корпус на 230- це плюс одна бджолосім"я на соняху. В Канаді, наскільки я зрозумів, основний взяток- липень-серпень (хоч і не сонях . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 це плюс одна бджолосім"я на соняху ? ну давайте порахуємо: 1-у квітні вони новозеланських купляють по 160 грн, 2-з сім*ї качають 80 кг. ( оптова у них 32 грн) загальний дохід 2560 грн. - тобто матка вартує того щоб її купувати 3-основні сім*ї не рояться при такому підході. одним словом одні вигоди , от тільки одни нюанс - поки пасіка росте все це має сенс а як треба тримати її на одному рівні, наприклад ти розвився до 1000 сімей і далі рости не хочеш або не можеш, і пакети в тебе не беруть, тобто всі 1000 сімей і всі на мед.????? жовтні- листопаді ? це треба завозити маток з того ж Ізраїлю бо в нас таких умов нема, та й перевірки це потребує чи дійсно вона не роїться??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Он живет в Израиле? ? Працює пасічником на промисловій пасіці в Ізраілі, але і в Росії буває наїздами. це треба завозити маток з того ж Ізраїлю бо в нас таких умов нема, ? Это не страшно. Страшно то, что в один адрес фирма должна отгрузить 200маток и только тогда она может попросить за них 20 гринов. этих маток используют , что бы сбросить на них первый" лишний" расплод, а уж потом на своих, годных, делается замена. да и заказываются такие матки очень заранее. Ну зачем вам 200 ранних матки, Разговор не о чём. ? До адміністрації: У нас є розділ Пчелы в интернете Там є цікаві теми: Бджільництво за кордоном, Досвід бджоляра з Канади.. чи не було б доцільно розмолвляти по бджільництво в різних країнах в одному розділі, в окремих темах? одним словом одні вигоди , от тільки одни нюанс - поки пасіка росте все це має сенс а як треба тримати її на одному рівні, наприклад ти розвився до 1000 сімей і далі рости не хочеш або не можеш, і пакети в тебе не беруть, тобто всі 1000 сімей і всі на мед.????? ? А в чому нюанс? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 А в чому нюанс? ? та в тому що все одно відводки а потім об*єднання ( мабуть) а це виходить вийшло з зими 1000 сімей до них треба ще 1000 днищь корпусів і кришок. і того в обслузі 2000 сімей . Одним словом я ніяк в їхньому підході не натраплю на правильний шлях . Тобто не можу зрозуміти як цей пазл скласти щоб пасіку тримати стабільно на рівні 1000 продуктивних сімей на головному медозборі. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einar Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 та в тому що все одно відводки а потім об*єднання ( мабуть) а це виходить вийшло з зими 1000 сімей до них треба ще 1000 днищь корпусів і кришок. і того в обслузі 2000 сімей . ? Робити відводки- не обов"язково...Ну да- тримають вони запасних маток, це само мобою. Міняють маток, наприклад так: Давлять матку і дають зрілий маточник. Міщак- відразу, Работник- протягом 3-х днів. Потім через 2 тижні- контроль яйцекладки. Якщо нема- знову маточник. Якщо знову нема- сім"ю розформовують. Работник пише, що вихід нових маток- 80-90%. Для збереження кількості б/с й формують відводки від кращих б/с ... Теоретично- все зрозуміло... Чому в нас (чи в росіян) не виходить працювати по канадському чи ізраільському- тому що Теорія і практика зовсім різні речі. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted January 6, 2014 Author Share Posted January 6, 2014 Израиль и Канада это разные страны... В Израиле нет зимы , расплод есть постоянно, сейчас около трех рамок ( почти все улья типа Рутта с магазинами )... Давайте дождемся доклада тех кто там был, затем будем обсуждать... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 До адміністрації: У нас є розділ Пчелы в интернете Там є цікаві теми: Бджільництво за кордоном, Досвід бджоляра з Канади.. чи не було б доцільно розмолвляти по бджільництво в різних країнах в одному розділі, в окремих темах? ← Повністю погоджуюсь. Займемося цим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Израиль и Канада ? В мене є пропозиція. Давайте скинемся на таку ж поїздку представників БК в Канаду. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 В мене є пропозиція. Давайте скинемся на таку ж поїздку представників БК в Канаду. ← Скиньтеся, краще, мені. Я обіцяю викласти всю інформацію і відео на протязі тижня, як повернуся. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts