Перейти к содержанию

Іполіт КОРАБЛЬОВ


Рекомендуемые сообщения

І. І. Корабльов (1871 – 1951) Іполіт Іванович Корабльов ще з дитинства дуже захоплювався життям бджіл. Після закінчення Московського сільськогосподарського інституту працював завідуючим кафедрою, деканом плодоовочевого факультету, викладав бджільництво та шовківництво і став професором в Уманському сільськогосподарському інституті (нині Уманська державна аграрна академія). Саме тут розкрився його педагогічний та пасічний талант науковця. В 1918 р. за пропозицією І. І. Корабльова був прийнятий вулик з вузько високою рамкою 300 х 435, який був названий українським (зараз поширений в поліській і лісостепових зонах України). У основі його застосовано було вулик В.Ващенка, але змінено розмір рамки , уподібнюючи розмір рамки до перевернутої горизонтального 435х 300 . І. І. Корабльов написав близько 20 наукових праць і понад 100 статей, серед них – «Знание и польза пчеловодства», «Как водить пчел», «О выборе улья», «Кормление пчел», «Медоносные растения», «Учебник пчеловодства», «Уход за пчелами», «Болезни пчел и их лечение», «Пчеловодство» та ін. За значний внесок в розвиток бджільництва Вища атестаційна комісія колишнього Міністерства вищої освіти СРСР присвоїла Корабльову І.І. звання професора без захисту дисертації. Робота з бджолами була для вченого джерелом радості, здоров’я і щастя. За повідомленням іннету.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

І. І. Корабльов (1871 – 1951) В 1918 р. за пропозицією І. І. Корабльова був прийнятий вулик з вузько високою рамкою 300 х 435, який був названий українським (зараз поширений в поліській і лісостепових зонах України). У основі його застосовано було вулик В.Ващенка, але змінено розмір рамки , уподібнюючи розмір рамки до перевернутої горизонтального 435х 300 .
Принципова помилка! І.І.Корабльов запропонував рамку 285 х 450 мм! Аналогічну даданівській за ВНУТРІШНІМИ розмірами. Тому "стандартна" вощина , яку виробляють ВСІ заводи в Україні лягає в рамку Корабльова без бічних зазорів, а в рамку 300 х 435 - з зазорами, від чого вздовж бічних планок йде хаотична забудова, стільник сповзає і тд і т п - а винуватять українську рамку.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...