Алёнка Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 14 минут назад, олександр сказал: Ващє то козак Арій й жінки зверху там не було, тіки кінь, шабля, пляшка й бандура А вот это что? Рог козацького изобилия? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 2 минуты назад, Алёнка сказал: А вот это что? Рог козацького изобилия? Порохівниця. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Алёнка Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 10 минут назад, ded50 сказал: Порохівниця. А оружие тогда где? Кроме шабли ничего не вижу. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
олександр Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 2 години тому, Алёнка сказав: где? відповісти в рифму? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 1 час назад, Алёнка сказал: А оружие тогда где? На поясі, який закритий сочним задом. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Алёнка Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 21 минуту назад, ded50 сказал: На поясі, який закритий сочним задом. Ну... Ладно. Так он одетый полностью, она раздетая. Нашо она сидит там вообще? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
олександр Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 1 година тому, Алёнка сказав: Нашо она сидит там вообще? надіється Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 4 хвилини тому, Алёнка сказав: Нашо она сидит там вообще? та то просто муза до імператора прийшла Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Алёнка Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 @Avgust Vadim Poltava, Марк Аврелий, Микола Вересень, Борис Апрель, Аугусто Пиночет - блин, или как там тебя теперь величать. Чё ж ты не похвастаешь новым памятником козаку в Полтаве? Небось бегал уже сегодня смотреть на Панянский бульвар, где козака панянки пристраивали? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 23 минуты назад, Алёнка сказал: Нашо она сидит там вообще? Мож на той час видумує як зробити шірінку в шароварах. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 15 минут назад, Алёнка сказал: где козака панянки пристраивали? Я би отому скульптору руки повидьоргував. Шо за уйо...е? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 Тільки що, Avgust Vadim Poltava сказав: Пітєр не нове місто - то однозначно! Це Шведське портове місто-фортеця Нієншанц. А перед тим - то хрестоноська Лівонія, яку Іван 4 московський не осилив. Ну не можливо ціле місто одгрохать за 6 років. Ще й на болоті. Тоді самі церкви будували по пів століття. Петербург проектували італійські архітектори. Можливо не за 6 років, точно не знаю. Місто і зараз будується, які будь-яке інше місто. Церкви будували по півстоліття, тому що у фундамент не закопували тисячі людей. Тільки що, Avgust Vadim Poltava сказав: Не було в Московії того шматочка. Москалів туди і близько не пускали. Швеція втратила ту територію. Якщо ви вважаєте Петербург окремою державою, а петербуржців окремим народом, то це схоже на "римський Київ". Для мене Петербург і Москва - це Московія і московити. Вони отримали вихід до моря, стали відігравати важливішу роль в Європі і вирішили називати себе Россией. Московити дуже потребували виходу до моря, інакше так і залишись би другорядною провінцією на півночі Азії. Ніяких сентиментів до петербуржців. Тільки що, Avgust Vadim Poltava сказав: Багатюща Волга! Вихід на Каспій, на Кавказ, на Арал, за який ще буде воювати Шевченко з Лєрмонтовим через пів століття. Дон. Кубань. Причорномор'я. Крим... Це я вам, як Шумерець із Сіріуса, кажу - там було навіщо... Повторю, навіщо це Європі? Подивіться на карту: прорубати хід до Волги через північні болота, довгу зиму, погану навігацію, відсутність доріг заради чого? З ким там торгувати? Там немає розвинутих міст і країн. Всі перераховані регіони легко доступні через Чорне море. Наприклад, генуезькі купці мали свої факторії в Криму. Цей проект був суто геополітичний, як і підкорення Кавказу і вихід до Чорного моря. Московити отримали два виходи, мету досягнули, але все одно не наздогнали розвинуті морські держави. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
олександр Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 1 година тому, Arius сказав: Московити отримали два виходи, мету досягнули, але все одно не наздогнали розвинуті морські держави. ну добре, а кримська війна чого була? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 Тільки що, олександр сказав: ну добре, а кримська війна чого була? яка війна? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
олександр Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 1 годину тому, Arius сказав: яка війна? 1853-1856 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 13 минут назад, олександр сказал: 1853-1856 Яку Микола 1 програв. Но ще була війна при Катєнькє, Потьомкін татар приручав, із Запорожцями. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 3 часа назад, Arius сказал: Московити дуже потребували виходу до моря, інакше так і залишись би другорядною провінцією... Та мало шо вони там собі дуже потребували. Вони взагалі зникли з карти світу у 1774 році, ставши провінцією Російської Імперії. Разом з усіма Казанями і Астраханями... Софія Августа Фредеріка руліт!!! Разом з запорозькими козаками Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 9 хвилин тому, Avgust Vadim Poltava сказав: Софія Августа То то Ваша Софія? А я думаю, звідки Август то всьо знає? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 1 минуту назад, gardener сказал: То то Ваша Софія? А я думаю, звідки Август то всьо знає? Та сестричка ж навєрно Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rustem Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 В 13.10.2020 в 21:35, Arius сказал: я в тій історії не дуже сильний. мені фіолетово, Москва чи Пітер. Москва все ж давніша і спершу тягнули все туди, до будівництва Пітера (18 ст.), який став культурною столицею. Тобто до 18 ст. все культурне з Києва (люди, науки, ресурси) тягнули до Москви. Потім прорубали вікно в Європу і вже безпосередньо тягнули культурні досягнення напряму з Європи. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 14 октября, 2020 Share Опубликовано 14 октября, 2020 4 часа назад, Arius сказал: Наприклад, генуезькі купці мали свої факторії в Криму Так ето... Османська Імперія там уже як триста років... З 1475... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Мельник Опубликовано 15 октября, 2020 Share Опубликовано 15 октября, 2020 Вхід в одну з поліклінік міста. На вході медсестричка перевіряє температуру в кожного, «пікаючи» зап’ясток спеціяльним термометром. Огрядна панна в барвистому вбранні трішки вагається, потім підставляє зап’ястка. «Пік!» — робить термометром медсестричка. — І мене теж чіпуйте. — підставляючи зап’ясток, каже студент, що зайшов услід за панною. — То ви чіпували? — раптом лякається панна. — А ну виймайте назад! І пхає під носа сестричці зап’ястка. «Пік!» — робить термометром медсестричка. — Вітаю, тепер у вас два чіпи. — каже студент. — ЩООО? — лякається панна. — А ну, виймай обидва! І тицяє трохи не в обличчя сестричці своїм зап’ястком. «Пік! Пік!» — робить термометром сестричка. — А тепер чотири чіпи. — каже студент. Барвиста панна відкриває рота, готуючись влаштувати істерику. — Божечки, це ж просто термометр! — намагається уникнути шкандалю лікарка з реєстратури. — Так, термометр. — каже студент. — Спеціяльний чіпуючий термометр виробництва Мікрософт. — Так! — каже лікарка панні. — А ну дайте руку! Жінка покірно тягне руку. Лікарка бере зі стола магніта для скріпок, знімає з нього якійсь металевий дріб’язок і прикладає магніта жінці до зап’ястка. — Все — каже лікарка, дорахувавши до п’яти. — За пару днів чіпи мають вийти з калом, перевіряйте. Якщо не вийдуть за три дні, приходьте, будемо руку різати. Барвиста панна відходить, розтираючи і уважно роздивляючись зап’ястка. Лікарка показує студентові кулака. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 15 октября, 2020 Share Опубликовано 15 октября, 2020 Тільки що, олександр сказав: ну добре, а кримська війна чого була? Тільки що, олександр сказав: 1853-1856 а... ну ясно, що за скрєпи. У них всі війни за скрєпи Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 15 октября, 2020 Share Опубликовано 15 октября, 2020 Тільки що, Олег Мельник сказав: «Пік!» — робить термометром медсестричка. — І мене теж чіпуйте. — підставляючи зап’ясток, каже студент, що зайшов услід за панною. — То ви чіпували? — раптом лякається панна. — А ну виймайте назад! Це зараз смішно, а зовсім скоро це буде реальність. За сучасних умов і технологій чіпування чи щось подібне неминуче. Вже зараз смартфон став додатковим органом. Люди більше перебувають в смартфоні та у віртуальній реальності, ніж у цій реальності. Я спостерігаю за смартфонозалежними, це дуже цікаво. Кожні 5 хвилин перевіряють вайбери, фейсбуки, чати, лайки... Постійні дзвінки, безглузді розмови, переписки ні про що. А якщо забудуть цей орган або зарядку до нього - метушаться, місця собі не знаходять, ніби така "ломка". Вживити цим хворим чіп просто необхідно. Я б так зробив на місці рептилоїдів. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
олександр Опубликовано 15 октября, 2020 Share Опубликовано 15 октября, 2020 1 годину тому, Arius сказав: а... ну ясно, що за скрєпи. У них всі війни за скрєпи й шо в Криму 3 роки робила європейська кааліція з англії й франції? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.