Перейти к содержанию

Клуб анонимных гетеросексуалов - Архів

Bombus

Рекомендуемые сообщения

Есть такая страна – Российская Федерация, которая сама себя называет Россия, которая сама себя считает великой и которая сама очень гордится собой. Но на вопрос, а в чем же есть предмет гордости, что есть там на России такого, чем можно гордиться, ответа я так и не нашел.

Сами жители этой гордой и великой страны говорят и пишут, что они гордятся тем, что:

1. Мы спасли мир от коричневой чумы.

2. Мы можем повторить.

3. Наш Путин – самый великий вор в мире.

4. У нас есть нефть и газ.

5. Мы спасли мир от коричневой чумы.

6. У нас самое лучшее оружие в мире.

7. У нас самый большой арсенал ядерного оружия в мире.

8. У нас самая лучшая водка.

9. У нас самая большая территория страны на планете.

10. Мы спасли мир от коричневой чумы.

У меня полно знакомых, есть даже приятели, которые с придыханием и приседанием произносят "Россия, О-О-О-О". Я поначалу не знал, а что же с этим делать. Мои слова о том, что это агрессор, что оккупировали наши земли, что россияне убивают тех, кого называли братьями, не доходили. Ответы были из телевизора. Про бандеровцев, которые ехали резать крымчан, про русский Донбасс. Ну, вы, читатели ЛО, и сами знаете. Я был в тупике. Несколько месяцев я бодрствовал, и думал. А также спал и тоже думал. И придумал. Я начал задавать неудобные для любителей Московии вопросы.

Вопрос намбер ван.

Каким предметом расиянского производства ты, дружище, пользуешься? Этот вопрос сразу повергал моих приятелей в ступор. После недолгого мычания они начинали говорить что нефть и газ. Тут же я забивал гвоздь в темечко, что нефть и газ с 2014 года Украина не закупает у Московии.

Отдельная категория моих приятелей начинала мне втирать про расиянско-совковое оружие. Обычно, в 99% случаев, эта тема сводилась к пистолету Макарова и автомату Калашникова.

Тут я подкован и собственным опытом по самые гланды. Как правило, та категория моих приятелей, которая по роду своей деятельности была знакома не только с ПМ и АК, но и с аналогичными образцами американской и европейской оружейной промышленности, такой глупости не говорили. А говорили эти глупости те, кто видел стволы в кино и в интернете. А тот, кто реально работал с пистолетами Glock, Beretta, SigSauer, CZ, Ruger калибром 9 мм, как и ПМ, прекрасно понимают, какое ПМ есть гуано по сравнению с вышеперечисленными стволами. Единственное преимущество ПМ – его маленькие размеры и вес. Но Glock 43 и тут впереди на порядок.

Та же картина маслом с АК. Те, кто реально держал в руках и работал со стволами калибра 5.56х45 производства США и Европы с полным обвесом (коллиматор+магнифайр, лазерный целеуказатель, тактический фонарик, ручка-сошки переноса огня, приемник для гильз, 2х или 3х точечный ремень и др. примочки), начинают просто не воспринимать АК. Это я не говорю про ночные и тепловизионные прицелы, которые прекрасно ставятся на западные стволы и никак не прикручиваются к АК, разве что изолентой.

Ну, а после Сирии, Ливии и Карабаха, наверное нет смысла писать об анало говнет средствах ПВО, РЭБ и других вундервафлях мэйд ин раша.

Про водку никто не вспоминал. Я ее не употребляю от слова совсем, а вот мои приятели употребляют. И что интересно, 100% искренне считают, что украинська горілка набагато краща за російську водку.

Еще у меня есть противный вопрос про автомобили. Я ехидно спрашиваю, а почему ты, родной, не ездишь на Жигулях или на УАЗ – Патриот? Почему у тебя европейский (американский, корейский, японский) автомобиль? Почему ты не покупаешь продукцию автопрома великой страны, а покупаешь автомобили загнивающих гейропейцев (пиндосов, узкоглазых)? Ответ сводится к тому, что своя задница дороже, ее надо беречь, а с автопромом у великой империи не сложилось, автопром Московии не способен беречь *опы своих подданых.

Ads by optAd360

Такие же гадкие и противные вопросы у меня по поводу мобильных телефонов, планшетов, компьютеров, одежды и обуви. Результаты аналогичны. Можете попробовать. Вам понравиться.

Вопрос намбер ту.

Где ты отдыхаешь? Почему твои дети едут на Новый Год в Финляндию или Швецию, а не едут в Мурманск? Почему Турция и Египет, на крайняк Затока или Кириловка, а не Сочи и Крым? Слышу стандартное мычание про цены и сервис. А где ж тут величие? Почему великая страна, которая "спасла мир от коричневой чумы", не может построить нормальные отели возле моря? У меня ответ есть. Я уже писал, что у россиянцев руки не выросли из *опы. Все гораздо хуже. У россиянцев руки растут в *опу.

Вопрос намбер сри.

Почему иммиграция из Московии много выше чем иммиграция в Московию за последние 30 лет? Иными словами, почему люди бегут из России? Для меня ответ очевиден, а вот для тех, кто думает телевизором, нет. Подавляющее большинство население Московии живет не включая мозг, на инстинктах. Основные базовые инстинкты население Московии есть "пожрать поспать потрахаться посрать". Но еще рождаются те, кто способен думать и видеть действительность без телевизора. Вот они и бегут из великой страны.

Я понимаю, что написанное мною мало что изменит. Когда рядом с нами есть страна, которая гордится тем, что их президент величайший вор в истории, то это повод сожалеть и беспокоиться, а не радоваться. Но и у нас в Украине есть 73% зегенератов, которым телевизор заменяет мозг. Печально – не то слово. Для меня правильное слово – катастрофа.

Вчора, по дорозі на фігурне катання, Ляля спожила плоду від дерева пізнання повної сумки французької косметики.
Як і все, що буває цікавого в юності, це сталося на задньому сидінні батьківської тачки. Поки кормча мати розкидала довколишнім машинам веселі привітання «полудурка обрубок», «викинь свої права» і «куди ти лізеш, мавпа з гранатою», - Ляля вигнулася змієм, оволоділа сумочкою, дістала з неї добро, зло і швиденько все пізнала.
Від перспектив, що розкрилися у косметичці, дівчинка аж тихенько заквилила. Кигичити на повний голос було небезпечно, мати б почула і з гуркотом захряснула б усі перспективи. Як мати і як жінка, вона добра людина, звісно, тільки от до косметики жадібна. Навіть незрозуміло, чому так. Помаду ми не їмо вже рік. Дуже зрідка тільки башта відпадає, приходить дивна некерованість, тоді звісно, прощавай стік.
Ляля знехтувала люстерком, працювала напомацки, керована винятково творчою інтуїцією та марнославними уявленнями про розмір своїх губ, очей та щік. Для оформлення нижньої частини обличчя художниця застосувала техніку широкого мазка. Її художній манері виявилися притаманними узагальнений контурний рисунок, умовна спрощеність символів і яскрава звучність окремих кольорових плям. Світлі і прозорі краєвиди правої щоки, динамічні побутові сцени лівої, наче оспівували чуттєву красу і радість життя. Композиція дихала поетикою, грою лінійних ритмів і тонким колоритом циганського весілля. Три чорних широких смуги через лоб, за числом упійманих каналізаційних люків, наче оспівували одвічне прагнення душі нагору, до світла, до святих угодників Іллі та Миколая, чи хто там у них виробляє косметичні набори Bourjouis.
Очі авторка оформила з зухвалим викликом, змішуючи у одному компоті раннього Гогена, гротескний кіч Лотрека і базовий принцип модернізма – «туші забагато не буває!»
- Яка дивна тиша! – раптом нашорошила вуха Незабудкіна. І подивилася, аби пересвідчитися. А на задньому сидінні вже сиділо все, що думає Ляля про французький живопис початку минулого століття. Вражена красою і чуттєвою потугою світового імпресіонізму, який буйно розквітнув там, де у дітей зазвичай видно голову, Незабудкіна виконала потрійний рітбергер. Просто за кермом. Довколишні водії вітали її веселими вигуками «полудурка обрубок», «викинь свої права» і «куди ти лізеш, мавпа з гранатою».
Звісно, Лялі не слід було показуватися матері на очі у такому вигляді. Це була дівчача недбалість. Мати ж теж жінка, їй завидно. Треба було вискакувати з машини і бігти до людей, назустріч захвату інших гомосапієнсів, які знаються на високому мейк-апі.
Незабудкіна вирішили, що випускати на лід таке Ботічеллі не можна. Всі ж втечуть і буде нудно. Люсін внутрішній Мийдодір заприсягся впіймати мистецтво, відтягти до води і перетворити назад на дитину. А гарячої води на ковзанку того дня не завозили. І водостійка туш зухвало сміялася просто в обличчя внутрішньому Люсіному Мийдодіру. Але той теж був парубок моторний, а отже невдовзі фігуристка Аліка С. викотилася на лід з обличчям, яке ви не можете собі уявити, якщо не бачили пізнього Моне. Ну, ці його ставок, латаття, сонячні зайчики на воді… Власне, саме зайчики і складали суть Ляліного образу.
А сьогодні Ляля сказала:
- Коли виросту, стану мужиком.
І я її прекрасно розумію.
(с) Слава Се
З днем художника!)

2 години тому, шаруда сказав:

Есть такая страна – Российская     ...

Несколько месяцев я бодрствовал, и думал. А также спал и тоже думал. И придумал. 

А навіщо про це думати,коли відповідь на поверхні. В закритому просторі можна виховати при "правильних"підходах любу спільноту, що і було зроблено за залізним занавісом, плюс ще й наклався тисячолітній азійський менталітет. От і є те що є. Логіка тут не працює, а на підтримку такого охлоса вкидаються чималі кошти та працює ціла система...Інакодумаючих система витискає або ламає, а для зміни треба наростити критичну масу, що навряд чи можливо.Тому єдине спасіння від тої зарази-ефективна ізоляція (китайська стіна).

Дружина про чоловіка:"Чоловік як паркет. Як вкладеш,так і ходитемеш.."

12 годин тому, Алёнка сказав:

В смысле? 148 иванофранковцев, которые этими инструментами на главной площади устанавливали мировой рекорд  во главе с СашейОк, вiдмерли?! :huh: Где же тогда те 148 штук? Их так просто не спрячешь, вон какие огромные!

ну блін. мож і вміють. тіки не хвастають. в горах овець майже нема. мобілки ловлять майже всюди.:umora:

ну де щас на них грати? в театрі в києві?

imageproxy (2).jpeg

15 годин тому, samitnyj сказав:

Дружина про чоловіка:"Чоловік як паркет. Як вкладеш,так і ходитемеш.."

А потім з такою ідеологією вони дивуються, чому "перевелись мужики", чому не поспішають додому, не приділяють увагу, не цікавляться дітьми, сидять з друзями в гаражах і бухають, або на рибі, або на пиві, або шукають любовних пригод, або на дивані... А все тому, що рано чи пізно такий чоловік зрозуміє, що життя він просрав, що ця баба вже не та 20-літня замріяна кралечка, що вона остогидла як гірка редька, що вона їсть мозок і знищує психологічно, що дітям треба тільки безлімітний баблос - і кінця цьому не видно, вірніше закінчиться все могилою. Цей мужик розуміє, що він став витратним матеріалом, малоцінним швидкозношуваним предметом в якійсь абсурдній трагікомедії. Тому що зрадив себе на початку, пішов за примітивним інстинктом, замість творити себе і своє життя, як бог. З бабою все інакше: діти і власний комфорт для неї найвища цінність, а все інше не має значення. Вона не розуміє метафізичних чоловічих страждань, і сам чоловік толком не розуміє звідки у нього така порожнеча і чим її заповнити. Я таких бачив вдосталь. Як правило, їм від 50 і більше, вони швидко витрачають до всього інтерес, деградують і йдуть шляхом поступового самознищення.

Правильно, для чого Вам та жінка.

39 минут назад, Arius сказал:

Як правило

філософія життя по Арію? :umora: Я дуже пильно прочитав. Звісно нічого нового. У нас до хрена бомжів, які на початку життєвого шляху були перспективні. ТО хто їм лікар? В сімейному ж житті, якщо не знайдеш загального співвідношення, краще обрубати такі відносини. Головне вчасно щоб дійшло.

Нарцисизм? Зникнення цивілізацій? Добре що мало такого мислення.

17 годин тому, samitnyj сказав:

Тому єдине спасіння від тої зарази-ефективна ізоляція (китайська стіна).

Стіна в сучасних умовах не дасть того ефекту. Вони лізуть в уми людей через змі, інтернет, соцмережі, поп-культуру, фільми, говно-музику. Симулякри великой культуры розповсюджуються, як бур'ян. Єдине спасіння - знищення симулякрів шляхом поширення свого, анітрохи не гіршого, а часто навіть кращого.

Нам, колхозникам, важко зрозуміти великую культуру русского мира. Наприклад, маю таку грубеньку книжку - збірних афоризмів всіх віків, культур і народів, видано в Москві. Неозброєним оком видно, що упорядники працювали на користь своєї країни. "Россия" у них з'являється в рубриці "Средние века и начало Нового времени". Хоча звідки могла взятись Россия в той час, коли існувала Московія, не зрозуміло. В цій рубриці "Россия" має досить жалюгідний вигляд на фоні інших європейських країн. Вони постарались нашкребти хоч якихось діячів і знайшли, наприклад, Володимира Мономаха.

Далі ще краще. Кацапи продовжують привласнювати чуже. "Поучение Григорія, епископа Белгородского". "Григорий служил в Белгороде - небольшом городке под Киевом, и, - когда заменял киевского митрополита, то обращался с проповедью к прихожанам Софийского собора в Киеве."  :umora:

Далі йдуть якісь нудні релігійні збірники без конкретного автора: Пчела, Менандр. Домострой. Якісь твори невідомих монахів, якісь повчання і сказання. Все це темне письменство далеке від світської літератури і є здебільшого запозичене або перекладене з давніх авторів. В той час як Італія, Франція, Англія, Іспанія мають по десятку відомих на весь світ вчених, письменників, поетів, філософів. 

Висновок: в той час великой культуры, як і "России" не існувало. А те, що було - запозичене або привласнене. Потуги видати це за свої досягнення мають смішний вигляд. Найцікавіше, що каци цілком серйозно вважають Київ і все, що з ним пов'язано, своїм. В той час вони активно займались перетягуванням всього розумного, письменного і просто грамотного з Русі (Києва) в Московію.

Рубрика 18 век. Тут вони вже сміливо взяли Петра 1, Екатерину 2, Ломоносова і Суворова, та ще декілька другорядних нудних письменників. Знову ж таки, на фоні Англії, Франції, Німеччини з їхніми півтора десятками всесвітньо відомих філософів і письменників, ці персонажі не дуже переконують у великій культурі. Навіть в Шотландії знайшлись поет Роберт Бернс, філософ Девід Юм і економіст Адам Сміт, а не якісь там Фонвізін і Радіщєв. Україні вони сподобили згадати Сковороду Г. С. (про Україну ми колись побалакаємо окремо).

В 19 веке вони вже розродились, притягнули весь передовий ешелон літературної класики, 16 імен. І знову ж таки ця культура нічим не перевершила інші, які окрім літературної еліти представлені також вченими та філософами. 

Ось такий колхоз.

Тільки що, gardener сказав:

Правильно, для чого Вам та жінка

А я тут ні до чого. Мене це не стосується. Це спостереження. За природою можна спостерігати, і за життям людей також. Ось дед підтверджує, що тут нічого нового нема.

Тільки що, ded50 сказав:

Головне вчасно щоб дійшло.

До багатьох не доходить ніколи. І коли починається крах ілюзій, приходить порожнеча. Погоджуюсь, що в основному вони самі винні. Але з іншого боку багатьом потрібний поштовх, підтримка, щоб вони стали людьми, звільнили свою душу, а не загрузли в рутині або самознищенні. (це не моя цитата) :af:

Тільки що, ded50 сказав:

Нарцисизм? Зникнення цивілізацій? Добре що мало такого мислення.

Мало ще не значить, що це не правда. Істина завжди прихована, не виставляється напоказ. Дана цивілізація справді повинна зникнути. Вона зовсім непридатна для нормального існування людей. :IMHO:   

11 минут назад, Arius сказал:

активно займались перетягуванням всього розумного, письменного і просто грамотного з Русі (Києва) в Московію.

Та блін не в Московію ж! В Пітєр!!!!

Москву до Пітєра остаточно приєднають лише в 1812, хоча Пітєрські войска були заняли Московію ще у 1774.

Чумні бунти. Восстаніє Степана Разіна...

Тільки що, Avgust Vadim Poltava сказав:

Та блін не в Московію ж! В Пітєр!!!!

я в тій історії не дуже сильний. мені фіолетово, Москва чи Пітер. Москва все ж давніша і спершу тягнули все туди, до будівництва Пітера (18 ст.), який став культурною столицею. Тобто до 18 ст. все культурне з Києва (люди, науки, ресурси) тягнули до Москви. Потім прорубали вікно в Європу і вже безпосередньо тягнули культурні досягнення напряму з Європи.

2 минуты назад, Arius сказал:

я в тій історії не дуже сильний. мені фіолетово, Москва чи Пітер. Москва все ж давніша і спершу тягнули все туди, до будівництва Пітера (18 ст.), який став культурною столицею. Тобто до 18 ст. все культурне з Києва (люди, науки, ресурси) тягнули до Москви. Потім прорубали вікно в Європу і вже безпосередньо тягнули культурні досягнення напряму з Європи.

Нє. Ну не так же блін. Не так.

Москва чи Пітер - зовсім же не фіолетово. Не фіолетово - бо це дві  різні держави, дві різні території. Дві різні правлячих династії. Дві різних групи союзників. Дві різних системи управління і так далі.  

Мається на увазі десь до 1770х років. 

І Не вікно в Європу - а строго навпаки - то з Пітера, через Пітер Європа, європейська династія прорубала собі шлях в басейн Волги.

Це Пітер захопив Москву.

Це Пітерські війська спалили Москву 1812 і залишили там свої гарнизони. А не навпаки.

І самий прикол в тому, що Україна була на стороні Пітера ще з 1709 а Москва - нє :umora:

2 години тому, Arius сказав:

Нам, колхозникам, важко зрозуміти великую культуру русского мира. Наприклад, маю таку грубеньку книжку - збірних афоризмів всіх віків, культур і народів,

харош скрєпу Бомбусу шатать:umora:

Тільки що, олександр сказав:

харош скрєпу Бомбусу шатать:umora:

ще трошки пошатаю, тільки не сьогодні. Оні  і так обідєлісь

Нє. Ну не так же блін. Не так.

вам з Сіріуса звісно відніше. ;)

Москва чи Пітер - зовсім же не фіолетово.

Мається на увазі десь до 1770х років. 

Отож, мені цікаво, що було до... До була Московія, а Пітер - нове місто. "До" були неграмотні московські попи, які сперечались скільки разів співати алілуя і "кто латине научился, с правого пути совратился... всякая наука от диавола" і тому подобное. Московські керівники розуміли, що з цим потрібно щось робити. Люди, яких посилали в Європу на навчання, не вертались. Почали вербувати кадри з Києва та навколишніх міст. Пітера ще не існувало навіть в проекті.

І Не вікно в Європу - а строго навпаки - то з Пітера, через Пітер Європа, європейська династія прорубала собі шлях в басейн Волги.

я соромлюсь спитати, навіщо це Європі? У них саме відкрився світ завдяки великим географічним відкриттям. Прорубати вікно в такому поганому кліматі аж до Волги коштувало тисяч життів, в тому числі козаків. У Європи було вдосталь морських шляхів, а у Московії ні. Саме той шматочок Балтійського моря був чи не єдиним варіантом.

7 минут назад, Arius сказал:

До була Московія, а Пітер - нове місто

Пітєр не нове місто - то однозначно!

Це Шведське портове місто-фортеця Нієншанц. А перед тим - то хрестоноська Лівонія, яку Іван 4 московський не осилив. 

Ну не можливо ціле місто одгрохать за 6 років. Ще й на болоті. Тоді самі церкви будували по пів століття.

17 минут назад, Arius сказал:

Саме той шматочок Балтійського моря був чи не єдиним варіантом.

Не було в Московії того шматочка. 

То був шматочок Лівонії, який собі забрала Речпосполита. Давши по писку Івану 4, шведам, датчанам і всим іншим.

В рамках Реч посполитої той шматочок відійшов Великому Князівству Литовському, натомість, за внутрішніми угодами Велике Князівство Литовське предавало частину своєї території на півдні - Україну - Королівству Польському. 

Отаким чином Україна стала частиною Королівства Польського. 

Через 100 десь років, у 1650х Реч посполита почала втрачати території цілими шматками. (Потоп). Той шматок у Балтиці відійшов до Швеції і став частиною інфраструктури Шведської Імперії. 

Москалів туди і близько не пускали.  

33 минуты назад, Arius сказал:

я соромлюсь спитати, навіщо це Європі? 

Ви серйозно???

Багатюща Волга! Вихід на Каспій, на Кавказ, на Арал, за який ще буде воювати Шевченко з Лєрмонтовим через пів століття. 

Дон. Кубань. Причорномор'я. Крим...

Це я вам, як Шумерець із Сіріуса, кажу - там було навіщо...

12 годин тому, Avgust Vadim Poltava сказав:

Та блін не в Московію ж! В Пітєр!!!!.

Амстафф парня одной моей подруги приехал после пятимесячного дачного житья в столицу. Окреп и возмужал, чего говорить. Изрядно одичал на вольном выпасе в бескрайних земельных владениях этого самого парня. Чтобы как-то нивелировать тяготы городской собачьей жизни, парень предпринял с псом Большую Воскресную Прогулку, включавшую посещение собачьей площадки, после которого пёс просил вызвать такси, высовывал язык, отдыхал по дороге в смысле "полежать". И очень хотел пить... Из лужи пить не разрешалось, но по дороге нашлась возможность. Бесплатный муниципальный туалет. Убедившись, что в этом самом туалете никого нет, парень устроил собаке попить. Из горсти. Когда пёс напился, на полу образовалась, понятное дело, небольшая лужа. Нарвав бумажных полотенец, каковых нынче в избытке, благодаря попечению отцов города, парень принялся вытирать лужицу. Ну, чтобы аккуратно... И тут из единственной кабинки вдруг раздался звук, который в советских переводах античных авторов и прочих раблезианцев обозначался фразой "громко испустить газы"... Привычный к защите земельных угодий пёс немедленно исполнил реакцию на команду "кругом враги". Встал на задние лапы, показал 42 зуба и разразился тридцатисекундной тирадой про "кто к нам с мечом..." и ещё что-то добавил про пасть и моргалы... Зазвенели стекла, автоматически сработал смыв во всех четырёх писсуарах...

Парню стало как-то неловко. Он принялся извиняться в сторону злополучной единственной кабинки...

И получил совершенно петербуржский по достоинству и содержанию ответ. "Ничего страшного, это было, слава Богу, вполне уместно"...

И, после некоторой паузы: "Даже, пожалуй, и кстати"...

Закончу из Вознесенского:

Есть русская интеллигенция. Вы думали — нет? Есть.

Не масса индифферентная, а совесть страны и честь!

13 годин тому, Arius сказав:

А потім з такою ідеологією вони дивуються, чому "перевелись мужики", чому не поспішають додому, не приділяють увагу, не цікавляться дітьми, сидять з друзями в гаражах і бухають, або на рибі, або на пиві, або шукають любовних пригод, або на дивані... А все тому, що рано чи пізно такий чоловік зрозуміє, що життя він просрав, що ця баба вже не та 20-літня замріяна кралечка, що вона остогидла як гірка редька, що вона їсть мозок і знищує психологічно, що дітям треба тільки безлімітний баблос - і кінця цьому не видно, вірніше закінчиться все могилою. Цей мужик розуміє, що він став витратним матеріалом, малоцінним швидкозношуваним предметом в якійсь абсурдній трагікомедії. Тому що зрадив себе на початку, пішов за примітивним інстинктом, замість творити себе і своє життя, як бог. З бабою все інакше: діти і власний комфорт для неї найвища цінність, а все інше не має значення. Вона не розуміє метафізичних чоловічих страждань, і сам чоловік толком не розуміє звідки у нього така порожнеча і чим її заповнити. Я таких бачив вдосталь. Як правило, їм від 50 і більше, вони швидко витрачають до всього інтерес, деградують і йдуть шляхом поступового самознищення.

623366728_55.PNG.16e2afacd3dd65dcced0bf2861b351be.PNG

вітаю з святом всіх козаків:)

запалим свічку й помолимось

за мертвих живих й ненароджених:az:

37af4bbd4d586b7f3574dba046671766.jpg

2 години тому, Avgust Vadim Poltava сказав:

Ващє то козак Арій

й жінки зверху там не було, тіки  кінь, шабля, пляшка й бандура:umora:

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...