Jump to content

Горобина чорноплідна

gucul
 Share

Recommended Posts

Хлопці,хто знає масиви посадок горобини,бажано на заході Укр.?Потрібні плоди у великій кількості.

Хлопці,хто знає масиви посадок горобини,бажано на заході Укр.?Потрібні плоди у великій кількості

У мене горобини досить. Користуємо мало. Як компонент яблуневого компоту, або джему. Більшу частину з"їдають птахи. Та цього року не плодоносить. Дивуємось. Такого ще не було.

Хлопці,хто знає масиви посадок горобини,бажано на заході Укр.?

Ніколи не зустрічав у дикому вигляді, хаба що посадки десь є :dntknw:

Ніколи не зустрічав у дикому вигляді, хаба що посадки десь є

На закинутих дачних ділянках.

Ніколи не зустрічав у дикому вигляді, хаба що посадки десь є

На закинутих дачних ділянках.
Колгоспи колись садили.Тільки тепер "фермери" прихватизували все і там свої заготівельники.
  • Like 1

Років 10-15 тому при поїздках до лісу по гриби кожного разу в різних місцях висаджував по кілька молодих сіянців і насіння горобини, горіха маньчжурського, глоду безколючкового, шипшини, шовковиці, диких яблунь і груш. З допомогою пташок по всьому лісу найкраще розмножилися горобина і глід, але їхня врожайність в лісі дуже низька, мабуть висока конкуренція з іншими деревами

• 3 months later...
З допомогою пташок по всьому лісу найкраще розмножилися горобина і глід, але їхня врожайність в лісі дуже низька, мабуть висока конкуренція з іншими деревами
Глід краще садити в лузі й по ярах.

Якщо в лузі посадити дерева, то виросте ліс. Нехай луг буде з луговими рослинами, а ліс з лісовими :hi:

Якщо в лузі посадити дерева, то виросте ліс. Нехай луг буде з луговими рослинами, а ліс з лісовими :hi:
я також висаджував глід. Він краще росте і плодоносить вздовж річок та струмків. Аронію потрібно садите трішки вище. спробуйте

Років 10-15 тому при поїздках до лісу по гриби кожного разу в різних місцях висаджував по кілька молодих сіянців і насіння горобини, горіха маньчжурського, глоду безколючкового, шипшини, шовковиці, диких яблунь і груш. З допомогою пташок по всьому лісу найкраще розмножилися горобина і глід, але їхня врожайність в лісі дуже низька, мабуть висока конкуренція з іншими деревами
Из всего у нас нет горобини и гориха :blink: а остального навалом......теперь понимаю почему у меня киевляне шиповник по мешку заказывают :dntknw:

я також висаджував глід. Він краще росте і плодоносить вздовж річок та струмків. Аронію потрібно садите трішки вище. спробуйте
Вздовж струмків вже все зайнято :ah: ожиною, обліпихою, горіхами, маакією тощо :dntknw:

• 3 months later...
Вздовж струмків вже все зайнято ожиною, обліпихою, горіхами, маакією тощо

Язичник, земляче, буду весною пересаджувати горобину чорноплідну - аронію. Якщо потрібно ,- приїжджай ,- нагороджу. Є у мене і дворічні саджанці акації розової- робінії,- на одній з ділянок дачних запущених, - можу теж поділитися з підесятком. Бачу ти теж "саджальник". У мене поблизу цілий гай мною висаджений білої акації,- з космосу навіть помітно.

• 4 weeks later...
Колгоспи колись садили.Тільки тепер "фермери" прихватизували все і там свої заготівельники.

gucul, Згадав, була ціла плантація чорноплідної горобини в радгоспі-комбінаті "Пуща Водиця" К-Святошинського р-ну на Київщині (географічно це на Виноградарі в Києві). :ah: Там зараз перетрубація, - споруджують с.г. ринок оптовий. В кого є мождивість, - можна під'їхати й взнати, може будуть нищити насадження тож і накопати кущів чорноплідної горобини може дозволять? :hmm:

• 2 weeks later...
Хлопці,хто знає масиви посадок горобини,бажано на заході Укр.?Потрібні плоди у великій кількості.
Ти маєш на увазі саме чорноплідну горобину, бо ж вона є і червоноплідна? Я знаю великі масиви посадок. У нашій місцевості раніше один розплідник одного лісництва її розводив, але зараз чомусь згорнули цю справу. Може там ще є і саджанці, бо вони їх колись продавали у дуже великих кількостях. Зараз не знаю, чи є ще у них саджанці, потрібно запитати. Це на відстані десь 30 км від м.Рівне і 9 км від мого місця проживання, Наскільки мені відомо, варення з чорноплідної горобини допомагає при гіпертонії, але здається, що споживання її спричиняє також і згущення крові. До того ж вона терпка і особисто мені не подобається. Так що це на любителя, хіба що неї споживати, якщо потрібно саме лікуватись. А для чого тобі ця горобина, якщо не секрет, та ще й у великих кількостях потрібна? Є канал експортувати її на Захід за великі гроші? Бери мене в компаньйони, подумаємо над цим. :) Попробую до кінця тижня прояснити ситуацію. Зателефонуй мені ввечері в суботу чи неділю на 096-317-85-66. Попробую до цього часу уточнити ситуацію у лісництві.

Щось не дочекався дзвінка. Мабуть тебе горобина перестала цікавити. Повідомляю, що є два участки з чорноплідною горобиною. На одному точно можна рвати вільно, бо він точно безгосподарний. Люди рвуть для себе, а ось за другий участок десь на пів гектара потрібно вияснити на предмет приналежності комусь. Участок той не обгороджений, може і він безгосподарний. Ще поки не вияснив точно нього. А скільки потрібно тобі тієї горобини і по якій ціні її готові купувати?

• 5 years later...

Вот такие сады у нас брошены.

• Like 1