ДобровоЛ Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Джентер Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uslav Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Джентер ? А никот пробовали? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriy gyley Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Я ще не визначився який купити, тому цікаво який з них кращий і яку комплектацію вибрати. Можливо хтось працював і з Нікотом і з Джентером? Ваші відгуки і аргументи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Я ще не визначився який купити, тому цікаво який з них кращий і яку комплектацію вибрати. Можливо хтось працював і з Нікотом і з Джентером? Ваші відгуки і аргументи? Он и тот и другой будут пылится без надобности на полке Потом вспомните меня А разницы никакой Только и того что мисочки от донышек отдельно, а в никоте за одно целое Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriy gyley Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Я ще не визначився який купити, тому цікаво який з них кращий і яку комплектацію вибрати. Можливо хтось працював і з Нікотом і з Джентером? Ваші відгуки і аргументи? Он и тот и другой будут пылится без надобности на полке Потом вспомните меня А разницы никакой Только и того что мисочки от донышек отдельно, а в никоте за одно целое А що легше з переносом личинок вручну? Маю на меті збільшувати пасіку, тому виводити маток буде потрібно багато і в потрібні терміни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 А що легше з переносом личинок вручну? Маю на меті збільшувати пасіку, тому виводити маток буде потрібно багато і в потрібні терміни. Перенос личинок, даже для 100 семей, лучше никота и джентера То не сеет матка в них, то личинок не стало вдруг, хотя вечером ещё были Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriy gyley Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 А що легше з переносом личинок вручну? Маю на меті збільшувати пасіку, тому виводити маток буде потрібно багато і в потрібні терміни. Перенос личинок, даже для 100 семей, лучше никота и джентера То не сеет матка в них, то личинок не стало вдруг, хотя вечером ещё были Бачив на You Tube відеоінструкцію для Нікота, там у них ніби нема ніяких проблем з цим, а на практиці не знаю як воно краще. А матки яким способом кращі получаться? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 А що легше з переносом личинок вручну? Маю на меті збільшувати пасіку, тому виводити маток буде потрібно багато і в потрібні терміни. Перенос личинок, даже для 100 семей, лучше никота и джентера То не сеет матка в них, то личинок не стало вдруг, хотя вечером ещё были Бачив на You Tube відеоінструкцію для Нікота, там у них ніби нема ніяких проблем з цим, а на практиці не знаю як воно краще. А матки яким способом кращі получаться? Это бывает когда сот не "обкатан" Как по мне то Никот удобней Джентера Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 А матки яким способом кращі получаться? А подумай сам в пластмассе или в воске, пусть даже и сделаеш сам мисочку, но из воска же не из пластмассы 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriy gyley Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 А матки яким способом кращі получаться? А подумай сам в пластмассе или в воске, пусть даже и сделаеш сам мисочку, но из воска же не из пластмассы А як же тоді на заході виводят якісних маток, чи вони теж самі мисочки роблять? Наскільки мені відомо там тільки Джентером або Нікотом Как по мне то Никот удобней Джентера opr06K9M.gif ? Чим зручніший опишіть будь-ласка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 вот ножно посмотреть здесь На западе делать вручную из воска мисочки никто не будет Обьёмы не те А ты для себя уж постарайся изготовь А для меня Джентер лучше, донышко отьёмное ,лучше личинку мне видно, зрение то уже садится 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Air Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Деньги на ветер. У обоих полно недостатков Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Деньги на ветер. У обоих полно недостатков Деньги на ветер, джентер и никот на полку Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Юрий В. Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 А що легше з переносом личинок вручну? Маю на меті збільшувати пасіку, тому виводити маток буде потрібно багато і в потрібні терміни. ? Китайский шпатель успешно заменит Никот и Джентер, а на осташиеся деньги можно 300 заготовок рамок или воскотопку взять. Качество маток зависит в первую очередь от чистопородного племматериала и качественного трутневого фона. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uslav Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Деньги на ветер, джентер и никот на полку ? один джентер. два никота и четыре запасных комплекта точно пылятся на полке Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriy gyley Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Висновок:або не купляти і користуватися прививками, або відкупити в кого лежать на полиці Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktish Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Висновок:або не купляти і користуватися прививками, або відкупити в кого лежать на полиці Якщо нема Джентера, а прививати не можете, як варіант спробуйте метод. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Ну не знаю. Как на меня новичку легче освоить сот, чем прививку Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uslav Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Ну не знаю. Как на меня новичку легче освоить сот, чем прививку ? надо токо попробовать, переносить личинки, все получится Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roma Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 наверное всё в опыте , Я в прошлом году переносил личинки и из 30 21 приняли и хотя делал это впервые ! но в этом году взял Болгарский сот ( честно то всё как у Никота ) только из-за того что боюсь повредить личинки и не могу различить возраст !- вот и купил .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 наверное всё в опыте , Я в прошлом году переносил личинки и из 30 21 приняли и хотя делал это впервые ! но в этом году взял Болгарский сот ( честно то всё как у Никота ) только из-за того что боюсь повредить личинки и не могу различить возраст !- вот и купил .. Вот и я об этом. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriy gyley Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 наверное всё в опыте , Я в прошлом году переносил личинки и из 30 21 приняли и хотя делал это впервые ! но в этом году взял Болгарский сот ( честно то всё как у Никота ) только из-за того что боюсь повредить личинки и не могу различить возраст !- вот и купил .. Вот и я об этом. А ще мені здається що легше потім кріпити,ізолювати і підставляти маточники, є ж бо кліточки для них стандартні Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 наверное всё в опыте , Я в прошлом году переносил личинки и из 30 21 приняли и хотя делал это впервые ! но в этом году взял Болгарский сот ( честно то всё как у Никота ) только из-за того что боюсь повредить личинки и не могу различить возраст !- вот и купил .. Вот и я об этом. А ще мені здається що легше потім кріпити,ізолювати і підставляти маточники, є ж бо кліточки для них стандартні Болгарский в глаза не видел, а в Никоте есть. В Джентере нету. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andriy gyley Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Я так розумію що Нікот,Джентер,Болгарський... сот були створені щоб полегшити роботу по виводу маток,відповідно і якість їх повинна бути висока, личинки будуть одного віку, які ж тоді недоліки? Хто працював з ними, чому на полиці порохами припадать ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Я так розумію що Нікот,Джентер,Болгарський... сот були створені щоб полегшити роботу по виводу маток,відповідно і якість їх повинна бути висока, личинки будуть одного віку, які ж тоді недоліки? Хто працював з ними, чому на полиці порохами припадать ? Нi створенi що грошей хапанути, i цiна пiдходяща .трохи до 1000 не дотягуе за 200 грамм пластмасси Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts