Бортник Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 сразу вопрос - мисочки как чистить от воска ,или они одноразовые ? А зачем? Пчелы чистят неплохо от содержимого, а воск в этом деле не помеха. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donbass30 Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 сразу вопрос - мисочки как чистить от воска ,или они одноразовые ? ? Мисочки многоразовые, чищу специальным приспособлением которое идет в комплекте. Потом пчелы полируют их сами. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Підскажіть,будьте так ласкаві, чим і як можна замінити "утримувача тримача мисочок" в Джентерському соті, тобто ту деталь,що кріпиться до планок прививочної рамки і утримує тримача мисочок.Завчасно дуже вдячний. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Підскажіть,будьте так ласкаві, чим і як можна замінити "утримувача тримача мисочок" в Джентерському соті, тобто ту деталь,що кріпиться до планок прививочної рамки і утримує тримача мисочок.Завчасно дуже вдячний. az.gif ah.gif opr06KXR.gif opr06KXR.gif opr06KXR.gif ? Це ви про жовті тримачі ? якщо про них то я частину мисочок ставив без них в планку , свердлив отвори і вставляв в отвори . І ще перед тим як створювати нову тему перевірте чи нема вже теми по вашому питанню Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Підскажіть,будьте так ласкаві, чим і як можна замінити "утримувача тримача мисочок" в Джентерському соті, тобто ту деталь,що кріпиться до планок прививочної рамки і утримує тримача мисочок.Завчасно дуже вдячний. az.gif ah.gif opr06KXR.gif opr06KXR.gif opr06KXR.gif ? Це ви про жовті тримачі ? якщо про них то я частину мисочок ставив без них в планку , свердлив отвори і вставляв в отвори . І ще перед тим як створювати нову тему перевірте чи нема вже теми по вашому питанню Дякую,я ще не дуже тут освоївся тож вибачайте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Дякую,я ще не дуже тут освоївся тож вибачайте. az.gif ? Освоюйтесь завтра якщо буду на пасіці свотографую рамку і викладу фото. краще як кажуть один раз побачити ніж 100 почути Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ГРАНТ Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Народ а вэтом году кто то испытовал Венгерский аналог Никота? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 14, 2013 Author Share Posted December 14, 2013 Пользуюсь Джентером с 2005г, все работает нормально. Появилась потребность в двух трех закладках, купил дополнительный комплект мисочек и донышек. Держатели не докупал (не вижу в этом необходимости), просто планки прививочной рамки обработал воском и мисочки держатся идеально. Хватает для отводков, нуклеусов и для продажи (в не большом количестве). Я теж користуюсь Джентером, замовляв у Кіровограді. Дуже подобається. За Нікот нічого не говоритиму, бо ним не користувався. А Джентер перед використанням потрібно обмазати медом і десь не пізніше, як за сутки вставити в материнську сім'ю на обживання. Були великі проблеми з кріпленням,- допомогли точківці своїми порадами. Тепер замість держателів, як і Ви, donbas 30 , користуюсь воском.І це набагато зручніше й дешевше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 проверка засева джентера 29 апреля Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олексій Івженко Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Слава Україні! Користуюсь частиною від Нікоту, а саме "бігудями" та основами під мисочки. Купував у німців. Самі мисочки роблю з воску, та за допомогою "китайського" шпателя - роблю привививку. Виводив маток, пройшли курс лікування маточниками вдома. В наступному році думаю про придбання повного комплекту... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 23, 2013 Author Share Posted December 23, 2013 Джентер ? А никот пробовали? Сам не використовував. Через те й голосую за те,що знаю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulgerov Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Освоюйтесь завтра якщо буду на пасіці свотографую рамку і викладу фото. краще як кажуть один раз побачити ніж 100 почути То покажите один раз чи ні Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шурік Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 В цьому році користувався нікотом нарікань немає працювати удобно проти джентера претензій немає але з ним трішки більше замороки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 проти джентера претензій немає але з ним трішки більше замороки ? Например? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrik Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 В 2014 г фирма Karl Jenter готовит выпустить новинку. Сот и мисочки останутся прежние,добавятся цоколя и держатели мисочек как у Nicot. Держатели будут лучше держать защитную клеточку и добавится около 1см пространсва для матки в клеточке. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 То покажите один раз чи ні ? ось пару фото видно прививочну рамку , на якій посверленні отвори під маточник , я думаю зрозуміло що до чого ? отворів насверлено в шахматному порядку щоб зручно розмістити маточники і можливо зібрати з декількох виховательок на одну рамку на такій рамці може стати біля 40-50 маточників. нижня планка виймаеться , при переносі маточників з і ншої виховательки переносятся всіею планкою , а не по одному , тобто в одній сімї личинки дані на виховання на верхній планці , а в іншій личинки дані на нижній , після запечатування маточників планка з маточниками переноситься в ту сімю де стоїть рамка з личинками на верхній планці , в виховательку з якою забрали запечатані маточники можна дати наступну партію , на матки або використати на маточне молочко якщо більше не треба маточників на маток. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шурік Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 проти джентера претензій немає але з ним трішки більше замороки ? Например? наприклад матка відкладає яйце в нікотови тільки у мисочки, а у джентері і в отвори у касеті які потім потрібно чистити. У джентері більше мілких запчастин. Як на мене нікот удобніший тандем цоколь тримач мисочка. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 24, 2013 Author Share Posted December 24, 2013 А що легше з переносом личинок вручну? Маю на меті збільшувати пасіку, тому виводити маток буде потрібно багато і в потрібні терміни. Щоб переносити личинок вручну придбайте звичайного "китайця" - до 20 гр. десь. Тут же на форумі он вгорі "в шапці" реклама інтернет- магазину є, - вулік.нет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Полтавчанин Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Минулі роки переносив личинки у воскові мисочки. Цього року на виставці у Харкові купив Нікот та ще до нього ковпачки для підсадки маточників (захищає від розгризання маточника бджолами) Практикую часто під час медозбору підставляти в сім'ї маточники (ніколи займатись з нуклеусами треба мед качати та продавати), але значна частина їх розгризається. Попробую з ковпачками. Можливо у кого є досвід застосування ковпачків? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Михаил 2006 Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Минулі роки переносив личинки у воскові мисочки. Цього року на виставці у Харкові купив Нікот та ще до нього ковпачки для підсадки маточників (захищає від розгризання маточника бджолами) Практикую часто під час медозбору підставляти в сім'ї маточники (ніколи займатись з нуклеусами треба мед качати та продавати), але значна частина їх розгризається. Попробую з ковпачками. Можливо у кого є досвід застосування ковпачків? Где-то читал что для этих же целей удачно применяют фольгу от конфет, которой обматывают маточники, думаю что с колпачками работать будет проще. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirohlebkr Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Та купив і такі ковпачки, але вони на тримачі мисочок Нікота на надіваються - менші. Ці ковпачки для пересажених маточників на звичайних дерев'яних тримачах. Таки Ви маєте рацію. Ковпачки одягаються на тримачі і тримаються тільки за рахунок воскових маточників. Щойно приміряв і до Нікотовських і до Джентеровських. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стас Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 у меня есть Джентер могу предложить если кому нада, пишите в личку Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 Таки Ви маєте рацію. Ковпачки одягаються на тримачі і тримаються тільки за рахунок воскових маточників. Щойно приміряв і до Нікотовських і до Джентеровських. ? mirohlebkr, А я всі ці тримачі успішно заміняю воском. І дешево, і сердито, і досить зручно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FES Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Планую заказати Дж.Сот.порадьте оптимальну комплектацію....щоб нічого быльше не докуплювати. (потрібність в матках 20-30 шт.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirohlebkr Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Планую заказати Дж.Сот.порадьте оптимальну комплектацію....щоб нічого быльше не докуплювати. (потрібність в матках 20-30 шт.) На сьогоднышній день вважаю найкращий (навигідніший та зручніший) комплект в Джентерах "швидкий старт" (QuickStart). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts