Jump to content

Джентер - Нікот. Хто кращий?

ДобровоЛ
 Share

Recommended Posts

сразу вопрос - мисочки как чистить от воска ,или они одноразовые ?
А зачем? Пчелы чистят неплохо от содержимого, а воск в этом деле не помеха.

сразу вопрос - мисочки как чистить от воска ,или они одноразовые ?

Мисочки многоразовые, чищу специальным приспособлением которое идет в комплекте. Потом пчелы полируют их сами.

• 4 weeks later...

Підскажіть,будьте так ласкаві, чим і як можна замінити "утримувача тримача мисочок" в Джентерському соті, тобто ту деталь,що кріпиться до планок прививочної рамки і утримує тримача мисочок.Завчасно дуже вдячний. :az::ah::helpme::helpme::helpme:

Підскажіть,будьте так ласкаві, чим і як можна замінити "утримувача тримача мисочок" в Джентерському соті, тобто ту деталь,що кріпиться до планок прививочної рамки і утримує тримача мисочок.Завчасно дуже вдячний. az.gif ah.gif opr06KXR.gif opr06KXR.gif opr06KXR.gif

Це ви про жовті тримачі ? якщо про них то я частину мисочок ставив без них в планку , свердлив отвори і вставляв в отвори . :wave: І ще перед тим як створювати нову тему перевірте чи нема вже теми по вашому питанню ;):hi:

Підскажіть,будьте так ласкаві, чим і як можна замінити "утримувача тримача мисочок" в Джентерському соті, тобто ту деталь,що кріпиться до планок прививочної рамки і утримує тримача мисочок.Завчасно дуже вдячний. az.gif ah.gif opr06KXR.gif opr06KXR.gif opr06KXR.gif

Це ви про жовті тримачі ? якщо про них то я частину мисочок ставив без них в планку , свердлив отвори і вставляв в отвори . :wave: І ще перед тим як створювати нову тему перевірте чи нема вже теми по вашому питанню ;):hi:
Дякую,я ще не дуже тут освоївся тож вибачайте. :az:

Дякую,я ще не дуже тут освоївся тож вибачайте. az.gif

Освоюйтесь :) завтра якщо буду на пасіці свотографую рамку і викладу фото. краще як кажуть один раз побачити ніж 100 почути ;):wave:

• 5 months later...

Народ а вэтом году кто то испытовал Венгерский аналог Никота?

• 2 months later...
Пользуюсь Джентером с 2005г, все работает нормально. Появилась потребность в двух трех закладках, купил дополнительный комплект мисочек и донышек. Держатели не докупал (не вижу в этом необходимости), просто планки прививочной рамки обработал воском и мисочки держатся идеально. Хватает для отводков, нуклеусов и для продажи (в не большом количестве).
:IMHO: Я теж користуюсь Джентером, замовляв у Кіровограді. Дуже подобається. За Нікот нічого не говоритиму, бо ним не користувався. А Джентер перед використанням потрібно обмазати медом і десь не пізніше, як за сутки вставити в материнську сім'ю на обживання. Були великі проблеми з кріпленням,- допомогли точківці своїми порадами. Тепер замість держателів, як і Ви, donbas 30 , користуюсь воском.І це набагато зручніше й дешевше. :umora:

• 2 weeks later...

проверка засева джентера 29 апреля

Слава Україні! Користуюсь частиною від Нікоту, а саме "бігудями" та основами під мисочки. Купував у німців. Самі мисочки роблю з воску, та за допомогою "китайського" шпателя - роблю привививку. Виводив маток, пройшли курс лікування маточниками вдома. В наступному році думаю про придбання повного комплекту...

Джентер

А никот пробовали?
Сам не використовував. Через те й голосую за те,що знаю. :hi:

Освоюйтесь :) завтра якщо буду на пасіці свотографую рамку і викладу фото. краще як кажуть один раз побачити ніж 100 почути ;):wave:
То покажите один раз чи ні

В цьому році користувався нікотом нарікань немає працювати удобно проти джентера претензій немає але з ним трішки більше замороки

проти джентера претензій немає але з ним трішки більше замороки

Например?

В 2014 г фирма Karl Jenter готовит выпустить новинку. Сот и мисочки останутся прежние,добавятся цоколя и держатели мисочек как у Nicot. Держатели будут лучше держать защитную клеточку и добавится около 1см пространсва для матки в клеточке.post-2236-1387870898_thumb.jpg post-2236-1387870903_thumb.jpg

То покажите один раз чи ні

ось пару фото видно прививочну рамку , на якій посверленні отвори під маточник , я думаю зрозуміло що до чого ? отворів насверлено в шахматному порядку щоб зручно розмістити маточники і можливо зібрати з декількох виховательок на одну рамку на такій рамці може стати біля 40-50 маточників. post-1784-1387870953_thumb.jpgpost-1784-1387870977_thumb.jpg нижня планка виймаеться , при переносі маточників з і ншої виховательки переносятся всіею планкою , а не по одному , тобто в одній сімї личинки дані на виховання на верхній планці , а в іншій личинки дані на нижній , після запечатування маточників планка з маточниками переноситься в ту сімю де стоїть рамка з личинками на верхній планці , в виховательку з якою забрали запечатані маточники можна дати наступну партію , на матки або використати на маточне молочко якщо більше не треба маточників на маток.
  • Like 1

проти джентера претензій немає але з ним трішки більше замороки

Например?
наприклад матка відкладає яйце в нікотови тільки у мисочки, а у джентері і в отвори у касеті які потім потрібно чистити. У джентері більше мілких запчастин. Як на мене нікот удобніший тандем цоколь тримач мисочка.
  • Like 1

А що легше з переносом личинок вручну? Маю на меті збільшувати пасіку, тому виводити маток буде потрібно багато і в потрібні терміни.
Щоб переносити личинок вручну придбайте звичайного "китайця" - до 20 гр. десь. Тут же на форумі он вгорі "в шапці" реклама інтернет- магазину є, - вулік.нет. :wave:

• 2 months later...

Минулі роки переносив личинки у воскові мисочки. Цього року на виставці у Харкові купив Нікот та ще до нього ковпачки для підсадки маточників (захищає від розгризання маточника бджолами) post-5718-1394194645_thumb.jpg Практикую часто під час медозбору підставляти в сім'ї маточники (ніколи займатись з нуклеусами треба мед качати та продавати), але значна частина їх розгризається. Попробую з ковпачками. Можливо у кого є досвід застосування ковпачків?

Минулі роки переносив личинки у воскові мисочки. Цього року на виставці у Харкові купив Нікот та ще до нього ковпачки для підсадки маточників (захищає від розгризання маточника бджолами) post-5718-1394194645_thumb.jpg Практикую часто під час медозбору підставляти в сім'ї маточники (ніколи займатись з нуклеусами треба мед качати та продавати), але значна частина їх розгризається. Попробую з ковпачками. Можливо у кого є досвід застосування ковпачків?
Где-то читал что для этих же целей удачно применяют фольгу от конфет, которой обматывают маточники, думаю что с колпачками работать будет проще.

Та купив і такі ковпачки, але вони на тримачі мисочок Нікота на надіваються - менші. Ці ковпачки для пересажених маточників на звичайних дерев'яних тримачах.
Таки Ви маєте рацію. Ковпачки одягаються на тримачі і тримаються тільки за рахунок воскових маточників. Щойно приміряв і до Нікотовських і до Джентеровських. post-2486-1394316475_thumb.jpg post-2486-1394316486_thumb.jpg

• 3 weeks later...

у меня есть Джентер могу предложить если кому нада, пишите в личку

• 2 weeks later...
Таки Ви маєте рацію. Ковпачки одягаються на тримачі і тримаються тільки за рахунок воскових маточників. Щойно приміряв і до Нікотовських і до Джентеровських.

mirohlebkr, А я всі ці тримачі успішно заміняю воском. І дешево, і сердито, і досить зручно. :wave:

• 1 year later...

Планую заказати Дж.Сот.порадьте оптимальну комплектацію....щоб нічого быльше не докуплювати. (потрібність в матках 20-30 шт.)

Планую заказати Дж.Сот.порадьте оптимальну комплектацію....щоб нічого быльше не докуплювати. (потрібність в матках 20-30 шт.)
На сьогоднышній день вважаю найкращий (навигідніший та зручніший) комплект в Джентерах "швидкий старт" (QuickStart). :ay:

• Алёнка changed the title to Джентер - Нікот. Хто кращий?