Перейти к содержанию

Малярний лікбез

Sanich

Рекомендуемые сообщения

45 хвилин тому, OlexanderSh сказав:

Фарбування це зовні а з середини бджоли наганяють теж високу вологу. Тому проварюю в парафіні 135градусів.  

З середини, бджоли самі все покривають прополюсом, не воском. :hi:

Шановні колеги. Хто покривав вулики льняною олією? Які відгуки?

16.11.2024 в 08:40, OlexanderSh сказав:

Тому проварюю в парафіні 135градусів.  

Навіщо така точність? Є якась різниця якщо буде менша температура?

16.11.2024 в 09:25, Ворон сказав:

З середини, бджоли самі все покривають прополюсом, не воском. :hi:

Бджоли ж не покривають суцільним шаром:rofl:. ''Бджоли заліпили щілини прополісом'' і ''суцільне парафінове покриття'' це зовсім інші речі.

1 час назад, yu1986ra сказал:

Навіщо така точність? Є якась різниця якщо буде менша температура?

В 06.12.2019 в 08:20, Брониславович сказал:

Я тоже так делал, но при этом влаги в корпусе может стать меньше , а парафина зайти больше. В 10 рамочный магазин уходило 90-100 гр парафина. Лучше проваривать 10-15 минут при +135С.

Майте на увазі! При проварюванні дошки зменшуються по ширині, тому потрібно підраховувати під різний матеріал. В одному корпусі не використовувати різні дошки по породі деревини і вологості.

5 годин тому, OlexanderSh сказав:

Майте на увазі! При проварюванні дошки зменшуються по ширині, тому потрібно підраховувати під різний матеріал. В одному корпусі не використовувати різні дошки по породі деревини і вологості.

А ще дошки можуть коробитись і тріщати, з'являються щілини між корпусами. Я вже кілька років виварюю і дійшов до висновку, що в цьому ділі супер точна температура не потрібна (думав у вас інші спостереження). Як і не доцільне виварювання більше 3 хв. Парафін все одно глибше не заходить, що варити 2-3 хв, що 15-20 - результат в мене був однаковий.

2 часа назад, yu1986ra сказал:

А ще дошки можуть коробитись і тріщати, з'являються щілини між корпусами. Я вже кілька років виварюю і дійшов до висновку, що в цьому ділі супер точна температура не потрібна (думав у вас інші спостереження). Як і не доцільне виварювання більше 3 хв. Парафін все одно глибше не заходить, що варити 2-3 хв, що 15-20 - результат в мене був однаковий.

які породи деревини використовували і яка вологість?

1 година тому, OlexanderSh сказав:

які породи деревини використовували і яка вологість?

Сосна природної сушки. Вологість не міряю.

Колись на пробу варив більш-менш однакові колодочки різну кількість часу. Коли їх розколов, то ніякої різниці в товщині проникнення парафіну я не помітив.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...