Jump to content

Голубика

sewerby
 Share

Recommended Posts

Голубика (Vaccinium uliginosum L.) —сильноразветвленный кустарник сем. брусничных выс. до 1 м. Листья очередные, эллиптические или обратнояйцевидные, цельнокраинные. Цветки мелкие, правильные по 2—3 на верхушках стеблей, белые с розовым оттенком. Плод — черно-синяя с голубым налетом ягода. Г. распространена в Центральном и Западном Полесье Украины. Пищевое и лекарственное р-ние, медонос. Цветет в середине мая вместе с черникой и брусникой. Хорошо посещается пчелами. Один цветок живет два дня, выделяя в среднем 0,3 мг сахара в нектаре. Сахаропродуктивность 1 га сплошного покрытия равна 25 кг. post-1517-1358107385_thumb.jpg

• Thanks 1

• 7 years later...

Вітаю вельмишановне панство! Планую посадити тисячу кущів лохони, вона ж голубіка, вона борувка американська. Чи хтось мав справу з цією рослиною, зокрема як її бджілки відвідують? 

• Like 1

Які сорта плануєте саджати? 

• Like 1

Цього року теж планую саджати лохину, але тільки 50 кущів бо не зовсім підходе грунт (близько грунтові води). Обрав два сорти дюк та блюкроп.

• Like 1

22 години тому, lemko сказав:

Вітаю вельмишановне панство! Планую посадити тисячу кущів лохони, вона ж голубіка, вона борувка американська. Чи хтось мав справу з цією рослиною, зокрема як її бджілки відвідують? 

Якось позаторік  пройшла інформація, що німці  у голландців (тепер вони себе іменуть чисто нідерландцями) купили кілька десятків сімей, виведених спеціально для запилення цієї рослини. 

Розумію, що в селекції ми повні варвари, тим більше в бджолиній .  І для нашого вуха це звучить вразливо...:ah::dntknw: Отож прошу  на мене камінцями не кидатися, я передав лише те, що сам бачив в інтернеті тут, в Нідерландах ...:wave:

23 години тому, Артем7 сказав:

Які сорта плануєте саджати? 

Думаю також Дюк і Чендлер. 

• Like 1

• 9 months later...

Закуплено першу партію в 200 кущів, приступаю до роботи) 

IMG_20201028_124331_HDR.jpg

• Like 3

• 7 months later...

У мене з'явився учора перший цвіт з посадженої торік весною лохини. :ay:

В 10.06.2021 в 23:04, ДобровоЛ сказал:

У мене з'явився учора перший цвіт з посадженої торік весною лохини. :ay:

У меня растет с десяток кустов. Немного есть будущего урожая. Если бы я перед тем как заводиться с этой голубикой, купил бы на базаре жменю плодов и попробовал, то наверное не стал бы заморачиваться. Вкус - Никакого райского наслаждения. Главное - внушение, что ооочень полезная ягода. :crazy:

• Thanks 1
  • Haha 2

• 2 weeks later...

Скуштуєм трішки ягідок з кущів, що висадили восени

IMG_20210622_121002.jpg

• Like 3