sewerby Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Голубика (Vaccinium uliginosum L.) —сильноразветвленный кустарник сем. брусничных выс. до 1 м. Листья очередные, эллиптические или обратнояйцевидные, цельнокраинные. Цветки мелкие, правильные по 2—3 на верхушках стеблей, белые с розовым оттенком. Плод — черно-синяя с голубым налетом ягода. Г. распространена в Центральном и Западном Полесье Украины. Пищевое и лекарственное р-ние, медонос. Цветет в середине мая вместе с черникой и брусникой. Хорошо посещается пчелами. Один цветок живет два дня, выделяя в среднем 0,3 мг сахара в нектаре. Сахаропродуктивность 1 га сплошного покрытия равна 25 кг. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemko Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Вітаю вельмишановне панство! Планую посадити тисячу кущів лохони, вона ж голубіка, вона борувка американська. Чи хтось мав справу з цією рослиною, зокрема як її бджілки відвідують? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Артем7 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Які сорта плануєте саджати? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Артем7 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Цього року теж планую саджати лохину, але тільки 50 кущів бо не зовсім підходе грунт (близько грунтові води). Обрав два сорти дюк та блюкроп. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 22 години тому, lemko сказав: Вітаю вельмишановне панство! Планую посадити тисячу кущів лохони, вона ж голубіка, вона борувка американська. Чи хтось мав справу з цією рослиною, зокрема як її бджілки відвідують? Якось позаторік пройшла інформація, що німці у голландців (тепер вони себе іменуть чисто нідерландцями) купили кілька десятків сімей, виведених спеціально для запилення цієї рослини. Розумію, що в селекції ми повні варвари, тим більше в бджолиній . І для нашого вуха це звучить вразливо... Отож прошу на мене камінцями не кидатися, я передав лише те, що сам бачив в інтернеті тут, в Нідерландах ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemko Posted January 25, 2020 Share Posted January 25, 2020 23 години тому, Артем7 сказав: Які сорта плануєте саджати? Думаю також Дюк і Чендлер. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemko Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 Закуплено першу партію в 200 кущів, приступаю до роботи) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 У мене з'явився учора перший цвіт з посадженої торік весною лохини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Макарыч57 Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 В 10.06.2021 в 23:04, ДобровоЛ сказал: У мене з'явився учора перший цвіт з посадженої торік весною лохини. У меня растет с десяток кустов. Немного есть будущего урожая. Если бы я перед тем как заводиться с этой голубикой, купил бы на базаре жменю плодов и попробовал, то наверное не стал бы заморачиваться. Вкус - Никакого райского наслаждения. Главное - внушение, что ооочень полезная ягода. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemko Posted June 22, 2021 Share Posted June 22, 2021 Скуштуєм трішки ягідок з кущів, що висадили восени 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts