Перейти к содержанию

Отзывы и предложения

Petrovych61

Рекомендуемые сообщения

попробуйте домовитись з адмінами якогось трекера, якщо дадуть добро, підтягнемось, створити торренти зі своїх файлів не така вже і проблема може б на http://torrents.net.ua, я там часто файли беру....

Тут і домовлятися не обов"язково. Ви можете розмістити ці файли на торентах, а лінки на відповідні теми розмістити у нас на форумі. Якщо буде достатня кількість матеріалу, то ми й готові створити підрозділ - бібліотека точка. Пишіть в лічку мені у разі питань.
попробую сьогодні-завтра щось виставити)

рейтинг би говорив про "вагу" поради
Все це перетвориться на маніпулювання людьми. Форум розділиться на групи, які "незалежним тестуванням" давитимуть тих, хто чимось не сподобався. :(
В нас що "зона"? А як працюють тоді інші форуми, що там менталітет людей інакший? :dntknw: Мене на таку ідею, підштовхнув інший форум(доречі не один), мені це сподобалось. Я наприклад там якоїсь дискримінації не побачив. Тим паче, що рейтинг не формується думкою однієї людини. Корисне повідомлення - ось маєш бал від одного,другог і т.д, одна людина може зробити тільки одне оцінювання повідомлення. З.І. Хазяїн барин, я запропонував - а вирішувати адміну. :dntknw:

• 3 months later...

Не могу прочитать ни одно сообщение на форуме,что это может быть? Вот что пишет: Обнаружена ошибка: Некоторые требуемые файлы отсутствуют. Если вы хотели просмотреть тему, возможно эта тема перемещена или удалена. Вернитесь назад и попробуйте снова.

Не могу прочитать ни одно сообщение на форуме,что это может быть? Вот что пишет: Обнаружена ошибка: Некоторые требуемые файлы отсутствуют. Если вы хотели просмотреть тему, возможно эта тема перемещена или удалена. Вернитесь назад и попробуйте снова.
Эта тема же у Вас открылася. Конкретно какие темы не можете прочитать? Может их нет, или перемещены, а ссылки остались старые в сообщениях. Найдём и исправим. :hi:

Некоторые требуемые файлы отсутствуют. Если вы хотели просмотреть тему, возможно эта тема перемещена или удалена. Вернитесь назад и попробуйте снова.

Это проблема с браузером. У меня такое было, не открывались сайты, пока не переустановил Firefox, теперь все ок. Скачать Firefox 4 можно здесь :hi:

• 1 month later...

Люди давйте зробимо Skype-конференцію по бджільництву найшов таке на другому форумі!Що скажите?

Люди давйте зробимо Skype-конференцію по бджільництву найшов таке на другому форумі!Що скажите?
Чи можливо провести Skype-конференцію Майстер-клас Президента Апімондії - Жиля Ратія Матководство ХХІ століття. Світовий досвід + Лекція «Найцікавіше у світовому бджільництві» Можливо хоть за 50% вартості?!

Майстер-клас Президента Апімондії

булоб супер!

І що ж там (на другому форумі) спілкувались по Skype-конференції. Я б теж подивився і послухав бо з моїм досвітом тіль слухати - розказувать майже нема чого...

Чи є можливість у модераторів зробити привязку кожного зареєстрованого на форумі користувача до карти місцевості по розташуванню пасіки? (гугл мепс наприклад). Щоб була можливість (як варіант через "карточку" особи) побачити посилання на карту із міткою. Хоча і є там поле "розташування пасіки" але було б інформативніше і зручніше одразу побачити точне розташування до кілометра... На якомусь форумі здається таке бачив -кожен за бажанням мітку собі ставить на карті свою - є можливість побачити сусідів... та й увагу одразу можна звертати і потрібно на місцеві природні умови дописувачів при прочитанні відповідних їхніх постів "перекладаючи" це все на свої природні умови :IMHO1: [

Наразі є тільки ЦЕ :hi:

• 2 months later...
Тут выкладываем ТОЛЬКО конструкции. Обсуждение ЗДЕСЬ :hi:
Малоинформативная тема для начинающего пчеловода, а опытному она вообще не нужна. Из этих двух лучше бы сделали для каждого улья свою. Что я имею в виду? В одной теме рассказывается, например, о многокорпускнике и основная (классическая) технология пчеловождения. Затем идут вопросы и ответы опытных пчеловодов. Другая тема про лежаки. Третья - про двухкорпусные. Четвертая - про 16-ти рамочные с магазинами. И т.д. А так покрасовались сами перед собой и довольны. Я понимаю, что меня после последней фразы забанят. Но это :IMHO1: поддерживают другие начинающие. :hi:

Малоинформативная тема для начинающего пчеловода, а опытному она вообще не нужна. Из этих двух лучше бы сделали для каждого улья свою. Что я имею в виду? В одной теме рассказывается, например, о многокорпускнике и основная (классическая) технология пчеловождения. Затем идут вопросы и ответы опытных пчеловодов.
Видите ли... Попытаюсь объяснить понятно. Автомобили, например, выпускают, продают, ремонтируют и обучают на них ездить совершенно в разных местах. И везде свои тонкости. Эта тема специально создана для размещения чертежей и описаний конструкций ульев, чтобы начинающие, особенно из числа тех, кому лень читать тему с начала, могли с меньшими затратами времени и сил находить нужную информацию. А приемы пчеловождения, технологии - в другой теме. По-моему, логично.

Бортник, ну где- же логичность? В одной теме обсуждаются ВСЕ конструкции ульев. И, при том, вся 1-я страница посвящена вопросу краски (синий и желтый). Я понимаю , что это самые различаемые цвета для пчел, а не из-за патриотичности пчел к украинскому флагу (они то хоть знают что существует народ такой?). Я думаю логичней было бы сначала написать возле каждого чертежа улья краткую аннотацию пчеловождения для данного улья с перечислением плюсов и минусов работы и тут же дать ссылку на обсуждение технологии пчеловождения по данной конструкции улья. И так для каждой конструкции улья. А не гамузом обсуждать все конструкции в одной теме. Мухи отдельно, и котлеты отдельно. Все довольны. :az:

Я думаю логичней было бы сначала написать возле каждого чертежа улья краткую аннотацию пчеловождения для данного улья с перечислением плюсов и минусов работы и тут же дать ссылку на обсуждение технологии пчеловождения по данной конструкции улья.

А что Вам мешает это сделать?

А что Вам мешает это сделать?

Если бы у меня был стаж такой как у вас, я бы со спокойной совестью учил начинающих. А так просто с книг перепечатывать и с умным видом знатока поучать... Увы, как-то не солидно. Я просто отметил, что для собирающихся пчеловодить лучше было бы так. :IMHO1: Подтверждением моей правоты есть то, что тему читают скрытые пользователи, т.е. не зарегистрированные пользователи ( новички). Почиитает, посмотрит и ничего не поняв уходит на другие форумы.

А так просто с книг перепечатывать и с умным видом знатока поучать...

Де Ви побачили поучання? В Темі просто викладені конструкції вуликів, як довідковий матеріал, а обговорення в іншій темі. І зовсім не щоб покрасоватися. Правда, що в темі обговорення все разом, але відкривати окремі теми по обговоренню різних конструкцій не резонно. А обговорення пасічникування в різних системах вуликів - це вже взагалі інша гілка. Хіба об"єднання обговорення конструкції і технології пасічникування спростять тему?
Я понимаю, что меня после последней фразы забанят. Но это opr06K9M.gif поддерживают другие начинающие. opr06K93.gif

Ну бан в нас тільки за порушення Правил, а от щодо підтримки іншими починаючими, то конкретно де ця підтримка? Ви перші і єдинні підняли ЦЕ питання, бо до цього ніхто претензій не пред"являв. Але якщо ГРОМАДА скаже, то не питання все переробити. :hi:
Подтверждением моей правоты есть то, что тему читают скрытые пользователи, т.е. не зарегистрированные пользователи ( новички). Почиитает, посмотрит и ничего не поняв уходит на другие форумы.

Ну в цьому я не бачу ніякого підтвердження Вашої правоти, а відвідувати інші форуми, якщо Вас не влаштовує цей, ніхто не боронить! Удачі! :hi:

Де Ви побачили поучання?

Mapet, Mapet, Та я мав на увазі себе.
Правда, що в темі обговорення все разом, але відкривати окремі теми по обговоренню різних конструкцій не резонно.

Та ці різні теми вже є. Тільки вони розкидані по всьому форуму, бо виникали спонтанно. А я говорю, що потрібна якась ієрархія в темах про конструкції вуликів та пасічникування. Початківець хоче підібрати під себе якусь систему пасічникування і хоче швидко розібратись. А зайшовши на гілку обговорення конструкцій вуликів, що там зрозумієш? Я рік потратив на вибір конструкції вулика. І вибрав альпійця по Хомичу. Але краще б було вибрати Фаррара (МК145). От як би в темі про конструкції була якась аннотація, то я ,зваживши всі за та проти, мабуть вибрав би багатокорпусний на рамку 145.
Хіба об"єднання обговорення конструкції і технології пасічникування спростять тему?

Та я, ще раз акцентую, не про об'єднання говорю, а про прозору ієрархію в темі про вулики. В тій темі не хватає тільки ссилок на обговорення конкретної конструкції вулика в окремій темі. Нащо мені перечитувати все про все, якщо мене цікавить тільки, приміром, 2-х корпусний вулик. І ще. Чому мої пости перекинули в цю тему? Та цю тему ніхто не читатиме. Це я сам з собою буду розмовляти,ну в кращому випадку з Mapet, . А я хотів би покращити тему про конструкції вуликів :hi: .

І ще. Чому мої пости перекинули в цю тему? Та цю тему ніхто не читатиме.

Перекинули, бо Ваші зауваження стосуються не конструкції вуликів, а роботи форуму, а написали Ви їх взагалі в темі, де ми започаткували викладати тільки конструкції без обговорення, щоб тема була як довідковий матеріал для тих, хто хоче ознайомитися з будовою різних систем. Власне ідея заключалася в тому щоб розділити конструкцію(для виготовлення) і методи пасічникування, власне для ведення самих бджіл. Цікаві повідомлення читатимуть в будь-якій темі, а писати не в тему, аргументуючи що іншу не читатимуть, погодьтеся, не логічно. Якщо ми ще й роботу, чи структуру форуму будемо обговорювати в темах про бджільництво, то згодом всі теми стануть нечитабельні :IMHO1: . Напевно у Вашій пропозиції є зміст, проте як сумістити виготовлення вуликів з системою пасічникування в них, та і навіщо? Хіба що в гілці Пчеловодство теми про методи пасічникування в різних системах відокремити в окрему групу? :dntknw:

В мене таке враження, що ми тільки самих себе чуємо і виокремлюємо щось тільки для себе потрібне. Мабуть я писав для самого себе, а жаль :dntknw: .... Нема чого тут робити, бо тут не прислухаються до зауважень зареєстрованих форумчан....

Нема чого тут робити, бо тут не прислухаються до зауважень зареєстрованих форумчан....
З точки зору психології Ви прийшли на Форум маючи в підсвідомості вже готову формулу: "Нема чого тут робити, бо тут не прислухаються до зауважень зареєстрованих форумчан....". І все що Ви писали підсвідомо підганялось під цю формулу. От Ви і зітхнули полегшено: "Так воно і є". :az:

Нема чого тут робити, бо тут не прислухаються до зауважень зареєстрованих форумчан....

Цікава позиція - не прийняли мого зауваження по одній темі, значить мене тут не люблять... :umora: Попри то в цій пропозиції я все ж таки побачив раціональне зерно, хоча не погоджуюсь що треба об"єднати обговорення конструкції і методів. Наразі відкрив окрему тему для обговорення викладеної нової на Форумі конструкції улья "Селигерский", в якості експеременту... :hi:

• 1 month later...
започаткували викладати тільки конструкції без обговорення, щоб тема була як довідковий матеріал для тих, хто хоче ознайомитися з будовою різних систем. Власне ідея заключалася в тому щоб розділити конструкцію(для виготовлення) і методи пасічникування, власне для ведення самих бджіл.

Многие считают это правильным, кто-то смирился с творческим беспорядком, кто не воспринял - тот ушел. Дух протеста вырвался наружу. Болезнь роста. Истины ради, начну с критики, надеюсь конструктивной. Спасибо тем, кто начинал, такая у Вас участь, и благодарность и упрёки - всё Ваше! Ну согласитесь, не логично, что темы Улей Крылатского для "продвинутых", Кенійський вулик (открытые не рядовыми точковцами) находятся в разделе "Решил я пчёлок разводить". В тему "Конструкции ульев" (невзирая на существовавший запрет на обсуждение) проникли сообщения 14,15 о подкрышнике; 23-29 о книге Мачичка; 31-32 об инстументе. А тема планировалась как ознакомительная для решивших пчёлок разводить. Оригинальные ульи "предложенные вами", т. е. точковцами, провоцируют их энергичное обсуждение и это хорошо, но не здесь. Для новичка это избыточная информация. Тут достаточно ознакомить начинающих со стандартными и широко известными ульями. Итак, предлагаю в теме "Констукции ульев" подзаголовок "стандартные и предложенные вами..." изменить на "стндртные и широкоизвестные." Тему оставить в разделе "Решил я пчёлок разводить". Желательно и запрет на обсуждение поновить, достаточно чертежа и сжатого коментария, но только для этой темы. Подфорум "Ульи рамки" со всем наработанным материалом, но без темы "Конструкции ульев", перенести в раздел "Пчеловодство". Можно оставить и обособленным разделом. Там будем обсуждать, критиковать и прдлагать своё. Предложение не трудоёмко, по сути речь идет о переносе зеленой разделительной полосы между разделами. Блгодарю бдящих до конца дочитавших.

Ну согласитесь, не логично, что темы Улей Крылатского для "продвинутых", Кенійський вулик (открытые не рядовыми точковцами) находятся в разделе "Решил я пчёлок разводить". В тему "Конструкции ульев" (невзирая на существовавший запрет на обсуждение) проникли сообщения 14,15 о подкрышнике; 23-29 о книге Мачичка; 31-32 об инстументе. А тема планировалась как ознакомительная для решивших пчёлок разводить. Оригинальные ульи "предложенные вами", т. е. точковцами, провоцируют их энергичное обсуждение и это хорошо, но не здесь. Для новичка это избыточная информация. Тут достаточно ознакомить начинающих со стандартными и широко известными ульями. Итак, предлагаю в теме "Констукции ульев" подзаголовок "стандартные и предложенные вами..." изменить на "стндртные и широкоизвестные." Тему оставить в разделе "Решил я пчёлок разводить". Желательно и запрет на обсуждение поновить, достаточно чертежа и сжатого коментария, но только для этой темы. Подфорум "Ульи рамки" со всем наработанным материалом, но без темы "Конструкции ульев", перенести в раздел "Пчеловодство". Можно оставить и обособленным разделом. Там будем обсуждать, критиковать и прдлагать своё. Предложение не трудоёмко, по сути речь идет о переносе зеленой разделительной полосы между разделами. Блгодарю бдящих до конца дочитавших.
Конструктивное предложение.Я поддерживаю :hi:

Хотілось би мати під рукою інформацію про нині діючих видатних людей в галузі бджільництва. Інформацію довідкову, коротку, об"єктивну, загальновизнану. Наприклад: Корж В. М. - автор книг "Основы пчеловодства", "Пчеловодство. Практический курс.", редактор газети "Пасека от "А" до "Я"", має свій сайт. Соломка В. - видав книгу "Медові трунки", пропагандист медовухи і т. д. Це можна розмістити на сайті поряд з "известными пчеловодами" на "Знаниях точка". Можливо і на форумі. Тільки без обговорення, бо у кожного свій кумир. І обговорювати поза очі безтактно. Прошу, не кладіть ідею під сукно. :hi:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...