Jump to content

Кочуем вместе

Recommended Posts

Я любитель с небольшим стажем. ищу напарников для кочевки или может в какой-то бригаде есть свободное место. буду рад знакомству. (Житомирский район).

• 1 month later...

а западнее например Хмельницкая, Тернопольская обл. кто-нибудь кочует? на какие медоносы? откликнитесь!!! :wave:

:az: А в районе Кировоград/Александрия - есть кто и кочевиков?
  • Like 1

• 2 weeks later...
а западнее например Хмельницкая, Тернопольская обл. кто-нибудь кочует? на какие медоносы? откликнитесь!!! :wave:
В цьому році маю в планах попробувати виїхати на соняшник десь поблизу Хмельницького. Того року було дуже багато посіяно і в цьому напевно багато посіють так як пропали озимі. А якщо найду сумісні поля соняшника і гречки то напевно поїду.

Я в Каменце живу Подольском. Планирую где-то на гречку выехать, но под Хмельницкий далеко...

В цьому році маю в планах попробувати виїхати на соняшник десь поблизу Хмельницького. Того року було дуже багато посіяно і в цьому напевно багато посіють так як пропали озимі. А якщо найду сумісні поля соняшника і гречки то напевно поїду.
от на сумісні поля з гречкою можна б спробувати... минулого року був на соняшнику ... не сподобалось... вірніше не те що очікував ;) можливо справа в погоді була... як цвів соняшник в нас було в середньому 25 градусів, в той час як на югах не менше 35.... можливо при низькій температурі соняшник не виділяв... а можливо гібрид... бо весь дивився в одну сторону, не завжди на сонце :dntknw:

от на сумісні поля з гречкою можна б спробувати... минулого року був на соняшнику ... не сподобалось... вірніше не те що очікував ;)
Дався вам той соняшник... Навіть не рівняйте з гречкою. Південь і схід нехай збирають з соняшника. Гречка рулить. Купляють її (мед) чудово, навіт оптом. А про соняшник і ріпак говорити не хочуть.

А про соняшник і ріпак говорити не хочуть.

Ой-ой-ой!... Які Ви у нас балуванні! :wave:

• 3 weeks later...
от на сумісні поля з гречкою можна б спробувати... минулого року був на соняшнику ... не сподобалось... вірніше не те що очікував ;)
Дався вам той соняшник... Навіть не рівняйте з гречкою. Південь і схід нехай збирають з соняшника. Гречка рулить. Купляють її (мед) чудово, навіт оптом. А про соняшник і ріпак говорити не хочуть.
На гречку як їхати, то треба наперед взнати який сорт посіяний і який був попередник. Є такі сорти гречки, що виділяють дуже мало нектару, бджоли сердиті і кусливі на її посівах. Як правило така гречка висока до 1 метра :IMHO1:

• 1 month later...

безкоштовно піду працювати на пасіку на сезон 2012 http://tochok.info/forum/index.php?showtopic=4757

• 7 months later...
Сергій, я кочую на гречку в Ярмолинецькому р-ні. В 2012 році багато гречки було посіяно в Полонському р-ні.

• 1 year later...
Сергій, я кочую на гречку в Ярмолинецькому р-ні.

woshe, А ,цікаво, які сорти сіють у Ярмолинцях?
  • Like 1

• 3 months later...

Підскажіть, хто знае, чи можна десь покочувати в Закарпатській області?

Можно на оптовом рынке, только не знаю почем цена тоны сахара! :umora:

• 2 weeks later...
Можно на оптовом рынке, только не знаю почем цена тоны сахара!

Людина серйозно запитає, а Вам все смішки. :blink:

Pasi4nik, А що у Вас з мордовниковою площею біля пасіки? Не вийшло нічого? :dntknw:
  • Like 1

Можно на оптовом рынке, только не знаю почем цена тоны сахара!

Людина серйозно запитає, а Вам все смішки. :blink:

Pasi4nik, А що у Вас з мордовниковою площею біля пасіки? Не вийшло нічого? :dntknw:
колись реалізую цей задум, та ЗД за яку я розказував знаходиться за 500 м від села де багато бдолосімей, а в іншу сторону (500 м) електростанція а над самою ділянкою високовольтна лінія, тай чимало треба вкласти і чекати 2 роки
  • Like 1

та й чимало треба вкласти і чекати 2 роки

Pasi4nik, сійте зимою по сніжку і може деяка частина його заквітує вже в цей рік. А високовольтка не заважає медоносам. Інша справа, коли біля неї стоять сім'ї.
  • Like 1

• 4 months later...
Сергій, я кочую на гречку в Ярмолинецькому р-ні.

woshe, А ,цікаво, які сорти сіють у Ярмолинцях?
не знаю назв сортів, але уже впевнений що селекції покійної академіка Алексеевої. Я від них не в захваті, і надалі шукатиму сумісних посівів.

Хто підкаже масиви гречки, які планується засіяти у 2015 році неподалік Києва на Лівобережжі. Можливо й на Чернігівщині...:ah:

• Like 1