Jump to content

Аморфа кустарниковая

Deemer
 Share

Recommended Posts

тиждень назад тільки листя на верхівках з"явилося, далі було переважно холодно, так що я сумніваюсь, що в нас цвіте. до неділі маю їхати на пасіку де ріпак цвів, можливо що качну, заодно гляну як аморфа. аморфа мабуть добре дає біля водойм, як в попередньому повідомленні від kalina, по берегах Дунаю, був на Дністрі теж всі берега вкриті парослю аморфи. отам величезні площі тому і є взяток. буду потроху підсажувати, можливо і вийде продовження від акації до липи. доречі перші акації які садив в цьому році зацвітуть. :ay:
СЄРЖ, Ну, дай Боже! А акація, як і аморфа,- вкоріняться , а далі самі вже розповсюджуються. Аморфа все ж нектарує дуже добре побіля води. А пилок видає кругом. А він найбільше цікавить бджіл з усіх існуючих у нас пилків. :IMHO1:
  • Like 1

Ну, дай Боже! А акація, як і аморфа,- вкоріняться , а далі самі вже розповсюджуються. Аморфа все ж нектарує дуже добре побіля води. А пилок видає кругом. А він найбільше цікавить бджіл з усіх існуючих у нас пилків. :IMHO1:
аморфа цвіте довше ніж акація. тому і розсаджую крім акації і аморфу, і гледичію, щоб було продовження після акації і до липи. вчора був але не було часу для фото. колоски вже з"явилися але ще не цвіте, листочки тільки на кінчиках гігок.
  • Like 2

аморфа цвіте довше ніж акація. тому і розсаджую крім акації і аморфу, і гледичію, щоб було продовження після акації і до липи. вчора був але не було часу для фото. колоски вже з"явилися але ще не цвіте, листочки тільки на кінчиках гігок.
А у нас аморфа на осонні вже почала потроху квітувати. :dntknw:
  • Like 1

А у нас аморфа на осонні вже почала потроху квітувати. :dntknw:
Зацвіла вже на всю. Пилок бджоли таскають. Мабуть спробую якось включити пилковловлювачі,- акація майже відцвіла. Побачу, що з цього вийде. На липу не кочую,- треба з виведенням маток розрахуватися. Тож спробуємо пилок з аморфи... А він на колір - яскраво червонувато - жовтогарячий. :ay:
  • Like 1

• 4 weeks later...

цьогорічний патичок так гарно проріс, сантиметрів до 70.post-3773-1435690291_thumb.jpg

• Like 2

• 11 months later...
В ?30?.?06?.?2015 в 21:52, СЄРЖ сказал:

цьогорічний патичок так гарно проріс, сантиметрів до 70.____051.jpg

Так, то було вже торік. А нині якраз аморфа вже й зацвіла. Бджоли на її пилок реагують активним льотом. :ay:

• Like 1

8 часов назад, ДобровоЛ сказал:

А нині якраз аморфа вже й зацвіла. Бджоли на її пилок реагують активним льотом. :ay:

У мене поки не цвiтуе ,але вже деякi кущи бiльше 2 метрiв :ay:

аморфа 002.JPG

• Like 3

• 6 months later...
В 11.01.2014 в 23:36, electruk сказал:

Краще спочатку ломиком або металічним прутом наробити отвори глибиною сантиметрів до 50, потім воду, потім гілочки обережно щоб не пошкодити бруньки (майбутні корінці) і бажано засипати сипучим грунтом. Колись так в пересохлому грунті, із-за відсутності часу, садив виноград. Приживились майже всі 100%. :ay:

Так, підтверджую, що це теж непоганий метод. Доводилось  і так садити ту ж смородину й виноград.:ay:

• Like 1

Хочу посадить у себя тоже такие кусты .Раньше видел вокруге но не придавал особого значения .Прочитал много статей пришел к выводу что куст достоин особого внимания :hmm:

• Like 2

В 14.11.2016 в 20:03, den777 сказал:

кому надо семена аморфы есть 4,5 кг продаю меняю

семена свежие 

Запитував  у приват про ціну насіння

14 часа назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

Хочу посадить у себя тоже такие кусты .Раньше видел вокруге но не придавал особого значения .Прочитал много статей пришел к выводу что куст достоин особого внимания :hmm:

Тоже собираюсь это сделать по методу elektruk.:ay: Тоесть , ломиком делая посадочніе ямки...

• Like 1

• 2 weeks later...
В 18.12.2016 в 12:51, luka сказал:

Тоже собираюсь это сделать по методу elektruk.:ay: Тоесть , ломиком делая посадочніе ямки...

Вже домовився з сусідським пасічником теж зробити навесні такі посадки аморфи біля ручая.

• Like 1

• 2 months later...

а в кого можна розжитись черенками аморфи, тобто куплю, чи виміняю на щось інше

• Like 1

Можу запропонувати насіння

Надіслано від мого SM-T116, використовуючи Tapatalk

• Like 2

10 хвилин тому, miro сказав:

Як на мене, по термінах квітування аморфа співпадає з маслинкою вузьколистою, міхурником, птеростираксом, які по нектароносності в рази продуктивніші, які до того ж не агресори, як аморфа

• Like 2

3 хвилини тому, язичник сказав:

Як на мене, по термінах квітування аморфа співпадає з маслинкою вузьколистою, міхурником, птеростираксом, які по нектароносності в рази продуктивніші, які до того ж не агресори, як аморфа

ого, ну і перелік,по ходу з вікіпедії не вилізу сьогодні

29 минут назад, miro сказал:

Краще осінню її садити краще приймається якщо не знайдете буду їхати осінню копати собі тоді і вам накопаю.Лиш нагадайте бо часом склілоз буває

• Like 1

9 хвилин тому, targal сказав:

Краще осінню її садити краще приймається якщо не знайдете буду їхати осінню копати собі тоді і вам накопаю.Лиш нагадайте бо часом склілоз буває

я знов маю золотарник можливість накопати, бо в нас його, як гуталіну на дядіной фабриці, але мене і колики влаштувати можуть,бо дивлюсь річка наша після меліорації не дуже вкрита вербою,тобто великі участки пробілу може заняти дана культура аморфа ,но знов зимою біля річки мороз тисне сильно,ну а вище мене пагорби вкриваються різними рослинами, які саме в червні є пилконосами,і знов же при певних погодні умовах вони не завжди сходять,тобто не кожен рік,тому моя думка,що саме кущові насадження більш стабільні, а ніж дворічні рослини

• Like 1

8 минут назад, miro сказал:

я знов маю золотарник можливість накопати, бо в нас його, як гуталіну на дядіной фабриці, але мене і колики влаштувати можуть,бо дивлюсь річка наша після меліорації не дуже вкрита вербою,тобто великі участки пробілу може заняти дана культура аморфа ,но знов зимою біля річки мороз тисне сильно,ну а вище мене пагорби вкриваються різними рослинами, які саме в червні є пилконосами,і знов же при певних погодні умовах вони не завжди сходять,тобто не кожен рік,тому моя думка,що саме кущові насадження більш стабільні, а ніж дворічні рослини

Якщо хочете нарубаю вам однолітків і вишлю в себе з огорожі

• Like 1

6 хвилин тому, targal сказав:

Якщо хочете нарубаю вам однолітків і вишлю в себе з огорожі

давайте,а золотарник Вам накопати чи, як

В нас він неросте стільки садив нехоче рости . У середу буду їхати на пасіку нарубаю.Скиньте куди і чим відправити

• 2 months later...

Багато аморфи росте біля Дніпра.

Фото3422.jpg

• Like 5

Під час цвітіння аморфи бджоли збирають нектар і багато пилку оранжевого кольору. Контрольний вулик показує 1-2 кг, зрідка до 3 кг. Взяток кожного року стабільний, бо аморфа росте в вологих місцях і посуха на неї не впливає.

Фото3419.jpg

• Like 3

В 29.05.2017 в 15:51, ashim сказал:

бо аморфа росте в вологих місцях і посуха на неї не впливає.

Странно. у нас аморфа растёт рядом с жёлтой акацией на песках..... И тоже пчёл на ней всегда во время цветения море. Сейчас вот такие соцветия.

P1400206.JPG

• Like 3

Аморфа может произрастать и в сухих местах, так как это растение весьма неприхотливое. На Херсонщине встречал ее в полезащитных полосах.  Конечно, нектаровыделение будет совсем другим. А пчел на ней всегда много. Аморфа дает пчелам очень много пыльцы.