qway Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад вирішив я вчора значить трохи скоротити та почати кормити, а там розплоду ще багацько як печатки так і відкритого, є яйце, в принципі міг по льоткам здогадатись коли бачив як активно пруть пилок, видно що самі дівчата гальмувати не збираються поки що Схоще що в зиму піде гарна масса 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 28 минут назад, Bee.P сказал: Нах воно мені ? Дуже часто є випадки продажу в баклажках коли замість гфс42 продають гфс16 , по складу вони різні і по ціні . Ви шо не бачили що купували ? При чім тут місцевий розлив і оФіційний придставник виробника . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 3 минуты назад, Пахомич сказал: Ви шо не бачили що купували ? При чім тут місцевий розлив і оФіційний придставник виробника . Я купував в барабанах картонни від офіційного , і в мене все добре . 4 минуты назад, Пахомич сказал: Ви шо не бачили що Ви точно бачите і розумієте що читаєте ???? Чи вже всьо... ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад В мене вчора ще з рамок лило, бджола в пилку. Розплоду повно. Сьогодні-завтра мабуть вже докачаю. Де прокачав ставлю полоски, де не качав продув субліматором. Половині пасіки вже дав по 8-10 л сиропу. Забирали 4л за 2-3 доби. На круг цього року виходить десь 85 кг з сім'ї+ збільшив пасіку на 40% 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 55 минут назад, Bee.P сказал: Я купував в барабанах картонни від офіційного , і в мене все добре . Ви не можите стверджувати , що у вас був хороший розвиток сімейНа весною ,без згодовування цукру. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 5 минут назад, msgarry сказал: В мене вчора ще з рамок лило, бджола в пилку. Розплоду повно. Сьогодні-завтра мабуть вже докачаю. Де прокачав ставлю полоски, де не качав продув субліматором. Половині пасіки вже дав по 8-10 л сиропу. Забирали 4л за 2-3 доби. На круг цього року виходить десь 85 кг з сім'ї+ збільшив пасіку на 40% Це ніщита по бджолах і кормах 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 4 години тому, Конструктор сказав: Ще підсумки не підбивав, може ще осінньої трохи буде. На зараз.05+ є. І в мене по 0,5 вийшло. Останній відбір на соняшниковому точку норм дав. За 20 днів в корпусних принесли як весною лежаки. В деяких, то й не всі з пергою забирав. Вони її так несли, що може вона їм більш треба ніж мені. Вже смужки поставив - все, що хотів вже забрав. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 3 години тому, пасічник Ігор сказав: утеплення знімається на початку жовтня, щоб матка припиняла яйцекладку. Азараз якраз йде нарощування кількості зимовалої бджоли, то я під холстик та утеплювач ще й плівку кинув. Та яке там вже нарощення? Бджіл може стати більше лиш на те що вийде з розплоду (а старе ще не відійшло). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 12 минут назад, Пахомич сказал: Ви не можите стверджувати , що у вас був хороший розвиток сімейНа весною ,без згодовування цукру. Заведіть вже нарешті бджіл , тоді все будете бачити самі , і нарешті перестанете писать маячню . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 3 години тому, Bee.P сказав: Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем . Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . Вони навпаки густий не хочуть брати пізно, рідкий беруть норм. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад Только что, yu1986ra сказал: Вони навпаки густий не хочуть брати пізно, рідкий беруть норм. Сироп має бути теплим і утеплений , бо холодний не беруть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 16 минут назад, Пахомич сказал: Це ніщита по бджолах і кормах Я по дві повномедки (печатні від бруска до бруска) у всіх забирав щоб поставити кормушки. Через місяць з середини витягну маломедки і дам повномедки. А по бджолах коли ставлю кормушку, то ввечері за нею борода бджіл висить 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 11 минут назад, Bee.P сказал: Заведіть вже нарешті бджіл , тоді все будете бачити самі , і нарешті перестанете писать маячню . Кажись ви вже позбулись , то міні пора в 2027 заводити. 14 минут назад, Bee.P сказал: Сироп має бути теплим і утеплений , бо холодний не беруть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 2 години тому, Віталій.В сказав: Алеж с початку треба висушити рамки, в мене до війни 300 рамки сушили добре в других корпусах через плівку де вуголок завернутий для проходу у верхні корпуса, а в цім році магазині висушили а гніздові навіть по трішки підливали дві сімї взагалі разом з маткою перейшли у верхніх корпус прийшлось забрать зайві рамки для закорму, коли закормлював за заставною стоять від 1 до 3х рамок для досушування так половина сімей і в ті рамки корму добавили. гніздові рамки майже всі з пятаками меду в цім році спустив у погріб вродьби добре зберігаюця. Наступного року хочу спробувати зберігать необсушені рамки за допомогою Джина Весною купляв півсотні рамок майже всі рамки з пергою і медом, продавець казав що зберігав у кімнаті за допомою джина, з його слів рамки ставе не миті і каже що бджоли добре освоюють, я не став експерементувати на бджоло пакетах рамки обмив не знаю допомогло те що бовтав в воді чі і справді джин ніяк не впливає на прийом рамок бджолами, можливо хтось має досвід поділіця будьласка. Все темне краще топити, а не зберігати. Цьогоріч для корпусних відібрав по 1 світлій гніздовій. В лежаках тільки кожен 5 лежак за заставною рамки зберігає. За заставну трохи підливають ближні рамки, але надіюсь в листопаді виберуть. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 59 минут назад Share Опубликовано 59 минут назад 2 години тому, gardener сказав: Пергова, тільки в другий бік Пергу носять тільки сильні сім'ї, без різниці яка порода чи лінія Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 58 минут назад Share Опубликовано 58 минут назад 15 минут назад, Bee.P сказал: Сироп має бути теплим і утеплений , бо холодний не беруть. Доходяги не беруть навіть з підігрівом. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 56 минут назад Share Опубликовано 56 минут назад 21 хвилину тому, Bee.P сказав: Сироп має бути теплим і утеплений , бо холодний не беруть. Вони його мають брати і холодним. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 56 минут назад Share Опубликовано 56 минут назад 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Пергу носять тільки сильні сім'ї, без різниці яка порода чи лінія В мене є пару сімей дурних до перги. По 3-4 рамки забрав у червні. Вони ще стільки ж принесли, навіть в магазини позаносили. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 50 минут назад Share Опубликовано 50 минут назад 4 хвилини тому, msgarry сказав: В мене є пару сімей дурних до перги. По 3-4 рамки забрав у червні. Вони ще стільки ж принесли, навіть в магазини позаносили. Цьогоріч я з такої маток виводив. Ні мати, ні дочки від неї перги не принесли. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 36 минут назад Share Опубликовано 36 минут назад 19 минут назад, yu1986ra сказал: Цьогоріч я з такої маток виводив. Ні мати, ні дочки від неї перги не принесли. В мене це ф1 від іошки. З 50 шт дві дурні до перги. Цього року одна іошка більше 10 рамок силу не набрала, а меду принесла десь 40- 50 кг. Забирав 4 рази по 3 печатних рамки. Печатка біленька, сухенька. фото 21 травня. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 35 минут назад Share Опубликовано 35 минут назад 12 минут назад, yu1986ra сказал: Цьогоріч я з такої маток виводив. Ні мати, ні дочки від неї перги не принесли. Все вірно . Бо генетика на 75% через трута передається , треба було від пергових трута виводити , але хтось вірішив надурити природу і заставити бджіл ... І далі по тексту Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 33 минуты назад Share Опубликовано 33 минуты назад Тільки що, Bee.P сказав: Все вірно . Бо генетика на 75% через трута передається , треба було від пергових трута виводити , але хтось вірішив надурити природу і заставити бджіл ... І далі по тексту Пергова минулорічна сім'я цьогоріч перги не принесла. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 минута назад Share Опубликовано 31 минута назад Только что, yu1986ra сказал: Пергова минулорічна сім'я цьогоріч перги не принесла. Бо вона не дурна , баче що хтось приходить і забирає всю пергу . Треба забирать в ночі , поки бджоли сплять . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 6 минут назад Share Опубликовано 6 минут назад 17 минут назад, Bee.P сказал: Все вірно . Бо генетика на 75% через трута передається , треба було від пергових трута виводити , але хтось вірішив надурити природу і заставити бджіл ... І далі по тексту Тепер розпишіте де і як ви будете шукати того трута . Взагалі ви впевнені, що сімя робить великі запаси перги завдяки гнам трутня ,а не матки. То чиї гени домінують - матки чи трутня ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.