Перейти к содержанию

ОСІНЬ 2026\\ЗИМА 2027 Переживемо !

Рекомендуемые сообщения

вирішив я вчора значить трохи скоротити та почати кормити, а там розплоду ще багацько як печатки так і відкритого, є яйце, в принципі міг по льоткам здогадатись коли бачив як активно пруть пилок, видно що самі дівчата гальмувати не збираються поки що:umora: Схоще що в зиму піде гарна масса

28 минут назад, Bee.P сказал:

Нах  воно мені ?    Дуже часто є випадки продажу в баклажках  коли замість гфс42 продають гфс16 , по складу вони різні і по ціні .  

Ви шо не бачили що купували ? При чім тут місцевий розлив і оФіційний придставник виробника .

3 минуты назад, Пахомич сказал:

Ви шо не бачили що купували ? При чім тут місцевий розлив і оФіційний придставник виробника .

Я купував в барабанах картонни від офіційного , і в мене все добре .

4 минуты назад, Пахомич сказал:

Ви шо не бачили що

Ви точно бачите і розумієте що читаєте ????  Чи вже всьо...  ???

В мене вчора ще з рамок лило, бджола в пилку. Розплоду повно. Сьогодні-завтра мабуть вже докачаю. Де прокачав ставлю полоски, де не качав продув субліматором. Половині пасіки вже дав по 8-10 л сиропу. Забирали 4л за 2-3 доби.

На круг цього року виходить десь 85 кг з сім'ї+ збільшив пасіку на 40%

20260910_170749.jpg

20260910_170745.jpg

55 минут назад, Bee.P сказал:

Я купував в барабанах картонни від офіційного , і в мене все добре .

Ви не можите стверджувати , що у вас був хороший розвиток сімейНа   весною ,без згодовування цукру. 

5 минут назад, msgarry сказал:

В мене вчора ще з рамок лило, бджола в пилку. Розплоду повно. Сьогодні-завтра мабуть вже докачаю. Де прокачав ставлю полоски, де не качав продув субліматором. Половині пасіки вже дав по 8-10 л сиропу. Забирали 4л за 2-3 доби.

На круг цього року виходить десь 85 кг з сім'ї+ збільшив пасіку на 40%

20260910_170749.jpg

20260910_170745.jpg

Це ніщита по бджолах і кормах

4 години тому, Конструктор сказав:

Ще підсумки не підбивав, може ще осінньої трохи буде. На зараз.05+ є.

І в мене по 0,5 вийшло. Останній відбір на соняшниковому точку норм дав. За 20 днів в корпусних принесли як весною лежаки. В деяких, то й не всі з пергою забирав. Вони її так несли, що може вона їм більш треба ніж мені.

Вже смужки поставив - все, що хотів вже забрав.

3 години тому, пасічник Ігор сказав:

утеплення знімається на початку жовтня, щоб матка припиняла яйцекладку. Азараз якраз йде нарощування кількості зимовалої бджоли, то я під холстик та утеплювач ще й плівку кинув.

Та яке там вже нарощення? Бджіл може стати більше лиш на те що вийде з розплоду (а старе ще не відійшло).:IMHO:

12 минут назад, Пахомич сказал:

Ви не можите стверджувати , що у вас був хороший розвиток сімейНа   весною ,без згодовування цукру. 

Заведіть вже нарешті бджіл , тоді все будете бачити самі , і нарешті перестанете писать маячню .:wave:

3 години тому, Bee.P сказав:

Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем .   Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . 

Вони навпаки густий не хочуть брати пізно, рідкий беруть норм.

Только что, yu1986ra сказал:

Вони навпаки густий не хочуть брати пізно, рідкий беруть норм.

Сироп має бути теплим і утеплений , бо холодний не беруть.

16 минут назад, Пахомич сказал:

Це ніщита по бджолах і кормах

Я по дві повномедки (печатні від бруска до бруска) у всіх забирав щоб поставити кормушки. Через місяць з середини витягну маломедки і дам повномедки.

А по бджолах коли ставлю кормушку, то ввечері за нею борода бджіл висить

11 минут назад, Bee.P сказал:

Заведіть вже нарешті бджіл , тоді все будете бачити самі , і нарешті перестанете писать маячню .:wave:

Кажись ви вже позбулись , то міні пора в 2027 заводити.

14 минут назад, Bee.P сказал:

2 години тому, Віталій.В сказав:

Алеж с початку треба висушити рамки, в мене до війни 300 рамки сушили добре в других корпусах через плівку де вуголок завернутий для проходу у верхні корпуса, а в цім році магазині висушили а гніздові навіть по трішки підливали дві сімї взагалі разом з маткою перейшли у верхніх корпус прийшлось забрать зайві рамки для закорму, коли закормлював за заставною стоять від 1 до 3х рамок для досушування так половина сімей і в ті рамки корму добавили. гніздові рамки майже всі з пятаками меду в цім році спустив у погріб вродьби добре зберігаюця. Наступного року хочу спробувати зберігать необсушені рамки за допомогою Джина

01M1BHN9S0YAABSR5NCTVS709H.webp

Весною купляв півсотні рамок майже всі рамки з пергою і медом, продавець казав що зберігав у кімнаті за допомою джина, з його слів рамки ставе не миті і каже що бджоли добре освоюють, я не став експерементувати на бджоло пакетах рамки обмив не знаю допомогло те що бовтав  в воді чі і справді  джин ніяк не впливає на прийом рамок бджолами, можливо хтось має досвід поділіця будьласка.

Все темне краще топити:IMHO:, а не зберігати.

Цьогоріч для корпусних відібрав по 1 світлій гніздовій. В лежаках тільки кожен 5 лежак за заставною рамки зберігає. За заставну трохи підливають ближні рамки, але надіюсь в листопаді виберуть.

2 години тому, gardener сказав:

Пергова, тільки в другий бік

Пергу носять тільки сильні сім'ї, без різниці яка порода чи лінія

15 минут назад, Bee.P сказал:

Доходяги не беруть навіть з підігрівом. 

21 хвилину тому, Bee.P сказав:

Вони його мають брати і холодним.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Пергу носять тільки сильні сім'ї, без різниці яка порода чи лінія

В мене є пару сімей дурних до перги.

По 3-4 рамки забрав у червні. Вони ще стільки ж принесли, навіть в магазини позаносили.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...