Перейти к содержанию

ОСІНЬ 2026\\ЗИМА 2027 Переживемо !

Рекомендуемые сообщения

Сьогодні нарізані пижмо ,- спробую мало  для розкладання між рамками. Трохи полину квітучого і основна маса - листя волоського горіха.:dntknw: Рамки в багатокорпусниках у напівпідвальному приміщенні. Дасть Бог, може мине мене ця напасть...:IMHO:

• 2 weeks later...

Віддзвеніло красне  літечко.:vinny:

От і настала пора обирати метод обробки від Вароа та спросіб збереження стільників до нового сезону ...:umora::dntknw:

Я за методом мого дідуся Антона та татуся Олександра ховаю стільники у листі волоського горіха прямо в законопачених корпусах. Цей чи не найекологічний прийом і сам випрорбував роками. На усі сто не допомогає. Це правда, але результат досить високий. І головне, з власного досвіду, - стільники ті бджоли весною з успіхом освоюють, не так як після обробки сіркою.Ще подобалася мені уксусна кислота. Але там свої ньюанси. Цього року вирішив спобувати до листя горіха потроху додати  пижмо, яке відганяє навіть напади злодійок на сім"ї, коли натерти ним стінки вулика. Побачу, що ж вийде  й роповім вже весною, якщо доживемо...:ah::UA:

:ole_ole:Шось Ви запізнилися цього разу.

18 хвилин тому, gardener сказав:

:dntknw:До ноутбука дістався тільки щойно... Подивився, а тема ще не відкрита.    :crazy:  :umora:

47 минут назад, gardener сказал:

Вчасно , похолодало 

Учора ще жара була під 30

Датчик спрацював на температуру, ноги змерзли , значить осінь:umora:

5 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Ще подобалася мені уксусна кислота.

Одного року і я спробував, спочатку кислота зїла дріт на рамках, а потім міль сушнину :blink:

Що до листя горіха спосіб :IMHO:малодієвий, точніше дієвий коли помірний напад молі, а коли добре  засушливе літо зїдять разом з листям, в мене на протязі ( сквозняку )  в корпусах зберігалось близько 500+  3х сотих рамок, три роки було все добре а в 25 році зїли і частину дерева на рамках.

8 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Віддзвеніло красне  літечко.:vinny:

От і настала пора обирати метод обробки від Вароа та спросіб збереження стільників до нового сезону ...:umora::dntknw:

Я за методом мого дідуся Антона та татуся Олександра ховаю стільники у листі волоського горіха прямо в законопачених корпусах. Цей чи не найекологічний прийом і сам випрорбував роками. На усі сто не допомогає. Це правда, але результат досить високий. І головне, з власного досвіду, - стільники ті бджоли весною з успіхом освоюють, не так як після обробки сіркою.Ще подобалася мені уксусна кислота. Але там свої ньюанси. Цього року вирішив спобувати до листя горіха потроху додати  пижмо, яке відганяє навіть напади злодійок на сім"ї, коли натерти ним стінки вулика. Побачу, що ж вийде  й роповім вже весною, якщо доживемо...:ah::UA:

8 рам на 10 рамковий корпус. Будуємо з корпусів вежу з сіткою знизу і зверху, щоб був протяг.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...