yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 38 хвилин тому, Bee.P сказав: В тих сімях де планував поміеєтть маток ото веснов , то впихнув свої в броні на виході єлітні , то ті чмоні ще своїх свіщевух натягнули , то там вилупилась супер мікро чмонь свіщевуха . То всіх в утіль. Але одна чмонь вже сіє , але оцей супер розмір " трошки більше ніж бджола " мене бісить , не довго їй лишилось жить. Свіщ то пздць Головне ж не розмір, а вміння ним користуватись. На корпусному точку поки найбільше меду принесла сім'я з дрібною, чорною, минулорічною маткою. Я їх вручну опускав в нижній корпус під решітку, тому всіх мав можливість оцінити з близька. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Головне ж не розмір, а вміння ним користуватись. На корпусному точку поки найбільше меду принесла сім'я з дрібною, чорною, минулорічною маткою. Я їх вручну опускав в нижній корпус під решітку, тому всіх мав можливість оцінити з близька. Це шо бл.. сюррр ??? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Це шо бл.. сюррр ??? Ні. Все як є. Ця матка чітко на око виділялась розміром не в кращу сторону. Сім'я досить потужна, як і з усіх з неї робив відводок. Вона одна з трьох сімей на точку, якій хочеться вліпити ще один магазин. Хочеться, але не буду - по прогнозу ''зима'' вже близько. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 3 минуты назад, yu1986ra сказал: хочеться вліпити ще о По башці неуку. Довели бл.. Тож майте совість 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 1 годину тому, Bee.P сказав: і походу трохи придавив тих бджіл трохи . Який той бакфаст нєжний. Моїм до лямпочки 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня Только что, gardener сказал: Який той бакфаст нєжний. Моїм до лямпочки То Ви щаслива людина А я сі лох мучусь Але ска я зробив всетаки лінію яка затикає морду всім !!! Отзив получите не від мене , через три чотири роки. AVA або mits може то сказать . Ну і я . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 1 час назад, gardener сказал: Який той бакфаст нєжний Є таке. Але люблю його. Моїй бабі ні слова .Меньше ото ото терендіть , бо будку спать знов у вулику 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня Качнув трохи того славного майского медку. Тепер голова болить його правильно продать, по чом на базарі зараз? - бо там об'єми такі, що відправити на експорт і дати білим людям заробити мова не йде 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 19 годин тому, Конструктор сказав: Я розчарувався в обльотах маток в відводках на ріпаку, кочовій пасіці. Цього року трохи розконсервував нук парк, всі відводки зробив на плідну матку. І Враховуючи погоду ті вітра, то ставка зіграла (як то кажуть на всі гроші). Зараз у всіх відводках матки сіють Також почали сіяти. ВІдразу після того як з'явилось вікно для обльотів. Облітуються десь 8/10. Поки щурка робити це дозволяє. Звичайно, якби це все сталося на 2 тижні раніще - було б просто супер. Але маємо те що маємо 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня Вуказатєльний пайлець дві вгатило , то недієздатний , . Ні на курок ніна трут . Хто така Ніна ?? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 5 часов назад, Bee.P сказал: Це так в цему році . В минулому році заміна матки в сімї через маточник нм виході в броні все норм . Отака петрушка дядьки .. Заміну на матошник потрібно робити в перші дні травня,потім то все ..... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 3 минуты назад, Женя Ц. сказал: Заміну на матошник потрібно робити в перші дні травня,потім то все ..... Ну. Мені до Вас ще далеко ... Мож А мож і наоборот Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 09.06.2026 в 10:14, пасічник Ігор сказав: Акацію вже всі викачали? Може й збрешу, так здаеться, що деякі вулики чотирі рази обдерав цього року. Сьогодні з4-15 розшлющені очі, з сосідом (особа переміщена з зони бойових дій) добрали медові в Шульгівці, це друга їздка, перший раз сам потерпав, пітнів, страждав сам відбираючи медові, відобрав з половини. Цього разу раціональніше, по холодку, помічник, з 6 до 8-15, бджоли не вспіли оговтатись від пограбунку. Рахуемо відбори медових щільників. 1. Дома під парканом в тіні яблуні стояли , носили з ріпака, коли усвідомив, що почавсь акаціевий, відобрав, відкачав, повернув, перевіз за 5,5км в мішаний ліс "Галявина"(більшу частину, не такий працездатний, швидкий). Взяток діходив до кінця, через декілька днів після холодів відобрав, відкачав, повернув, перевіз в Шульгівку за 34км., в два приома. Сьогодні відобрав те, що принесли в Шульгівці, залишок. Попередній відбір(Шульгівський) -типово акаціевий, за органолептикою. Начебто три відбора, але деякі особливо завзяті до медозбору були пограбовані на "Галявині" двічі, так, щоб важкого не піднімати. Вуликів 29 та ще куплених(окрема історія варта розповіді) 25-27(з яловими, сухостойними). Ріпакового приблизно 350 кг. Акаціевого більше, точно не скажу недокачав. Перевозка в Шульгівку дала 150 кг, не весь мед там був зібраний, якась частина привезена, рамки неможна було взяти. відчуваю,що в мене є привід себе похвалити. Вологість ак. різна, в фасовочному баку менше 18%. Про опади, до кучі. Спочатку син а пізніше і я дійшов до осягнення випавших опадів минулого разу згадування, Ви , порадники, праві, бо кілограми на кв. метр. так розтлумачив нелюдський інтелект ( легко бути розумним з інтернетом), випало тоді 5,6 мм. З годину тому пройшла тропічна злива в центральній Україні(місцями),буревій , град і так хвилин з 30. Сковорідка опадомір показала 35 мм. На городі стояла калюжа, на більшій частині площі. Варто було мені вчора прорихлити (закрити вологу після поливу), прополоти, підгорнути картоплю і сьогодні-тропічна злива. Хто неозброений знанням Наукового Комунізму, напевне подумав би- пороблено. Подібна кількість опадів приносить негаразди в вигляді полопавшихся ягід черешні. Можна спробувати спасти ситуацію побризкавши по листю(як тільки просохне) розчином мінеральних добрив: кальціева селітра 160гр/16л, магніева селітра 160/16л, борна кислота 10гр/16л. Кожен хімікат розводиться в теплій воді в окремій посуді, в бак заливаеться розчин борної, магній, кальцій, "Альфалип" мл/л. доводиться до 16л і зразу ж по кроні по повного змочування. Робити ввечері, при темп. повітря до 22*С. Гарантій немае, хуже не буде, можливо вдасться спасти дозріваючі ягоди від розтріскування. Наміряюсь зробити, іншого рецепта незнаю. Мова про черешні, що почали дозрівати. Про обліт маток, думки. Цього року нуклеуси в двох місцях-неподалік каналу"Дніпро-Донбасс" відкрита місцевість, житло за 300м, стояли в тіні акаційок, колишне подвірья баби Гапки. Судячи по пірью на стосі корпусів місце харчування дрібного пернатого хижака. На ньому 10 з 10. Друга локація нуклеусів- моя "батьківщина"(дідівщина) де в акціевому гайку( з півсотні дерев), співають шташки, стрекоче сорокапуд, село, поля с\г угідь невеликі, вулиця на якій 5 житлових хат. На ньому половина облетілась. Висновок. В подальшому буду возити нуклеуси на перший точок, з романтичною назвою -"Цвинтарь", він справді за 100 метрів. Трохи далі, в гайку в мене колись був точок, років п'ять, точно знаю- під наглядом мерців жодного вулика не вкрали. Донька повернулась з іспитів національного мультітесту з : Укр. мова, математика, Історія україни,Географія. Радісна бо бали від 159 до 191. Я сумнівавсь в її здібностях до навчання, знаннях. Несправляе вона на мене враження "розумниці", так , наполегливо хотіла бути в перших вченицях, схоже вдалось. Начебто відпочив- піду качати, фасувати , кропити черешні. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня Йоптаюмєдь . Це як ? Нє , ну точно сам не пічатав 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 1 година тому, Винодел сказав: Подібна кількість опадів приносить негаразди в вигляді полопавшихся ягід черешні. А нам таке не загрожує, потому шо цей рік без черешень... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 1 година тому, Bee.P сказав: Йоптаюмєдь . Це як ? Нє , ну точно сам не пічатав Його просто дві бджоли у вказівний палець не жалили 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 8 минут назад, gardener сказал: Його просто дві бджоли у вказівний палець не жалили Там тре пьєкь шт. Отв 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня Іванич. Саме ' пьєкь " -5 . То мув люб. Лю диких Укрів( алеценеточно) точно бл . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 6 хвилин тому, Bee.P сказав: ( алеценеточно) точно бл . точно ценеточно? Чи як? В мене вже голова ся крути. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 2 минуты назад, gardener сказал: точно ценеточно? Чи як? В мене вже голова ся крути. Ну от сам не знаю , той Юрій дурить то з вагами то ще шось . Рецедівіст. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 43 минуты назад, gardener сказал: В мене вже голова ся крути. Сі ,!!! . Голова сі крути !!!. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 10 годин тому, yu1986ra сказав: В нас вчора було +27, без вітру і сонячно. Літали на 3 кг, а принесли лиш 0.8. Колупався в лежаках - з рамок тече, з язиків бризкає, але як рамку десь поставиш, то за кілька хвилин починають сушити. Те саме. На вагах було 0,95 кг. Сьогодні з третьої години дня температура впала на 6 градусів, а третій вже ніхто не літав. Зранку дощ був, а потім гарно робили...але на вагах -0,3кг. Це жах. Така картина була у 23 році. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 1 годину тому, ромео сказав: А нам таке не загрожує, потому шо цей рік без черешень... Мої височезні колхозної селекції рожеві черешні вже в самому соку. Низ трохи підмерз, на верху багато. Від шпаків в крону положив 4 м'які іграшки і на мій подив це подіяло. Майже всі молоді черешні нової або заморської селекції або мають по 2-3 черешні на дерево, або й зовсім змерзли під корінь. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 4 минуты назад, yu1986ra сказал: Мої височезні колхозної селекції рожеві черешні вже в самому соку. Низ трохи підмерз, на верху багато. Від шпаків в крону положив 4 м'які іграшки і на мій подив це подіяло. Майже всі молоді черешні нової або заморської селекції або мають по 2-3 черешні на дерево, або й зовсім змерзли під корінь. Та пох на ту черешню , який там щёт на лежаково- мишиному фукболі . Лаваш давали , сємки є ??? Ох і гримить , той бл.. Проскурів - Яма бл... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 55 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав: Те саме. На вагах було 0,95 кг. Сьогодні з третьої години дня температура впала на 6 градусів, а третій вже ніхто не літав. Зранку дощ був, а потім гарно робили...але на вагах -0,3кг. Це жах. Така картина була у 23 році. 22 хвилини тому, Bee.P сказав: Та пох на ту черешню , який там щёт на лежаково- мишиному фукболі . Лаваш давали , сємки є ??? Ох і гримить , той бл.. Проскурів - Яма бл... На вагах не значний мінус. Жарко, сонячно і вітряно. Два рази заряджав сонячну воскотопку. Оце під вечір вже нагнало хмари, гриміло і дощик пару раз заходив, але так і не зайшов. По прогнозу тиждень вилітає в трубу - холодно і дощитиме. Надіюсь добре вллє, бо хочу нити як Ромео Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.