Конструктор Опубликовано 10 июня Share Опубликовано 10 июня 5 хвилин тому, ромео сказав: Таки перехвалився... Сьогодні перший є... Селекція не легка справа, в селекціонерів діжурна драбина завжди під руками. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 июня Share Опубликовано 10 июня По магазину акації зі свидиною таки приперли . Обліт маток печаль , ну а якій він мав буть коли з трьох сторін був ріпак , сьогодні повзучка як ніколи , агресія трохи є . З завтрашнього дня погода буде печаль. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 10 июня Share Опубликовано 10 июня 1 година тому, Bee.P сказав: Обліт маток печаль , ну а якій він мав буть коли з трьох сторін був ріпак Я розчарувався в обльотах маток в відводках на ріпаку, кочовій пасіці. Цього року трохи розконсервував нук парк, всі відводки зробив на плідну матку. І Враховуючи погоду ті вітра, то ставка зіграла (як то кажуть на всі гроші). Зараз у всіх відводках матки сіють 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 июня Share Опубликовано 10 июня 3 минуты назад, Конструктор сказал: Я розчарувався в обльотах маток в відводках на ріпаку, кочовій пасіці. Цього року трохи розконсервував нук парк, всі відводки зробив на плідну матку. І Враховуючи погоду ті вітра, то ставка зіграла (як то кажуть на всі гроші). Зараз у всіх відводках матки сіють В мене в минулому році все навпаки !!!! і що робить. ???? Все списую на хімло . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 10 июня Share Опубликовано 10 июня 11 хвилин тому, Bee.P сказав: і що робить. ???? Та не вгадаєш як робити. Точно скажу що в нуках значно менший вльот якщо щось пішло не так. Засипав слідуючий черпак бджоли + маточник і все по новому, ну це так коротко. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 июня Share Опубликовано 10 июня Только что, Конструктор сказал: Та не вгадаєш як робити. Точно скажу що в нуках значно менший вльот якщо щось пішло не так. Засипав слідуючий черпак бджоли + маточник і все по новому, ну це так коротко. Є в мене хитрожопі нуки , на 4 рам дадан через перегородку . Типу пакети продав , ще по рамці насмикав в кожної і маю нуки . Можна як однорамочних 4 шт , так і дво рамочні . Але одну сімю бомбити нізя на нуки бо зльот . А так то вліпив два маточника і матка броллєр , якщо не бороллєр то зразу пишу шо тре міннєти Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 10 июня Share Опубликовано 10 июня 4 часа назад, Bee.P сказал: сьогодні повзучка як ніколи , агресія трохи є . З завтрашнього дня погода буде печаль. Шось кропили? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 10 июня Share Опубликовано 10 июня Взяток з акації і свидини закінчився. Був всього один день, без взятку (-300 гр). Принесли від 4 до 7 р рута . Не відкачав, бо геть був не печатний. І почався взяток з ріннотравя. День 1 кг, другий 1,6 кг. Бджоли доливають магазини. Деяким прийшлось ставити врозріз, корпус сушки. Деякі потягнули маточними ройові, під повними магазинами. Через 2 дні, ще й матки почнуть лупитися в воспіталках. В общім бачу, що теряю контроль над пасікою. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 7 часов назад, Женя Ц. сказал: Шось кропили? Та навєрно да бл... Тож не від свидини вони дохнуть 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 10.06.2026 в 05:42, Bee.P сказав: Це як ??? Не придирайтесь -давно календар бачив, 3-4 тижні тому відводки на неплідках. Там обліт хріновий 9 з 15 і 15 з 23. Їх обліт попав на вітри + проблеми з підсадкою. Не облетеним відводкам давав маточники. Тут статистики поки немає. Відводки на маточники (ділив ройові сім'ї) робив десь в той самий час - 9 з 9, але в них знайшов дві матки пошкоджені-дефектні. 11 травня робив в лежаках відводки на плідну матку. В хвостах обліт добрий, але статистики нема - там поки розколупаєш один лежак, то вже забудеш, що в попередньому було. Деякі лежаки, ще досі не випустили маток на обліт це вже 4 тижні пройшло. Маточник давав в бігуді, матку помітив - ще досі серед них є неплідки. Відводки на маточник в перших числах - 10 з 10. Поки струтовів лиш один відводок, якось дуже швидко. Я йому роя з неплідною маткою підсипав - поки не знаю чим ця історія закінчилась. Якщо все разом підбити, то буде звичайний середньостатистичний обліт на рівні 80% 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 19 годин тому, Конструктор сказав: В мене вже по взятку, витягував трохи рамок з пергою на осушку, то вже починали сушити при витягуванні. 16 годин тому, Макс_Скрипник сказав: Зранку почали гарно носити, гарно це хоч щось, бо був тиждень без взятки хоч малина і крушина цвіте. Все наче добре і тут ливеняка....короче робота на сьогодні все. В нас вчора було +27, без вітру і сонячно. Літали на 3 кг, а принесли лиш 0.8. Колупався в лежаках - з рамок тече, з язиків бризкає, але як рамку десь поставиш, то за кілька хвилин починають сушити. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 14 годин тому, Bee.P сказав: По магазину акації зі свидиною таки приперли . Обліт маток печаль , ну а якій він мав буть коли з трьох сторін був ріпак , сьогодні повзучка як ніколи , агресія трохи є . З завтрашнього дня погода буде печаль. Що це за агресія в бакхваста? Моїх дворових вчора можна було без диму брать. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 4 години тому, mits сказав: Взяток з акації і свидини закінчився. Був всього один день, без взятку (-300 гр). Принесли від 4 до 7 р рута . Не відкачав, бо геть був не печатний. І почався взяток з ріннотравя. День 1 кг, другий 1,6 кг. Бджоли доливають магазини. Деяким прийшлось ставити врозріз, корпус сушки. Деякі потягнули маточними ройові, під повними магазинами. Через 2 дні, ще й матки почнуть лупитися в воспіталках. В общім бачу, що теряю контроль над пасікою. То люпин? Хіба з нього бджоли щось носять? В мене там тільки джмілі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 12 хвилин тому, yu1986ra сказав: знайшов дві матки пошкоджені-дефектні. В мене знайомий коли рояться то так трясе ті рамки що половина маток виходить без крил, або калічених. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 11 минут назад, yu1986ra сказал: Що це за агресія в бакхваста? Давненько було дєло плуганув і отримав у всі дири . Приїхав сіро п роздавать осінь , відкрив вулилик і резко ляпнув той пакет , ну і походу трохи придавив тих бджіл трохи . То пуйсля то нє , навітьдо дужє спукойніх з повагою. Але і той випадок був разовий . Ну таке собі 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 2 години тому, Bee.P сказав: Та навєрно да бл... Тож не від свидини вони дохнуть Я думаю, то Пахомич прокляв 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 9 годин тому, Женя Ц. сказав: Шось кропили? В мене за 6 км Харбором соняшник кропили. Хто там ближче, то кажуть що повзучка посилилась. В мене вона вже ніби спадає, вже бігають переважно старі чорні бджоли. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 12 минут назад, yu1986ra сказал: Я думаю, то Пахомич прокляв Це щоб життя малінов сі не казалось 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 16 хвилин тому, Конструктор сказав: В мене знайомий коли рояться то так трясе ті рамки що половина маток виходить без крил, або калічених. Я їх не тряс зовсім. Бачив маточники і вручну розносив ділив рамки по сусідніх пустих вуликах. Може між собою човплись чи вітром надуло. Цьогоріч з тої вітрової партії 2 шт (1 неплідка і 1 своя в лежаку з маточника) пропали-поміняли відразу після обльоту. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 22 минуты назад, yu1986ra сказал: То люпин? Хіба з нього бджоли щось носять? В мене там тільки джмілі. То є, Шавлія дібровна. Джмілів на неї, ніколи не бачив, а бджоли завжди. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 15 хвилин тому, Bee.P сказав: Давненько було дєло плуганув і отримав у всі дири . Приїхав сіро п роздавать осінь , відкрив вулилик і резко ляпнув той пакет , ну і походу трохи придавив тих бджіл трохи . То пуйсля то нє , навітьдо дужє спукойніх з повагою. Але і той випадок був разовий . Ну таке собі В мене димарик постійно димить, навіть коли можна без нього працювати 1 хвилину тому, mits сказав: То є, Шавлія дібровна. Джмілів на неї, ніколи не бачив, а бджоли завжди. В нас таке не росте. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 8 минут назад, yu1986ra сказал: Я їх не тряс зовсім. Бачив маточники і вручну розносив ділив рамки по сусідніх пустих вуликах. Може між собою човплись чи вітром надуло. Цьогоріч з тої вітрової партії 2 шт (1 неплідка і 1 своя в лежаку з маточника) пропали-поміняли відразу після обльоту. Я з виховалки втягнув прививочну тіко запечатану , 5-7 секунд і вона вже в інк , ,, про що ви ...куди... Бігудєй накрутили. Со бі , . От не тямите то не лізьте Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Я з виховалки втягнув прививочну тіко запечатану , 5-7 секунд і вона вже в інк , ,, про що ви ...куди... Бігудєй накрутили. Со бі , . От не тямите то не лізьте На ройові маточники на рамці важко бігуді пристроїти. Я просто рамки з маточниками розносив, деякі вже лупились, деякі через 2-3 дні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня 6 минут назад, yu1986ra сказал: На ройові маточники на рамці важко бігуді пристроїти. Я просто рамки з маточниками розносив, деякі вже лупились, деякі через 2-3 дні. В тих сімях де планував поміеєтть маток ото веснов , то впихнув свої в броні на виході єлітні , то ті чмоні ще своїх свіщевух натягнули , то там вилупилась супер мікро чмонь свіщевуха . То всіх в утіль. Але одна чмонь вже сіє , але оцей супер розмір " трошки більше ніж бджола " мене бісить , не довго їй лишилось жить. Свіщ то пздць 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 июня Share Опубликовано 11 июня Це так в цему році . В минулому році заміна матки в сімї через маточник нм виході в броні все норм . Отака петрушка дядьки .. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.