Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

5 хвилин тому, ромео сказав:

Таки перехвалився...

Сьогодні перший є...

Селекція не легка справа, в селекціонерів діжурна драбина завжди під руками.:umora:

По магазину акації зі свидиною таки приперли :hi:.  

Обліт маток печаль , ну а якій він мав буть коли з трьох сторін був ріпак ,  сьогодні повзучка як ніколи , агресія трохи є .  З завтрашнього дня погода буде печаль. 

1 година тому, Bee.P сказав:

Обліт маток печаль , ну а якій він мав буть коли з трьох сторін був ріпак

Я розчарувався в обльотах маток в відводках на ріпаку, кочовій пасіці. Цього року трохи розконсервував нук парк, всі відводки зробив на плідну матку. І Враховуючи погоду ті вітра, то ставка зіграла (як то кажуть на всі гроші:umora:). Зараз у всіх відводках матки сіють

3 минуты назад, Конструктор сказал:

Я розчарувався в обльотах маток в відводках на ріпаку, кочовій пасіці. Цього року трохи розконсервував нук парк, всі відводки зробив на плідну матку. І Враховуючи погоду ті вітра, то ставка зіграла (як то кажуть на всі гроші:umora:). Зараз у всіх відводках матки сіють

В мене в минулому році все навпаки !!!! і що робить. ????   Все списую на хімло .

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

і що робить. ???? 

Та не вгадаєш як робити. Точно скажу що в нуках значно менший вльот якщо щось пішло не так. Засипав слідуючий черпак бджоли + маточник і все по новому:umora:, ну це так коротко.

Только что, Конструктор сказал:

Та не вгадаєш як робити. Точно скажу що в нуках значно менший вльот якщо щось пішло не так. Засипав слідуючий черпак бджоли + маточник і все по новому:umora:, ну це так коротко.

Є в мене хитрожопі нуки , на 4 рам дадан через перегородку .  Типу пакети продав , ще по рамці насмикав в кожної і маю нуки .  Можна як однорамочних 4 шт , так і дво рамочні . Але одну сімю бомбити нізя на нуки бо зльот . А так то вліпив два маточника і матка броллєр , якщо не бороллєр то зразу пишу шо тре міннєти :umora:

4 часа назад, Bee.P сказал:

сьогодні повзучка як ніколи , агресія трохи є .  З завтрашнього дня погода буде печаль. 

Шось кропили?

Взяток з акації і свидини закінчився. Був всього один день, без взятку (-300 гр). Принесли від 4 до 7 р рута . Не відкачав, бо геть був не печатний. І почався взяток з ріннотравя. День 1 кг, другий 1,6 кг. Бджоли доливають магазини. Деяким прийшлось ставити врозріз, корпус сушки. Деякі потягнули маточними ройові, під повними магазинами. Через 2 дні, ще й матки почнуть лупитися в воспіталках. В общім бачу, що теряю контроль над пасікою. 

Screenshot_2026-06-11-02-57-42-862_com.miui.gallery.jpg

7 часов назад, Женя Ц. сказал:

Шось кропили?

Та навєрно да бл... 

Тож не від свидини вони дохнуть :hi:

10.06.2026 в 05:42, Bee.P сказав:

Це як ???:hmm:

Не придирайтесь:umora: -давно календар бачив,   3-4 тижні тому відводки на неплідках. Там обліт хріновий 9 з 15 і 15 з 23. Їх обліт попав на вітри + проблеми з підсадкою. Не облетеним відводкам давав маточники. Тут статистики поки немає.

Відводки на маточники (ділив ройові сім'ї) робив десь в той самий час - 9 з 9, але в них знайшов дві матки пошкоджені-дефектні.

11 травня робив в лежаках відводки на плідну матку. В хвостах обліт добрий, але статистики нема - там поки розколупаєш один лежак, то вже забудеш, що в попередньому було. Деякі лежаки, ще досі не випустили маток на обліт це вже 4 тижні пройшло. Маточник давав в бігуді, матку помітив - ще досі серед них є неплідки.

Відводки на маточник в перших числах - 10 з 10.

Поки струтовів лиш один відводок, якось дуже швидко. Я йому роя з неплідною маткою підсипав - поки не знаю чим ця історія закінчилась.

Якщо все разом підбити, то буде звичайний середньостатистичний обліт на рівні 80%

19 годин тому, Конструктор сказав:

В мене вже по взятку, витягував трохи рамок з пергою на осушку, то вже починали сушити при витягуванні.:umora:

16 годин тому, Макс_Скрипник сказав:

Зранку почали гарно носити, гарно це хоч щось, бо був тиждень без взятки хоч малина і крушина цвіте. Все наче добре і тут ливеняка....короче робота на сьогодні все.

В нас вчора було +27, без вітру і сонячно. Літали на 3 кг, а принесли лиш 0.8. Колупався в лежаках - з рамок тече, з язиків бризкає, але як рамку десь поставиш, то за кілька хвилин починають сушити.

14 годин тому, Bee.P сказав:

По магазину акації зі свидиною таки приперли :hi:.  

Обліт маток печаль , ну а якій він мав буть коли з трьох сторін був ріпак ,  сьогодні повзучка як ніколи , агресія трохи є .  З завтрашнього дня погода буде печаль. 

Що це за агресія в бакхваста? Моїх дворових вчора можна було без диму брать.

4 години тому, mits сказав:

Взяток з акації і свидини закінчився. Був всього один день, без взятку (-300 гр). Принесли від 4 до 7 р рута . Не відкачав, бо геть був не печатний. І почався взяток з ріннотравя. День 1 кг, другий 1,6 кг. Бджоли доливають магазини. Деяким прийшлось ставити врозріз, корпус сушки. Деякі потягнули маточними ройові, під повними магазинами. Через 2 дні, ще й матки почнуть лупитися в воспіталках. В общім бачу, що теряю контроль над пасікою. 

Screenshot_2026-06-11-02-57-42-862_com.miui.gallery.jpg

То люпин? Хіба з нього бджоли щось носять? В мене там тільки джмілі.

12 хвилин тому, yu1986ra сказав:

знайшов дві матки пошкоджені-дефектні.

В мене знайомий коли рояться то так трясе ті рамки що половина маток виходить без крил, або калічених.:umora:

11 минут назад, yu1986ra сказал:

Що це за агресія в бакхваста?

Давненько було дєло плуганув і отримав у всі дири . Приїхав сіро п роздавать осінь , відкрив вулилик і резко ляпнув той пакет , ну і походу трохи придавив тих бджіл трохи . То пуйсля то нє , навітьдо дужє спукойніх з повагою. Але і той випадок був разовий . Ну таке собі

2 години тому, Bee.P сказав:

Та навєрно да бл... 

Тож не від свидини вони дохнуть :hi:

Я думаю, то Пахомич прокляв:rofl:

9 годин тому, Женя Ц. сказав:

Шось кропили?

В мене за 6 км Харбором соняшник кропили. Хто там ближче, то кажуть що повзучка посилилась. 

В мене вона вже ніби спадає, вже бігають переважно старі чорні бджоли.

12 минут назад, yu1986ra сказал:

Я думаю, то Пахомич прокляв:rofl:

Це щоб життя малінов сі не казалось:hi::umora:

16 хвилин тому, Конструктор сказав:

В мене знайомий коли рояться то так трясе ті рамки що половина маток виходить без крил, або калічених.:umora:

Я їх не тряс зовсім. Бачив маточники і вручну розносив ділив рамки по сусідніх пустих вуликах. Може між собою човплись чи вітром надуло. Цьогоріч з тої вітрової партії 2 шт (1 неплідка і 1 своя в лежаку з маточника) пропали-поміняли відразу після обльоту.

22 минуты назад, yu1986ra сказал:

То люпин? Хіба з нього бджоли щось носять? В мене там тільки джмілі.

То є, Шавлія дібровна. Джмілів на неї, ніколи не бачив, а бджоли  завжди. 

15 хвилин тому, Bee.P сказав:

Давненько було дєло плуганув і отримав у всі дири . Приїхав сіро п роздавать осінь , відкрив вулилик і резко ляпнув той пакет , ну і походу трохи придавив тих бджіл трохи . То пуйсля то нє , навітьдо дужє спукойніх з повагою. Але і той випадок був разовий . Ну таке собі

В мене димарик постійно димить, навіть коли можна без нього працювати:umora:

1 хвилину тому, mits сказав:

То є, Шавлія дібровна. Джмілів на неї, ніколи не бачив, а бджоли  завжди. 

В нас таке не росте.

8 минут назад, yu1986ra сказал:

Я їх не тряс зовсім. Бачив маточники і вручну розносив ділив рамки по сусідніх пустих вуликах. Може між собою човплись чи вітром надуло. Цьогоріч з тої вітрової партії 2 шт (1 неплідка і 1 своя в лежаку з маточника) пропали-поміняли відразу після обльоту.

Я з виховалки втягнув прививочну тіко запечатану , 5-7 секунд і вона вже в інк  , ,, про що ви ...куди... Бігудєй накрутили. Со бі , .  От не тямите то не лізьте

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Я з виховалки втягнув прививочну тіко запечатану , 5-7 секунд і вона вже в інк  , ,, про що ви ...куди... Бігудєй накрутили. Со бі , .  От не тямите то не лізьте

На ройові маточники на рамці важко бігуді пристроїти:rofl:. Я просто рамки з маточниками розносив, деякі вже лупились, деякі через 2-3 дні.

6 минут назад, yu1986ra сказал:

На ройові маточники на рамці важко бігуді пристроїти:rofl:. Я просто рамки з маточниками розносив, деякі вже лупились, деякі через 2-3 дні.

В тих сімях де планував поміеєтть маток ото веснов , то впихнув свої в броні на виході єлітні ,  то ті чмоні ще своїх свіщевух натягнули , то там вилупилась супер мікро чмонь  свіщевуха . То всіх в утіль. Але одна чмонь вже сіє , але оцей супер розмір " трошки більше ніж бджола " мене бісить , не довго їй лишилось жить. Свіщ то пздць

Це так в цему році . В минулому році заміна матки в сімї через маточник нм виході в броні все норм . Отака петрушка дядьки ..:dntknw:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...