Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

46 хвилин тому, Bee.P сказав:

То зробіть з сильних міні відводок на плідній матці і хай далі строчить і збільшує пасіку.  І ця сімя від роїння попуститься .

Минулого року робив такі відводки за місяць до взятку - велика проблема з кормами виходить. Цьогоріч я планую робити відводок на плідну (де дозволяє вулик через перегородку) під самий взяток десь 15 травня. В хвіст має йти неплідка від одного відомого матковода. Він встигне вкластись в ці строки?:umora:

53 хвилини тому, Bee.P сказав:

Які кліточки? Там свіщові маточники на рамках мають бути .

Там більшість маточників нормально висять, їх можна зрізати і кудись пристроїти. Проблема в тому, що вони не влазять в пересилочні і кліточки тітова.

В нашому ветеринарному бачив бігуді. Спробую їх приколхозити.

57 хвилин тому, Bee.P сказав:

Після запечатки на 11 день лупиться бджола , можуть замерзнути і болячки привіт 

Заморозити когось у відстійнику важко:IMHO:

1 минуту назад, Bee.P сказал:

Вітер як дурний зриває всьоо, тіко запах пішов з аличі , :dntknw:,  з неділі знов холод пишуть , це капець

Половина цвітіння ріпаку в прольоті , у кого є , тільки пилок буде напевно 

У мене десь за 7км ,

є  нещасний ріпак :umora:

15 см висоти і вже жовтіє 

39 хвилин тому, AVA сказав:

Зараз я б краще через решітку , у другий корпус би збирав над сімьєю 

Потім туди через тиждень закладку маточників 

Ну в потім бджолу і маток неплодок з цієї піраміди по міні науках , маток парувати

Десь так приблизного 

Проблема в тому, що в лежаків нема других корпусів:umora:.

30 хвилин тому, Bee.P сказав:

А шо тоді нуклеус???:umora:

Нуклеус це мінімі, самостійно не життєздатна одиниця, яка вже в серпні кудись злітає. Створена виключно для обльоту.

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Минулого року робив такі відводки за місяць до взятку - велика проблема з кормами виходить. Цьогоріч я планую робити відводок на плідну (де дозволяє вулик через перегородку) під самий взяток десь 15 травня. В хвіст має йти неплідка від одного відомого матковода. Він встигне вкластись в ці строки?:umora:

Там більшість маточників нормально висять, їх можна зрізати і кудись пристроїти. Проблема в тому, що вони не влазять в пересилочні і кліточки тітова.

В нашому ветеринарному бачив бігуді. Спробую їх приколхозити.

Заморозити когось у відстійнику важко:IMHO:

Потрібні не пересилочні кліточки, в кліточки Гайдара універсальні, вони товщі

Там положив і прикрив зверху кришечкою , місце є і непотрібно засувати

29 хвилин тому, Bee.P сказав:

Так Юрій же сектант !!  Ніяких інкубаторів , тільки натуральні роди , :umora:. Міні нуки то буржуазні фокуси , :umora:. Граблі наше всьоо:umora:

... і народні засоби, забобони, прикмети:rofl:

29 хвилин тому, Bee.P сказав:

Згадали сєкту... Мені ото цікаво , Пахомич пише доноси нашим чи російським агентам ? Чи і тим і іншим  , :hmm:

Про що?

11 минут назад, yu1986ra сказал:

Він встигне вкластись в ці строки?

Мусить :hi:. Погоду треба , на 15.05 мають бути непл.  Неплодки треба пхати туди де немає відкритого розплоду вже хочаб два дні , щоб було сиротіння повне . 

11 минут назад, yu1986ra сказал:

бачив бігуді.

Можна кліточку без кришки , кліточкою з верху прижати маточника , чи шо , але вони можуть літати , то дурдом 

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Проблема в тому, що в лежаків нема других корпусів:umora:.

Нуклеус це мінімі, самостійно не життєздатна одиниця, яка вже в серпні кудись злітає. Створена виключно для обльоту.

У мене є :umora:

Чотири штуки на 14 і 16 рамочні вулики

Зробив колись , медові залиті, не запечатані рамки відбирати з других лежаків де місця під мед невистачало 

Мед сирець качати ніяк, а забирати потрібно було 

15 хвилин тому, AVA сказав:

Зараз незапечатані маточники у відводки ,

а гріти хто їх буде 8 днів , при +8*С:hmm:

Чого ж не запечатані? Вони мають печататись в самих комфортних умовах здоровенних (на цю пору) ройових сімей. Я їх буду разом з рамкою, бджолами і розплодом розкидати по пустих вуликах. Вся льотна з цих рамок злетить - це проблема. Для вирішення її формуватиму відстійник. З рамок відстійника зліт буде мінімальний.

Прививочну рамку у відстійник можна буде впихнути лише на 4-5 днів. Потім її в корпусний на дозрівання над решіткою.

7 минут назад, yu1986ra сказал:

Про що?

Запитаєте самі  в нього:hi:

18 хвилин тому, Bee.P сказав:

Вітер як дурний зриває всьоо, тіко запах пішов з аличі , :dntknw:,  з неділі знов холод пишуть , це капець

То це будуть мікро виховалки для отримання  мікро маток ??? :hmm::umora:

В мене теж. На вулицю виходити не охота.

Це будуть нормальні ранні відводки на 4 рамки для покриття зимових втрат. Навряд чи вони меду дадуть в цьому році, але дірки закриють:IMHO:

17 хвилин тому, AVA сказав:

Половина цвітіння ріпаку в прольоті , у кого є , тільки пилок буде напевно 

У мене десь за 7км ,

є  нещасний ріпак :umora:

15 см висоти і вже жовтіє 

Добре що він виділяє з другої половини:umora:.

Хіба ваш бакфаст на 10 км не літає?:umora: Карніка VictorPro вже літала на 8 км в 24 чи в 25 роках:rofl:.

Зараз його вітер трохи витягне:umora:

15 хвилин тому, AVA сказав:

Потрібні не пересилочні кліточки, в кліточки Гайдара універсальні, вони товщі

Там положив і прикрив зверху кришечкою , місце є і непотрібно засувати

Щось вони мені під руку не попадались досі. Вони так і називаються ''кліточка Гайдара''?

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Добре що він виділяє з другої половини:umora:.

Хіба ваш бакфаст на 10 км не літає?:umora: Карніка VictorPro вже літала на 8 км в 24 чи в 25 роках:rofl:.

Зараз його вітер трохи витягне:umora:

Щось вони мені під руку не попадались досі. Вони так і називаються ''кліточка Гайдара''?

Да , з приписом універсальна

Бо є і пересилочні його тонкі

Це його розробка , вона товща спеціально для маточників 

Только что, yu1986ra сказал:

В мене теж. На вулицю виходити не охота.

Це будуть нормальні ранні відводки на 4 рамки для покриття зимових втрат. Навряд чи вони меду дадуть в цьому році, але дірки закриють:IMHO:

Якщо норм матка і норм сила відводка то меду дасть з головного взятку :hi:.  Робити зборний , рамка жирна корму , + 5 рам різновікового розплоду , і буде ракєта :evrika:

В минулому році робив так , десь 5.05 і  20.05 з виховалки забирав дві рамки з маткою  в нов вулик і добавляв рамку з кормом і три з різних сімей рамки розпл , + вощ чи суш , то два магазини соняху вони приперли .:hi:

6 минут назад, yu1986ra сказал:

Карніка VictorPro вже літала на 8 км в 24 чи в 25 роках

:umora:Вже не знає що брехати , то повторює за баквастчиками:umora:

20 хвилин тому, Bee.P сказав:

Мусить :hi:. Погоду треба , на 15.05 мають бути непл.  Неплодки треба пхати туди де немає відкритого розплоду вже хочаб два дні , щоб було сиротіння повне . 

Буду робити так.

16 минут назад, yu1986ra сказал:

Потім її в корпусний на дозрівання над решіткою.

З боку біля неї має бути рамка з відкритим розпл , для температурного режиму .

31 минуту назад, yu1986ra сказал:

під самий взяток десь 15 травня

Якого числа там буде весь розплід печатний ???

17 хвилин тому, Bee.P сказав:

Запитаєте самі  в нього:hi:

Він ще той партизан. Посилання всім форумом клянчили - так і не видав нічого. Мені він не признається:umora:

2 години тому, Bee.P сказав:

Дурна робота . 

Це нуклеус жирний. 

Бо 

Відводок це на плідній матці  .

Який у Вас % обльоту маток ???

Сильно не рахував, на піддоні по 4шт з 4 в більшості 3 облітується. Виходить 75% приблизно.

Разом з цим даю маточники і в мікрики, що не обл то даю полід з наука.

9 хвилин тому, Bee.P сказав:

Якщо норм матка і норм сила відводка то меду дасть з головного взятку :hi:.  Робити зборний , рамка жирна корму , + 5 рам різновікового розплоду , і буде ракєта :evrika:

В минулому році робив так , десь 5.05 і  20.05 з виховалки забирав дві рамки з маткою  в нов вулик і добавляв рамку з кормом і три з різних сімей рамки розпл , + вощ чи суш , то два магазини соняху вони приперли .:hi:

Проблема в тому, що в лежаку ця ракета нікуди не полетить:rofl:. Єдине поле біля того точка... там ще кінь не валявся. Схоже пустуватиме. Всі можливі взятки будуть далеко і пройдуть поки воно набиратиме духу. Робити їх великими в лежаках не має сенсу.

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

:umora:Вже не знає що брехати , то повторює за баквастчиками:umora:

Не правда. Бакфаст вже на 10 літав ще років 5-7 тому:umora:

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Льоток тримаєте закритим чи відкритим.

Я планую для цього діла використати новенький двох корпусний очеретяний дадан. Там дно сітка, можу закрити льотки.

Теоретично такий відстійник можна використати як стартер, бо маса бджіл і температура в другому корпусі там буде на висоті:umora:

Відкриті, я то роблю за звичай в середині ріпаку, льотна вся злітає, але за рахунок що там від 5-6р п/р вони швидко відновлюються.

13 минут назад, yu1986ra сказал:

Буду робити так.

Це самий херовий метод який тільки може бути . Путається в числах ,  неплодку часто можуть грохнути , лапки погризуть і тд .

Цей Головченко дупля не ріже , каже якщо не обліталася неплодка то ще одну даєм неплодку  ,  це капець бо  то вже буде трутовка , якщо перша непл не обліталася то дають тільки плідну !!!!!!!! 

16 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Єдине поле біля того точка... там ще кінь не валявся. 

Соток сорок? Чи меньше?

2 минуты назад, gardener сказал:

Соток сорок? Чи меньше?

Ще в баби Мотрі будуть на підвіконні вазони якраз квітнути , то це хіба мало ?:hi::hmm::umora:

18 хвилин тому, Bee.P сказав:

Якого числа там буде весь розплід печатний ???

Не знаю. З цими погодами все складно. Та ще й лежаки. Багато змінних і невідомих:umora:. Якщо робити все по Головченко:

- 15.06 відводок на плідну;

- 16.06 дати кліточку з маткою;

- 22.06 відкрити великий прохід і виламати свищі;

- 23-24.06 матка вийде з клітки.

Навряд чи на 8-9 день після відбору плідної вони щось там собі закладуть:IMHO:.

Паралельно готуватиму розплід над решіткою на корпусному точку. Щоб не класти всі яйця в один кошик замовив ще в одного відомого матковода 20 неплідок:umora:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...