yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 46 хвилин тому, Bee.P сказав: То зробіть з сильних міні відводок на плідній матці і хай далі строчить і збільшує пасіку. І ця сімя від роїння попуститься . Минулого року робив такі відводки за місяць до взятку - велика проблема з кормами виходить. Цьогоріч я планую робити відводок на плідну (де дозволяє вулик через перегородку) під самий взяток десь 15 травня. В хвіст має йти неплідка від одного відомого матковода. Він встигне вкластись в ці строки? 53 хвилини тому, Bee.P сказав: Які кліточки? Там свіщові маточники на рамках мають бути . Там більшість маточників нормально висять, їх можна зрізати і кудись пристроїти. Проблема в тому, що вони не влазять в пересилочні і кліточки тітова. В нашому ветеринарному бачив бігуді. Спробую їх приколхозити. 57 хвилин тому, Bee.P сказав: Після запечатки на 11 день лупиться бджола , можуть замерзнути і болячки привіт Заморозити когось у відстійнику важко Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 1 минуту назад, Bee.P сказал: Вітер як дурний зриває всьоо, тіко запах пішов з аличі , , з неділі знов холод пишуть , це капець Половина цвітіння ріпаку в прольоті , у кого є , тільки пилок буде напевно У мене десь за 7км , є нещасний ріпак 15 см висоти і вже жовтіє 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 39 хвилин тому, AVA сказав: Зараз я б краще через решітку , у другий корпус би збирав над сімьєю Потім туди через тиждень закладку маточників Ну в потім бджолу і маток неплодок з цієї піраміди по міні науках , маток парувати Десь так приблизного Проблема в тому, що в лежаків нема других корпусів. 30 хвилин тому, Bee.P сказав: А шо тоді нуклеус??? Нуклеус це мінімі, самостійно не життєздатна одиниця, яка вже в серпні кудись злітає. Створена виключно для обльоту. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Минулого року робив такі відводки за місяць до взятку - велика проблема з кормами виходить. Цьогоріч я планую робити відводок на плідну (де дозволяє вулик через перегородку) під самий взяток десь 15 травня. В хвіст має йти неплідка від одного відомого матковода. Він встигне вкластись в ці строки? Там більшість маточників нормально висять, їх можна зрізати і кудись пристроїти. Проблема в тому, що вони не влазять в пересилочні і кліточки тітова. В нашому ветеринарному бачив бігуді. Спробую їх приколхозити. Заморозити когось у відстійнику важко Потрібні не пересилочні кліточки, в кліточки Гайдара універсальні, вони товщі Там положив і прикрив зверху кришечкою , місце є і непотрібно засувати 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 29 хвилин тому, Bee.P сказав: Так Юрій же сектант !! Ніяких інкубаторів , тільки натуральні роди , . Міні нуки то буржуазні фокуси , . Граблі наше всьоо ... і народні засоби, забобони, прикмети 29 хвилин тому, Bee.P сказав: Згадали сєкту... Мені ото цікаво , Пахомич пише доноси нашим чи російським агентам ? Чи і тим і іншим , . Про що? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 11 минут назад, yu1986ra сказал: Він встигне вкластись в ці строки? Мусить . Погоду треба , на 15.05 мають бути непл. Неплодки треба пхати туди де немає відкритого розплоду вже хочаб два дні , щоб було сиротіння повне . 11 минут назад, yu1986ra сказал: бачив бігуді. Можна кліточку без кришки , кліточкою з верху прижати маточника , чи шо , але вони можуть літати , то дурдом Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 3 минуты назад, yu1986ra сказал: Проблема в тому, що в лежаків нема других корпусів. Нуклеус це мінімі, самостійно не життєздатна одиниця, яка вже в серпні кудись злітає. Створена виключно для обльоту. У мене є Чотири штуки на 14 і 16 рамочні вулики Зробив колись , медові залиті, не запечатані рамки відбирати з других лежаків де місця під мед невистачало Мед сирець качати ніяк, а забирати потрібно було 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 15 хвилин тому, AVA сказав: Зараз незапечатані маточники у відводки , а гріти хто їх буде 8 днів , при +8*С Чого ж не запечатані? Вони мають печататись в самих комфортних умовах здоровенних (на цю пору) ройових сімей. Я їх буду разом з рамкою, бджолами і розплодом розкидати по пустих вуликах. Вся льотна з цих рамок злетить - це проблема. Для вирішення її формуватиму відстійник. З рамок відстійника зліт буде мінімальний. Прививочну рамку у відстійник можна буде впихнути лише на 4-5 днів. Потім її в корпусний на дозрівання над решіткою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 7 минут назад, yu1986ra сказал: Про що? Запитаєте самі в нього Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 18 хвилин тому, Bee.P сказав: Вітер як дурний зриває всьоо, тіко запах пішов з аличі , , з неділі знов холод пишуть , це капець То це будуть мікро виховалки для отримання мікро маток ??? В мене теж. На вулицю виходити не охота. Це будуть нормальні ранні відводки на 4 рамки для покриття зимових втрат. Навряд чи вони меду дадуть в цьому році, але дірки закриють Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 17 хвилин тому, AVA сказав: Половина цвітіння ріпаку в прольоті , у кого є , тільки пилок буде напевно У мене десь за 7км , є нещасний ріпак 15 см висоти і вже жовтіє Добре що він виділяє з другої половини. Хіба ваш бакфаст на 10 км не літає? Карніка VictorPro вже літала на 8 км в 24 чи в 25 роках. Зараз його вітер трохи витягне 15 хвилин тому, AVA сказав: Потрібні не пересилочні кліточки, в кліточки Гайдара універсальні, вони товщі Там положив і прикрив зверху кришечкою , місце є і непотрібно засувати Щось вони мені під руку не попадались досі. Вони так і називаються ''кліточка Гайдара''? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 5 минут назад, yu1986ra сказал: Добре що він виділяє з другої половини. Хіба ваш бакфаст на 10 км не літає? Карніка VictorPro вже літала на 8 км в 24 чи в 25 роках. Зараз його вітер трохи витягне Щось вони мені під руку не попадались досі. Вони так і називаються ''кліточка Гайдара''? Да , з приписом універсальна Бо є і пересилочні його тонкі Це його розробка , вона товща спеціально для маточників 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля Только что, yu1986ra сказал: В мене теж. На вулицю виходити не охота. Це будуть нормальні ранні відводки на 4 рамки для покриття зимових втрат. Навряд чи вони меду дадуть в цьому році, але дірки закриють Якщо норм матка і норм сила відводка то меду дасть з головного взятку . Робити зборний , рамка жирна корму , + 5 рам різновікового розплоду , і буде ракєта В минулому році робив так , десь 5.05 і 20.05 з виховалки забирав дві рамки з маткою в нов вулик і добавляв рамку з кормом і три з різних сімей рамки розпл , + вощ чи суш , то два магазини соняху вони приперли . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 6 минут назад, yu1986ra сказал: Карніка VictorPro вже літала на 8 км в 24 чи в 25 роках Вже не знає що брехати , то повторює за баквастчиками. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 20 хвилин тому, Bee.P сказав: Мусить . Погоду треба , на 15.05 мають бути непл. Неплодки треба пхати туди де немає відкритого розплоду вже хочаб два дні , щоб було сиротіння повне . Буду робити так. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 16 минут назад, yu1986ra сказал: Потім її в корпусний на дозрівання над решіткою. З боку біля неї має бути рамка з відкритим розпл , для температурного режиму . 31 минуту назад, yu1986ra сказал: під самий взяток десь 15 травня Якого числа там буде весь розплід печатний ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 17 хвилин тому, Bee.P сказав: Запитаєте самі в нього Він ще той партизан. Посилання всім форумом клянчили - так і не видав нічого. Мені він не признається. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 2 години тому, Bee.P сказав: Дурна робота . Це нуклеус жирний. Бо Відводок це на плідній матці . Який у Вас % обльоту маток ??? Сильно не рахував, на піддоні по 4шт з 4 в більшості 3 облітується. Виходить 75% приблизно. Разом з цим даю маточники і в мікрики, що не обл то даю полід з наука. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 9 хвилин тому, Bee.P сказав: Якщо норм матка і норм сила відводка то меду дасть з головного взятку . Робити зборний , рамка жирна корму , + 5 рам різновікового розплоду , і буде ракєта В минулому році робив так , десь 5.05 і 20.05 з виховалки забирав дві рамки з маткою в нов вулик і добавляв рамку з кормом і три з різних сімей рамки розпл , + вощ чи суш , то два магазини соняху вони приперли . Проблема в тому, що в лежаку ця ракета нікуди не полетить. Єдине поле біля того точка... там ще кінь не валявся. Схоже пустуватиме. Всі можливі взятки будуть далеко і пройдуть поки воно набиратиме духу. Робити їх великими в лежаках не має сенсу. 10 хвилин тому, Bee.P сказав: Вже не знає що брехати , то повторює за баквастчиками. Не правда. Бакфаст вже на 10 літав ще років 5-7 тому 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 1 годину тому, yu1986ra сказав: Льоток тримаєте закритим чи відкритим. Я планую для цього діла використати новенький двох корпусний очеретяний дадан. Там дно сітка, можу закрити льотки. Теоретично такий відстійник можна використати як стартер, бо маса бджіл і температура в другому корпусі там буде на висоті Відкриті, я то роблю за звичай в середині ріпаку, льотна вся злітає, але за рахунок що там від 5-6р п/р вони швидко відновлюються. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 13 минут назад, yu1986ra сказал: Буду робити так. Це самий херовий метод який тільки може бути . Путається в числах , неплодку часто можуть грохнути , лапки погризуть і тд . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля Цей Головченко дупля не ріже , каже якщо не обліталася неплодка то ще одну даєм неплодку , це капець бо то вже буде трутовка , якщо перша непл не обліталася то дають тільки плідну !!!!!!!! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 16 хвилин тому, yu1986ra сказав: Єдине поле біля того точка... там ще кінь не валявся. Соток сорок? Чи меньше? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 2 минуты назад, gardener сказал: Соток сорок? Чи меньше? Ще в баби Мотрі будуть на підвіконні вазони якраз квітнути , то це хіба мало ? 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 апреля Share Опубликовано 23 апреля 18 хвилин тому, Bee.P сказав: Якого числа там буде весь розплід печатний ??? Не знаю. З цими погодами все складно. Та ще й лежаки. Багато змінних і невідомих. Якщо робити все по Головченко: - 15.06 відводок на плідну; - 16.06 дати кліточку з маткою; - 22.06 відкрити великий прохід і виламати свищі; - 23-24.06 матка вийде з клітки. Навряд чи на 8-9 день після відбору плідної вони щось там собі закладуть. Паралельно готуватиму розплід над решіткою на корпусному точку. Щоб не класти всі яйця в один кошик замовив ще в одного відомого матковода 20 неплідок Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.