А.Е. Опубликовано 12 марта Share Опубликовано 12 марта Там було сказано 'пролікував',Може в ліках справа?треба було б спитати по сусідах як справи у пасічників,бо може причина в іншому.Аграрії то так ,але ж біля вуликів вода та крига,бджола падає та застигає.На те теж увагу треба звертати.Може й таке бути що хтось з сусідів дуже образився та вирішив допомогти з стимуляцією 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта Якщо була б катастрофа, то по- перше вiдкрив би хоч один вулик,а по -друге не хотiв би через слово або два вимовляти "друзi"Отже,нiчого особливого там не трапилось- театр одного актора 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 11 годин тому, ДобровоЛ сказав: А можливо й на безбджільний вулик натрапили, де бджоли вже лежать на дні. Й таке буває... Воно скоріше так і є, але часто гинуть і хворі сім'ї, тож можуть принести не тільки мед. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 8 годин тому, AVA сказав: Тільки у відео він уже давно їм сіроп дає і що дно не почистив Та ніби ще не чистив. 8 годин тому, AVA сказав: вони самі почистили Можливо так і є, просто цього року підмору більше, от і сприйняв як потраву. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 6 часов назад, А.Е. сказал: Там було сказано 'пролікував',Може в ліках справа?треба було б спитати по сусідах як справи у пасічників,бо може причина в іншому.Аграрії то так ,але ж біля вуликів вода та крига,бджола падає та застигає.На те теж увагу треба звертати.Може й таке бути що хтось з сусідів дуже образився та вирішив допомогти з стимуляцією Порушення робити каталази,окисний стрес накопичення ацетихоліну....Коли тут викладали відео у зимовій темі як він годував я писав...Серіал і ацетилхолін,фінал.Трофілаксіс пришвидшив процеси на і так прихованій формі перевівши в гостру на виснаженій бджолі.....Там по тому відео зимової підгодівлі куча симптомів.... 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 22 хвилини тому, Stol сказав: Якщо була б катастрофа, то по- перше вiдкрив би хоч один вулик,а по -друге не хотiв би через слово або два вимовляти "друзi"Отже,нiчого особливого там не трапилось- театр одного актора То в нього такий стиль знімання роликів. Повторює по кругу в різній послідовності одні і ті ж слова, періодично вставляючи "друзі" 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 7 хвилин тому, ромео сказав: То в нього такий стиль знімання роликів. Повторює по кругу в різній послідовності одні і ті ж слова, періодично вставляючи "друзі" Якщо надзвичайний стан ,то стиль змiнюється Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 10 хвилин тому, ....... сказав: Порушення робити каталази,окисний стрес накопичення ацетихоліну....Коли тут викладали відео у зимовій темі як він годував я писав...Серіал і ацетилхолін,фінал.Трофілаксіс пришвидшив процеси на і так прихованій формі перевівши в гостру на виснаженій бджолі.....Там по тому відео зимової підгодівлі куча симптомів.... Я восени дав бiльшу дозу оватоксу то перед льотками була подiбна картина 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта Подивився ще раз, то каже що підмор тільки почистив. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 2 хвилини тому, Stol сказав: Я восени дав бiльшу дозу оватоксу то перед льотками була подiбна картина Знайомий теж розвів на 1.5л в не на 2 як потрібно, то пішли пішки попід вулики 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 13 минут назад, Конструктор сказал: Знайомий теж розвів на 1.5л в не на 2 як потрібно, то пішли пішки попід вулики Але треба пам'ятати що то все препарат винет а не "Степан" . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 26 минут назад, Stol сказал: Я восени дав бiльшу дозу оватоксу то перед льотками була подiбна картина Палка двох кінців в роді і амітраз а в роді і не він,доречі в мене так було із тау а в когось і із флумитрином. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 1 час назад, ....... сказал: Порушення робити каталази,окисний стрес накопичення ацетихоліну....Коли тут викладали відео у зимовій темі як він годував я писав...Серіал і ацетилхолін,фінал.Трофілаксіс пришвидшив процеси на і так прихованій формі перевівши в гостру на виснаженій бджолі.....Там по тому відео зимової підгодівлі куча симптомів.... Не зрозуміло Ну інтересно Без обльоту пролить амітразом , якщо дійсно обробляв це думаю буде контрольний , після 20 днів сиропу до обльоту Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 1 час назад, Stol сказал: Я восени дав бiльшу дозу оватоксу то перед льотками була подiбна картина Тільки восени, частина полазила і назад залізла , в тут просто захолонула 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта Взагалі хтось правильно написав Що робиться на сусідніх пасіках І все сразу стане зрозуміло , хто і що натворив 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 2 хвилини тому, AVA сказав: Тільки восени, частина полазила і назад залізла , в тут просто захолонула Та х... Його поймеш, меле багато, камерою махає, ні один вулик не відкрив. Відео мало інформативне, щоб робити якусь оцінку! 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта Мало бджіл з пилком лежить , одиниці , а їх повинно бути багато , Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 21 минуту назад, AVA сказал: Не зрозуміло Ну інтересно Без обльоту пролить амітразом , якщо дійсно обробляв це думаю буде контрольний , після 20 днів сиропу до обльоту Да контрольний в ,,голову,,бо хімічні акарациди працюють по нервовій системі...Грубо кажучи добавляють не рвове збудження в принципі як і інсектициди.А чим він там обробив я не знаю,ну бджола там добита до ручки 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 2 часа назад, ромео сказал: То в нього такий стиль знімання роликів. Повторює по кругу в різній послідовності одні і ті ж слова, періодично вставляючи "друзі" Так воно й є.Та не тільки знімання роликів.Я його пам'ятаю ще років мабуть з 30 назад,коли ще я на базарі мед продавав.Підходив поспілкуватися,про бджіл розпитати.Різні люди бувають в спілкуванні.Мабуть колись переїхав з наших країв,бо вже дуже давно його не бачив .Дивно що ролики знімає,хоча у кожного свої захоплення.Візьміть того ж Серьогу Розумієш що там нічого путнього не побачиш але ж інколи та відкриєш щоб подивитись що він далі буде чудити.Останній ролик його бачив коли він розказує що після того як виставив бджіл не бажано рамку з медом ставити поміж рамками з розплідом.Ніхто про таке й не подумає зняти,а от у Сергія таке в голову прийшло.Від таких блогерів більше біди ніж користі.Пробачте за багато писанини,наведу приклад з форуму на особистому прикладі. В тому році в спілкуванні прочитав що зимують в одному корпусі рута й все чудово.Ну думаю раз у людей так дай і сам спробую.Родина перезимувати,але ж якість такої зимівлі не дуже.В цьому році ще наприкінці написав враховуючи цю ситуацію,що є наслідки коли клуб підіймається до гори та йому доводиться підіймати температуру щоб йти до задньої стінки.Відповіли й підтвердили всі що в них все гаразд,нічого в цьому немає.Але ж я у себе побачив що на останній рамці бджола деяка осипаласьь,деяка позалазила в комірки так і застигла,хоча далі по рамці були запаси меду.Треба ще звертати на умови,на той же мороз коли бджілкам треба було рухатись .Так що у кожного свої умови до яких треба пристосовуватись.Де хто показує крихту меду і каже що мед є.У кожного своє 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 1 час назад, Конструктор сказал: Подивився ще раз, то каже що підмор тільки почистив. Я натрапив ще на одне відео кажись від 3 березня.Пасіка мала гарний вигляд,бджола активно літала 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 32 минуты назад, Конструктор сказал: Та х... Його поймеш, меле багато, камерою махає, ні один вулик не відкрив. Відео мало інформативне, щоб робити якусь оцінку! Згадав років 10 тому Уже був обліт і не один , почистив дно Потім днів десять холоду і потепліло Як я встиг замітити що бджоли несвтигли винести У трьох вуликах посипалась бджола і що характерно не на всю площадь гнізда в окрема вуличка по центру гнізда , в одному до літра бджоли було , до рамок гора , далі жодної бджоли мертвої Подзвонив двом пасічникам , у них також у деяких вуликах таке Що було і головне чому одна вуличка Я розумію чому тільки у трьох вуликах інші не знайшли гадості , ну чому гадость в одній вуличкі Можливо у когось у дворі щось стояло ядовите і не багато і попало на одну рамку , потім коли не літали розтаскали по всій вуличкі Коли відкрив осипана вуличка уже була забита бджолою з країнах перелізли , бо там розплід уже був Так що є і такий варіант Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 4 минуты назад, AVA сказал: Згадав років 10 тому Уже був обліт і не один , почистив дно Потім днів десять холоду і потепліло Як я встиг замітити що бджоли несвтигли винести У трьох вуликах посипалась бджола і що характерно не на всю площадь гнізда в окрема вуличка по центру гнізда , в одному до літра бджоли було , до рамок гора , далі жодної бджоли мертвої Подзвонив двом пасічникам , у них також у деяких вуликах таке Що було і головне чому одна вуличка Я розумію чому тільки у трьох вуликах інші не знайшли радості , ну чому гадость в одній вуличкі Можливо у когось у дворі щось стояло ядовите і не багато і попало на одну рамку , потім коли не літали розтаскали по всій вуличкі Коли відкрив осипана вуличка уже була забита бджолою з країнах перелізли , бо там розплід уже був Так що є і такий варіант Було в мене таке , також одна вуличка , то була сильна сімя яка грабувала сусідьку закинуту пасіку , думаю грабили щось хворе і годували ним розплід , який потім вилупився і посипався . Іншого пояснення не маю чому саме одна вуличка . Від кліща весною не обробляв . Тому хім варіант не підходить . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта Якось натрапив на відео дуже досвідченого пасічника,який багато чого досяг в цій справі .Так на його думку не слід на зиму загодовувати бджолам ліки з кормом ,той же полинь з бруньками хвої.Я так подумав "а може так і є?"Не краще слідкувати за тим щоб сім'я була здоровою ще до зимівлі та своєчасно їх лікувати, а корми в зиму без домішок щоб були?.Я в цьому році начудив та залишив полоски з щавелевою.Вони бджолами в активний період вигризаються та сміття те видаляють.І взимку думаю теж там були небажані та турбували бджіл.І знав же,та все одно переклинило. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 13 марта Автор Share Опубликовано 13 марта 19 хвилин тому, А.Е. сказав: Якось натрапив на відео дуже досвідченого пасічника,який багато чого досяг в цій справі .Так на його думку не слід на зиму загодовувати бджолам ліки з кормом ,той же полинь з бруньками хвої.Я так подумав "а може так і є?"Не краще слідкувати за тим щоб сім'я була здоровою ще до зимівлі та своєчасно їх лікувати, а корми в зиму без домішок щоб були?.Я в цьому році начудив та залишив полоски з щавелевою.Вони бджолами в активний період вигризаються та сміття те видаляють.І взимку думаю теж там були небажані та турбували бджіл.І знав же,та все одно переклинило. Ну і як же результат ? Пережили зиму ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 13 марта Автор Share Опубликовано 13 марта 1 година тому, А.Е. сказав: Так воно й є.Та не тільки знімання роликів.Я його пам'ятаю ще років мабуть з 30 назад,коли ще я на базарі мед продавав.Підходив поспілкуватися,про бджіл розпитати.Різні люди бувають в спілкуванні.Мабуть колись переїхав з наших країв,бо вже дуже давно його не бачив .Дивно що ролики знімає,хоча у кожного свої захоплення.Візьміть того ж Серьогу Розумієш що там нічого путнього не побачиш але ж інколи та відкриєш щоб подивитись що він далі буде чудити.Останній ролик його бачив коли він розказує що після того як виставив бджіл не бажано рамку з медом ставити поміж рамками з розплідом.Ніхто про таке й не подумає зняти,а от у Сергія таке в голову прийшло.Від таких блогерів більше біди ніж користі.Пробачте за багато писанини,наведу приклад з форуму на особистому прикладі. В тому році в спілкуванні прочитав що зимують в одному корпусі рута й все чудово.Ну думаю раз у людей так дай і сам спробую.Родина перезимувати,але ж якість такої зимівлі не дуже.В цьому році ще наприкінці написав враховуючи цю ситуацію,що є наслідки коли клуб підіймається до гори та йому доводиться підіймати температуру щоб йти до задньої стінки.Відповіли й підтвердили всі що в них все гаразд,нічого в цьому немає.Але ж я у себе побачив що на останній рамці бджола деяка осипаласьь,деяка позалазила в комірки так і застигла,хоча далі по рамці були запаси меду.Треба ще звертати на умови,на той же мороз коли бджілкам треба було рухатись .Так що у кожного свої умови до яких треба пристосовуватись.Де хто показує крихту меду і каже що мед є.У кожного своє Щоб такого не було я вже з десяток років зимую в рутах в два корпуси й не більше як 4, рідко 5 рамок в корпусі. Скорочую дуже. Нехай сидять кучно, то ніколи не буде осипу на крайніх рамках й " клуб пішов не туди" Ставлю їх посередині й з боків заставні , ліпше утеплені. Вехній повністю повномедний й запечатаний - готую ще з кінця літа. Нижній - мінімум до половини з медом.Льотки два - нижній і верхній у першому корпусі на зиму на одну-дві бджоли . У нижньому ще є невеличка решітка для повітря. Вентиляція вертикальна ,надійна. Утеплення використовував лише з другої половини лютого. До цього - потолочина й легеньке накривання. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.