Перейти к содержанию

Вулик на 9 рамок!

Romaha82

Рекомендуемые сообщения

Доброго дня шановні колеги.В зв'язку з ціною на дерево є думка придбати комплект форм для ППУ на 9 рамковий вулик.Може вже хтось використовує такі вулики в себе на точку?Зараз пасіка на 8 рамкових рогатих,гніздо 300+ магазини на 145.

32 хвилини тому, Romaha82 сказав:

Доброго дня шановні колеги.В зв'язку з ціною на дерево є думка придбати комплект форм для ППУ на 9 рамковий вулик.Може вже хтось використовує такі вулики в себе на точку?Зараз пасіка на 8 рамкових рогатих,гніздо 300+ магазини на 145.

А чому на 9р ? Вже як робити то стандартні на 10р. 

В моїй місцевості дуже погані взятки того булоб логічніше робити 8 рамок,але в ППУ 8 рамок буде дуже ранній розвиток і роїння.Тому думаю 9 рамок.На пасіці є 20 десяти рамкових вуликів то вони не несуть стільки як 8 рамкові.

33 хвилини тому, Romaha82 сказав:

В моїй місцевості дуже погані взятки того булоб логічніше робити 8 рамок,але в ППУ 8 рамок буде дуже ранній розвиток і роїння.Тому думаю 9 рамок.На пасіці є 20 десяти рамкових вуликів то вони не несуть стільки як 8 рамкові.

Вулик меду не носить,це роблять бджоли.:hi:

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

22 минуты назад, Ворон сказал:

Вулик меду не носить,це роблять бджоли.:hi:

Я з вами повністю згоден,але якщо рогатий приносить 4магазина то 10 рамковий лише 2.Різниця лише в тому що в 10 рамковому більше межа в гнізді.Але я не качаю гніздові рамки.

45 хвилин тому, Romaha82 сказав:

Я з вами повністю згоден,але якщо рогатий приносить 4магазина то 10 рамковий лише 2.Різниця лише в тому що в 10 рамковому більше межа в гнізді.Але я не качаю гніздові рамки.

Для меду,є 145 магазинка.

1 час назад, Romaha82 сказал:

якщо рогатий приносить 4магазина то 10 рамковий лише 2.

Це хто таку маячню розповсюджує ????:blink:

2 години тому, Romaha82 сказав:

З 10р за допомогою заставної можна зробити гніздо на 9р і на 8р. Навпаки вже не вийде ніяк.

Другий момент, якщо колись з часом захочете продати чи форму, чи вулики, то на 9р це буде зробити дуже важко (а то й не можливо), порівняно з 10р.

Але справа Ваша по яких граблях ходити.:hi:

1 година тому, Romaha82 сказав:

Я з вами повністю згоден,але якщо рогатий приносить 4магазина то 10 рамковий лише 2.Різниця лише в тому що в 10 рамковому більше межа в гнізді.

Якщо 8р приносить вдвічі більше меду, ніж 10р, то нащо переходити на 9р? Щоб шо? Мати третій тип вуликів на пасіці?

Дивлячись на вашу логіку, більше меду ви не отримаєте...

22 години тому, Romaha82 сказав:

В зв'язку з ціною на дерево є думка придбати комплект форм для ППУ на 9 рамковий вулик.Може вже хтось використовує такі вулики в себе на точку?

Майже всю пасіку перевів на 9 рам. З десяток лишилося 8-ми рамкових. Не шкодую.

Єдиний плюс корпуса на 10 рамок :IMHO: - зручно поділити перегородками на три облітника по три рамки.

Так, продати потім вулики або форми буде набагато складніше.

А що за форми? Товщіна стінки? Фальці? Ручки?

• 4 weeks later...

Якщо стаціонар і в планах немає кочівлі то 16 ранковий або 14:IMHO: з магазинами 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...