Romaha82 Опубликовано 26 февраля Share Опубликовано 26 февраля Доброго дня шановні колеги.В зв'язку з ціною на дерево є думка придбати комплект форм для ППУ на 9 рамковий вулик.Може вже хтось використовує такі вулики в себе на точку?Зараз пасіка на 8 рамкових рогатих,гніздо 300+ магазини на 145. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 26 февраля Share Опубликовано 26 февраля 32 хвилини тому, Romaha82 сказав: Доброго дня шановні колеги.В зв'язку з ціною на дерево є думка придбати комплект форм для ППУ на 9 рамковий вулик.Може вже хтось використовує такі вулики в себе на точку?Зараз пасіка на 8 рамкових рогатих,гніздо 300+ магазини на 145. А чому на 9р ? Вже як робити то стандартні на 10р. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Romaha82 Опубликовано 26 февраля Автор Share Опубликовано 26 февраля В моїй місцевості дуже погані взятки того булоб логічніше робити 8 рамок,але в ППУ 8 рамок буде дуже ранній розвиток і роїння.Тому думаю 9 рамок.На пасіці є 20 десяти рамкових вуликів то вони не несуть стільки як 8 рамкові. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 26 февраля Share Опубликовано 26 февраля 33 хвилини тому, Romaha82 сказав: В моїй місцевості дуже погані взятки того булоб логічніше робити 8 рамок,але в ППУ 8 рамок буде дуже ранній розвиток і роїння.Тому думаю 9 рамок.На пасіці є 20 десяти рамкових вуликів то вони не несуть стільки як 8 рамкові. Вулик меду не носить,це роблять бджоли. 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Romaha82 Опубликовано 26 февраля Автор Share Опубликовано 26 февраля 22 минуты назад, Ворон сказал: Вулик меду не носить,це роблять бджоли. Я з вами повністю згоден,але якщо рогатий приносить 4магазина то 10 рамковий лише 2.Різниця лише в тому що в 10 рамковому більше межа в гнізді.Але я не качаю гніздові рамки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 26 февраля Share Опубликовано 26 февраля 45 хвилин тому, Romaha82 сказав: Я з вами повністю згоден,але якщо рогатий приносить 4магазина то 10 рамковий лише 2.Різниця лише в тому що в 10 рамковому більше межа в гнізді.Але я не качаю гніздові рамки. Для меду,є 145 магазинка. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 февраля Share Опубликовано 26 февраля 1 час назад, Romaha82 сказал: якщо рогатий приносить 4магазина то 10 рамковий лише 2. Це хто таку маячню розповсюджує ????. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 26 февраля Share Опубликовано 26 февраля 2 години тому, Romaha82 сказав: В моїй місцевості дуже погані взятки того булоб логічніше робити 8 рамок,але в ППУ 8 рамок буде дуже ранній розвиток і роїння.Тому думаю 9 рамок.На пасіці є 20 десяти рамкових вуликів то вони не несуть стільки як 8 рамкові. З 10р за допомогою заставної можна зробити гніздо на 9р і на 8р. Навпаки вже не вийде ніяк. Другий момент, якщо колись з часом захочете продати чи форму, чи вулики, то на 9р це буде зробити дуже важко (а то й не можливо), порівняно з 10р. Але справа Ваша по яких граблях ходити. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 26 февраля Share Опубликовано 26 февраля 1 година тому, Romaha82 сказав: Я з вами повністю згоден,але якщо рогатий приносить 4магазина то 10 рамковий лише 2.Різниця лише в тому що в 10 рамковому більше межа в гнізді. Якщо 8р приносить вдвічі більше меду, ніж 10р, то нащо переходити на 9р? Щоб шо? Мати третій тип вуликів на пасіці? Дивлячись на вашу логіку, більше меду ви не отримаєте... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 27 февраля Share Опубликовано 27 февраля 22 години тому, Romaha82 сказав: В зв'язку з ціною на дерево є думка придбати комплект форм для ППУ на 9 рамковий вулик.Може вже хтось використовує такі вулики в себе на точку? Майже всю пасіку перевів на 9 рам. З десяток лишилося 8-ми рамкових. Не шкодую. Єдиний плюс корпуса на 10 рамок - зручно поділити перегородками на три облітника по три рамки. Так, продати потім вулики або форми буде набагато складніше. А що за форми? Товщіна стінки? Фальці? Ручки? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
rudakov Опубликовано 26 марта Share Опубликовано 26 марта Якщо стаціонар і в планах немає кочівлі то 16 ранковий або 14 з магазинами Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.