Jump to content

Электронный термометр

sij
 Share

Recommended Posts

Пографику вы видете что у меня проблема с третим и четвёртым ульем

Не просто красота, а супер-красота!!!. Глянув на графік і зразу ж виникло запитання про ті вулики. Чому так сильно відрізняються від інших. А в загальному температура знижується монотонно. А в якому місці розташовані датчики?
Я вже писав в першому посту що датчики розміщені між верхньою рамкою клуба і потолочинами.А ще краще опустити між рамки на 1-2 см. зверху над потолочинами матрацик. А щоб міряти вологу потрібно в вулик ставити два датчики і у програмі вказати котрий вологий а котрий сухий а вже вологу програма сама вираховує. Але це забагато. Програма одна і схема одна а паралельно можливо поставити 256 датчиків. Моя програма зареєстрована на 15 датчиків. :hi:

Іванович, Одним словом детальну схему що, куди і звідки :)
Вот тот разём. Я этих схем перепаял мого и остановился на той что кинул вам в первом посте. С левой стороны схеммы указаны ножки разёма COM-порта. для 9 ти штырькового если кого то интересует дам и 25 штырькового. Если будет интерес к этой теме я и программы выложу и ссылки дам и все опишу детально на своём сайте. а интерес вижу есть. второй разём слева это такой как на компьютере остальные ответные части.
А що робити коли у мене тільки такі порти: post-937-1284315980_thumb.jpg а на самому компі є ще на 15 ножок та круглий на 7 : post-937-1284316077_thumb.jpg На жаль ці розєми погано видно. Так, що мусите повірити на слово.
Або ставити додатковий КОМ-порт в пі-сі-ем-сі-ай розйом. Або шукати на Ю-ес-бі розйом схему і програму. Я попробую вам допомогти. Алє мені буде потрібно звязатися з виробниками програмного продукту.

Або ставити додатковий КОМ-порт в пі-сі-ем-сі-ай розйом. Або шукати на Ю-ес-бі розйом схему і програму. Я попробую вам допомогти. Алє мені буде потрібно звязатися з виробниками програмного продукту.

Дякую. Та навіть, якщо не вийде не біда. Колись " то ся зробить", як кажуть наші заробітчани у Росії. А вони питають: "І коли вже та ваша Тося приїде та все те що ви недоробили та доробить?" Але серйозно пропоную Вам відкрити на Форумі нову тему типу: "Тепловий стан бджолиного гнізда" куди б Ви скидали регулярно свої дані якщо не по всіх то хоча б по одному вулику. А нам було б цікаво спостерігати це на протязі зимівлі.

Дякую. Та навіть, якщо не вийде не біда. Колись " то ся зробить", як кажуть наші заробітчани у Росії. А вони питають: "І коли вже та ваша Тося приїде та все те що ви недоробили та доробить?" Але серйозно пропоную Вам відкрити на Форумі нову тему типу: "Тепловий стан бджолиного гнізда" куди б Ви скидали регулярно свої дані якщо не по всіх то хоча б по одному вулику. А нам було б цікаво спостерігати це на протязі зимівлі.
Тепер дивіться далі. post-1472-1284318460_thumb.jpg 4-й вулик вирівнявся а проблема тільки в третьому можливо там мало бджіл потрібро терміново завтра глянути. Я відключив вуличний датчик від графіка а то булоб видно що на вулиці температура впала на 12 гр. а у вуликах на пару градусів не рахуючи третього.

Програма одна і схема одна а паралельно можливо поставити 256 датчиків. Моя програма зареєстрована на 15 датчиків.

А сколько стоит программа (регистрация)?

post-1472-1284398745_thumb.jpg
Гдето около 90 грн. Но есть программы что работают без регистрации. Но у них меньше сервиса. На графику видно как я исправил ошибку в Улье №3

На графику видно как я исправил ошибку в Улье №3

А яка була помилка?

А яка була помилка?
А ларчик открывался прсто. Я прикривав льотки і задвижка верхнього дуже погоно рухалася, я її вийняв для шліфовки і забув вставити, а поскільки цей вулик погано брав корм то і щей кормушка потолочна стояла вот, вам і протяги. ;)

А що робити коли у мене тільки такі порти: post-937-1284315980_thumb.jpg
І на ці порти тоже вже є розробки, читав, але ще не пробував. USB - порт, читати як (ю ес бі)

post-1472-1284401833_thumb.jpg А так виглядає програма iButon. Вона безкоштовна але меньше сервісу.

Іванович, Вам би патент і у виробництво, пішло б серед пасічників на ура :ay:

так виглядає програма iButon. Вона безкоштовна але меньше сервісу.

Пусть сервис и по хуже только работала бы нормально--можно и без красоты :hi:

так виглядає програма iButon. Вона безкоштовна але меньше сервісу.

Пусть сервис и по хуже только работала бы нормально--можно и без красоты :hi:
Программа бесплатная но один датчик DS18B20 cтоит 25,50гр. если 20 семей и по два датчика сухой и мокрый то выльется в хорошую копейку и остальные детали не песплатные. Для одного улья это конечно можно и нужно, конечно не мне судить.http://radiomarket.lg.ua/advanced_search_result.php?search_in_description=1&keywords=DS18B20&osCsid=n7vtbh17c&x=21&y=4 Можно посмотреть на датчик и термометр здесь. :hi:

Іванович, Вам би патент і у виробництво, пішло б серед пасічників на ура :ay:
На рахунок виробництва то ні. А в плані договоритися то можна. :ae:

Программа бесплатная но один датчик DS18B20 cтоит 25,50гр. если 20 семей и по два датчика сухой и мокрый то выльется в хорошую копейку и остальные детали не песплатные. Для одного улья это конечно можно и нужно, конечно не мне судить.http://radiomarket.lg.ua/advanced_search_result.php?search_in_description=1&keywords=DS18B20&osCsid=n7vtbh17c&x=21&y=4 Можно посмотреть на датчик и термометр здесь. :hi:
По вашей ссылке датчик там стоит 13,10 грн. Остальные детали еще столько же. на 10 ульев - 142 грн. Ну если ктото другой будет вам все это паять, то со всеми деталями и разёмом обойдётся гривен 40 - 50. Ну апровод и датчики уже бедете докупать по мере роста пасеки. Я согласен на большую пасеку это не нужно. Потому что действительно дорого. Если пасека маленькая как у меня 7 семей. И не для бизнеса а для души, то позвольте, мне им не жалко. Кстати Спасибо за ссылку. интересная, я покупал дороже.

Есть на свете и такое чудо http://www.gaw.ru/html.cgi/txt/ic/Maxim/ibutton/ds1921.htm Закинул в улей в октябре- достал в апреле, считал информацию . Закинул такую штуку http://www.gaw.ru/html.cgi/txt/ic/Maxim/ibutton/DS1923.htm и замерил влажность с температурой, вот только цена этим измерениям кусачая. Но если не жалко....

вот только цена этим измерениям кусачая. Но если не жалко....

Ясно, що жаль грошенят. Ми ж не фермери, що мають по 2000 сімей. А от для науки це дуже добре. А ми вже з їх подачі чогось навчимося.

Я согласен на большую пасеку это не нужно. Потому что действительно дорого.

Не зовсім так. Обплутувати всю пасіку проводами змісту немає (і через високу вартість також). Але кілька вуликів в різних місцях на контроль поставити треба. Тож будемо робити.

Для слабых семей что бы знать что делается?

Але кілька вуликів в різних місцях на контроль поставити треба.

По вашей ссылке датчик там стоит 13,10 грн. Остальные детали еще столько же. на 10 ульев - 142 грн. Ну если ктото другой будет вам все это паять, то со всеми деталями и разёмом обойдётся гривен 40 - 50. Ну апровод и датчики уже бедете докупать по мере роста пасеки. Я согласен на большую пасеку это не нужно. Потому что действительно дорого. Если пасека маленькая как у меня 7 семей. И не для бизнеса а для души, то позвольте, мне им не жалко. Кстати Спасибо за ссылку. интересная, я покупал дороже. Голый датчик да, а с проводом его всеравно нужно покупать и подсоединять к каждому улью и + растояние от омшанника к компу 50м. Конечно это все нужно делать не смотря на цену раз один бидон потратить, зато будет дальше служить на долгое время. :az:
Тот датчик который с проводом он с пасивным питанием и он вам не подходит. с псивным питанием работает на короткие растояния 2-5 метров. У него питание и корпус соеденены. Всеравно вам придется паять провод. :hi:

А що робити коли у мене тільки такі порти: post-937-1284315980_thumb.jpg а на самому компі є ще на 15 ножок та круглий на 7 : post-937-1284316077_thumb.jpg На жаль ці розєми погано видно. Так, що мусите повірити на слово.
Є перехідники USB-COM. ТАКОГО типу користуюсь вже роками(по роботі) - претензій нема. Та і ціна для в порівняні з іншими досить невисока - 10-12 баків :) Втім, якщо є розробка під USB, то нема потреби заморочуватися... :hi:

Я согласен на большую пасеку это не нужно. Потому что действительно дорого.

Не зовсім так. Обплутувати всю пасіку проводами змісту немає (і через високу вартість також). Але кілька вуликів в різних місцях на контроль поставити треба. Тож будемо робити.

А ларчик открывался прсто. Я прикривав льотки і задвижка верхнього дуже погоно рухалася, я її вийняв для шліфовки і забув вставити, а поскільки цей вулик погано брав корм то і щей кормушка потолочна стояла вот, вам і протяги.

Ось і наглядний приклад потрібності контролю температури у вулику. Давно сперечаються пасічники відноснотого, що краще верхній чи нижній льотки. А багато старих пасічників то за обов"якове тримають відкритими обидва. Будь- які докази не сприймають. А тут бачите все просто однозначно.

Тот датчик который с проводом он с пасивным питанием и он вам не подходит. с псивным питанием работает на короткие растояния 2-5 метров. У него питание и корпус соеденены. Всеравно вам придется паять провод. Сколбко проводов идет спасеки к компу три на всеульи или с каждого по три. Если три то как комутируются датчики с ульев или калибруются по отдельности и потом программа распознает. И как подключаются сухой и мокрый датчик в одном улье если можна со схемкой для общего обсуждения или в личку. Спасибо.

Сколбко проводов идет спасеки к компу три на всеульи или с каждого по три. Если три то как комутируются датчики с ульев или калибруются по отдельности и потом программа распознает. И как подключаются сухой и мокрый датчик в одном улье если можна со схемкой для общего обсуждения или в личку. Спасибо.

Три провода від всіх. Датчики з'єднані в паралель, видають на комп цифрову інформацію кожен зі своєю ідентифікацією, себто кожен датчик має свій унікальний "номер", по якому і сортуються данні програмою. Я ТАК зрозумів... :dntknw: