yu1986ra Опубликовано 12 октября, 2025 Share Опубликовано 12 октября, 2025 Настав час знов купувати тканину на холстики. І як на зло загубив посилання на купівлю попереднього відрізка. Не те щоб я був дуже задоволений тим матеріалом, але добре було б знати хоча б щільність (щоб цього разу купити більшу). Хто яку тканину і якої щільності використовує? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 12 октября, 2025 Share Опубликовано 12 октября, 2025 По обьявам на ОЛХ, на блошному ринку купував тік(той що йде на напірники). Якісь відрізи бдж. не подобались і вони активно гризли холстини.Пізніше перейшов на ПЕТ єкрани від "Стол" і покроїні та відрізи лежать, чекають використання. Тікові холстини добрі тим, що вологоповітря прониклі взимку виводять вологу за межі гнізда, в дах в якому повинні бути продихи, або зняти дахи якщо в приміщенні. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 октября, 2025 Автор Share Опубликовано 12 октября, 2025 6 годин тому, Винодел сказав: По обьявам на ОЛХ, на блошному ринку купував тік(той що йде на напірники). Якісь відрізи бдж. не подобались і вони активно гризли холстини.Пізніше перейшов на ПЕТ єкрани від "Стол" і покроїні та відрізи лежать, чекають використання. Тікові холстини добрі тим, що вологоповітря прониклі взимку виводять вологу за межі гнізда, в дах в якому повинні бути продихи, або зняти дахи якщо в приміщенні. Мені ті ''екрани'' не сподобались. Бджоли на їх величезні нарости ліпили і при кожному відкритті вулика нарости зростали. Чистити їх важкувато. Пробував стерилізувати в каустику (як ганеманки і прополісні решітки), то не вийшло. Від температури кипіння екрани плавляться. За неможливості стерилізувати спалив я їх штук 50. Замінив на дешеву, тонку, одноразову плівку. Холстики з тканини кладу тільки на зиму-весну. Саме на них зараз підбираю матеріал. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 12 октября, 2025 Share Опубликовано 12 октября, 2025 З дезинфекціею Петів ви зробили неправильно, завелика тампература, 10% розчин кальцинованої соди при температурі50*С можна розглядати як діеву. Воскові нарости зчищаю пасічною лопаткою на рівній поверхні(даху вулика), бувае прорізаю. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 октября, 2025 Автор Share Опубликовано 13 октября, 2025 15 годин тому, Винодел сказав: З дезинфекціею Петів ви зробили неправильно, завелика тампература, 10% розчин кальцинованої соди при температурі50*С можна розглядати як діеву. Воскові нарости зчищаю пасічною лопаткою на рівній поверхні(даху вулика), бувае прорізаю. Вогонь надійніша дезинфекція. Я вже просто задовбався з цим всім гратись. Чистка, випалювання, виварювання, полоскання після виварювання, обприскування пергідролем - все це займає дуже багато часу і не відомо чи допомогло. В совкових книжках пропонують дезинфекцію сотів 3% розчином перекису водню - цю рекомендацію міг написати лиш повний баран, який цього ніколи не робив. Я колись спробував - . Оце проварив в каустику 40 зимувалих холстиків. Задавила жаба викинути. Якби я перед цим знав співвідношення трудозатрати/результат, то задавив би ту жабу ще головастиком. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 13 октября, 2025 Share Опубликовано 13 октября, 2025 2 години тому, yu1986ra сказав: Я вже просто задовбався з цим всім гратись. випалювання, виварювання, полоскання після виварювання, обприскування пергідролем Ніколи нічим таким не займався. Почистив - і на тім все. Давно вже навіть корпуси перестав пропалювати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 13 октября, 2025 Share Опубликовано 13 октября, 2025 2 години тому, yu1986ra сказав: Я вже просто задовбався з цим всім гратись. Чистка, випалювання, виварювання, полоскання після виварювання, обприскування пергідролем - все це займає дуже багато часу і не відомо чи допомогло. За 20 з хвостиком років пасічникування жодного разу нічого не дезинфікував. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 октября, 2025 Автор Share Опубликовано 13 октября, 2025 14 хвилин тому, gardener сказав: Ніколи нічим таким не займався. Почистив - і на тім все. Давно вже навіть корпуси перестав пропалювати. 7 хвилин тому, Сергій-апі сказав: За 20 з хвостиком років пасічникування жодного разу нічого не дезинфікував. Пощастило. Також 4-5 років проблем з хворобами не було, то й майже забув як це робиться. Тільки по кілька лежаків після зимових втрат випалював. А оце саме згадав як випалювати днища, корпуса. Навчився рамки в каустику полоскати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 13 октября, 2025 Share Опубликовано 13 октября, 2025 Зрозуміла позиція щодо дезинфекції, в середньому типова.Скажу непринятне для багатьох, "царя природи" лікувати, виправляти недоцільно, раціональніше зробити нового, що в деяких культурах, країнах робилось і робиться. Не так давно(85 років тому) в культурній, прогресивній Німеччені за часів Аделаизовича(1933-1945) працювала програма покращення генотипу нації згідно якої всі відхилення німецького роду(спадкові, психічні, каліцтва) знищувались як тільки були виявлені, було знищено до серпня 45року десятки тисяч сапиенсів(точна цифра відома але забув). Це мене як звичайно занесло на широкомасштабні, світоглядницькі простори. Дезинфекцію інвентаря рідко хто робить(з кола мого спілкування), максимум рамки в кальцинірованній соді проварять, про щільники перекисом водню чув тільки від викладачів, науковців. Хвастатись тут нічим це від лінощів і зневіри в результат заходу. Потім у нас серед причин загибелі: отруїли аграрії, акаріциди неякісні, цукор отруений, пилок токсичний, Божа кара. Скажу, що дезинфекція потрібна і для сікатора при обрізанні дерев переходячи на інше дерево треба очистити від соку частин деревини протерти спіртом(дез. розчином) хто таке робе? Тільки я і то два роки як. Але варто підійти до нас з шприцем голку якого після попереднього паціенка протерли спіртом ми зарепетуемо, звинуватимо медсестру в божевіллі.Випадок.-До мого приятеля стоматолог підійшов попередньо помивши(відомо що не ретельно) гумові рукавички від попереднього паціента, приятелю стомотолог нічого не робив, тільки огляд, торкавсь вмісту ротової порожнини, приятеля це настільки обурело, що вже тричі розповідав мені цю трагедію. Приятелю поставили зйомні зубні протези вже в іншому кабінеті, в обласному центрі і думаю за грубіші гроші, звісна річ на рукавичках там не економили.Приятель- старий, хворий, болить жити і від того нещасний але той стомотолог в цьому невинний він його нічим не заразив. Ще один. Колись давно в мене залишилась коза(жінчине придане), хвороблива тварина, з надзвичайно смачним молоком, треба було лікувати шляхом інекцій, купувати на неї десяток шприців щось мені невипадало, тітка( все життя лікар-терапевт) порадила занурювати шприц в розчин етилового спірту марки "самогон" до слідуючого використання- коза ,звичайно, вмерла тільки не від зараження голкою шприца а від хвороб старості і декілька років потому. Подібні єкономії проводив і на своему організмі, разів декілька що вбачаю цілком справедливим(що ближній своїй, те й собі), як бачите -живий, щоправда нездоровий тільки не від того. Останні років 6-8 мої бджоли погано водяться, зимують і скільки я не думав над цим іншого як якесь захворювання причину не пояснив. Добрі результати пасічникування це справа тимчасова, думаю массового зимового відходу не уникнув ні один пасічник. За минулу зиму зникло декілька пасік з мого інф. кола. Чи допомогае дезинфекція в боротьбі з єпідеміею, пандеміею питання спірне, як показують результати з Ковідом 19, щеплення під питанням і вчені, бюрократи, відповідальні особи і доси не прийшли до консенсусу. В чому немае сумнівів так це в тому, що антиковідні заходи пригальмували економіку, якість життя-буття і вмерли далеко не всі хто важко хворів. Ну і, звичайно, медицина і медики спасли чимало людей. Майте на увазі, пишучи дописи я розважаюсь, як і більшість з вас. На фундаментальні відкриття, знання корисні поради не варто сподіватись, тут все безкоштовно. При цьому слушні поради можуть нам зекономити час життя, нервову і фізичну силу, гроші. Приклад. На бусі треба було замінити сайлент блоки верхньго важеля передньої підвіски. Розібрали з сусідом(платив почасово 200гр/год), витягли старі, поїхав в райцентр до "розвальщика" запресувати нові(1050 за пару), позанімавшись годину півтори засадили, трохи деформувавши важіль(геометрію відновили на тому ж гідропресі). Під час вправ, точніше після виконаної роботи, майстр дав пораду як можна обійтись без його послуг, і дійсно , іншу сторону ми запресували самі за допомогою довгого гвинта(М 14) з гайкою, торцових головок і кувалди вагою 8,5 кг. Пізніше, в тел. режимі майстр порадив як зняти нижню шарову-допомогло, справився. Майстра, пізніше, віддячив пляшкою бренді, за старою звичкою, хоч і усвідомлював, що варто по сучасному-грошима. Часом у нас медичні поради смішно дешеві. В минулу п'ятницю я поїхав в сусідню больницю(за 30км.) на прийом до хірурга, травмотолога(хто буде на місті), не те, щоб я не довіряв нашим, місцевим так, хоб мати ще одну думку на перебіг мого лікування, а також перевірити вислів нашого хірурга-" Краще мати чотирі болячки ніж двох лікарів". За смішні гроші (93 гр.)сплачені в бух. больниці я отримав кваліфікований огляд, два електронних направлення, рецепт на мазь(провізор замінив на іншу приблизно такої ж вартості), надію на позитивний перебір загоювання, пересвідчився, що думки лікарів(щодо моеї) співпадають. Спілкування було приемне, швидке, ділове і сподіваюсь корисне. Сумнівів в обізнаності доктора не виникло, чого не скажеш про інтернів в нашій больниці( справляють враження студентів що "не риють землю" щоб набути знання, професійності, єх молодь...). 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 16 октября, 2025 Share Опубликовано 16 октября, 2025 відносно дезинфекції в основному користуюсь марганцовкою,каустичною содою.але запаси марганцовки кінчаються.Є в бариг на центральному ринку Миколаєва по ціні срібла .Пробував взяти по рецепту в спеціалізованій аптеці ,то послали на ринок-через дорогу.на мою думку основна причина ослаблення бджолосімей це кліщ,а інфекція приєднується потому на ослаблений організм бджоли ,з якої кліщ прокусивши кутикулу висосав гемолімфу.Бачу боротьбу з кліщем треба починати з весни кислотами,створювати літом безрозплодні пероди(часто вони є при створенні відводків,але ми їх не використовуємо ,бо нема під руками потрібного препарату.А боротьбу з кліщем важкою хімією потрібно починати терміново на другий день після відкачки меду.Я з острахом читаю,як наші форумчани в тому числі застосовують амітраз під час головного взятку а потім пишуть на точку ,а його читають незареєстовані люди.Потім дивуємось ,що не купляють мед. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 октября, 2025 Автор Share Опубликовано 16 октября, 2025 2 години тому, wwlo сказав: відносно дезинфекції в основному користуюсь марганцовкою,каустичною содою.але запаси марганцовки кінчаються.Є в бариг на центральному ринку Миколаєва по ціні срібла .Пробував взяти по рецепту в спеціалізованій аптеці ,то послали на ринок-через дорогу.на мою думку основна причина ослаблення бджолосімей це кліщ,а інфекція приєднується потому на ослаблений організм бджоли ,з якої кліщ прокусивши кутикулу висосав гемолімфу.Бачу боротьбу з кліщем треба починати з весни кислотами,створювати літом безрозплодні пероди(часто вони є при створенні відводків,але ми їх не використовуємо ,бо нема під руками потрібного препарату.А боротьбу з кліщем важкою хімією потрібно починати терміново на другий день після відкачки меду.Я з острахом читаю,як наші форумчани в тому числі застосовують амітраз під час головного взятку а потім пишуть на точку ,а його читають незареєстовані люди.Потім дивуємось ,що не купляють мед. Де ви таке вичитали? Мені такі дописи не попадались. Якщо осінню нормально поганяти того кліща, то весняними обробками тільки бджіл травимо. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 16 октября, 2025 Share Опубликовано 16 октября, 2025 26 хвилин тому, yu1986ra сказав: Де ви таке вичитали? Мені такі дописи не попадались. Якщо осінню нормально поганяти того кліща, то весняними обробками тільки бджіл травимо. буде час найду і вишлю вам персонально в повідомлення 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 ноября, 2025 Автор Share Опубликовано 5 ноября, 2025 Купив собі на олх за 2000 відрізків тканини на пару років. Купував в різних місцях. Тканини з назвами і без. Були і ''тік напірний, щільний як брезент'', і ''матрасна тканина'', і ''така як льон, але дуже щільна''. Якість у всіх зразків краща ніж в того, що колись купив рулон двонитки. Одна проблема - на наступний раз знов не знатиму точної назви і щільності тканини. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.