Jump to content

Фацелия

Fenix
 Share

Recommended Posts

А я больше переживаю о том, что не имея техники засорю огород останками фацелии и буду заниматься осенью отнюдь не пчелами. Кто-нибудь имеет опыт? Поделитесь!

Фацелия - очень неплохой сидерат. Уничтожается методом прополки с одного раза.

Более того, рекомендуют как санитарное растение (борьба с сорняками). Образуя достаточно густую зеленую массу препятствует росту сорняков. Ботва просто подкашивается плоскорезом и остается на земле для дальнейшей переработки червями с бактериями в гумус. Одновременно выполняет роль мульчи - препятствует высыханию и выветриванию влаги. Корень, оставаясь в земле, постепенно сгнивает, образуя пустоты, тем самым разрыхляя землю.

Такі дані із літератури по бджільницву про нектаропродуктивність фацелії зустрічав, "Атлас медоносних рослин України " 180-1500кг \га що практично нереально хотілось би почути з практики про посів кількох га що взяли мед?кількість землі при цьму під рослиною і кількість сімей які приймали участь у медозборі?

• 3 weeks later...
Такі дані із літератури по бджільницву про нектаропродуктивність фацелії зустрічав, "Атлас медоносних рослин України " 180-1500кг \га що практично нереально хотілось би почути з практики про посів кількох га що взяли мед?кількість землі при цьму під рослиною і кількість сімей які приймали участь у медозборі?
Реально 200кг з га зависит от почвы.

Цитата(Паланочка @ 11.2.2010, 0:56) Такі дані із літератури по бджільницву про нектаропродуктивність фацелії зустрічав, "Атлас медоносних рослин України " 180-1500кг \га що практично нереально хотілось би почути з практики про посів кількох га що взяли мед?кількість землі при цьму під рослиною і кількість сімей які приймали участь у медозборі? Реально 200кг з га зависит от почвы.

у тебе бджоли на фацелії були чи так дані з голови? :af:

• 1 month later...

А когда всходит фацелия после посадки?, (на какой день)? Покупалась в семеноводческом магазине. Сажалась строго по инструкции. Спасибо за ответ...

А когда всходит фацелия после посадки?, (на какой день)? Покупалась в семеноводческом магазине. Сажалась строго по инструкции. Спасибо за ответ...
Через неделю, а если засуха через 2. У нас в прошлом году было ужасно засушливое лето и осень. После картошки посеял фацелию так ссходы появились через месяц :(

купив 2 кг фацелії по 30 гр хочу засіяти 20 соток на насіня, н той рік якщо зберу насіння планую мінімум 2 га засіяти а може і більше. :)

купив 2 кг фацелії по 30 гр хочу засіяти 20 соток на насіня, н той рік якщо зберу насіння планую мінімум 2 га засіяти а може і більше

Майте на увазі, що перші квіти вже будуть осипатися(самозасіватись), коли останні квітуватимуть, добре сама засівається :ay:

Майте на увазі, що перші квіти вже будуть осипатися(самозасіватись), коли останні квітуватимуть, добре сама засівається

фацелію на невеликих площах сію вже років з 6 то нюанси знаю ;) , більше цікавить чи буде користь при більших посівах маю на увазі в га. :dntknw::wave:

більше цікавить чи буде користь при більших посівах маю на увазі в га.

Прямопропорційно площі посівів. :hi:

більше цікавить чи буде користь при більших посівах маю на увазі в га.

В мене було 22га засіяно. Аромат було чути на пів села, аж в носі колупало. :ay:

В мене було 22га засіяно. Аромат було чути на пів села, аж в носі колупало.

А у бідон накапало?

А у бідон накапало?

Напряму ні. :angry: Довелось через вулик перепускати. Мед з фацелії дрібнозернистий, як згущене молоко - в роті тане. Колір зеленкуватого відтінку. Правда не зовсім з самої фацелії, цвів буркун -7га та різнотрав"я, але в основному.

• 3 weeks later...

Товарищ засівав свої 30 соток фацелією. Сіяли вручну, то спочатку великий розхід пішов, хоч і перемішали насіння з тирсою. Потім трохи рідше стали кидати - до кінця поля насіння вистачило.

• 4 weeks later...
... Коли вона зацвітає після всходження(чи посіву)? І як скоро(високо) вона росте?
Зацветает на 40 день после всходов и цветет еще 40 дней. Растет по пояс

У меня взошла, цветет пчела пока не обращает внимание акация вне конкуренции.

• 4 weeks later...

В товарища на фацелії вулик гуде. 1.JPG2.JPG3.JPG Правда це фото минулого тижня в не дуже хорошу погоду. Я думав сіяти на закинутих ділянках - домовився... Але там зараз трава по пояс, а косити нема коли. Коли під зиму фацелію краще сіяти?

Прочитав,що по картоплі висівають фацелію. Це получається десь до 10 вересня. Чи варто засівати в розрахунку на те, щоб бджоли зимували на цьому меді. Дякую.

Забув запитати,які норми посіву,тобто кг/г.?

якщо хтось має насіння на продаж напишіть в приват.

Коли під зиму фацелію краще сіяти?

Під зиму дивлячись по погоді так щоб не проросла тобто коли вже буде холодно класні фотки :ay: Забув запитати,які норми посіву,тобто кг/г.? норма посіву якщо в ручну то 1кг на 10 соток сівалкою 6-8 кг на 1га

067 7717472 фацелия 30 грн 1кг.

вибачаюсь за флуд, не підкажете, чи фацелію кроликам скормлюють після того як відцтвітає, чи на сіно можна засушити, як вона з цього боку??? думаю наступного року дати полю відпочити після картоплі - засіяти фацелію

Там практично нема шо істи кролям.