Конструктор Posted October 24 Share Posted October 24 Для обслуговування кочової пасіки використовую одноосний причіп, за роки пасіка збільшилась і вже давно він став за малий для моїх потреб. Вирішив виготовити двоосний, з ним буде економія як і по пальному, так і по часу, тим більше що вже зібралось багато матеріалів для цього проекту. В цій темі викладу детально як, що і з чого робив. Можливо комусь щось буде корисно, або просто цікаво. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stol Posted October 24 Share Posted October 24 12 минут назад, Конструктор сказал: Для обслуговування кочової пасіки використовую одноосний причіп, за роки пасіка збільшилась і вже давно він став за малий для моїх потреб. Вирішив виготовити двоосний, з ним буде економія як і по пальному, так і по часу, тим більше що вже зібралось багато матеріалів для цього проекту. В цій темі викладу детально як, що і з чого робив. Можливо комусь щось буде корисно, або просто цікаво. Цiкаво.. Але промисловi пасiчники в Молдовi вiдмовились вiд саморобних двохосних так як з ними важко маневрувати iдуже велике навантаження на розворотах на автомобiль Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted October 24 Author Share Posted October 24 Перед тим як щось починати робити вирішив подивитись як інші це зробили. Якщо чесно то для себе не побачив нічого цікавого. Ось 6×1.7м , як на мене занадто здоровий і важкий, тим більше в категорію до 750кг. Ще один: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted October 24 Author Share Posted October 24 1 хвилину тому, Stol сказав: Цiкаво.. Але промисловi пасiчники в Молдовi вiдмовились вiд саморобних двохосних так як з ними важко маневрувати iдуже велике навантаження на розворотах на автомобiль Не знаю? Не було в мене двосного, та й я не промислових. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stol Posted October 24 Share Posted October 24 Только что, Конструктор сказал: Не знаю? Не було в мене двосного, та й я не промислових. Двооснi для бусiв та рамних пiкапiв В мене знайомий зробив двосний з вiдстанню мiж колесами 1м тягає також з вуликами Рено мастер на поворотах пiд 90* Кузов буса починає скрипiти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted October 24 Author Share Posted October 24 Почав цей проект весною, зварив платформу 4×1.8м І побачив що трохи цей причіп буде за великим для моїх потреб. Щоб не переробляти запропонував свому другові теж пасічнику по ціні матеріалів. Ось на відео він завершив початий мною проект: Проїздив з ним сезон і дуже задоволений. 3 хвилини тому, Stol сказав: Двооснi для бусiв та рамних пiкапiв В мене знайомий зробив двосний з вiдстанню мiж колесами 1м тягає також з вуликами Рено мастер на поворотах пiд 90* Кузов буса починає скрипiти Хай би ще зробив між колесами 2м тоді він взагалі не повертав би. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stol Posted October 24 Share Posted October 24 13 минут назад, Конструктор сказал: Почав цей проект весною, зварив платформу 4×1.8м І побачив що трохи цей причіп буде за великим для моїх потреб. Щоб не переробляти запропонував свому другові теж пасічнику по ціні матеріалів. Ось на відео він завершив початий мною проект: Проїздив з ним сезон і дуже задоволений. Хай би ще зробив між колесами 2м тоді він взагалі не повертав би. Потрiбно щоб вiдстань була мiнiмальною,30см Це вже велика 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted October 24 Author Share Posted October 24 1 хвилину тому, Stol сказав: Потрiбно щоб вiдстань була мiнiмальною,30см Це вже велика Роблю 10см. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted October 24 Author Share Posted October 24 Визначився з розміром (3.2*1.7м) і розпочав все по новому. Донором матеріалів стали задні балки з авто вольво340 Для виготовлення використав трубу 75мм Такі вийшли осі: Зварив платформу (периметр), використав трубу 80*20 стінка 2мм Далі почався активний сезон бджільництва, робота зупинилась до цього часу. Далі буде... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted October 24 Share Posted October 24 Запатентували вже? 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted October 24 Share Posted October 24 5 годин тому, Конструктор сказав: Визначився з розміром (3.2*1.7м) і розпочав все по новому. Донором матеріалів стали задні балки з авто вольво340 Для виготовлення використав трубу 75мм Такі вийшли осі: Зварив платформу (периметр), використав трубу 80*20 стінка 2мм Далі почався активний сезон бджільництва, робота зупинилась до цього часу. Далі буде... Скільки вуликів плануєте возити і чим тягати? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted October 24 Author Share Posted October 24 57 хвилин тому, yu1986ra сказав: Скільки вуликів плануєте возити і чим тягати? Вуликів стане 18 в один поверх в два 36. Більше його планую для перевезення магазинів (повних, порожніх), відводків і лише за форс-мажорних обставин перевезення вуликів. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted October 24 Author Share Posted October 24 2 години тому, gardener сказав: Запатентували вже? Та нє, це не моє! Тут і так вистачає патентаторів. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted October 27 Author Share Posted October 27 Зібрав осі з ресорами, розклав для примірування. Лонжерони (раму) на яку буде кріпитись ходова частина вирішив робити з труби 80*80мм. Ось такі вийшли поздовжні лонжерони. Коронкою посверлив отвори для втулок під салінблоки. Зварив лонжерони з поперечною траверсою. Наступного тижня планую зібрати все, поставити на колеса. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted Thursday at 01:23 PM Author Share Posted Thursday at 01:23 PM Зібрав все до купи: Далі потрібно визначитись з висотою причіпного, думаю найкраще буде навантажити +-на робочу вагу. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted Saturday at 04:07 PM Author Share Posted Saturday at 04:07 PM Сьогодні навантажив приблизно 1200кг. в принципі все досить не погано, думаю до 1500кг буде нормально тримати. Ще з цікавого: стан салінблоків з машин 86 і 87 років. Думаю років 10 ще точно прослужать. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted Saturday at 04:36 PM Share Posted Saturday at 04:36 PM 28 хвилин тому, Конструктор сказав: Сьогодні навантажив приблизно 1200кг. в принципі все досить не погано, думаю до 1500кг буде нормально тримати. кажуть шо меду нема Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted Saturday at 04:44 PM Share Posted Saturday at 04:44 PM 31.10.2024 в 15:23, Конструктор сказав: Зібрав все до купи: Далі потрібно визначитись з висотою причіпного, думаю найкраще буде навантажити +-на робочу вагу. блін, це ж скільки можна було зробити станків для виробництва рамок ПЕТ 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted Saturday at 08:45 PM Author Share Posted Saturday at 08:45 PM 4 години тому, gardener сказав: блін, це ж скільки можна було зробити станків для виробництва рамок ПЕТ Тай патентів можна було б наклепати нормально; 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts