Jump to content

Повітродувка для кочової пасіки акумуляторна, бензинова чи електрична. Досвід використання.

yu1986ra
 Share

Recommended Posts

Цьогоріч в мене добре мед пішов, вирішив себе побалувати під кінець сезону і купив повітродувку Dnipro-M DVB-200 на пробу з найменшою батареєю на 2 амперогодин. В нас так ніхто не працює, тому спитати подивитись нема в кого.

На останній викачці випробував. Вона маленька, легка, після видаляча залишки бджіл видувати саме задоволення. Одна проблема батареї на 2 амперогодин вистачило рівно на 10 магазинів (тільки розігнався:rofl:). 

Тепер лежу і думаю, прикидаю.... Батарея на 6 амперогодин коштує зараз 3100 грн. Її мені має вистачити ще на 30 магазинів, чого в принципі достатньо для мого причепа і темпу відкачки за день. Але, бляха, це ще 3100 для цяцьки!... Може економічно доцільніше вкластись в щось бензинове чи електричне?

На форумі є такі, що пробували ці різні варіанти і на чомусь зупинились? Хто чим видуває?

• Like 1

13 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Цьогоріч в мене добре мед пішов, вирішив себе побалувати під кінець сезону і купив повітродувку Dnipro-M DVB-200 на пробу з найменшою батареєю на 2 амперогодин. В нас так ніхто не працює, тому спитати подивитись нема в кого.

На останній викачці випробував. Вона маленька, легка, після видаляча залишки бджіл видувати саме задоволення. Одна проблема батареї на 2 амперогодин вистачило рівно на 10 магазинів (тільки розігнався:rofl:). 

Тепер лежу і думаю, прикидаю.... Батарея на 6 амперогодин коштує зараз 3100 грн. Її мені має вистачити ще на 30 магазинів, чого в принципі достатньо для мого причепа і темпу відкачки за день. Але, бляха, це ще 3100 для цяцьки!... Може економічно доцільніше вкластись в щось бензинове чи електричне?

На форумі є такі, що пробували ці різні варіанти і на чомусь зупинились? Хто чим видуває?

Бензинова то зовсім інший рівень проти того "свистка":rofl: що ви купили.

• Haha 1

8 годин тому, Конструктор сказав:

Бензинова то зовсім інший рівень проти того "свистка":rofl: що ви купили.

Та норм видуває той свисток:ay:. Просто не довго:rofl:.

Бензо буде ще більш шумна та й смороду від газів буде нюхати не перенюхати (це мене особливо турбує). У вас бензо?

• Haha 1

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Бензо буде ще більш шумна та й смороду від газів буде нюхати не перенюхати (це мене особливо турбує). У вас бензо?

Так бензинова. В мене з каталізатором.:umora: Та не чути тих газів можна сказати зовсім. Трохи шумно тут нічого не вдієш.

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Та норм видуває той свисток:ay:. Просто не довго:rofl:.

Бензиновою магазини гарно і швидко висуваються і непотрібні ніякі видалячі. З видалячом значно більше роботи, двічі потрібно піднімати магазини.

• Like 1

7 хвилин тому, Конструктор сказав:

Так бензинова. В мене з каталізатором.:umora: Та не чути тих газів можна сказати зовсім. Трохи шумно тут нічого не вдієш.

Бензиновою магазини гарно і швидко висуваються і непотрібні ніякі видалячі. З видалячом значно більше роботи, двічі потрібно піднімати магазини.

Що у вас за звір?

Пробували акумуляторною дути?

Так, з видалячем більше роботи, але і спокійніше.

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Що у вас за звір?

В мене хусварна здається 125.

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Пробували акумуляторною дути?

Думав над нею, але сама дуйка буде біля 10 тисяч+ АКБ в зарядка ще мабуть 5. Та й порахував що моя відносно бере не багато бензину, тому думаю що економічно вигоди на акумах не має, ще більшу частину року вони будуть лежати без діла, чи не вплине на їх строк служби.

• Like 1

21 хвилину тому, Конструктор сказав:

В мене хусварна здається 125.

Думав над нею, але сама дуйка буде біля 10 тисяч+ АКБ в зарядка ще мабуть 5. Та й порахував що моя відносно бере не багато бензину, тому думаю що економічно вигоди на акумах не має, ще більшу частину року вони будуть лежати без діла, чи не вплине на їх строк служби.

На скільки я розумію, схожа на вашу конструктивно з акумуляторних це Dnipro-M DCB-201 Dual (без АКБ та ЗП) коштує 3500 грн. + 2 акума по 6 ампер/год по 3000 + зарядка 1000.

Але за цю дуйку читав відгук на сайті виробника, що вона ще менш підходить для видуву бджіл ніж моя (бо сопло широке, потік повітря не концентрований).

Ви собі ''модернізували'' трубу для виходу повітря?

Як варіант , купити бензогенератор и воздуходувку від розетки . У мене воздуходувка на 220 . Дує добре , а на  Кочівлі використовую через  інвертор ….

49 хвилин тому, yu1986ra сказав:

На скільки я розумію, схожа на вашу конструктивно з акумуляторних це Dnipro-M DCB-201 Dual (без АКБ та ЗП) коштує 3500 грн. + 2 акума по 6 ампер/год по 3000 + зарядка 1000.

Трохи слабша: об'єм повітря 650м3 в моїй 810м3, швидкість 180км/год в моїй 289км/год. І це все за умови що китайці написали правдиві показники, в чому я дуже сумніваюсь! + Ще має бути плавне регулювання.

Макіта з +- параметрами як в мене 10т без АКБ.

Моя працює 7-8 років , цікаво скільки прослужить Відро-М ? Та й навіть та макіта?

49 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Ви собі ''модернізували'' трубу для виходу повітря?

Так, трохи звузив.

44 хвилини тому, aleksandrfeed сказав:

Як варіант , купити бензогенератор и воздуходувку від розетки . У мене воздуходувка на 220 . Дує добре , а на  Кочівлі використовую через  інвертор ….

Який смисл робити цю "гібридну установку":umora:?! Більше недоліків ніж переваг.:IMHO:

У мене Stihl BGE-81, вистачає повністю. Пробував акумуляторний Дніпро-М - і поряд не валявся. Бензинову повітродувку навіть не розглядав, бо половину меду відбираю на базі, а на кочівлю є генератор. Крім того мережева повітродувка легша, менше шуму і в два рази дешевша.

• Like 2

11 годин тому, aleksandrfeed сказав:

Мені потрібні всі явки, паролі....

Я від цього далекий. Дайте назви всього обладнання для кочівлі. Скільки максимально можна видували за день?

• Haha 1

10 годин тому, Конструктор сказав:

Трохи слабша: об'єм повітря 650м3 в моїй 810м3, швидкість 180км/год в моїй 289км/год. І це все за умови що китайці написали правдиві показники, в чому я дуже сумніваюсь! + Ще має бути плавне регулювання.

Макіта з +- параметрами як в мене 10т без АКБ.

Моя працює 7-8 років , цікаво скільки прослужить Відро-М ? Та й навіть та макіта?

Так, трохи звузив.

Фіг там вони правду пишуть:rofl:. Зустрічав комент, хтось перевіряв пераметри, то були далекі від написаного. Консультанти відповіли, що параметри визначаються в ідеальних умовах на спец стенді (щоб стандартизувати для всіх виробників схожої продукції). На скільки ваш виробник ''стандартизуаав'' це питання 10 років тому?  Думаю і в вас не все так добре як написано.

Макіта вже не та що була 15 років тому. Зараз це вже не якість, а просто назва:IMHO:

• Haha 1

10 годин тому, Конструктор сказав:

Який смисл робити цю "гібридну установку":umora:?! Більше недоліків ніж переваг.:IMHO:

Дуйка в рази буде легша.

Вихлопи будуть десь там, на довжині подовжувача, бурчати.:IMHO:

• Like 1
  • Haha 1

10 годин тому, Ivan Ivanovich сказав:

У мене Stihl BGE-81, вистачає повністю. Пробував акумуляторний Дніпро-М - і поряд не валявся. Бензинову повітродувку навіть не розглядав, бо половину меду відбираю на базі, а на кочівлю є генератор. Крім того мережева повітродувка легша, менше шуму і в два рази дешевша.

Який генератор тягне цього монстра? Скільки корпусів видуваєте за раз? Тільки магазини чи і рут видує?

Ви оцю Dnipro-M DCB-201 Dual пробували?

18 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Дуйка в рази буде легша.

Вихлопи будуть десь там, на довжині подовжувача, бурчати.:IMHO:

В мене є і електрична. 

Вага дійсно в електричної найменша.

По шумові електрична не на багато тихіша.

Ще раз пишу, вихлопних не чути, так як від тої ж бензопили.

Думаю в парі з генератором розхід пального буде більший.:IMHO:

Навіть на стаціонарі дую бензо, швидше і зручніше ніж волочитись з переносками.

Якщо більша частина меду на стаціонарі, то в такому випадку електрична найбільш доцільна.:IMHO:

• Like 1

33 минуты назад, yu1986ra сказал:

Ви оцю Dnipro-M DCB-201 Dual пробували?

Пробовал, забудьте, вообще ничего не выдувает. 

В 10.09.2024 в 08:26, yu1986ra сказал:

DVB-200

На додуть после удалителей нормально работает, только на впуске выламать решётку и акум только 6А, даже 4А хуже а 2А оно вообще еле дует.

• Like 2
  • Thanks 1

3 години тому, roman72201 сказав:

На додуть после удалителей нормально работает, только на впуске выламать решётку и акум только 6А, даже 4А хуже а 2А оно вообще еле дует.

Воно реально краще дує з виламаною решіткою?:hmm:

Я так розумію, вона йде як захист крильчатки від великих шматків сміття при роботі в режимі пилосмока. Якщо цей ''порохотяг'' не потрібен, то й цей захист також.

Я іншого в роботі не бачив, але як на мене, то й з 2А добре видувало. Я на вихід вдягнув скобу щоб з круга вийшов еліпс. 1-2 рази проводив по вуличках і все.

12 часов назад, yu1986ra сказал:

Який генератор тягне цього монстра?

В мене генератор 2,5кВт, тягне спокійно. При запуску трішки дьоргається, але в цієї повітродувки регулювання потужності силою натискання кнопки, тому якщо раптово не натискать, то генератор взагалі не відчуває.

13 часов назад, yu1986ra сказал:

Скільки корпусів видуваєте за раз?

Не зрозумів питання. За 2.5 години вдвох зняли, видули і завантажили на Газона 80 магазинів. Один магазин видувається за 15-20 секунд. Більше часу йде на відкрити-закрити вулик і завантаження магазинів на машину.

13 часов назад, yu1986ra сказал:

Тільки магазини чи і рут видує?

Рут теж можна видуть, але якщо понабудовують перемичок, то там бджолу нічим не видмеш.

• Like 2
  • Thanks 1

Користуюся старою моделлю Дніпро-М DCB-200 вже 3 сезони. Видуваю після видаляча залишки бджіл. Акумулятора 4аг вистачає на 30 магазинів (більше немає потреби), заряд ще залишається. Акум. купував з шуруповертом, дуйка коштувала 700 грн. Покупкою цілком задоволений.

• Like 2
  • Thanks 1

5 годин тому, Володимир 79 сказав:

Користуюся старою моделлю Дніпро-М DCB-200 вже 3 сезони. Видуваю після видаляча залишки бджіл. Акумулятора 4аг вистачає на 30 магазинів (більше немає потреби), заряд ще залишається. Акум. купував з шуруповертом, дуйка коштувала 700 грн. Покупкою цілком задоволений.

Мені також цю рекомендували, але її вже більше року не продавали.... Тому купив іншу.

Без видаляча видували?

Куплю собі акум на 6ампер і буде мені щастя:ay:. Якщо без видаляча не працюватиме, то і так норм.

28 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Якщо без видаляча не працюватиме, то і так норм.

Без видаляча наврядчи щось вийде, принаймні робити швидко.:IMHO:

Бувають періоди коли бджоли в магазинах битком, в такому випадку вашою дуйкою їм можна буде лише дупи полоскотати.:umora: А якщо буде напад, то може більше залітати ніж видуватись.

• Like 2

6 хвилин тому, Конструктор сказав:

Без видаляча наврядчи щось вийде, принаймні робити швидко.:IMHO:

Бувають періоди коли бджоли в магазинах битком, в такому випадку вашою дуйкою їм можна буде лише дупи полоскотати.:umora: А якщо буде напад, то може більше залітати ніж видуватись.

Вже як буде аж такий напад, то й коли нестиму до причепа бджіл до магазина багато прилипне.

Я відбираю рано вранці (як тільки кури прокинуться), та й мені більше 40 магів не треба. За годину роботи вони ще не вкурять, що я там солодке ношу туди-сюди.

Та й ті бджоли, що з нападу дуже добре полишають магазини, коли їх випускаю від'їхавши 0,3-0,5км.

В будь-якому разі, для ознайомлення такий варіант дуйки підходить в самий раз:IMHO:

12 хвилин тому, yu1986ra сказав:

В будь-якому разі, для ознайомлення такий варіант дуйки підходить в самий раз:IMHO:

Маю знайомого який ознайомився з всіма видами дуйок.:rofl: Потім здали нерви і вернувся до щітки.:umora:

• Like 1
  • Haha 1